» »

Norveski ali angleski jezik

Norveski ali angleski jezik

Kapitan Jack ::

Zelel bi se preseliti na Norvesko, pa me zanima kaj je gor za tujce bolj sprejemljivo? Angleski jezik ali norveski?

Ce zacnem z norveskim jezikom, pomeni da zacnem iz nule, ce zacnem s tecaji angleskega jezika pomeni, da ga bom refresal v roku 2-3 mesecev.

Znam pa tekoce nemsko. Delal pa bi v IT-ju kot kaksen sistemc ali podobnega.

judoka ::

A ti ni logika da startas z angleskim in nato z norveškim?

togo ::

judoka je izjavil:

No ja. Jaz sem v AT prisel z nemskim jezikom, ker anglesko bi mi kaj bore prineslo.

Kurzweil ::

Dejstvo je, da po večini Skandinavci zelo dobro govorijo angleško... in tudi overall ti bo angleščina seveda več kot uporabna tekom življenja... zraven pa seveda umirjeno še Norveščina, kjer ti bo seveda lažje, če praviš, da tekoče govoriš Nemško... je slednja vendarle germanski jezik in se boš kar nekajkrat srečal z istimi oz. podobnimi besedami, tako da polnit vocabulary ne bo takšna težava... sem pred leti imel precej večji problem z Iskandskim jezikom, ki pa je kar precej specifičen, neprimerljivo manj je tudi virov in načinov učenja, dejansko takrat v Sloveniji nisem našel nobenega proper in kvalitetnega človeka, ki bi me vsaj malce usmeril, kje šele proper naučil, kar na koncu tako moraš storit sam... začneš pa pač tako... najprej abeceda, potem glagoli, vezniki... začneš polnit besednjak, kar lahko počneš vsak trenutek praktično na telefonu, recimo kot ti je dolgčas na kavi,... časi, sklanjatve, spoli,... bla bla... jaz bi se na tvojem mestu lotil seveda obojega... če je volja, je tudi čas in energije, da se oboje učiš, če pa je po možnosti iskrena motivacija, ker bi se rad preselil na Norveško in tam našel proper job oz. karkoli že, pa tako ne bi smelo biti težav... začni se učiti, da ne boš predolgo analiziral in razmišljal, ker lahko vmes narediš že precej z učenjem oz. škoda časa, da se zaštrikaš v to t.i. analitično paralizo...

Izkusenj z ucenjem nemskega jezika imam in vem kaj sem delal na zacetku narobe, ampak za Avstrijo sem 100% vedel, da ne pridem nikamor oziroma vsaj ne v nekem nemskem podjetju. Prvi job, ki sem ga delal kot sistemc v Avstriji je bil zahtevan nemski jezik, anglesko se ni nihce pogovarjal.

Za it v stacuno pa kaj vprasat, itak ni panike anglescina, mene je bolj zanimalo kaj se bolj uporablja v podjetjih, ker ne poznam razlike med npr. Avstrijo in Norvesko na tem nivoju.

Edino kar sem iz interneta prebral, je da so oni boljsi govorci angleskega kot npr. neki avstrijci, kjer ma vsaka vas svoj dialekt skoraj...

Anglesko nisem govoril ze vec kot 10 let dejansko. Razumem vse, pisem tudi, ampak pri govoru se zelo zatikam, saj ze leta in leta govorim samo nemsko.

Zato sem razmisljal ali bom bolj "dobrodosel" na Norveskem v nekem podjetju z nekim A2-B1 nivojem norvescine ali rajsi 0 in kaksnim B2-C1 angleskim.

judoka ::

Kapitan Jack je izjavil:

judoka je izjavil:

No ja. Jaz sem v AT prisel z nemskim jezikom, ker anglesko bi mi kaj bore prineslo.

Bertiji so trdi za anglescino, skandinavci so podobni nam...vecina jih govori anglesko.
Ne skrbi glede prakse-govorjenja, ker to pades not v tednu, dveh.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali sinhronizacija vsebin vpliva na znanje in učenje tujega jezika?

Oddelek: Problemi človeštva
284179 (3543) Daliborg
»

Nemški jezik (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6415760 (13228) noraguta
»

Kako se naučiti tuji jezik tekoče?

Oddelek: Loža
3718401 (14342) lobo_feroz
»

Težave pri angleščini (strani: 1 2 )