» »

Slika na zaslonu

Slika na zaslonu

TechFreak ::

Imam problem z nastavitvijo slike, ki mi jo kar naprej prestavlja (širi in razteguje). Ko grem npr. v Quake-a mi jo razširi da se vidi dejansko samo pol uvodne strani. Imam Rivo TNT. Kaj je narobe??

Tomi ::

Za sliko v monitoru odgovorni kondenzatorji. Lahko, da je šel eden od njih. Tako naredi, da vse delaj na isto frekvenci in ločljivosti, in če bo tu delalo, drugače pa ne, nesi na servis..
metrodusa.blogspot.com

VASkO ::

fora je v tem, da ti igre (opengl in direct3d) delajo na drugi frekvenci, na kateri nimas nastimane slike. Monitor za vsako frekvenco (pa naj bo resolucija enaka) uporabi drugo spominsko mesto nastavitev, zato se ti pa slika raztegne, ko zamenja samo osvezevanje.

blue96 ::

formatiri, pa bo. no, pomaga pa tudi, ce kupis nov monitro, ni kej.;((
.

miranpozar ::

Naj nadaljujem, kar je VASkO pravilno začel...

Ko se ti torej slika premakne, oziroma zoži, se loti nastavljanja z gumbi na monitorju - dokler ne uloviš cele slike pravilno raztegnjene v vidnem polju monitorja. Nato nastavitev na monitorju s posebnim gumbom shrani (če imaš takšen monitor). Če pa imaš OSD nastavljanje, pa se loti tega pač.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

VASkO ::

ma kaj formatiraj, nastavi si sliko (visino, sirino) na vseh osvezevanjih, ker si monitor za vsako resolucijo in vsako osvezevanje na tej resoluciji zapomni nastavitev. To pomeni npr. da mas 640x480@75hz, jo nastavis, ko pa prestavis recimo na 85hz, bo sliko spet treba nastelat.

TechFreak ::

A to pomen naj si v Power Stripu v screen adjustment za vsak refresh rate pri uporabljeni resoluciji nastavim sliko ?? >:D

miranpozar ::

V PowerStripu si nastavi za vsako resolucijo najmanj 75Hz, oziroma najbolje kar 85Hz (če imaš monitor, ki podpira toliko), vendar ni v temu fora...
Kar moraš narediti, je da se poigraš z gumbi, oziroma OSD nastavitvami na monitorju samem! V Windows spremeni resolucijo... na monitorju bo slika zatrepetala in se premaknila... nato jo na sredino "ulovi" z nastavitvami na monitorju!
Upam, da si zdaj razumel ;)

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Boško ::

Nastavi fiksmno osveževanje v winsih pa bo!! Pol pa sam enkrat nastaviš sliko pa je!! to lahko nardiš v DirectX Setapu (najdeš ga v mapi Program files)

L.p.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VALUJOČA SLIKA !!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
5805 (675) Tolip
»

frekvenca osvezevanja

Oddelek: Zvok in slika
171601 (1390) miranpozar
»

Monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
121593 (1380) MadMax
»

17" vs. 19"

Oddelek: Kaj kupiti
211828 (1588) andrej
»

Novi driverji za Voodoo3

Oddelek: Pomoč in nasveti
121557 (1363) Simko

Več podobnih tem