» »

moj trdi disk res trd!

moj trdi disk res trd!

shuttle ::

Men do zdej ni še nikol ratal disk formatirat do konca.Če ga grem jst formatirat tako, kot ga drugi ljudje, mi ga noče čist formatirat.Formatira mi samo windows, pa vse nastavitve, drugače mi pa vse ostane gor, tut muska in stari file.Če kdo ve zakaj mi ga noče?

[SkA] ::

Kaj to mislš, da ti formatira C in ne tudi D, E itd?

boštjan ::

shuttle,če imaš na disku particije,ti formatira le tisto particijo za katero podaš ukaz.Sistemske pa ne moreš v windowsih

shuttle ::

Še C mi noče sformatirat, po formatiranju men ostanejo vsi stari podatki gor, samo mapa windows se osveži.Drugač imam sm eno particijo, ker mam prmal placa.

boštjan ::

pa ki ti to formatiraš in kere winse maš ,pa keri HDD

shuttle ::

XP pa Fujitsu.

Ziga Dolhar ::

Zaupaj nam, kako drugi ljudje "formatirajo"?
https://dolhar.si/

shuttle ::

Vtakneš CD, pa nastavljaš kaj hočeš.

shuttle ::

Grey-a vpraš on mi je to štimal.

[SkA] ::

se prav Windows XP CD daš notri, potem pa ko skozi tiste modre menije prideš do dela kjer si izbereš na katero particijo bi rad inštalirau, se ti po končani inštalaciji zgodi da so se samo windowsi na novo namestil ni pa disk prazen?

boštjan ::

vse je odvisno od tebe,če želiš disk formatirat,moraš najprej odstranit particije in ko jih na novo ustavriš,izbereš particijo na katero boš naložo system in jo pol kar formatiraš v NTFS datotečni sistem.

shuttle ::

ja tko se mi nardi

Ziga Dolhar ::

Torej si živel v zmoti.
https://dolhar.si/

Labsy ::

Lej, dej najprej razpucaj pojme:
- DISK je fizični disk, ki lahko vsebuje logične pogone - particije
- PARTICIJA je lahko na disku ENA ali VEČ, npr. poleg osnovne, ki se vedno imenuje C: je lahko na disku še D:, E: itd, torej več logičnih pogonov ali particij
- LOW-LEVEL FORMATIRANJE diska je postavljanje vseh bitov na disku na nulto vrednost, fizično se premagneti celoten disk in ni povratka
- FORMATIRANJE je podoben proces, le da je lahko HITRO ali NORMALNO; pri HITREM se pobriše samo FAT tabela in ponovno zapiše MBR začetni in osnovni sektor na disku, pri NORMELNEM formatiranju pa se pobrišejo še podatki; vendar tako formatiranjevelja LE ZA ENO PARTICIJO - LOGIČNI POGON, ne pa za cel fizični disk!

Tko!
To, da si pa ti notr dau Wi9ndow inštalacijski CD, to je pa inštalacija, ne pa formatiranje. Z inštalacijo NE POBRIŠEŠ nobenih podatkov, le operacijski sistem instaliraš na eno izmed particij.
Pri inštalaciji PA LAHKO TUDI formatiraš particijo, na katero inštaliraš windoze in pri tem se bodo ZAGOTOVO pobrisali vsi podatki na tej particiji.
Lahko pa samo POPRAVIŠ obstoječo inštalacijo Windozov - s tem ohraniš vse nastavitve programov, bližnjice itd, lahko pa NA NOVO inštaliraš Windoze. Če jih na novo inštaliraš V ISTI DIREKTORIJ, kot si imel stare Windoze, boš pri tem izgubil funkcionalnost vseh programov in jih boš moral ponovno inštalirati.

Tko, mala šole izrazov :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk in particije (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
597690 (6062) solatko
»

koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812262 (7743) carota
»

Združitev particij

Oddelek: Pomoč in nasveti
183096 (2732) MIHAc27
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
443106 (2344) xpozed
»

win me + win 98 se

Oddelek: Programska oprema
151562 (1420) Spajky

Več podobnih tem