» »

Power Mac G5 vs. AMD 64... ali kako Apple živi v zablodi, da imajo najhitrejši osebni računalnik :)

Power Mac G5 vs. AMD 64... ali kako Apple živi v zablodi, da imajo najhitrejši osebni računalnik :)

morphling1 ::

Zelo zanimivo branje: 64-Bit Takes Off

PC World has posted some benchmark results suggesting that Apple's Power Mac G5 isn't the world's fastest desktop PC after all. The PC World tests compare dual G5 systems to a Pentium 4 3.2GHz, Athlon 64 3200+, Athlon 64 FX-51, and Opteron 246, and the results make
Apple's claim to the desktop performance crown look rather foolish. The dual 2GHz Power Mac G5 can't even manage a win in Photoshop, where the dual Opteron system turns in the fastest performance.
With the Opteron and Athlon 64 clearly leading the way in 64-bit desktop performance, I have to wonder how long Apple can continue to completely ignore AMD. Props to PC World for comparing the Power Mac G5 to the 64-bit competition that Apple is seemingly oblivious to

Benchmark results !

Še single P4 3.2 in Amd 64 3200+ sta večinoma hitrejša kot dual Mac G5 2GHz, edino v PS-u je dual Mac hitrejši od single mašin, de ne omenjam da je dual Mac še vedno dražji kot dual FX51.

Novica je originalno iz Tech Reporta.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

bf4ed ::

Dobro je to da AMD rastura.

Apple pa je itak smešen.>:D >:D

iskra ::

Apple navija cene za svoj design kot da imajo diamantna jedra tisti proci ...
AMD pa jim je pokazal, da se da stvari izvesti tudi ceneje ... Da sploh ne govorim o nekompatibilnosti Appla in 'naših' PC sistemov kar se tiče izbire OS.

Bil sem na seminarju SolidWorks in so nam tudi tam priporočali AMD, ker naj bi bil hitrejši od ostalih procesorjev ... Na Applu pa itak precej 3D modelirnikov ne dela tko da sm za AMD, v sili tudi Intel >:D

kikus ::

Machintoshi so zakon!

Z grafiko se ukvarjam že 10 Let,in nisem še doživel situacijo kjer pc-ji bi bili bolj stabilni od mac-a,ne glede na razno razne bench-mark-e, AMD ali Intel niso še prišli niti na 40 % Mac-ove zmoglivosti.
Trenutno delam v Delawaru (United States) z fantastičnim Silicon Grafics-om, Machintoshi so na drugem mestu, Pc-ji so otroške igrače...

para! ::

Pri toliko izkušnjah, Kikus, bi človek pričakoval, da znaš vsaj pravilno črkovati imena priljubljenih podjetij. :\

LP
Death before dishonor!

Mr.B ::

Jaz sicer toliko o G5 ne vem , ampka kritik na test je kar nekaj!

Sicer je pa to nepomembno, ker je karkoli od AM64 praktično ne dobavljivo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vice ::

Neki mi pa ni jasno na katerem jabolčnem OS-u pa so to sprobaval. Ker njihov Panter je revolucija napram prejšni verziji. Razlike v performance-u so očitne in se mi zdi to bistven podatek ki bi ga lahko tudi navedli.

kuglvinkl ::

z fantastičnim Silicon Grafics-om, Machintoshi so na drugem mestu, Pc-ji so otroške igrače...

Ni SGI prav pred kratkim sklenili posle z ATIjem za dobavo kart?!...


AMD ali Intel niso še prišli niti na 40 % Mac-ove zmoglivosti.

Zmogljivosti? Misiš RAW power?
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

apple nej kr tm ostane kje je - v Hollywoodskih filmih. drugje nej se pa umakne, ker je zadeva samo pogojno uporabna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

IceIceBaby ::

Nisem še probal G5 ampak pomoje ma še dost potenciala, predvsem v softveru. Čeprav sem nad hitrostjo zaenkrat razočaran, ampak mi je bolj ali manj vseeno ker nisem potencialni kupec za tako mašino.

V "obrambo" macom lahko povem samo da hitrost ni vse. Oziroma da je bolj smiselno meriti koliko lahko človek ustvari z računalnikom v določenem času. Če v photoshopu traja en filter 10 sekund manj to še ne pomeni velik, če je treba vsak dan še pol ure porabt za nalaganje raznih popravkov in driverjev in se ubadati z tegobami OSa.

O raznih nekompatibilnostih pa nebi govoru tukaj ker čez to pa windows userji res ne morete jamrat. Razen občasnih problemov s ŠČŽji (jebi ga, američani pač mislijo da so sami na svetu) je OSX neprimerno bolj prilagodljiv od vseh winsow skupaj.

IceIceBaby ::

"AMD ali Intel niso še prišli niti na 40 % Mac-ove zmoglivosti.

Zmogljivosti? Misiš RAW power?"

Nevem kaj kikus misli, ampak v procesorski moči in FPSjih pri igrah se Maci sigurno ne morjo merit z PCji. Ampak kot sem že napisal je keč drugje. V tem da athlon xp2000+ z 512 mb rama še vedno včasih zašteka če maš odprtega dreamweaverja, fotošop in par browserjev + standardni mp3 player in mail client. Tega na svojem iBooku (ki je najpočasnejši mac ki se ga da dobit v trgovini) še nisem doživel. Seveda, zaradi OSa. Potem se w winsih dreamweaver mal za hec sesuje ravno sredi pomembnega dela. Tega tudi še nisem doživel na OSXu, na PCju pa ravno včeraj. Pa ne mi zdej govorit da ne znam za winse skrbet itd. Za OSX nisem poskrbel že skor 1 leto, nobenga defraga, optimizacije, brisanja registrov, spywara... Na PCu to počnem skoraj dnevno in tam zgubim vse tiste sekunde ki sem jih pridobil v photoshopu ko sem resizal sliko.

Ok, dost je. Vem da je tole bolj hardware topic. Ampak pač Appli so na tem področju slabši (samo kar se hitrosti tiče). Kaj čmo, tak je svet. Nekateri gledajo številke na papirju, nekateri se pa prepričajo na lastni koži kako je z zadevo. Ne rečem da more bit vsem všeč, ampak kot sem že reku se mi zdi neprimerno ocenjevat celoten računalnik na podlagi parih benchmarkov.

kopernik ::

kst:
ampak ravno apple je objavil test hitrosti in ne operacijskega sistema oz. stabilnosti aplikacij.

IceIceBaby ::

ja jebi ga. Opteroni bi tut moral bit zunaj že pred 1 letom, Persil ultra tudi opere vse madeže že pri štiridesetih in always vložki posrkajo do 4 litre vode.

Vice ::

Zdele sem prebral dokončno link Mr.B-ja in lahko rečem da ta benčmark ki ga je naredil PCworld ali kaj že je zelo pod ??? Drugače kopernik hitrost je zelo odvisna tudi od OS-a. Sam to lahko trdim čeprav nisem stručko na tem področju iz osebnih izkušen. Pri nas imamo zadnjo različico - Jaguarja in je razlika med prejšno vezijo vidna. Sem pa videl tudi razliko v hitrosti iste konfiguracije med Jaguarjem in Panterjem pri enem našem prodajalcu apple-ov ki je dobil ta OS za predstavitev. Glede na to da še ni v prosti prodaji bi lahko napisali na katerem OS-u so delali benchmark in bi bilo veliko bolj jasno. Je pa tudi zelo odvisno kdo in kako skonfigurira sistem da je izkoristek optimalen.

kopernik ::

Ampak vseeno se mi taki testi ne zdijo dobri, ker dveh sistemov se ne da hardversko primerjati, če na njih ne teče enaka programska oprema. Tudi če je testiran nek program (npr. photoshop), ki obstaja v več operacijskih sistemih. Tako jaz mislim.

IceIceBaby ::

kopernik, jaz imam podobno mnenje. Težko je primerjat hitrosti posameznih opravil. Ampak drugače je pa že težko izmeriti ker zadeva hitro postane subjektivna. Jaz bi recimo za mersko enoto vzel opravljeno delo v določenem času, ampak tega se ne da izmert.

Zheegec ::

Sicer je pa to nepomembno, ker je karkoli od AM64 praktično ne dobavljivo.

Lol, G5 raste že na drevesih, AMD64 pa se itaq ne da dobiti :D
Kaj ni ravno nasprotno, Mlacom ima A64 3200+ ter Opterone 246 naprimer, prav tako plate...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mr.B ::

Alien3001 , dej no pa jaz bi rad kupil recimo 50 kosov, če ni možno to v Angliji, potem je Slovenija itak pri Mlacomu vedno izjema.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Zheegec ::

Hehe, če želiš Opterone ne bo problema, če želiš pa Athlone64 3200+ pa moraš še malo počakati, ker AMD (menda) ni pričakoval takšne prodaje (glej novice na The Inquirer - četrtletno poročilo o (ne)zaslužku Q3 2003), tako da bo sedaj AMD povečal proizvodnjo, konec tega meseca pa bomo videli še A64 3000+ (okoli $250) ter A64 3400+ >:D
Ter menda tudi Opterone 248.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vice ::

V končni fazi pa se mi zdi da sta ta dva bregova preveč narazen da bi ju lahko primerjali.
Dejstvo je da ima apple kar malo morje problemov z motorolo in njenim napredkom v tehnologiji in ji je tudi upravičeno zagrozil da če se stvari v tej smeri ne bodo premaknile bo apple vso svojo tehnologijo preselil na veliko bolj konkurenčen Intel. ČE bo kdaj do te menjave prišlo bi potem pa lahko delali razne bolj TOČNE in primerljive teste.

IceIceBaby ::

G5 procesorje za Apple dela IBM, in glede na to da so ti procesorji še zelo novi Apple sigurno nebo šaltal na Intele še nekaj časa.

Tarzan ::

G5 so zelo zmogljivi! mogoče imajo še nekaj posledic hudih porodnih in poporodnih krčev, ki pa jih bodo verjetno kmalu odpravili. Če ne kasneje, v G6 ;)

Dr_M ::

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Piranha ::

Hmm... čeprav je na applovi strani, se mi zdi zanimiv link...:D

http://www.apple.com/xserve/performance.html

kuglvinkl ::

Zdej, dve temi o "prednostih" Appla ne moreta obstaja istočasno.

In ker so v aktualni temi link, podane tudi nove informacije, bom tole zaklenil, ker drugače posatane zadeva neobvladljiva (sori Morph).
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple predstavil Mac Pro (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
12612771 (8767) opeter
»

Apple zastopnik za SLO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
747197 (6527) Gandalfar
»

Novi iMac in G5

Oddelek: Novice / Ostale najave
273031 (3031) IceIceBaby
»

Power Mac G5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
815917 (4655) MitjaP
»

Power Mac G5

Oddelek: Novice / Procesorji
152598 (2598) CaqKa

Več podobnih tem