» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
11 / 12
»»

Kurzweil ::

JA23 je izjavil:

Glede mrtve žoge in puščice za posest; za menjavo posesti se šteje tudi žoga ob četrtini. Je bila mogoče fora v tem?


Moram priznat, da nisem bil pozoren... sem bil pozoren na 101 stvar... ampak v nekem momentu se mi je zazdelo, da so šle prav vse mrtve žoge v njihovo korist... verjetno že nisem bil pozoren oz. še bolj verjetno, da sem spregledal kaj...

Je pa zanimivo brat po raznih kanalih... kak Grobarji o sodniški kraji, Blažič je tako vse najslabše... kakšne frustracije in primitivnost od nekaterih... prav zabavno...

Kurzweil ::

Si je pa Prepelič zlomil roko... kar hud udarec, tako za Valencio, kot za našo reprezentanco... namreč Prepelić je že zaključil s to sezono.

Groot ::

Nora tekma res nora :))) pa še v Tivoliju se je vse skupaj poklopilo.

Glede posesti ob mrtvih žogah pa je to posledica menjav puščice ob četrtinah. Je pa res redko da se ekipi posreči tako kot se je danes Partizanu za prve 3 žoge.

O sodnikih pa raje ne bi. Dejansko niti ne bi rekel da so koga okradli, ampak preprosto niso bili na nivoju. Popolnoma nekosistentni, v prvi četrtini so dopuščali pravo moško igro. Potem v nadaljevanju kar naenkrat obrat in piskano vse mogoče. Nato pa ob polčasu malce pritiska na sodnike in v drugem polčasu COL očitno niso nameravali piskati niti če bi jim kdo roko odlomil. Tisti zaplet na koncu pa pika na i, res mi niti malo ni jasno kdo od njih je imel noro idejo da je bila žoga na semaforju.

P.s. me je Kurzweil že prehitel z novico o Prepeliču. Res škoda zanj in res hud udarec za našo reprezentanco. Iz super začetka kvalifilacij zna sedaj biti kar težka borba za to da se sploh prebijejo naprej. Hrvati znajo biti precej okrepljeni za zadnji cikel in v primeru poraza bo vse odvisno od tekme s Švedsko.

Gogyto ::

Jaz sem imel bolj občutek, da je bil piskan kak favl, ne pa dotik semaforja. Pisk je bil namreč po drugem skoku, ko je Omić porinil žogo skozi koš... To idejo o dotiku semaforja sta, zdi se mi, prodala Bavec in Donke med komentiranjem.. Ne vem.

V vsakem primeru, odlična tekma, prava reklama za ABA ligo in ja, edino sodniki niso bili ravno na nivoju tekme.

EDIT: tudi Mišić na RTVSLO je komentiral, da so sodniki pokazali dotik semaforja... hmm hmm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gogyto ()

Groot ::

Če bi bil piskan favl, potem ne bi gledali posnetka, ker kolikor mi je znano te odločitve ne morejo spremeniti. Enako kot ne morejo iti gledat če je bil favl kjer ga niso piskali. Tako da sem skoraj prepričan, da so gledali dotik semaforja zato pa na koncu tudi odločitev o mrtvi žogi ker so pač konkretno zaj***. Še sreča da je šla žoga COL, drugače bi najbrž Omić nekomu utrgal glavo :))

komentar2021 ::

Prema rečima prvog čoveka CSKA, Rusi ne očekuju da će naredne sezone biti deo najelitnijeg evropskog takmičenja. Prema rečima upućenog Donatasa Urbonasa, pred Evroligom su tri scenarija ?

PRVI SCENARIO: ,,Jednostavno treba dati licence velikim klubovima poput Virtusa iz Bolonje, Partizana, Valensije... To je nešto što je najlakše uraditi. Oni imaju najveće budžete, bogatu istoriju i takođe su bili blizu tome da budu dugoročno deo Evrolige. Sve su to košarkaški gradovi - Bolonja živi za košarku, u Valensiji su ljudi pasionirani za tim, a za Partizan ne treba nikakvo predstavljanje."

DRUGI SCENARIO: ,,Drugi scenario je da ta mesta Evroliga da na osnovu rezultata. Finalisti Evrokupa ove sezone, recimo, a morate da dodate još jedan tim. Imate situaciju sa ABA ligom, gde Zvezda nije obezbeđena za sledeću sezonu ako Partizan osvoji titulu. Možete da imate dva srpska kluba, veliki srpski derbi, koji bi prijao Evroligi. Takođe, Valensija i Virtus su bezbedne opcije. Ko zna... Možda će neki tim koji nije među favoritima doći do kraja u finale Evrokupa, jer je format ove sezone nezgodan."

TREĆI SCENARIO: ,,Mislim da bi doneli najviše kvaliteta i najbolji užitak. Evroliga je htela da ostane sa 16 timova, tako se pričalo u sedištu takmičenja. Zapravo, da se vidi šta bi se desilo u ABA ligi, da li bi Zvezda bila zamenjena nekim drugim. Dakle, da treba zadržati ovih 15 timova i dodati finaliste Evrokupa. Nisam siguran da li je ovo realan scneario. Postojala bi velika razlika u broju utakmica, a isto tako bi bilo čudno da se odbije ideja o vajld-kardovima, jer od toga dobija neki dodatni novac."

VIR: @pbg.news in @urbodo (Instagram)

Moje mnenje? Mislim, da je druga opcija najbolj realna. OK, seveda je škoda, še se bo Evroliga igrala brez ruskih ekip. Mislim pa, da je realno, da gre prvaka ABA liga iskati med CZ in COL (trenutno mi tako deluje, lahko se veliko spremeni do konca, CZ mi deluje nekako favorit zaradi tega, ker so bolj standardni v svojih predstavah). COL je v dobri formi, PAR tudi (do neke mere, Smailagić se čaka, Lessort tudi zmore več, mogoče Kurucs, Glas). BUD ni v tako slabi formi, ne bi jih odpisal, težko pa si predstavljam, da bi lahko osvojili ABA/Eurocup. Kar se tiče Eurocupa je zaradi sistema tekmovanja mogoče vse oz. vse opcije smatram kot možne, tudi finale dveh ABA ekip (nisem toliko gledal, če je to teoretično mogoče oz. ali je možno, da se ABA ekipe izognejo ena drugi v primeru, da bodo zmagovale v play-offu Eurocupa). Možno je da, bo naslednje leto v Evroligi nekaj ABA ekip. Npr. CZ osvoji ABA, Eurocup bi lahko imeli finale dveh ABA ekip (možno je, možno pa da ne bo nobene v polfinalu, kot sem rekel, sistem tekmovanja v Evrocupu je takšen, da je vse možno, da osvoji tekmovanja nekdo iz drugega/tretjega plana). Moje skromno mnenje, glede na vse odgledano od ABA/Eurocupa/Evrolige/pokalov/iger ABA igralcev v svojih reprezentancah je da, COL/PAR/BUD vseeno niso igralsko pripravljene na evroligaške ekipe, ampak če ruske ekipe ne bi igrale v Evroligi naslednjo sezono, bi Evroliga sigurno bila manj kvalitetna kot letos. Če se sprašujete, zakaj tako mislim, poglejte lestvico letošnje Evrolige, ko so igrale ruske ekipe, kako je izgledala. CZ, ki je igralsko najbolj popolna izmed ABA ekip (ne mislim, da nima pomanjkljivosti oz. da ni niti malo ranljiva - seveda je) bi bila realno težko blizu oz. v igri za TOP 8 z ruskimi ekipami.

Z. Savić, športni direktor Partizana, je v nekem intervjuju, ki so ga objavili mnogi mediji, izjavil, da igranje Evrolige ni zihr niti v primeru, da se pride do finala Eurocupa. Kaj je želel s tem povedati...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

EUROCUP
DANES - TOREK:
Ulm - Bursaspor (19.30)
Ulm je že dosegel svoj primarni cilj tj. uvrstitev med TOP 8, kar glede na igre, ki jih kaže nemška ekipa ni presenečenje. Če gledamo samo mesec marec, so rezultati Ulma naslednji:
8.3. Promitheas - Ulm 79 - 68
15.3. Ulm - G. Canaria 93 - 94
22.3. Bourg - Ulm 72 - 85

Ulm čakata še dve tekmi, proti Bursi (danes) in Valencii (5.4. v Španiji).

Torej, če kot merilo vzamemo zgolj "papir" tj. kakovost ekip, lahko rečemo, da je Ulm v prvi tekmi v marcu izgubil od manj kakovostne ekipe (z več kot 10 točkami razlike), bil zelo blizu proti dosti kvalitetnejši ekipi in premagal ekipo, ki je njihove kakovosti. Ulm ima sicer razmerje zmag in porazov 7-9, tako kot Bursaspor, ki teoretično še ni uspel zagotoviti napredovanja v samo končnico.

Bursaspor ima v marcu naslednje rezultate:
9.3. G. Canaria - Bursaspor 87 - 81
15.3. Bursaspor - Bourg 96 - 89
23.3. Bursaspor - Valencia 92 - 89

Burso čakata še dve tekmi, proti Ulmu (danes) in proti Budućnosti (5.4., doma v Turčiji)

Torej, če kot merilo vzamemo zgolj "papir" tj. kakovost ekip, lahko rečemo, da je Bursaspor uspel premagati ekipo podobne kakovosti (Bourg) ter precej kakovostnejšo zasedbo Valencie. Na izjemno težkem gostovanju v Španiji Bursa ni uspela premagati kakovostne(jše) G. Canarie. Sicer se ne spomnim, da je ravno veliko ekip, ki so uspele v letošnji sezoni premagati španske ekipe v Španiji.

Andorra - Metrolitans (20.00)

Virtus - G. Canaria (20.30)
Absoluten vrhunec dneva v Eurocupu, če gledamo kakovost obeh ekip. Virtus je lahko realno gledano na koncu 3., 4. ali 5., ker je pač povsem izenačen z COL in BUD v zmagah in porazih. Pričakujem da bo danes izenačeno, 50% - 50% so šanse, mogoče 51% - 49% v korist Virtusa.

Joventut - Slask (21.00)

komentar2021 ::

https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...

EUROCUP - JUTRI (SREDA)
Lietkabelis - T. Telekom (18.00)
Budućnost- Bourg (19.00)
Hamburg - Trento (19.30)
C. Olimpija - Valencia (20.00)
Venezia - Promitheas (20.00)

Venezia si želi z zmago zagotoviti TOP 8. Trenutno je na 7-9 tako kot Ulm in Bursaspor. Promitheas je brez možnosti za 8. mesto, ima 4 zmage in 12 porazov.

komentar2021 ::

Rezultati včeraj:
Ulm - Bursaspor 72 - 86
Andorra - Metropolitans 74 - 83
Virtus - G. Canaria 70 - 68
Joventut - Slask 97 - 79

Joventut je z zmago zagotovil prvo mesto v svoji skupini.

Kurzweil ::

Nekako danes ne bi bil presenečen, če FMP premaga Zvezdo!

Voss ::

Fantastično vzdušje v Stožicah in Cedevita Olimpija v četrtfinalu EuroCupa!

komentar2021 ::

Joventut izpadel...Pa tudi Budućnost. Sploh Joventutov poraz je kar presenečenje, čeprav sem v tej temi že opozarjal na Ulm in jih najavljal kot morebitno presenečenje play-offa. Zdaj so to tudi postali, presegli so verjetno tudi svoja pričakovanja.

Groot ::

Huh presenečenja v Eurocupu se nadaljujejo, Partizan out in četrtfinale v Stožice. Sedaj pa upam da bo res v celoti razprodana dvorana

Voss ::

ČETRTFINALE

Ulm - Virtus Bologna
Levallois - Valencia
---------------------
Gran Canaria - MoraBanc Andorra
Cedevita Olimpija - Bursaspor

Po porazu Partizana, bomo torej tudi četrtfinalno tekmo proti Bursasporju oddigrali v Stožicah. Ne želim ničesar napovedovati, ker je tale sistem tekmovanja, kjer se igra na eno zmago več kot očitno tvegano početje. Bi pa samo na kratko opisal morebitno pot do Evrolige.

V primeru zmage nad Burso nas v polfinalu čaka Gran Canaria (v gosteh) ali Andorra (doma). V morebitnem finalu pa proti najboljši ekipi iz zgornje polovice (Ulm/Virtus/Levallois/Valencia).

Do sedaj je veljalo, da se v Evroligo neposredno uvrstita oba finalista, bomo videli kako bo letos, ko se je lanski zmagovalec EuroCupa - Monaco uvrstil v playoff Evrolige, ki jim zagotavlja obstanek v Evroligi.

Partizan je sicer ob Virtusu in Valenciji pred začetkom letošnje sezone veljal za enega ožjih favoritov tekmovanja. Med TOP 5 sta spadala tudi že izločeni Joventut in Lokomotiv Kuban, ki je bil iz tekmovanja zaradi vsem znanih razlogov izločen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

Tole je kar hud udarec za Partizan, sicer je stvar zastavljena smelo in srednjeročno, ampak gotovo niso pričakovali tako hitrega konca v Eurocupu. Je pa trener Bursasporja Dušan Alimpijević, prej tudi trener FMPja in Zvezde, verjetno ne rabim veliko dodat.

Za Ulm in Lakoviča pa sem zelo vesel, da je presenetil Joventut!

Najbolj pa veseli tole s Cedevito Olimpijo. Zdej pa ja res treba nabit te Stožice. Je pa tale zgodba za v učbenike... kako je COL izgledala še 3-4 mesece nazaj... sedaj pa tole... meni ni težko priznat, da smo takrat že imeli dovolj Golemca, pa mislim, da nisem edini... če je tule v tej debati sploh kdo, ki ga je takrat supportal. V glavnem lepa priložnost, da Cedevita Olimpija naredi še korak dlje od lani. Kaj pa Tedeschi pravi na tole, če po kakšnem slučaju pride COL v Evroligo, je pripravljen dodat še minimalno 5-10M€? Ker tudi s tem budgetom moraš imeti hudičevo srečo s sestavo, da nisi kanta za nabijat v Evroligi.

Voss ::

Tudi sam, ki sem zagovornik tega, da se trenerjev ne menja kar tako, sem novembra/decembra potihoma pričakoval menjavo na klopi. Dejansko to niti ni bilo daleč.
Bi bilo zanimivo, kakšno bi bilo stanje danes, če bi namesto Ferrella iz Panathinaikosa prišel Perry. O tem sem takrat že pisal še pred prihodom Yogija, da se Olimpija resno zanima za oba košarkarja, pa je PAO s Perryem želel še nekaj časa. So pa bile nekatere kritike povsem na mestu. Tako pač je v športu, včasih zadaneš z igralci, včasih ne. Sredi sezone nam je na srečo uspelo pripeljati tri igralce, ki so povsem spremenile našo igro (Yogi, Dragić in Omić).

Atlantic Group Tedeschija bi v primeru Evrolige zagotovo dodala kakšen milijon ali dva, definitivno pa ni za pričakovati 5-10 milijonov evrov dodatnih finančnih sredstev. To je povsem nerealno. V takšnem primeru, bi Tedeschi izvajal dodatne pritisk še na ostale sponzorje v Sloveniji in sklepanje nekaterih novih. Ko imaš polno dvorano, imaš za pogajalsko mizo večjo moč. V primeru Evrolige se morate zavedati, da se mora marsikaj poklopiti, da potem v tej ligi tudi obstaneš. Skoraj prepričan pa sem, da bi bili v Evroligi klub z najmanjšim proračunom. Sklepanje nekih bajnih pogodb po možnosti več kot dve letnih tako ne pride v poštev, ker tako ogroziš dolgoročno finančno stabilnost kluba.

Spodnji ring je razprodan, tudi zgornji pa se zelo lepo prodaja. Bi rekel, da je okoli 60% zgornjega ringa zasedenega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

Trenerji, novinarji in fani/gledalci so igrali idealno petorko rednega dela lige ABA:

Kevin Punter
Jaka Blažič
Nikola Kalinić
Zach LeDay
Kenan Kamenjaš

Kurzweil ::

Jutri torej tekma Cedevite Olimpije in Bursasporja... Stožice so bojda že razprodane! Res lepo videt vse to!

Kurzweil ::

ABA liga:

Prve tekme playoffa že čez 3 dni (30. april):

19:00
Cedevita Olimpija - Igokea


21:00
Budučnost - FMP

Nekaj priznanj:

Najboljši igralec rednega dela - Nikola Kalinić
Najboljši obrambni igralec v rednem delu - Branko Lazić
Najboljši strelec rednega dela - Shannon Shorter
Največji prospect rednega dela - Nikola Jović
Najboljši trener rednega dela sezone - Željko Obradović

/////////////////////

Eurocup:

Včeraj:
Gran Canaria - MoraBanc Andorra 77:79
Virtus Bologna - Ratiopharm Ulm 83:77

Danes

20:00
CEDEVITA OLIMPIJA - Frutti Extra Bursaspor


20:30
Valencia Basket - Boulogne Metropolitans 92

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:

ABA liga:

Nekaj priznanj:

Najboljši igralec rednega dela - Nikola Kalinić
Najboljši obrambni igralec v rednem delu - Branko Lazić
Najboljši strelec rednega dela - Shannon Shorter
Največji prospect rednega dela - Nikola Jović
Najboljši trener rednega dela sezone - Željko Obradović


Jović pričakovano največji prospect, Vukčević je premalo igral, slišal sem, da je bil na 5. mestu tega izbora (nisem bral novice). Glas bi moral biti na tem seznamu, čeprav je v drugem delu sezone padel v formi, tekma proti BUD, ko je rešil PAR v 3. četrtini, bi mu morala prinesti neko vidno mesto v tem izboru, seveda ne prvo, sploh glede na to da je njegova ekipa v play-offu. Se pa štejejo očitno igralci do max. 19 let, zato ni Koprivice, Madarja v konkurenci :)

Masayoshi ::

Zaenkrat Turki za razred boljši...igrajo res lepo in enostavno. Res Oli tudi nič ne zadane.

Kurzweil ::

Zaenkrat slaba obramba COL (preprosto si ne smeš dovolit, da ti da gostujoča ekipa 50 točk ob polčasu), čeprav jim je bilo kristalno jasno pred tekmo, da je Bursa predvsem nevarna pri metu za 3 točke, kjer je za sedaj precej velika razlika v korist Burse - met COL za 3 točke 3/16, kar je 18.8% - met Burse pa 9/20, kar je 45.0%.

Upajmo, da se v nadaljevanju sprostijo, da jim steče met za 3 točk... pa seveda konkretno boljša obramba iz koder seveda izvira igra COL, po kateri je še najbolj prepoznavna to sezono... torej tista igra, ki omogoča hitre kontre...

oo7 ::

Napeto, do konca potem je pa malo časa zmanjkalo.

komentar2021 ::

Ima kdo kakšne informacije ali bo tak način tekmovanja imel Eurocup tudi naslednjo sezono, se kaj ve? Torej na eno tekmo v play-offu? Mislim, da je bil tak način tekmovanja narejen, ker so želeli imeti čim manj komplikacij v primeru odpovedi tekem zaradi Covida (ugibam, da je bilo tako mišljeno). O pravičnosti tekmovanja ne bi debatiral, je za vse enako, samo težko bi rekel, da bi v primeru igranja na dve zmagi (ali s povratnimi tekmami) Bursa premagala PAR in COL, Ulm premagal Joventut...).

scipascapa ::

Mah, dve tekmi bi morali biti vsaj....pa se potem gleda koš razlika.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Razpored polfinalnih tekem v ligi ABA:

AdmiralBet ABA League Semi-finals Round 1, Tuesday, 10 May 2022:
Partizan NIS - Budućnost VOLI (19:00)

Thursday, 12 May 2022:
Crvena zvezda mts - Cedevita Olimpija (19:00)

Round 2, Sunday 15 May 2022:
Budućnost VOLI - Partizan NIS (20:30)

Monday, 16 May 2022:
Cedevita Olimpija - Crvena zvezda mts (18:30)

Masayoshi ::

Fajn da ima Oli 1 teden pavze. Se mi zdijo da so mal utrujeni vsi skupaj.

Groot ::

Hja ta pavza je pa je ni. Že jutri se začne četrtfinale DP s Krko. Če si želi COL olajšati serijo z Zvezdo, nekako nujno potrebujejo dve hitri zmagi proti Krki. Ja Krka je letos katastrofa, ampak vseeno so imeli sedaj kar nekaj časa da se malce umirijo in pripravijo, tako da ravno lahke tekme to spet ne bodo. Mladi pri COL pa kot se je jasno pokazalo v tem drugem delu DP niti približno ne morejo vskočit.

Kurzweil ::

Ja, tudi meni se zdi, da je tale pavza non-factor... s tem, da se COL ukvarja še z državnim prvenstvom, slednjega pa CZ še ne igra... slednja tudi več ne igra Evrolige, tako da kar se počivanja tiče, ima tu CZ celo prednost... edino kar je, da bi mogoče padla celo malce izven ritma... če že, prej to...

Sicer pa, ko sem že ravno omenil Evroligo, ostale so samo še 4 ekipe, ki se bodo 19. maja udarile na F4 v Beogradu:

18:00 _ Olympiacos - Anadolu Efes
21:00 _ Barcelona - Real Madrid

Takole človek pomisli, da bi mogoče šel na kakšno tekmo...

Kurzweil ::

Po tem, ko sta bila Blažič in Punter izbrana v idealno petorko ABA lige... sta taista možakarja bila izbrana tudi v idealno petorko Eurocupa...

Jaka Blažič - Cedevita Olimpija
Kevin Punter - Partizan
Semaj Christon - Rathiopharm Ulm
Caleb Homsley - Hamburg Towers
Bojan Dubljević - Valencia

///

Jutri pa že prva tekma Partizan - Budučnost v ABA ligi... dva dni kasneje pa seveda še Zvezda - Olimpija

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:

Po tem, ko sta bila Blažič in Punter izbrana v idealno petorko ABA lige... sta taista možakarja bila izbrana tudi v idealno petorko Eurocupa...

Jaka Blažič - Cedevita Olimpija
Kevin Punter - Partizan
Semaj Christon - Rathiopharm Ulm
Caleb Homsley - Hamburg Towers
Bojan Dubljević - Valencia

///

Jutri pa že prva tekma Partizan - Budučnost v ABA ligi... dva dni kasneje pa seveda še Zvezda - Olimpija


To bo druga petorka Eurocupa :)

Kurzweil ::

@komentar2021, imaš prav, sem se zmotla :D

Danes ob 19:00 pa tekma Crvene Zvezde in Cedevite Olimpije

Groot ::

Zgodilo se je tisto kar sem potihem pričakoval, Zvezda je v drugem polčasu "pretepla" COL v obrambi in rezultat je bil takoj +15 za Zvezdo. Potem pa še neverjetno število skokov v napadu in zaključevanj iz drugih priložnosti, pa je poraz tu. Treba je dat glavo gor in v ponedeljek vrnit.

Kurzweil ::

En čas so se res dobro držali... sem pa tudi jaz samo čakal, kdaj bo prišel ta moment, ko bo CZ prevladala... pa bi lahko precej drugače, če bi kontrolirali skok in bolje zadevali proste mete... rezerv dost... tudi v obrambi bo treba še malce dvignit nivo. Je pa jasno CZV gladko favorit...

oo7 ::

Olimpija Crvena tekma zakaj jim je sodnik na koncu rednega dela priznal koš če je vrgel, ko je že zmanjkalo časa ?

Groot ::

Jah balkanska liga se pač nadaljuje. Danes je bilo očitno da eden izmed sodnikov (z obrito glavo, ne spomnim se priimka) želi zaključiti serijo.

Sicer pa noro vzdušje v Stožicah in posledično huda borba na strani COL. Yogi in Pullen danes slabo, upam da se oddolžita na naslednji tekmi. Sicer pa pričakovano težka in fizična tekma. Odločajo malenkosti in COL mora ostati na tretji tekmi blizu do konca tekme, pa je vse mogoce.

Kurzweil ::

Kot kaže se v Ljubljani po zaključku te sezone obetajo konkretne spremembe igralskega kadra. Po poročanju srbskega MozzartSporta je te dni v Ljubljano prispela zajetna ponudba za kapetana zmajev Jako Blažiča.


Za Blažičeve usluge naj bi se zanimal turški Basaksehir, prav tako pa naj bi bila nedorečena prihodnost Eda Murića. Alen Omić in Zoran Dragić v zeleno oranžnem dresu skoraj zagotovo ostajata tudi v prihodnji sezoni. Ansamblu Jurice Golemca pa naj bi se pridružil tudi aktualni evropski prvak. Olimpija naj bi se namreč dogovarjala s hrvaškim super veteranom Krunoslavom Simonom. Simon, ki je finale Evrolige zaradi poškodbe izpustil je že pred tem naznanil, da po sezoni zapušča Turčijo, saj se želi vrniti v domovino. Kljub tem, da naj bi imel na mizi ponudbo zagrebške Cibone, pa tudi Ljubljana ni tako daleč od hrvaške prestolnice...

Vir: Kosarka.info

Groot ::

Uf upam da je v tem članku edina resnica to da ostajata Dragić in Omić. Blazič in Murič bi morala nunno ostat, Simona pa vsaj jaz osebno ne bi vzel.

Nekako potiho upam da se bo na osnovi letošnje sezone vseeno malce bolj umirjeno kadrovalo in bo fokus na tem da jedro ostane. Sicer vse obljube v zadnjih dveh sezonah nekako nimajo preveč smisla.

Kurzweil ::

Torej, danes ob 20:00 prva tekma finala lige ABA:

Fri, 27. 5. 20:00
CZV : PAR


Sun, 29. 5. 20:00
CZV : PAR

Wed, 1. 6. 20:30
PAR : CZV

Fri, 3. 6. 18:30
PAR : CZV*

Mon, 6. 6. 20:00
CZV : PAR*

scipascapa ::

ko jih jebe, srbska posla.

Kurzweil ::

Odigrana je bila 4. tekma med PAR in CZV... rezultat izenačen na 2:2

Partizan - Crvena Zvezda 112:84

Verjetno je redkokdo, ki je pričakoval takšen rezultat... dejstvo pa je, da je večino tekme PAR dominiral praktično v vseh prvinah igre, razen skok je CZV dobil s 28 proti 21. Sicer pa je na tej tekmi odlično PAR zadeval za 3 točke 13/23 (56,5%) in igral precej bolje v obrambi, pa tudi bolj kolektivno v napadu. V tej seriji sta daleč najbolj pomembna igralca PAR Avramović in Lessort... Punter zelo niha, Leday pa je do sedaj milo rečeno razočaral. Na drugi strani se zdi, da je relativno konstanten samo Dobrić, ostali pod kritiko - 5. in odločilna tekma bo v ponedeljek ob 20:00 - vsekakor več kot zanimiva takma, ki seveda poleg naslova v ABA ligi, prinaša tudi Evroligo, čeprav je v ligi ABA in na relaciji ABA-Evroliga vse mogoče...

Se pa ne morem načudit, kako slab je Smailagić... če je 1/3 sezone še bil na nekem nivoju, je 2/3 preostanka sezone praktično neviden... veliko razočaranje... če se spomnim samega začetka sezone, sem pisal, da bo Smailagić, kot neka okrepitev iz GSW, kjer je odigral tudi za vzorec odličnih tekem nekdo... eden top igralcev v Eurocupu in ABA ligi... zgleda sem konkretno vsekal mimo. Zdi pa se, da največjo razliko dela Lessort... saj sta Kuzmić in Mitrović povsem nemočna v primerjavi z njegovo dominanco v raketi... sam, pa ima očitno tudi nekaj dodatne motivacije, ker je CZV pred začetkom sezone zavrnila njegovo ponudbo, ki je bojda bila res precej visoka... pri Lessortu v playoffu preseneča še nekaj... namreč proste mete izvaja bolje od večine branilcev v teh dveh serijah.

Sicer pa je PAR dal najboljši oz. na koncu eni najboljših obrambnih ekip Evrolige na tej tekmi že ob polčasu 68 točk.

Kdo bi si mislil, da bi pred to serijo to napisal, ampak zdi se, da ima PAR celo prednost pred zadnjo/odločilno tekmo... več kot dobro vabilo za ogled te tekme.

Kurzweil ::

Aleksandar Džikić zapušča podgoriško Budučnost...

Kot pa verjetno že tako veste, se Jaka Lakovič iz Ulma seli v Gran Canario...

Kurzweil ::

Petar Vujačić je Rogaško Slatino, kjer je igral zadnji dve sezoni, zamenjal za črnogorski Mornar iz Bara. Tako bo v novi sezoni nastopal tudi v prvi jadranski ligi ABA.

Kurzweil ::

Gašper Okorn v Krko...

Charles Jenkins v FMP...

Voss ::

Blažič v Bahcesehir, Murić pa je podaljšal pri Cedeviti Olimpiji. Tudi Omić in Dragić sta v sedaj resnih pogovorih za podaljšanje pogodbe, čeprav je še dva tedna nazaj kazalo, da vsaj za Dragića ni možnosti, da ostane v Ljubljani.

Voss ::

Voss je izjavil:

Blažič v Bahcesehir, Murić pa je podaljšal pri Cedeviti Olimpiji. Tudi Omić in Dragić sta v sedaj resnih pogovorih za podaljšanje pogodbe, čeprav je še dva tedna nazaj kazalo, da vsaj za Dragića ni možnosti, da ostane v Ljubljani.


Tudi Omić danes podaljšal.

Kurzweil ::

Po 10-ih letih se v Crveno Zvezdo iz Panathinaikosa vrača Nemanja Nedović

Masayoshi ::

Olimpija dobila enkratnega pleja Gnjidiča, lol....

Kurzweil ::

Gnjidić je tako mišljen za na klop... ampak vseeno... tudi meni ni jasno kaj vidijo na njem... sem povsem razumel, ker so za njega pokazali interes že pred časom... zdej pri 21 letih pa se je že pokazalo, da nima nobenega namena igrat obrambe, ogromno se je govorilo o njegovi volji do treninga/igre... preveč niha.. je eden tistih, ki sicer tu pa tam eksplodira... ampak minulo sezono je odigral točno 2, max 3 dobre tekme v dresu Cibone, ki pa sem jo praktično redno spremljal, sploh v ABA ligi... jaz iskreno upam, da me demantira, mlad je še dokaj... ampak če ni pokazal več v Ciboni, kjer je dejansko imel vse na voljo... nekaj časa je bojda imel takšen odnos do vsega skupaj, da ga je samo še "ata obdržal" v ekipi Cibone... pa kar sem opazil pri njemu že lani... za branilca zelo slab met za 3 točke... tudi za 2 točki nič posebnega... bil je v vrhu ABA lige po izgubljenih žogah.... tudi prosti meti niso nič posebnega, niso pa tako slabi, kot nekateri mislijo po tistih zrešenih prostih metih proti Finski pred dnevi... asistence pa še kar gredo nekako od njega... nič posebnega bi rekel... bo morala COL še konkretno zavihat rokave... si nekak ne znam predstavljat, da bi ekipa sploh izenačila lanske rezultate, če ne dobi še 2 res proper igralca... recimo kakšnega uber shooterja, da ne pišem dalje... upam, da res Yogi ostane...

Voss ::

Masayoshi je izjavil:

Olimpija dobila enkratnega pleja Gnjidiča, lol....


Gnjidić je kar kazal potencial predlani (lani malenkost manj). Ljudje ga sedaj ocenjujejo na podlagi zgrešenih prostih metov proti Finski, kar se mi ne zdi pravično. Višino za PG ima nadstandardno, za seboj pa ima dve solidni sezoni v Ciboni.

Boljši od Duščaka, seveda pa ni primeren za prvega organizatorja igre, kar tudi zagotovo ne bo. Vprašanje je samo ali bo pred njem samo Ferrell (ali kdo drug) + še combo branilec ali dodaten playmaker.

Kurzweil je izjavil:

bo morala COL še konkretno zavihat rokave... si nekak ne znam predstavljat, da bi ekipa sploh izenačila lanske rezultate, če ne dobi še 2 res proper igralca... recimo kakšnega uber shooterja, da ne pišem dalje... upam, da res Yogi ostane...


S podaljšanjem Omića in Murića so storili že kar veliko. Če se bo Matković vrnil v Evropo in zaigral za Cedevito Olimpijo bomo na štirici in petici med najbolj pokritimi ekipami v EuroCupu (Omić, Matković, Alibegović, Murić in Radovanović).

V primeru, da zadržimo oba, tako Yogija in Dragića in dodamo še enega combo branilca ter iz posije vrnemo Radovića, potem si upam trditi, da bomo močnejši kot lani.

Imam pa tudi sam zaenkrat največ pomislekov ravno pri Gnjidiću. Vseeno je potrebno počakati, da vidimo kakšno vlogo bo imel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()
««
11 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21628983 (631) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82242011 (12794) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172681 (1625) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202039 (1357) scipascapa

Več podobnih tem