» »

Izgradnja nove internetne priključne točke ADSL

Izgradnja nove internetne priključne točke ADSL

Štrubsi ::

Zdravo!

Pri punci nameravajo končno zrihtat fiksen internet, ker so do zdaj uporabljali le mobilnega..pač instant:D. Nimajo pa telefonskega priključka in sem zato oddal povpraševanje za izgradnjo priključne točke. Odgovorili so mi, da je bilo preverjeno in da je izgradnja možna. Me pa zanima, če ima kdo kaj izkušenj, ali je možno, ko mi Telekom potegne kabel do hiše, da se odločim za npr Amis namesto Siola? Ali je obvezno najprej Siol?
Ker ko sem vprašal kakšna hitrost bi bila možna so mi pri Siolu rekli 4Mb/s, ko sem pa gledal pri Amisu za soseda, ki je oddaljen ca 30m ima pa možnost 10Mb/s. Itak da bi potem raje Amis ane:D.

Hvala in lep pozdrav,
Žiga

tony1 ::

Malo si se zaj.

Povpraševanje bi lahko že v štartu oddal pri Amisu. (Čeprav je res, da Telekom rad goljufa in pri poizvedbah o prosti parici drugim operaterjem reče, da jih je zmanjkalo, če gre za Siol se pa ta čudežno najde...)

Hayabusa ::

Tako je, prvo vedno začneš pri TK :).

Kabel potegniti je še najmanjši problem, jeba bo če v centrali ni prostih dslamov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

Vanadium ::

Obvezno pri podpisu povpraševanja in naloga za izgradnjo zavedi možnost širokopasovnega priključa ter iptv (znajo kaki emx poturit če je samo širokopasvno označeno). Najbolje da naročiš za en mesec brez vezave net + iptv.

...:TOMI:... ::

Tomi

Štrubsi ::

Hvala za vse odgovore do sedaj. Sem poizvedbo poslal tudi na Amis in so me takoj poklicali in rekli, da oni ne delajo tega. Da mora najprej telekom priskrbeti telefonski priključek, potem pa se lahko odločiš h kateremu ponudniku storitev boš šel. Sam bi itak raje izkoristil Amisovih 10Mb/s, čeprav kakor so mi rekli, to ne pomeni da bomo dobili točno toliko, pač odvisno od kabla in oddaljenosti od centrale, ampak da oni ne ponujajo manj kot 10.
MadPanter, kako to misliš? Zakaj je to dobro, če iptv ne mislimo uporabljat?

Hayabusa ::

Ker iptv potrebuje več kot 512 kb pasovne širine, zato te ne morejo dati na emx parico.

...:TOMI:... ::

Emx je pa draga in počasna povezava, primerna za "dvojčke". Drugače dobiš lastno parico, kjer so hitrosti višje in cena nižja.
Tomi

Štrubsi ::

Če potem prav razumem je emx za internet in iptv in če mislimo kdaj v prihodnosti vzet iptv, moramo naročit to. Če pa iptvja ne rabimo je pa bolje da ni emx,ker je ostalo hitrejše in cenejše?

Hayabusa ::

http://www.telekom.si/_files/2333/BRO-o...
EMX sistem - napredna naprava za večkratno izkoriščanje bakrenih paric, ki omogoča multipleksiranje več PSTN in Ethernet signalov preko bakrene parice

stran 6

oz kako na 1 parico priklopiti 4 naročnike, ni problem, če gre samo za pogovore...

tehnikalije:
http://www.ips.si/library_en/pdf/EMX-PR...

gregor_m ::

Preko EMX je možno vzeti samo internet, televizija tukaj ni mogoča. Če si nosilno parico deliš z enim "sosedom" je možna hitrost do 1M/256k, če si deliš parico z 3 ali 4 potem je možna hitrost 512k/128k. Ker sam EMX lahko prenaša do 2M/512k in ima 4 priključke za stranke, potem se pač hitrosti delijo. Dejansko EMX ponudijo samo tam kjer za novega naročnika ni več proste parice (fizičnega kabla). To ko operaterji govorijo, da je centrala prezasedene je popolna neumnost, samo stranka to razlago lažje razume. Dodati nov DSLAM (naprava kamor se poveže modem) v centralo in s tem povečati prosta mesta za naročnike je najmanjši problem. Položiti telekomunikacijski kabel od centrale do stranke pa je ogromna investicija.

V glavnem ti si NE želiš EMX. Če do hiše še nima napeljanega telekomunikacijskega kabla, moraš najprej prositi telekom, da ti ga napelje kar pride cca 70EUR (ne vem točno). Seveda označi, da želiš net in iptv. Če je možnost naroči brez vezave in čez kakšen mesec odsedlaj k kokurenci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor_m ()

...:TOMI:... ::

Okoli 90€ stane nov priključek. Lahko pa prihraniš ta znesek, da ga plača operater, mislim, da t-2 to plača, ostali ne. Nisem prepričan. Pozanimaj se pri T-2 ali Amisu ali Siolu. xDSL ponuja tudi telemach v sodelovanju s total tv...

Sicer pa, ko boš enkrat imel kabel in boš hotel menjati operaterja, ne prekini naročnine, pač pa skleni pogodbo z novim operatjem, bo novi operater vse uredil.

Sedaj imajo vsi operaterji neke akcije, vendar povsod je vezava. Po navadi, če ni vezave, plačaš priklop (spet odvisno od odperaterja, lahko tudi ne).


Jaz ti svetujem uveljavljene operaterje.
Tomi

T(he) Boss ::


Zanimivo branje


Kar prvo vprašanje: "Kakšen je postopek naročila širokopasovnega priključka, če nimam priključne točke?"
" Pri povsem novem širokopasovnem priključku najprej vzpostavite priključno točko, ki jo lahko zagotovimo z vključitvijo univerzalne storitve (klasičnega telefonskega priključka).

Vzpostavitev novega naročniškega razmerja se obračuna po veljavnem ceniku: 88,98 EUR z DDV. Šele po vzpostavitvi priključne točke je možno preverjanje tehničnih možnosti za vključitev širokopasovnih storitev.

V primeru, da tehnično vzpostavitev širokopasovne storitve po vzpostavitvi priključne točke ni možna, imate pravico odstopiti od naročniškega razmerja v roku do 15 dni po vzpostavitvi priključne točke. Ne izstavimo vam računa in priključno točko izključimo. V primeru, da bi bil račun izstavljen, podate reklamacijski zahtevek in denar povrnemo.

Naročilo za vzpostavitev univerzalne storitve oddate prek spletnega obrazca ali na brezplačni številki 080 8000. Pri oddaji naročila pod opombe zapišete, da pogojujete vzpostavitev priključne točke z možnostjo vključitve širokopasovnih storitev (npr. Trio ali SiOL internet in SiOL TV).

Po vzpostavitvi priključne točke (klasičnega telefonskega priključka) lahko naročilo za nov širokopasovni priključek oddate v izbirniku storitev ali na brezplačni številki 080 8000."

Torej če naročiš direktno internet in ko te priklopijo, ne dela, ne rabiš plačat priključnine.

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

To je uradna možnost, kolikor vem je tudi možnost, da ne vzameš telefona in samo internet. Vendar pri t2, če prav vem, ostali ne plačajo tega. Se mi zdi, da je znesek okoli 70€, brez klasičnega (analognega) PSTN telefona.
Tomi

Apple ::

Pri meni je moral Telekom prvo vzpostaviti priključek, šele nato sem lahko zamenjal ponudnika... T-2 mi ni mogel opraviti priključka novogradnje...

Enako je bilo z elektriko. Priključek je moral vzpostaviti sistemski operater, šele nato sem lahko podpisal za drugega dobavitelja...
LP, Apple

Štrubsi ::

Hvala vsem za enkrat. Upam da ne bom imel problemov s telekomom:D.

Lp,
Žiga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski internetni ponudnik teleing

Oddelek: Omrežja in internet
247378 (5222) aabb
»

Telekom in že spet Telekom ...

Oddelek: Omrežja in internet
454743 (2916) Tilen
»

ADSL za "nesrečneže"

Oddelek: Omrežja in internet
426237 (2596) KoMar-
»

odprava PCM naprave in samostojna parica

Oddelek: Omrežja in internet
142601 (2416) Tomay
»

kvaliteta internetne povezave?

Oddelek: Omrežja in internet
172520 (1996) Flux

Več podobnih tem