Forum » Loža » Menjava službe po 3 mesecih
Menjava službe po 3 mesecih
kva_dugaja ::
Pozdravljeni,
Tri mesece nazaj sem se prvič zaposlil za nedoločen čas z 6 mesečnim poskusnim obdobjem. Na začetku je kazalo kar v redu, zdaj se je pa izkazalo da v tem podjetju nekako nimam veliko možnosti napredovanja, prav tako so me začele motiti določene stvari, ki na začetku niso bile povsem opazne. Kolektiv je sicer v redu, tudi šef je super, plača je tudi kar dobra. O menjavi službe razmišljam predvsem zaradi tega, ker sem dobil ponudbo v neki drugi firmi, ki se primarno ukvarja na področju kateri me že od nekdaj zanima, ki ga že 5 let študiram in na katerem imam že vsaj 3 leta izkušenj (študentsko delo). Poznam tudi ljudi, ki so včasih tam delali in so mi podjetje pripročili. Osnovna plača bi bila v novem podjetju enaka, ampak imam veliko več možnosti za napredovanje v podjetju, prav tako bom delal na področju, ki me veseli, kar pomeni, da bom pridobil veliko uporabnega znanja. Novo podjetje predstavlja tudi zelo dobre reference za naprej.
Mi je osebno zelo težko dati odpoved v trenutnem podjetju, po tako kratkem času, saj so mi zaupali določene naloge in ne želim nikogar izdati oz. se komu zameriti.
Tako me zanima:
Je imel že kdo od vas podobno situacijo? Kako bi se vi odločili na mojem mestu in kako gledate na to, da daš odpoved žepo 3 mesecih zaposltive?
Hvala
Tri mesece nazaj sem se prvič zaposlil za nedoločen čas z 6 mesečnim poskusnim obdobjem. Na začetku je kazalo kar v redu, zdaj se je pa izkazalo da v tem podjetju nekako nimam veliko možnosti napredovanja, prav tako so me začele motiti določene stvari, ki na začetku niso bile povsem opazne. Kolektiv je sicer v redu, tudi šef je super, plača je tudi kar dobra. O menjavi službe razmišljam predvsem zaradi tega, ker sem dobil ponudbo v neki drugi firmi, ki se primarno ukvarja na področju kateri me že od nekdaj zanima, ki ga že 5 let študiram in na katerem imam že vsaj 3 leta izkušenj (študentsko delo). Poznam tudi ljudi, ki so včasih tam delali in so mi podjetje pripročili. Osnovna plača bi bila v novem podjetju enaka, ampak imam veliko več možnosti za napredovanje v podjetju, prav tako bom delal na področju, ki me veseli, kar pomeni, da bom pridobil veliko uporabnega znanja. Novo podjetje predstavlja tudi zelo dobre reference za naprej.
Mi je osebno zelo težko dati odpoved v trenutnem podjetju, po tako kratkem času, saj so mi zaupali določene naloge in ne želim nikogar izdati oz. se komu zameriti.
Tako me zanima:
Je imel že kdo od vas podobno situacijo? Kako bi se vi odločili na mojem mestu in kako gledate na to, da daš odpoved žepo 3 mesecih zaposltive?
Hvala
Voss ::
Menjaj človek, nisi nenadomestljiv za tisto firmo, že jutri lahko najdejo novega. Ne razumem, kaj je tu sploh dilema in za spraševat. Čez pet let se boš pa tolkel po glavi, ko boš na isti poziciji.
Lepo poveš šefu, da se zahvaljuješ za priložnost in se opravičiš za nenaden odhod zaradi razloga, kot si ga navedel. Konec zgodbe.
Lepo poveš šefu, da se zahvaljuješ za priložnost in se opravičiš za nenaden odhod zaradi razloga, kot si ga navedel. Konec zgodbe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Voss ()
genesiss ::
Moj nasvet je da gledaj predvsem nase in bodi odkrit do trenutnega delodajalca. Odkrito se pogovori s šefom (praviš da je v redu, torej bo verjetno razumel) in po pogovoru še enkrat razmisli in podaj odpoved brez slabe vesti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
A110 ::
Povej jim kako je na stvari in je to to. Konec koncev skoraj vsi delamo za denar in ne ker v tem izključno uživamo.
rejven ::
Probaj nardit kar je zate najbolje (oz misliš). Delodajlec (obstoječi) mora razumet in glede tega ne bi smel komplicirat. Zoprno za njega, mogoče, ampak ni na tebi tega reševati. Lepo sporazumno prekini in korektno oddelaj do konca in to je to.

Invictus ::
Podpišeš pogodbo na novem podjetju.
Daš odpoved tukaj, odpovedni rok je 7 dni.
Zadeva zaključena.
Če te vprašajo zakaj, rečeš, da ti je tisto delo bolj zanimivo, in da se tukaj ne vidiš...
Zadeva končana.
Daš odpoved tukaj, odpovedni rok je 7 dni.
Zadeva zaključena.
Če te vprašajo zakaj, rečeš, da ti je tisto delo bolj zanimivo, in da se tukaj ne vidiš...
Zadeva končana.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
c00L3r ::
Vsaka firma te bo plačala manj, kot si za njih vreden. Sicer bi delali z 0 ali izgubo. Edina izjema je, če si solastnik in si upravičen do deleža dobička.
Posel je posel, dat odpoved ni izdaja. Če si šef tvojo odpoved osebno jemlje, nima razčiščenih stvari pri sebi. Daj odpoved in to je to.
Posel je posel, dat odpoved ni izdaja. Če si šef tvojo odpoved osebno jemlje, nima razčiščenih stvari pri sebi. Daj odpoved in to je to.
Likalnik ::
zamenjaj...tu nimaš kaj razmišljat...če vidiš toliko pozitivnih stvari pri drugem podjetju potem samo pojdi.
jaz recimo sem menjal po 6-ih mesecih:)...kar je načeloma še slabše kot imaš pa ti....ker tako v 3 kot v 6 mesecih nimaš še pojma glede dela v dotičnem podjetju....razlika je samo to, da so pri meni dodatne 3 mesece me učil in pripravljal na samostojno delo...tebe se bodo pa losal že po 3eh mesecih.
nič naj ti ne bo žal oziroma naj se ti trenutno podjetje ne smili...bodo že našli novega.
jaz recimo sem menjal po 6-ih mesecih:)...kar je načeloma še slabše kot imaš pa ti....ker tako v 3 kot v 6 mesecih nimaš še pojma glede dela v dotičnem podjetju....razlika je samo to, da so pri meni dodatne 3 mesece me učil in pripravljal na samostojno delo...tebe se bodo pa losal že po 3eh mesecih.
nič naj ti ne bo žal oziroma naj se ti trenutno podjetje ne smili...bodo že našli novega.

Invictus ::
Sam sem letos dal odpoved2 tedna po zaključku poskusne dobe.
Pač dobil boljši job in samo okolje mi ni bilo všeč. Preveč prijateljsko, kjer se napake pometajo pod preprogo in se skriva dolgoletne zajebe designa. Ko sem pokomentiral še samo aplikacijo, so me pa malo čudno gledali, saj je vse v redu, samo jaz ne razumem... Ajde, pa že, težko razumem bedarije. Razumem tudi zgodovino, ampak 1x je treba zadevo spucati...
Pač dobil boljši job in samo okolje mi ni bilo všeč. Preveč prijateljsko, kjer se napake pometajo pod preprogo in se skriva dolgoletne zajebe designa. Ko sem pokomentiral še samo aplikacijo, so me pa malo čudno gledali, saj je vse v redu, samo jaz ne razumem... Ajde, pa že, težko razumem bedarije. Razumem tudi zgodovino, ampak 1x je treba zadevo spucati...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

koyotee ::
Kojemu k.... se češ opravičevat?
Veš zakaj so te te zaposlili?
Samo in izključno zaradi dobička.
Ne za to, ker si dohtar, ali pa ker misliš, da znaš nekaj več kot ostali,ampak samo za to, ker firma vidi €€€ v tebi.
Greš drugam, brez kakršnihkoli čustev.
Tudi sam iščem novo službo, ker ne bi rad bil 40 let na istem delovnem mestu, in postal fikus, sploh, če nimaš možnosti napredovanja. Rečeš hvala za priložnost in adijo.
Veš zakaj so te te zaposlili?
Samo in izključno zaradi dobička.
Ne za to, ker si dohtar, ali pa ker misliš, da znaš nekaj več kot ostali,ampak samo za to, ker firma vidi €€€ v tebi.
Greš drugam, brez kakršnihkoli čustev.
Tudi sam iščem novo službo, ker ne bi rad bil 40 let na istem delovnem mestu, in postal fikus, sploh, če nimaš možnosti napredovanja. Rečeš hvala za priložnost in adijo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Phantomeye ::
Kot so drugi rekli, delaš zase. Zato je boljše, da delaš tisto, kar ti je všeč. Samo ne pozabi takšne, ki obožujejo svoje delo je, lažje "zlorabiti", da delajo nadure. Sploh, če je ful prijateljski odnos - velikokrat zgolj na videz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
archer ::
Kar zamenjaj, če je tako. Jaz sem tudi že po 3 mesecih odšel. Marsikdo pozabi, da je poskusno obdobje tudi za podjetje in vodilni kader, ne samo za zaposlenega. Saj prej ne veš kam boš prišel, morajo vsaj malo pokazati, da si te zaslužijo.
Kam boš šel naprej pa samo ti veš...
Kam boš šel naprej pa samo ti veš...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: archer ()
kixs ::
Kot receno, najprej naj ti dajo iz novega podjetja namero o zaposlitvi - dokument. Sele potem das odpoved pri trenutni sluzbi.

mr_chai ::
Svetujem ti, da šefa najprej povabiš na večerjo, kjer mu naj servirajo samo vina letnik < 1900. Po večerji ga pelji na sprehod v park, po možnosti park z velikimi žuborečimi fontanami, voda namreč zelo pomirja. Potem se vsedita na klopco in poglejta proti polni luni. V tistem trenutku, ko je šef že popolnoma omehčan, mu odpni hlače, izvleči tiča in mu ponudi strasten tičo-vlek. In ko boš pogoltnil zadnjo kapljico proteinskega napitka, ga poglej globoko v oči in mu povej to, kar si povedal nam tule. Grem stavit, da bo dobro sprejel.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Tero ()

widj3098dj32 ::
kva_dugaja je izjavil:
Pozdravljeni,
Tako me zanima:
Hvala
Saj jim nisi nic dolzan, skregal se pa tudi nisi. Ce ti zamerijo, pa bodi srecen da si sel drugam.

kuall ::
nazaj ne bo mogel priti, v to je lahko dokaj ziher. pač vsak gleda na veliko na svojo rit in nočejo se zamerit drugim zato, ker bi s tem sami sebi škodili. če ne bi sami sebi škodili (če maščevanje ne bi obstajalo) potem bi se čudili, kakšne velike pizdarije bi to ljudje počeli.
Phantomeye ::

kopičijo si zlate palice z dobičkom od našega dela, da se jim bo podrl kup enkrat. madona ej. višje plače ne morejo biti tudi zaradi glupih davkov, ki visoke plače nenormalno obdavčijo. levaki nam vse zajebejo, fak.
kako pogosto pa vi prosite za povišanje plače? jaz nisem še nikoli heh. zadnje čase razmišljam, da bi, ker vidim, da si kopičijo denarne rezerve z mojim delom, samo ne vem kako točno. če zavrnejo je pol mau bedno vse skupaj iz obeh strani, meni pade motivacija, oni so živčni. plača sploh ni slaba, tudi zato mi je mau nerodno bit požrešen.
kako pogosto pa vi prosite za povišanje plače? jaz nisem še nikoli heh. zadnje čase razmišljam, da bi, ker vidim, da si kopičijo denarne rezerve z mojim delom, samo ne vem kako točno. če zavrnejo je pol mau bedno vse skupaj iz obeh strani, meni pade motivacija, oni so živčni. plača sploh ni slaba, tudi zato mi je mau nerodno bit požrešen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
blue ::
> kako pogosto pa vi prosite za povišanje plače?
Nikoli. Izguba časa. Raje vložim trud v iskanje nove službe z višjo plačo...
6bt9hmDwY ::
> kako pogosto pa vi prosite za povišanje plače?
Eh, možakar je slabo zastavil vprašanje, ker za višjo plačo se ne PROSI ampak se ARGUMENTIRA, če ni efekta (in ga čez čas zagotovo več ni), menjaš. Argumentira se glede na delo, učinkovitost in performanse, splošno zanesljivost in doprinos ekipi ali celo podjetju. Te stvari se zapiše za vsak primer, po možnosti se navede tudi nekoga, ki to potrdi. Če ne moreš argumentirati upravičenosti za višjo plačo, lahko res samo prosiš in se zanašaš na svoje lepe očke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
TheBlueOne ::
kva_dugaja je izjavil:
Hvala
Ja sem imel, po tem, ko so mi po enem mesecu radikalno zvisali placo in mi sli na roke pri vseh zeljah. Se me klicali tudi, ko nisem bil pri njih, ce mi je OK na novem podjetju.
Kjer moram dodati, da nisem imel pol leta poskusne dobe!! Ce je pol leta poizkusne dobe, potem to izkoristi, ker to je njihov okvir, kjer se potrdi, ce jim je kdo OK, gre pa v obe smeri.
6bt9hmDwY ::
TheBlueOne je izjavil:
Ja sem imel, po tem, ko so mi po enem mesecu radikalno zvisali placo in mi sli na roke pri vseh zeljah. Se me klicali tudi, ko nisem bil pri njih, ce mi je OK na novem podjetju.
Wow, vsa čast. Mogoče je malo razlike v interpretacijah pomena radikalno zvišati plačo. Namreč poznam primer, ko so bili sodelavci enemu favš glede plače, ker je bil v slovenskem klubu 2k+ že davno davno nazaj, da sploh ni upal/želel govoriti o tem, pa je kljub temu dal odpoved in šel na svoje, kar bi moral narediti veliko prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
issak ::
> 6 mesečnim poskusnim obdobjem
poskusno obdobje ni samo zato, da lahko podjetje oceni zaposlenega, ampak tudi za to da zaposleni oceni podjetje. Pač ti ne diši, niti ne rabiš nekega razloga za kaj. Jasno vzemi ponudbo ki te bolj zanima. Na primer, če podjetje ne bi bilo zadovoljno s tabo po 3 mesecih, ne bi šli spraševati na forum, ampak bi ti enostavno izplačali tistih preostalih 7 dni in ti rekli hvala, ampak ne hvala.
> Kako bi se vi odločili na mojem mestu in kako gledate na to, da daš odpoved žepo 3 mesecih zaposltive?
Dal bi odpoved in sprejel ponudbo ki mi bolj ustreza.
> ne želim nikogar izdati oz. se komu zameriti.
Tak je pač biznis, ti odpoved izpelji korektno, in tvoj del je opravljen. Če ti bo kdo zaradi tega zameril, je to njihov problem, ne tvoj.
poskusno obdobje ni samo zato, da lahko podjetje oceni zaposlenega, ampak tudi za to da zaposleni oceni podjetje. Pač ti ne diši, niti ne rabiš nekega razloga za kaj. Jasno vzemi ponudbo ki te bolj zanima. Na primer, če podjetje ne bi bilo zadovoljno s tabo po 3 mesecih, ne bi šli spraševati na forum, ampak bi ti enostavno izplačali tistih preostalih 7 dni in ti rekli hvala, ampak ne hvala.
> Kako bi se vi odločili na mojem mestu in kako gledate na to, da daš odpoved žepo 3 mesecih zaposltive?
Dal bi odpoved in sprejel ponudbo ki mi bolj ustreza.
> ne želim nikogar izdati oz. se komu zameriti.
Tak je pač biznis, ti odpoved izpelji korektno, in tvoj del je opravljen. Če ti bo kdo zaradi tega zameril, je to njihov problem, ne tvoj.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Webmojster ::
Lepo se zahvali za priložnost, povej da imaš nekje drugje boljšo ponudbo in delo ki ti bolj ustreza.
če se bojo fejst pizdili, pol tako in tako veš da si se prav odločil.
če se bojo fejst pizdili, pol tako in tako veš da si se prav odločil.

meni jim ni treba nič argumentirati za višjo plačo, ker se točno vidi, koliko zaslužim. firma je malo drugačna kot ostale, kjer je to siva cona in ne veš točno, koliko dobička delaš firmi.
pri prejšnjem delodajalcu sem šele naknadno videl, da je meni dajal drobtinice. ene 10% jaz dobil, ostalo on pokasiral. saj tu je pa podobno, kjer sem zdaj. malo bolje, ene 20% dobim jaz, 80% firma. res pa je, da ima firma veliko drekomešalcev, torej teh 80% ne gre direktno dirktorju ampak med te drekomešalce. tak da ja, to bi bil lahko njihov argument, da morajo tudi drekomešalci živet od nečesa.
je pa dejstvo, da imamo programerji potencial dobit še teh 80%, če bi le delali direktno s strankami. pol bi pa bila plača kot se spodobi.
pri prejšnjem delodajalcu sem šele naknadno videl, da je meni dajal drobtinice. ene 10% jaz dobil, ostalo on pokasiral. saj tu je pa podobno, kjer sem zdaj. malo bolje, ene 20% dobim jaz, 80% firma. res pa je, da ima firma veliko drekomešalcev, torej teh 80% ne gre direktno dirktorju ampak med te drekomešalce. tak da ja, to bi bil lahko njihov argument, da morajo tudi drekomešalci živet od nečesa.
je pa dejstvo, da imamo programerji potencial dobit še teh 80%, če bi le delali direktno s strankami. pol bi pa bila plača kot se spodobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Konkurenčna klavzula (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 51336 (13294) | Beli_Zajcek |
| » | Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29764 (18056) | Steinkauz |
| » | plačilo študija - kasnejši dvig plačeOddelek: Šola | 1656 (1409) | odgovornost |
| » | Pogodba o zaposlitvi [preizkusno obdobje]Oddelek: Loža | 6041 (4744) | Blinder |