Forum » Na cesti » Menjava gum - kje, cena?
Menjava gum - kje, cena?
David4747 ::
Pozdravljeni,
Pozanimal sem se pri treh vulkanizerjih, vsi hočejo za menjavo s centriranjem 40-50€, brez računa jasno. Dimenzije 235/55-R18, nobenih posebnih senzorjev pritiska ali česarkoli, standardna menjava.
So takšne cene nova realnost ali?.. lokacija primorska. Imam pa opravke v Ljubljani ta teden, če kdo priporoči kakšnega cenejšega vulkanizerja.
Pozanimal sem se pri treh vulkanizerjih, vsi hočejo za menjavo s centriranjem 40-50€, brez računa jasno. Dimenzije 235/55-R18, nobenih posebnih senzorjev pritiska ali česarkoli, standardna menjava.
So takšne cene nova realnost ali?.. lokacija primorska. Imam pa opravke v Ljubljani ta teden, če kdo priporoči kakšnega cenejšega vulkanizerja.
rafunc ::
Na kuponko imaš do 18 col alu feltne za 32,90 menjava, centriranje, previjačenje. Če boš menjal še ventile je 1 eur po gumijastem ventilu. Glede kvalitete ti pa ne znam povedat kako je, sam namreč menjam pri kolegih, tako da je cena 6 pack Uniona.
mat xxl ::
Če iščeš poceni, greš do enega vaškega, ki traktorje dela.
Sam pa želim čisto drugače, vrhunsko storitev in centriranje v nulo piko, da niti malenkost ne trese....., pač vsak svoje, tudi gume daš lahko nalite, zakaj bi imel nove.
Pa konec koncev zakaj zimske, največ nesreč pozimi, se zgodi, ravno z zimskimi gumami, Levnuhi pravijo, moja ustavna pravica je da se vozim z letnimi pozimi ... ;) .
Sam pa želim čisto drugače, vrhunsko storitev in centriranje v nulo piko, da niti malenkost ne trese....., pač vsak svoje, tudi gume daš lahko nalite, zakaj bi imel nove.
Pa konec koncev zakaj zimske, največ nesreč pozimi, se zgodi, ravno z zimskimi gumami, Levnuhi pravijo, moja ustavna pravica je da se vozim z letnimi pozimi ... ;) .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
Hemi426 ::
Levi ali desni, zgornji ali spodnji, cepljeni ali necepljeni, dejansko je tvoja pravica, da se pozimi voziš z letnimi.
Seveda ob upoštevanju profila 3mm in copatki/ketne v prtljažniku oz. na gumah ob zimskih razmerah ;)
rafunc ::
Očitno je, da forumaš sprašuje kam po ugodno storitev. Kaj je res treba v vsako temo privleči politiko in kovid? Če grem gledat "teme zadnjih 24h" so vsaj 3 namenske teme, da vso svojo gnojnico zlivate drug po drugem in da tako osmislite svoje življenje. Kaj če bi nekaterim, ki imamo dosti vsega tega malo prizanesli?
Just a thought...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rafunc ()
feryz ::
Mama mia kakšne teme!?
Ja, stane kolikor stane. Temu se reče strošek lastništva. Ki se mu lahko tudi odpoveš.
Storitve bodo, vsaj tam kjer so podjetniki normalni, pobezljale navzgor. Drugje se bodo še naprej klali za drobiž.
Ja, stane kolikor stane. Temu se reče strošek lastništva. Ki se mu lahko tudi odpoveš.
Storitve bodo, vsaj tam kjer so podjetniki normalni, pobezljale navzgor. Drugje se bodo še naprej klali za drobiž.
widj3098dj32 ::
Pozdravljeni,
Ta cena je pri dobrih vulkanizerjih v MB ze bila kakih 5 let nazaj. Sicer pa ce imas za 18ke, imas tudi za 10€ razlike za menjavo gume, a ne?
gali ::
Eden od cenejših vulkanizerjev v Ljubljani je Fuad Horozovic na Vrhovcih ob obvoznici, cena za 18colske + ventili bi bila 30EUR, če gre za osebni avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gali ()
kixs ::
Blinder ::
Poskusi pri tem, ukvarja se tudi z vulkanizerstvom:
https://www.google.com/maps/search/Ali%...!3m1!4b1
https://www.google.com/maps/search/Ali%...!3m1!4b1
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
;-) ::
Naš vulkanizer še ni nikoli računal glede na velikost feltne, pa tudi še nikoli ni prišlo nad 30eur. Sem ga 1x vprašal pri 18 col če je cena ista, pravi da je vseeno ali da 14 col gor ali 18.
NejcSSD ::
Kup še 4 platišča in naslednjič menjaj sam. Če imaš za 18ke maš tudi za to storitev.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
David4747 ::
Fantje, narsikateri je mimo vstrelil. Menjavam letne za letne, ker so že izrabljene. Zimskih nikoli nisem niti potreboval....
Hvala tistemu, ki je dal kontakt vulkanizerja v lj.
Hvala tistemu, ki je dal kontakt vulkanizerja v lj.
stara mama ::
vsi hočejo za menjavo s centriranjem 40-50EUR, brez računa jasno. Dimenzije 235/55-R18, nobenih posebnih senzorjev pritiska ali česarkoli, standardna menjava.
Če greš 14 novembra k vulkanizerju, ne vem kaj boš drugega pričakoval??
Pejd septembra ko se dolgočasijo do smrti, sam zrihtam po 20EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
koyotee ::
Gume dol s latišč, gume nazaj gor, centriranje, optika 50€.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Mr_Globus ::
Še ena platišča in menjaš doma v 15 minutah. Malo cenite svoj čas če zgubljate ure pri vulkanizerju.
Boobiz ::
Naš vulkanizer še ni nikoli računal glede na velikost feltne, pa tudi še nikoli ni prišlo nad 30eur. Sem ga 1x vprašal pri 18 col če je cena ista, pravi da je vseeno ali da 14 col gor ali 18.
Seveda, iz njegovega stališča je vseeno. Mašino uporablja isto in postopek je isti. Ampak računat več glede na velikost je pač britje primerno kapitalizmu in današnjemu času. Saj vidiš, da ti še po forumu lajnajo, bodo cene storitev pobezljaje, ker je vse to privilegij, ker je cena storitve = kvaliteti storitve.
Ljudje se upravičeno sprašujejo, kaj tem pajacom ni jasno, da računajo take zneske. Pa meni kot človeku z vasi niti predstavljivo ni, da bi moral k vulkanizerju na točen datum in uro in potem ČAKAT X UR. Fakin šit pa taka storitev.
I'm drunk, what's your excuse?
Utk ::
V vukojebinah stane to 20 do 24 evrov. Z računom.
V Ljubljani sem samo enkrat dal 45 ali 50. Mamamia. In ne vem zakaj bi bila tam "kvaliteta storitve" kaj boljša, če imajo pa 50 avtov v vrsti, še naročil se naj bi kak teden prej, jebe se njim...pa še vprašal je, če jih na novo centrira. Ja pismo, normalno...v vukojebini niti ne sprašujejo takih bedarij. Ker pač ne računajo ekstra 20 evrov za to.
V Ljubljani sem samo enkrat dal 45 ali 50. Mamamia. In ne vem zakaj bi bila tam "kvaliteta storitve" kaj boljša, če imajo pa 50 avtov v vrsti, še naročil se naj bi kak teden prej, jebe se njim...pa še vprašal je, če jih na novo centrira. Ja pismo, normalno...v vukojebini niti ne sprašujejo takih bedarij. Ker pač ne računajo ekstra 20 evrov za to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
zobnik ::
za 14 col, navadne dam 16 evrov v LJ Kozarje...že parkrat tja peljal in na treh avtih ni nič treslo.
064 156 888
da, ta, sam pazi zdej bo mel vse mal zaseden....sam bom gume menjal decembra, sva nekak že zmenjena tako, ker ma novembra naval.
064 156 888
Eden od cenejših vulkanizerjev v Ljubljani je Fuad Horozovic na Vrhovcih ob obvoznici, cena za 18colske + ventili bi bila 30EUR, če gre za osebni avto.
da, ta, sam pazi zdej bo mel vse mal zaseden....sam bom gume menjal decembra, sva nekak že zmenjena tako, ker ma novembra naval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Ml33k ::
Da ne odpiram nove teme. Imam eno vprašanje. Ali je res da moraš v Sloveniji imeti na avtu gume iste znamke? Namreč gledam po bolhi vidim da več ljudi prodaja samo po 2 gumi in so včasih malce cenejše kot pa 4 gume. Problem pa je ker so različne znamke. Pa je kolega rekel da morajo biti iste znamke, drugače lahko dobiš kazen. Je to res?
Na isti osi moras imeti enake gume.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
stara mama ::
njyngs ::
Ta teden menjano v MB. Oboje na svojih platiščih (letne ALU, zimske jeklo). Menjava 18€, centriranje 16€, skupaj 34€. V manjših krajih (vukojebinah) je bila cena za menjavo enaka, le centriranja si niso priračunali, torej je bilo zaradi tega pol ceneje. Centriranje je res predrago, glede na to, da tisto gumo 2x zarotira pa nalepi/nabije gor kako utež ali dve, ki imata zanemarljivo ceno.
Likalnik ::
jaz sem dal v Lescah 40€ z računom....30€ bi bilo brez računa....je pa gume dal dol iz feltne pa zimske gume na feltne ter jih centriral....ni bila samo tista varianta, da imaš gume že na feltni in potem samo feltne premontira....
Haha, pa to vas obirajo ko zajce za eno ubogo premontažo. Čudno, da vam še dvig gume s tal ne računajo, pa zrak, in obrabo kompresorja.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
feryz ::
Saj nam. Ampak je skrito v ceni. Kakor tudi sendvič, pajac za zaposlenega, regres, malica, bolniška, padavinske vode ...
Še sanja se ti ne, kaj vse je vključeno v ceni menjave.
Še sanja se ti ne, kaj vse je vključeno v ceni menjave.
Sam, da eni damo 20 eni pa 40, storitev je pa enaka.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Buggy ::
17" v vukojebini 40km iz LJ 35EUR...samo 5km stran pa en pajac, ki je oglasevan vsepovsod - 45EUR. Ni pravila, cena ne definira kvalitetne storitve, sploh v tem casu.
Menjam jutri, hramba na sezono 9EUR.
Menjam jutri, hramba na sezono 9EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Še med tistimi z enako ceno storitev ni enaka, tako da tudi za 20 in 40 ni.
In kaj je drugace? Daj nas razsvetli.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
steev ::
Npr. že katero mašino za centriranje uporablja, kako pogosto se servisira mašina, kako natačno lepijo uteži na platišče, pa bi lahko še našteval. Nisem pa rekel, da je dražja storitev boljša. Sam dam 25 eur za centriranje in vijačenje, toej brez premontaže (10 km iz Lj). Sem pa dal tudi več, pa je bilo slabše. Sem pa delal premontažo in centriaranje pri enem na vasi za vsega skupej 25 pa je blo zanič.
:|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupiti jeklena platisca za zimo?Oddelek: Na cesti | 4439 (3067) | tony1 |
» | Menjava pnevmatik - cenaOddelek: Na cesti | 10453 (8878) | Gr8t |
» | Vulkanizerske storitve po SlovenijiOddelek: Na cesti | 3201 (2137) | Nikonja |
» | Nakup jeklenih platišč za zimo, da ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15677 (13041) | nekoman |
» | gume nove letne ok? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 25547 (22913) | krneki0001 |