Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kraja elektrike
Kraja elektrike
Temo vidijo: vsi
Seinfeld ::
ne vem, ali sem se prijavil na pravi forum za mojo težavo, vsekakor pa prosim za kakršenkoli nasvet v zvezi z mojo težavo (ki je res prav bizarna)
po nekih naključjih sem po zelo zmerni ceni prišel do hiše na hrvaški obali. hiša potrebuje obnovo, pred tem pa sem želel urediti prenos vseh priključkov. neprijetno spoznanje je bilo, ko lastnik ni imel nobenih podatkov (položnic) za elektriko in smo potem ugotovili, da je pred ca 20 leti odjavil gradbeni priključek, ob odjavi le tega pa ni uredil statusa priključka, izvedel neke prevezave in tako koristil elektriko ves čas brezplačno - oz. z drugimi besedami, jo je kradel. po njegovih informacijah je tega naneslo za ca 15.000 € !?!?. stanje je zame nesprejemljivo in želim priključek 'legaliziriati', nimam pa ideje, kako naj se lotim, da mi ne bi slučajno, kot novemu lastniku, obesili kakšne kazni ali stroške za nazaj. star števec je še vedno v hiši. naj ga odstranim? pustim?
hvala v naprej za kakršnokoli idejo.
po nekih naključjih sem po zelo zmerni ceni prišel do hiše na hrvaški obali. hiša potrebuje obnovo, pred tem pa sem želel urediti prenos vseh priključkov. neprijetno spoznanje je bilo, ko lastnik ni imel nobenih podatkov (položnic) za elektriko in smo potem ugotovili, da je pred ca 20 leti odjavil gradbeni priključek, ob odjavi le tega pa ni uredil statusa priključka, izvedel neke prevezave in tako koristil elektriko ves čas brezplačno - oz. z drugimi besedami, jo je kradel. po njegovih informacijah je tega naneslo za ca 15.000 € !?!?. stanje je zame nesprejemljivo in želim priključek 'legaliziriati', nimam pa ideje, kako naj se lotim, da mi ne bi slučajno, kot novemu lastniku, obesili kakšne kazni ali stroške za nazaj. star števec je še vedno v hiši. naj ga odstranim? pustim?
hvala v naprej za kakršnokoli idejo.
starfotr ::
Predlagam, da ne drezaš v gnezdo. Ker te bodo še kaj zajebavali oz. preganjali po sodiščih.
fikus_ ::
Lahko pa odstranis števec, varovalke, luči, . . . in še narediš neumnega ter uredis priklop elektrike "na novo". Izgovor ti je, da si nepremičnino šele kupil.
Pa pri odklopu pazi, da te ne strese oz. naj naredi nekdo usposobljen.
Pa pri odklopu pazi, da te ne strese oz. naj naredi nekdo usposobljen.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PacificBlue ::
Ne prenese se ta stvar na novega lastnika. Ti obvesti hrvatsko elektroprivredo, da bi želel legalizirati el prikljucek, da si kupil nepremicnino in ugotovil pomanjkljivosti. Boli te džoko kaj bodo oni potem urgirali proti prejsnemu lastniku.
Skesiraj 15cukov itd so neumne ideje
Skesiraj 15cukov itd so neumne ideje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
mirator ::
Jaz pa mislim, da bo tako, da bo distributer objekt odklopil, novega priključka pa, dokler poraba el. energije in kazen za krajo ne bo poravnana, ne bo dovolil.
Je pa tudi možnost, da se povsem odklopi, zaprosi za soglasje in si po pogojih iz soglasja priključek legalno uredi. Če distributer prejšnjega lastnika ni opominjal, potem verjetno sploh ne ve, da je šlo za krajo.
Je pa tudi možnost, da se povsem odklopi, zaprosi za soglasje in si po pogojih iz soglasja priključek legalno uredi. Če distributer prejšnjega lastnika ni opominjal, potem verjetno sploh ne ve, da je šlo za krajo.
Vuli ::
na koncu sploh vedo ne. uštimajte tko, kot da sploh ni štroma pri hiši in uredi priključek legalno.
več boš mešal drek, slabše bo.
več boš mešal drek, slabše bo.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
TheBlueOne ::
TheBlueOne ::
Morda je samo se treba dodati, da ce je bilo v kupoprodajni pogodbi tako, da je elektrika v paketu, potem lahko tudi tozba oziroma predlog za vracilo dela kupnine prodajalcu, ker potegnit priklop ni nujno poceni. To kar je do hise sedaj skoraj sigurno ne bo uporabljeno, kar pomeni od bagra do stemanja.
Jaz bi kot prvo nasel spodaj odvetnika in obvestil prodajalca, da zadeve ne stimajo, ce je bila pogodba narejena kakor je treba. Dvomim, da bo kompliciral, ker potem ga bodo lovili za stroske.
Jaz bi kot prvo nasel spodaj odvetnika in obvestil prodajalca, da zadeve ne stimajo, ce je bila pogodba narejena kakor je treba. Dvomim, da bo kompliciral, ker potem ga bodo lovili za stroske.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Seinfeld ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64769 (30828) | Lonsarg |
» | Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12837 (10380) | St235 |
» | optika do hišeOddelek: Omrežja in internet | 10296 (8562) | Bakunin |
» | Izgradnja nove internetne priključne točke ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1968 (1612) | Štrubsi |
» | Telekom zavrnil razvezan dostopOddelek: Omrežja in internet | 5723 (4132) | 'FireSTORM' |