Forum » Pomoč in nasveti » nehale so delati tipke (Tab, w, y, windows tipka)
nehale so delati tipke (Tab, w, y, windows tipka)
yabuk ::
lp. nehale so mi delati omenjene tipke na laptopu (Acer SFS14, laptop star 1,5leta, izven garancije) - (tab, w, y, windows tipka). Preučil sem mnogo različnih predlogov, nič ne dela.
kako se je zgodilo:
- Tipke so mi nehale delate potem ko mi je zmrznil komp zaradi velikega števila datotek in sem na "hard" izklopil računalnik, tako da sem dlje časa držal tipko za OFF, dokler se ni izklopila elektrika
- občasno (če držim zadaj tipko reset) začnejo delati (npr. 1/15 primerov, a potem vmes ko je računalnik prižgan spet crknejo). Iz tega izključujem hardware problem.
kako sem poizkusil popravit:
- delete/popravilo driverjev
- system restore
- vsi predlogi na internetu
- v safe mode tudi tipke ne delajo
Prosim za info, če mislite, da bi lahko popravil s:
- ponovna instalacija BIOS oz. downgrade BIOS
- če resetiram komplet windows in "postavim" vse programe na novo
- alternativni predlog - laptop na servis?
hvala za pomoč. Vse w, y tipke so ročno kopirane in vstavljane v tekst ;)
kako se je zgodilo:
- Tipke so mi nehale delate potem ko mi je zmrznil komp zaradi velikega števila datotek in sem na "hard" izklopil računalnik, tako da sem dlje časa držal tipko za OFF, dokler se ni izklopila elektrika
- občasno (če držim zadaj tipko reset) začnejo delati (npr. 1/15 primerov, a potem vmes ko je računalnik prižgan spet crknejo). Iz tega izključujem hardware problem.
kako sem poizkusil popravit:
- delete/popravilo driverjev
- system restore
- vsi predlogi na internetu
- v safe mode tudi tipke ne delajo
Prosim za info, če mislite, da bi lahko popravil s:
- ponovna instalacija BIOS oz. downgrade BIOS
- če resetiram komplet windows in "postavim" vse programe na novo
- alternativni predlog - laptop na servis?
hvala za pomoč. Vse w, y tipke so ročno kopirane in vstavljane v tekst ;)
antrim ::
Vse w, y tipke so ročno kopirane in vstavljane v tekst ;)
protip: V izogib c/p mučenju uporabi vgrajen On-Screen keyboard. https://support.microsoft.com/en-us/win...
denisek123 ::
Mogoče poskusiš z odstranitvijo naprave in gonilnika tipkovnice v upravitelju naprav in potem ponovno zaženeš računalnik. Imel sem kakšno leto nazaj problem z enim ASUS prenosnikom X serije in je bila težava skoraj identična, preizkusil sem vse te stvari ampak ne vem kaj je na koncu rešilo problem, ker je čez čas začelo delovati. Poskusi tudi preveriti sistem Windows za kakšne posodobitve.
Mogoče še kakšen BIOS update, če je na voljo.
Mogoče še kakšen BIOS update, če je na voljo.
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: denisek123 ()
DeeCoy ::
HW napaka, crknila tipkovnica. Če je odstranljiva (iz ohišja), se pozanimaj pri servisu, ponavadi sploh niso tako strašno drage.
Lahko probaš še live linux in kje v biosu če delajo, ampak skoraj sigurno HW.
Lahko probaš še live linux in kje v biosu če delajo, ampak skoraj sigurno HW.
V-i-p ::
Daj si en live linux na usb ključek, toliko da zalaufaš zadevo in stestiraš pa boš takoj videl koliko je ura. To ti vzame pol ure.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
yabuk ::
sem stestiral (linux na usb) in bootal z usb. Tudi tam ne delujejo iste tipke. Nato sem tudi zresetiral windows. Očitno je res hardware problem. Hvala za nasvete.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zelo čudne težave s tipkovnicoOddelek: Pomoč in nasveti | 3428 (2851) | Dag |
| » | Asus N550 problem s tipkovnicoOddelek: Pomoč in nasveti | 1603 (1334) | perci |
| » | @ ne dela.... halp?Oddelek: Strojna oprema | 10528 (9396) | tiran1 |
| » | Nov slovenski razpored na tipkovnicah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 44361 (32608) | Okapi |
| » | Izginili sta mi dve tipki. Prosim pomoč. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7172 (4946) | perci |