» »

Telekom zavrnil razvezan dostop

Telekom zavrnil razvezan dostop

Ashrack ::

Pri prijateljici so se odlocili za nakup xDSL! Zato sem klical na T2 ce je mozen samo ADSL prikljucek saj oni nimajo niti PSTN prikljucka in ga tudi ne rabijo. Po tednu dni me je T2 zavrnil ces da TELEKOM tega ne dovoljuje! Potem sem klical na SIOL in se pozanimal da bi vzel pri njih ADSL paket + IP Telefonijo in tudi tam so me zavrnili ces da Telekom tega ne dovoljuje. In da je edini nacin da imamo xDSL je da prvo vzamemo PSTN telefonijo. Ko sem pa na telekom klical zakaj je razvezan dostop nemogoc mi je pa neprijazna gospa rekla da pac ISPji nimajo zakuplenih Telekomovih vodov.

Sedaj bi pa prosil od Vas ali je to res ali samo telekom s5 neki serje???

Tamkajsni naslov:
Valburga
1216 Smlednik
....

McHregec ::

Žal si si zapravil možnosti za širokopasovni internet ko si naročil T-2 in je bila poizvedba zavrnjena in s tem so bile tudi vse nadaljne poizvedbe zavrnjene. Žal ti je edina opcija da naročiš PSTN in plačaš 20k. Takrat ko dobiš PSTN naročiš T-2 ali Siol. Ko imaš doma priklopljen T-2 ali Siol pa lahko greš v razvezan dostop. Zahvali se APEKu. :)
Destroyer Of The Worlds.

Ashrack ::

Aha se pravi bi moral najprej na SIOLu dat poizvedbo in ce bi bila tam pozitivna pa se na T2?
Zakaj gre pa zahvala APEKU?
....

NavadniNimda ::

Ne Ashrak. PSTN ni pogoj, da dobiš VDSL T-2ja. Edini pogoj pa JE, da imaš telefonsko inštalacijo (parico). Če tega ni, jo je potrebno napeljati.

Torej še enkrat: za širokopasovno vezavo NI potreben PSTN (delujoč telefon), je pa potrebna telefonska povezava s centralo.;)

'FireSTORM' ::

hahaha so te nakurli
veš kaj je pogoj za razvezan dostop?

da ISP od TELEKOMa zakupi telefonske vode
samo to in nič drugega
telekom tu ni nič kriv!
razen če je tvoja kolegica na PCM letvici(to se pa naj pozanima v teletrgovini)
če je, pa naj napiše dopis na telekom da hoče met adsl al vdsl al ker kol pač in ne more ker je na PCM letvici in želi da se jo da dol iz PCM na direkten par
Those penguins.... They sure aint normal....

Ashrack ::

aha, potem v Smledniku, Valburga ni nobeden ISP zakupil vodov in ji ne preostane drugega kot nakup PSTN telefonija ce hoce met xDSL??
....

NavadniNimda ::

Ne nasedaj - nek ponudnik interneta zakupi parico nacioperaterja ravno s tem, da ti vklopi širokopasovni dostop. Torej čimprej izpolni online prijavnico tukaj: T-2 PRIJAVNICA, da bo vse uradno zabeleženo...:|

Zgodovina sprememb…

MaterVola ::

Sori, ker kradem temo, ampak danes me je presenetil Siol, ki pravi, da na Expresslinku je mogoč razvezan dostop, na IPBANu pa ne :) Kr neki.

A je to možno al me sam farbajo?

Ashrack ::

NAVADNINIMDA
To je bilo ze mesec nazaj izpolnjeno in kmalu zatem zavrnjeno s telekomove strani da ni mogoce brez telefonskega prikljucka.
Kaj pa sedaj mi je storiti
....

fizolcek ::

Glede na uradne strani T-2 in Siola, noben trenutno ne ponuja razvezanega dostopa v Smledniku, tako da mi ni jasno zakaj je T-2 sploh poslal zahtevo na Telekom? Ali si jih ti na T-2 malo narobe razumel, ali pa poskušajo pridobiti čas, kajti centrala je na spisku central v izgradnji, kar pa bo glede na izkušnje trajalo najmanj 6 mesecv od datuma, ko so oddali povpraševanje na Telekom.

DeletedUser ::

//Sori, ker kradem temo, ampak danes me je presenetil Siol, ki pravi,
//da na Expresslinku je mogoč razvezan dostop, na IPBANu pa ne :) Kr neki.
//A je to možno al me sam farbajo?

Ne "farbajo" te.

xpresslink imajo v lasti (najemu?) siolovci ter gor lahk ponujajo razvezan dostop,
če je pa oprema direkt od telekoma pol pa to ne gre

mal cudno, glede na to, da je siol v lasti telekoma, ampak tak je

fizolcek ::

Razvezan dostop je možen na XpressLinku in IPBANu, sam sem na IPBANu in imam razvezan dostop.

Seveda pa je možno, da so ti odovorili, da je v tvojem kraju možen razvezan dostop samo na XpressLinku, ker SIOL tam nima IPBANa v svoji lasti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fizolcek ()

Ashrack ::

FIZOLCEK
Meni so od T2, SIOL samo rekli da je bil odgovor negative od TELEKOMA.

Se pravi potem je edina moznost ce hocejo dobiti xDSL je nakup PSTN linije in potem ko je linija postavljena dati se eno poizvedbo na T2 za VDSL preko PSTN telefonije, imam prav?
....

fizolcek ::

S tem da se prvo pozanimaj kdaj bo imel T-2 postavljeno svojo opremo na tvoji centrali, lahko da boš še kar nekaj časa čakal. Glede na to da so dali poizvedo na Telekom 13.09.2006, pomoje pred marcem 07 ne bojo imeli nič. Če se ti mudi boš moral izbrati koga drugega.

NavadniNimda ::

Ashrack - sori, ni T-2 centrale v Smledniku.:'( To je edini razlog, da ne moreš imeti T-2. Za prehod na T-2 polno razvezan internet NI potrebno imeti delujočega telefonskega priključka. Dosti je, da ima uporabnik parico, priklopljeno na naci-operaterja.:|

Zgodovina sprememb…

Ashrack ::

Se pravi dokler TK ne nadgradi omarice v Smledniku:
1. tudi Internet+IP Telefonija preko recimo Siola ali Amisa ni mozna?
2. in ce bi hotel samo ADSL moras prej obvezno imeti se PSTN prikljucek>
....

KandazaR ::

Tvoja centrala za adsl ne omogoča razvezanega dostopa (oprema v lasti telekoma). Če bi bila oprema v lasti siola pa bi lahko imel razvezan dostop.
Kot so ti že povedali pa vdsl pri tebi še ni možen. Ali boš počakal ali pa vzel adsl preko pstn je pa tvoja odločitev.

Ashrack ::

Hvala za vso Vaso pomoc.

KAANDAZA
Ce smo natancni ni moja centrala, saj pomagam prijateljici postaviti soliden poceni internet! Jaz osebno doma imam ze dougo ADSL in sedaj cakam na T2
....

SaXsIm ::

FIREstorm, ne bluzi! Tip je lepo napisal, da kolegica nima doma PSTN, tako da ne more biti na PCMju... In če bi bila, kako naj bi to vedeli v teletrgovini? :\
Očitno res ne bo druge rešitve, kot vzpostavitev PSTN priključka, saj bo kolegico tako še najceneje prišlo (namesto polaganja kabla od centrale pa do hiše).
SaXsIm

Spajky ::

pa nima v okolici par km vidno kakega WLAN AP-ja/mreže ? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

'FireSTORM' ::

ker imamo dostop do podatkov o narocnikih mogoce?
in vidimo kam je kdo vkljucen? ce ma tel. stevilko
ce je ze prej bil telefonski prikljucek tam, so kabli do hise oz. objekta
in je kabel lahko vkljucen na PCM in ne na direkten par, kar je skoraj 100% zaradi tega ker se take nekdanje uporabnike kr hitro skine iz direktnega para na PCM zaradi prostora ki ga kriticno primankuje v centralah za take ki hocejo met DSL

sam ce pravijo da ni mozen razvezan dostop potem tak mora bit PSTN prej
in se na vlogo za nov prikljucek napise da zelijo met DSL in se uporabnika ali novega uporabnika prikljuci na direkten par, torej dol iz PCM ce je slucajno kabel ze tam

ce pa se ni niti kabla do hise pa bo boljse pocakat na novo centralo ker prej kot GVO se spomni kable polozit ali potegnit po zraku mine kr nekaj casa

kaj ti je zdaj storiti, vprasaj jo ce je ze kdaj bil telefonski prikljucek v hisi, naj kar dajo vlogo za PSTN in bi se v roku treh tednov to moralo vkljucit, in pot opombo ne pozabit napisat za DSL
ce se pa prikljucka ni blo, pa kot pravim, bo hitreje centrala zgrajena kot se GVO kam premakne, lahko bo pa mela sreco in bodo dokaj hitro to vkljucili oz izgradili
ce je to kako malo majnse mesto bo kr hitro, ce je pa to neka vas za 9 gorami z hisami na 500m bo pa to precej dolgo
Those penguins.... They sure aint normal....

pegaso ::

Ker vidim, da ste kar stručkoti tle gor, vas sprašujem naslednje:
Imam paket Siol Trio, pa sem mesec nazaj vprašal na Siol za razvezan dostop, pa so odgovorili da ni mogoče:
1.klic Centrala nima tehnične možnosti
2.klic Siol nima zakupljenih mest pri Telekomu

Sedaj me zanima, ali lahko kako drugače pridem do razvezanega dostopa. Ali mi ga morajo omogočit, ali ne.
Naj napišem pismo na APEK?
ADSL naročnik sem že skoraj 3leta. Mislim, da bi v primeru, če bi na novo hotel ADSL priključek na isti lokaciji (ali pa sosed), brez problema dobil ADSL brez PSTN priključka, torej mesta so. Itak pa pri meni ne gre za zasedanje kakega novega mesta, samo pač formalno bi se razvezal od Telekoma.

Hvala za odgovore
Lep pozdrav!

pegaso

PaJo ::

Ce ti recejo da ni mozen poln razvezan dostop pac ni mozen, ker v tem primeru Siol nima vse potrebne opreme, da bi ti to omogocil. Ce polnega razvezanega dostopa ne more omogcit tebi, potem ga ne more nikomur na tej centrali. Ce pa ga komu omogoci, takrat pa bi se naceloma lahko kam pritozil, samo verjetno jim to ni v interesu, zmeraj jim je v interesu, da cim vec ljudi pograbijo in priklopijo na sebe, imajo namrec potem vec dobicaka zase.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Medica ::

če ni možen razvezan dostop pomeni to da Siol nima svoje opreme v centrali in bo potrebno počakati na nadgradnjo centrale. Nadgradnje so predvidene vendar se znajo zavleči za par mescov. zelo se pa splača vzeti poln razvezan dostop aka PRD kjer ni potrebno vzeti telekomovega priključka, in siol to sam uredi. in tudi nove nadgradnje kjer prej ni bil možen razvezan dostop in zdaj je se lahko odpove uporabnik telekomovi naročnini za 2500k in vse prenese na siol.

bsslo ::

Yo! Obujam temo!

Imam podoben problem:
1) Preselil sem se v hiso, kjer je prejsnji lastnik imel telefonski prikljucek od Telekoma (placeval je narocnino, pogovore, itd). Interneta ni imel, telefon je odjavil preden sem se preselil.
2) Izpolnil sem elektronsko prijavo za T2 - polno razvezan dostop, kjer sem dobil odgovor na poizvedbo, da ni proste parice.
3) Enako "konfiguracijo" (polno razvezan dostop) zahtevam za ADSL pri Siolu, kjer dobim enak odgovor, le da je še omenil, da centrala ne omogoča tega, nekaj takega. Gospod s Siola je predlagal, da poklicem na Telekom in prikljucim PSTN, kjer hkrati zahtevam tako parico/priključek da bo mogoč širokopasovni internet.

Vprasanje: Ali moram res to narediti? Sicer se nahajam v Ljubljani - Polje.
Razmišljal sem da bi storil to kar mi je predlagal, torej priklop PSTN, naročim T2, odjavim PSTN. Strošek ki ga imam: 20.000 sit za priklop PSTN-ja.

Kak predlog / nasvet mogoče?
Hvala, lp

bsslo ::

Popravek na prejsnji post: odgovor s Telekoma je bil da ni parice primerne za razvezavo.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bsslo ()

'FireSTORM' ::

če t2 nima svoje centrale tam boš kar PSTN priključek moral obdržat
če ma, pa si verjetno zdaj vključen preko pcm, in če daš vlogo za nov priključek napišeš gor da te naj vključijo tako da bo možen DSL
Those penguins.... They sure aint normal....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310700 (9402) Lonsarg
»

Internetni dostop brez Telekoma

Oddelek: Omrežja in internet
122386 (1943) jurre
»

Razvezan dostop - kalvarija

Oddelek: Omrežja in internet
192605 (2124) PaJo
»

Izklop ISDN priljučka pogojuje tudi izklop širokopasovnega interneta?

Oddelek: Omrežja in internet
132297 (1908) smile-
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222442 (1708) roscha

Več podobnih tem