» »

Zaposlitev

Zaposlitev

zero22 ::

Pozdravljeni!

Me zanima ce bi blo mozno da bi našel kaksno delo nekje v servisu računalnikov, od nekdaj sem rad delal nadgradje in kako popravilo, setupe itd, nikoli mi ni bilo za programiranje, imam ekonomsko izobrazbo, sem sel na informatiko vendar so mi ze kr rekli da na smer hardware se mi ne splaca pol v drugem letniku it. Tako da nekaj casa sem vztrajal pa delal ta fax samo potem sem pustil.

Mene res ful zanima ce ima kdo kaksen predlog da bi kje prišel tkole zraven za tako zaposlitev.

Prosim za kaksne predloge

__Devil__ ::

Tudi jaz sem si vedno želel delo z servisiranjem strojne opreme pcjev, pa me je življenje zaneslo drugam.. Težko je najt nek stabilen računalniški servis na dolgi rok. Mogoče pa uspe! Enkrat sem delal prakso preko rač. servisa in je bilo zanimivo.

s1m0n ::

Nas je verjetno več, ki nas je ali še nas to delo zanima :)
Pa verjetno tudi ni velikega nabora takšnih podjetji, ki se s tem ukvarjajo v večjem obsegu. Večinoma so to vsaj v našem okolišu manjša podjetja (s.p.-ji) pa kar nekaj takšnih, ki to opravljajo na terenu pri strankah (sedaj v teh časih je to malo drugače).

OracleDev ::

Drugace vsake IT podjetje tut rab vsaj enga k se na to mal spozna, pri nas so to vecinoma junior sistemci. Da ti recmo zrihta komp, namesti gor kar pac hoces in podobno. Moj predlog, isci oglase za sistemce in se prijavljaj. Ce znas se kej druzga pa tolk boljs, tut naši sistemci znajo še marsikaj, mreže, baze,...

6bt9hmDwY ::

Mi smo tak PC Building simulator naši mladini (izgleda) dve leti nazaj kupili, da približno razume, za kaj gre pod 'havbo'. Potem je mladina sama izbrala vse komponente na tistem sestavi.si (ram smo dali po nasvetu malo boljši sicer), potem pa vse skupaj sestavili sami. Kar hočem reči, da je to bil za zelo bonding experience, da pa je dobro še kaj naštudirati poleg, recimo kaj o mrežah, serverjih in to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 6bt9hmDwY ()

kuall ::

bolj se išče programerje kot pa sistemce. kar je čisto logično. delo sistemca počasi izumira. cloud pa to. programerji so naredili nameščanje OS in raznih printerjev tako user friendly, da to lahko zdaj naredi uporabnik sam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

TheBlueOne ::

Sistemce ze potrebujes, ampak manj za popravila, bolj za varnost in arhiviranje. Tudi OS in printerjev ni pametno prepustiti zaposlenim, ravno zato, ker moras timati z politiko varnosti. Potem pa se instalacije specificnih softwarov, licence in aktivacije in ne vem kaj se.

Je pa v praktsi tako, da sistemci pogosto niso vec zaposleni na podjetjih ampak imajo svoja podjetja, ker en dober sistemski tehnik v praksi hitro podpira dosti podjetij. Konkretno v hightech podjetju, s ca. sto zaposlenimi ima morda v povprecju en dan na teden zelo deloven.

MIHAc27 ::

kuall je izjavil:

bolj se išče programerje kot pa sistemce. kar je čisto logično. delo sistemca počasi izumira. cloud pa to. programerji so naredili nameščanje OS in raznih printerjev tako user friendly, da to lahko zdaj naredi uporabnik sam.

Hah,ha. Sistemci še kmalu ne bomo izumrli. Vsaj dokler imaš pacijente, ki ne upajo stisnit OK (ker itak ne preberejo, kaj jih sistem opozarja).
Jaz tedensko namestim 5-10x windowse, itak da znam že miže. Navaden uporabnik jih bo pa mogoče 1x na 5 let. Ni šans da ve, kaj je točno treba narediti, pa hitro kaj vpraša sistem, na kar ne vedo kaj sploh to pomeni.
Microsoft tudi z pokvarki pardon popravki redno skrbi, da gre kaj v franže in je potrebno reševati. Crkne pa tudi hitro kaj. Ni tko kot prvi računalniki, ki so bili zgrajeni za 20+let. Če dela 5 let B.P. je svoje že oddelal.

Smo pa imeli pri nam tudi enega ekonomista. Je obvladal zadeve, tko da jaz sem dolgo mislil, da je opravil kak računalniški fax.

Boomerang ::

To, kar želi delati OP, bo našel v kakšnih uradih in upravah, kjer je obseg informacijske tehnologije dovolj velik, da potrebujejo tak kader. Manjše IT firme (10 zaposlenih) imajo ponavadi kakšnega programerja (vsaj enega), ki jim bo to uredil mimogrede. Razni računalniški servisi pa so tako... ponavadi nekdo odpre s.p. in poleg servisa ponuja še vrsto drugih storitev - kolikor pač ima znanja, toliko da je dovolj dela za celo plačo.

Najbrš smo vsi vsaj enkrat imeli željo šraufati računalnike. Ampak z razvojem IT v zadnjih desetletjih je tudi software/hardware postal uporabniku bolj prijazen. Tudi uporabniki so zaradi digitalizacije bolj izobraženi in znajo kakšno stvar narediti sami ali vsaj poiskati na internetu. Nasplošno je računalništvo eno tako področje: Super je, če ga dobro poznaš v čim večjem obsegu (hardware, software, development) in znanje izkoristiš za lastne potrebe, ni pa tako dobro poklicno se ukvarjati s tem.

zero22 ::

Ali poznate kakšen tečaj ki bi mi koristil, da bi mi imel vsaj neko potrdilo glede izkušenj.

pegasus ::

MIHAc27 je izjavil:

Jaz tedensko namestim 5-10x windowse, itak da znam že miže
Potem si slab sistemc. Prvič, ker dovoliš da navaden user fenta winse in drugič, ker jih nameščaš na roko.

zero22 je izjavil:

Ali poznate kakšen tečaj ki bi mi koristil, da bi mi imel vsaj neko potrdilo glede izkušenj.
Včasih je osnove pokrival CompTIA, a dvomim, da mu kdorkoli pripisuje kakšno vrednost pri zaposlovanju. Znanje ponavadi demostriraš v praksi, s kakimi preteklimi projekti ali pa s kakimi odprtokodnimi izdelki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pegasus ()

tony1 ::

Hja, CompTIA je boljši kot nič. Vsaj toliko, da fant lahko v CV napiše nekaj povezanega z ITjem...

MIHAc27 ::

pegasus je izjavil:

MIHAc27 je izjavil:

Potem si slab sistemc. Prvič, ker dovoliš da navaden user fenta winse in drugič, ker jih nameščaš na roko.

Me ni treba žalit, če mojega dela niti ne poznaš. Windowse se ponavadi nalaga na nove sisteme. Ker je hardwer hitro različen, pač ne uporabljamo kakih image-ov ali klonov. Tako zahteva direktor, ki ogromno da na kvaliteto.

Naši uporabniki so pa tudi stranke iz vseh koncev in krajev in imajo različne politike glede računalnikov. Ponekod so uporabniki admini in seveda lahko sesujejo PC, drugod ne more niti browserja odpret brez dovoljenja.

§|\| /\ |<E ::

zanimam se za zaposlitev pri znani distribucijski firmi, vsi pogoji odlični razen tega, da zaposljujejo izključno preko agencije.
zakaj vztrajajo pri tem, da se zaposlim posredno preko agenicje? a je to en velik no-go? ima kdo kakšno izkušnjo s tem, mnenje?

kriptobog ::

MIHAc27 je izjavil:

pegasus je izjavil:

MIHAc27 je izjavil:

Me ni treba žalit, če mojega dela niti ne poznaš. Windowse se ponavadi nalaga na nove sisteme. Ker je hardwer hitro različen, pač ne uporabljamo kakih image-ov ali klonov. Tako zahteva direktor, ki ogromno da na kvaliteto.

Naši uporabniki so pa tudi stranke iz vseh koncev in krajev in imajo različne politike glede računalnikov. Ponekod so uporabniki admini in seveda lahko sesujejo PC, drugod ne more niti browserja odpret brez dovoljenja.

Res da je star odgovor, ampak ne morem mimo take bedarije :)) Imaš tudi rešitve za različen harware. Največja bedarija je na roke žgati mašine. Tako da ja, drugega kot slab sistemc ne moreš biti. Sploh mi je čudno, da na roke žgeš, če direktor da ogromno na kvaliteto :))

§|\| /\ |<E ::

§|\| /\ |<E je izjavil:

zanimam se za zaposlitev pri znani distribucijski firmi, vsi pogoji odlični razen tega, da zaposljujejo izključno preko agencije.
zakaj vztrajajo pri tem, da se zaposlim posredno preko agenicje? a je to en velik no-go? ima kdo kakšno izkušnjo s tem, mnenje?

še kdo?

tony1 ::

Lahko seveda poveš tudi ime agencije in predvsem za kakšno obdobje ti bodo dali pogodbo (najbolj normalno bi bilo za 1 leto).

Sosed je tako delal na tri izmene v proizvodnji multinacionalke, ki je prišla na idejo, da jih bodo na kant spravili proizvodni delavci... In so jih vse dali na agencijo, ki jim je leta in leta dajala enomesečne pogodbe. In kar je še bolj bolano, človek je moral te pogodbe vsak mesec hoditi osebno podpisovat na sedež agencije. (Če je isti dan ravno oddelal nočno jih je en drek brigalo.) To je navadno podjebavanje in zloraba prava - za takšno ravnanje ni nobenega pravnega razloga.

Ko sem sam takoj ob začetku zadnje finančne krize diplomiral, sem najprej ostal brez dogovorjene službe, nato sem dve leti moral delati prek Adecca, kjer se takšnih bolanarij niso šli, pravzaprav so bili izjemno korektni. Spomnim se tudi, da se je človeka, ki je bil na agenciji zadolžen zame, vedno dalo dobiti na mail/telefon. (Mislim, da imam njihove rokavice, ki so jih talali kot božično darilo, še vedno nekje v bajti, in se še kar držijo :))). Morda pa je stopnja podjebavanja tudi odvisna od tega, za kakšno delo se gre. Pojma nimam.

Načeloma pa je tako, da zate ni posebnih razlik, če si zaposlen direktno pri delodajalcu ali prek agencije. Plača je takšna, kot boš v zaposlitveni pogodbi podpisal z agencijo, dopust imaš po internih predpisih delodajalca, božičnico in regres tudi. Razlika pa bi lahko bila npr. pri kakšnih stimulacijah (če jih firma pozna), takšne reči se da pred zaposlenimi čez agencijo enostavno skriti...

Je pa res, da je agencijskega delavca v primeru pomanjkanja dela mnogo lažje odpustiti, ampak glej, dokler bo trajala konjunktura, se tega ni za bati. Skratka moj nasvet je: če rabiš službo, vzemi. Je mnogo bolje kot biti brez.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdrževalec računalniške opreme (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8416663 (13232) GummyBear
»

Delo v it (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
797209 (4932) majster123
»

Službeni prenosni računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9013850 (12571) Daedalus
»

[razcep] Dober sistemc zna delati po občutku (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6110212 (8673) noraguta

Več podobnih tem