» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
8 / 12
»»

Kurzweil ::

Tekma MOR-FMP po pričakovanjih... zelo zanimiva in tesna do konca... je pa celotne tekmo minimalno vodil FMP, ampak se je na koncu MOR vendarle nekako znašel. Za Mornar je odigral tekmo sezone Sead Šehović - 17 točk in 7 skokov - index 25. Odličen pa ponovno nekdanji član Olimpije in Primorske Aleksandra Lazić - 19 točk in 4 skoki. Se zdi, da bo na koncu Mornar ujel še zadnji vlak za playoff... za FMP so bili premalo Tasić, Nevels in Jones.

Kar se tiče tekme MEG-BOR... nekako nisem presenečen nad zmago BOR... MEG je igrala še vedno brez Balcerowskega, tudi Matković še ni prvi. Sta pa obe ekipi dobro metali za 3 točke... obe ekipi nad 40%... Mega je zadela 13, Borac pa 12 trojk. Za BOR je bila to seveda zelo pomembna zmaga... kot pa si že napisal @komentar2021, pa je Mega počasi že na robu... čaka pa jo težek razpored, naslednje 3 tekme igrajo proti FMPju, CZ, BUD...

Se je pa pred par minutami začela tudi tekma IGO-BUD, ki bo verjetno tudi zelo zanimiva.

Mimogrede, da omenim še to... ob 18:30 bo na Arena Sport derbi španske ACB lige... el classico med Realom in Barcelono!

Masayoshi ::

Perry je fraj, dobil nogo v Pana. Partizan?

Groot ::

Masayoshi je izjavil:

Perry je fraj, dobil nogo v Pana. Partizan?


Uf kaj bi dal za COL. Ampak ja ga zna Partizan pobrat, se mi zdi pravi tip igralca za njih.

Masayoshi ::

Ja tudi za Col bi bil, za klaso boljši od Yogija.

Čeprav še zmeraj mislim da je v COL največji problem Golemac.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Masayoshi ()

Kurzweil ::

Tole bo pa res znimivo videt, kam bo šel Perry. Tudi sicer ima Obradović precej močne vezi s PAO... bi se znalo zgodit, da konča v PAR.

Odigrana je bila še ena tekma lige ABA:

Igokea - Budučnost 79:82

Ni kaj posebnega za napisat... relativno tesna tekma, kot je bilo pričakovati. Je pa pri Igokei zanimivo v zadnjem obdobju dal 2 prestavi višje Robinson, ki je bil v prvem delu ABA lige milo rečeno slab, sedaj pa je dobil še toliko večjo vlogo, odker je odšel Stars v Fener. Robinson je dal 19 točk, pobral 4 žoge in podelil 6 podaj. Za Budučnost pa najboljši Reed, ki ga po izostanku na tekmi Eurocupa ni bilo, pa je nekako presenetljivo zaigral - 15 točk in 9 skokov Reeda.

Ja, tale boj med COL, IGO, MEG in MOR bo še zanimiv, govorim o boju za 6 mest, ki vodi v playoff, pa dodajmo še FMP, ki je nekoliko v padcu. Bi pa lahko COL precej mirno spala, če ne bi v tej sezoni usekala že kar konkretnih kiksov - škoda!

//////////

Se je pa ravnokar začela tekma Real - Barcelona... se bodo pa na tej tekmi zahvalili Felipeju Reyesu, ki končuje svojo bogato kariero.

Kurzweil ::

Gašper Okorn je bil tudi uradno potrjen, kot novi glavni trener Cibone.

Vir: uradna stran lige ABA

Masayoshi ::

Bravo Gapi..

komentar2021 ::

Peri će u Podgorici ojačiti poziciju organizatora igre, na kojoj je godinama prva opcija lider ekipe Džastin Kobs


https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1587139...

Kurzweil ::

komentar2021 je izjavil:

Peri će u Podgorici ojačiti poziciju organizatora igre, na kojoj je godinama prva opcija lider ekipe Džastin Kobs


https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1587139...


Greedy, greedy BUD... ima BUD sicer še najmanj težav na tem mestu, saj sta tu Cobbs in Seeley, ki seveda lahko igrata obe branilski poziciji... ampak od viška ne boli glava pravijo... so se hitro podvizali... me pa malce firbec, kaj se pri BUD dogaja z Danilom Nikolićem, ki je lani odigral odličen finiš sezone, sploh ko je zatajil Ejim. Ne vem, če ne rabi BUD tudi menjavo z Reeda, kar jih zadnje čase kar precej tepe, ko igra Reed po principu "parnih tekem" oz. je dosti poškodovan... za kaj več, torej za boj med CZ, PAR in upajmo COL... pa se mi zdi, da Barović in Zoran Nikolić nista ravno... je pa res, da ima BUD rasno na položaju SG samo Šehovića in Popovića, ki nista najbolj konstantna... bo pa zgleda šel sedaj Seeley na položaj 2... oz. se bodo lahko poigravali s Cobbsom, Perryjem in Seeleyjem... ni kaj, proper branilska linija za ABA ligo...

Voss ::

Kurzweil je izjavil:

Gašper Okorn je bil tudi uradno potrjen, kot novi glavni trener Cibone.

Vir: uradna stran lige ABA


Zanimiva odločitev. Me zanima kaj je v ozadju, da se je odločil za tale izziv. On je kot športni direktor deloval na Madžarskem pri Szombathely, kjer so razmere za delo odlične. Klub vodi v Madžarskem prvenstvu, ki iz leta v leto napreduje, tam je imel res dober status. Njegov bivši klub uspešno igra letos tudi v ligi prvakov, ki je v kar zahtevni skupini osvojil celo prvo mesto (Treviso, VEF Riga in AEK). Govorimo o klubu, ki bi pariral za TOP 6 v ABA ligi. Torej pravo nasprotje Ciboni, kamor gre sedaj. Tako finančno kot organizacijsko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

@Voss, tako kot praviš... tudi jaz sem se spraševal, kaj ga je lahko potegnilo v CIB. Edino kar bi lahko bilo je, da je pač head coach... vse ostalo... v ABA ligi bi rekel, da so že out, kar se možnosti za top 6 mest tiče... torej nekega aperitiva po cilju ne more bit... edino pritisk, da postane CIB hrvaški prvak... torej, da po sezoni 2018/19 spet CIB pobere naslov. Zgleda je vodstvu CIB precej zrastel apetit po dobrem začetku... potem moramo priznat, da je bilo precej smole s poškodbami, pa tudi mlada ekipa... kar pa je najbolj čudno, da greš v takšno sredino, kjer finance ne štimajo že dolga leta... kdo bi vedel.

Kurzweil ::

Danes ob 18:00 pa derbi kroga med COL in CZV. Glede na bolj zgoščen ritem tekem CZV, dejstvo da COL igra doma... nekako po tihem upam na presenečenje... bi bilo lepo videt, da po tisti zmagi nad PAR, tokrat pade še en večji klub... da se malce pokompenzirajo nekateri kiksi to sezono. Samo upam, da gredo res maksimalno v tekmo, bi bilo lepo, da bi bilo čim več gledalcev v Stožicah... dejansko komaj čakam to tekmo!

Ob 21:00 pa še tekma SC Derby-Split... kar bi bilo več kot dobro, da ekipa našega Andreja Žaklja zmaga... govorim v dobrobit Krke.

Groot ::

Ja lepo bi blo videti zmago COL, ampak sam sem kar pesmističen glede današnje tekme. Preprosto se bojim da bo obramba Zvezde preveč za Yogija, ki ima velike težave na zgoščeno obrambo. Potem pa ponavadi sledijo hude težave v organizaciji in zanašanje na šut od daleč.

Glede navijačev bo pa žal enaka žalost kot proti Gran Canarii, saj vladne omejitve več ne dovoljujejo. Poleg tega pa bo po ustaljeni praksi najbrž večina navijačev tako ali tako navijala za Zvezdo :))

Kurzweil ::

@Groot, dejansko se jaz tega tudi najbolj bojim. Čeprav se Yogi dobro zaveda svojega problema, o čemer sta govorila že tudi komentatorja na Arena Sport, ki sta bila v pogovoru z njegovim osebnim trenerjem. Namreč kot vsi dobro vemo, Yogi v ligi NBA ni bil vajen takšne pozornosti v obrambi, pa tudi sicer se povečini v NBA ne igra tako konkretna cona, kot v Evropi. Namreč Yogi se vse od prihoda v Evropo še ni navadil tega in se prevečkrat zaletava v prodore, potem pa pride do brezizhodnih položajev... včasih podaje na zunanje položaje, tudi v zadnjih sekundah, tako da je potreben met za 3 točke... ali je blokiran... ali pa preprosto izgubi žogo.

Če sem Yogija še nekako hvalil in mu dajal možnost ob samem prihodu, pa se zdi, da fant ni zmožen ustreznih prilagoditev na sistem igre, ki se igra v naših koncih... ko pa bo nasproti stala, mislim da še vedno najboljša obramba Evrolige, bo to velik problem. Situacijo bo verjetno potem prisiljen reševat Pullen. Lahko pa, da nas danes preseneti... najbolj realna možnost za uspeh pa je seveda, kot smo že vajeni to sezono, če pride do dobrega % meta za tri točke COL. Marković-Ivanović-Wolters... znajo tu delat veliko razliko.

Tam na položajih od 2-4 bo ogromno borbe, kjer bi lahko z veliko agresivnostjo, energijo in žejo Blažič, Murič, Dragič in Ejim reševali težave, saj so vsi štirje takšen tip igralca, torej borbeni... torej bo zanimiv in trd bom med njimi in Lazičem, Whitom, Davidovcem, Kaliničem in Dobrićem če pa bi kje našel primerjalno prednost, pa je to v dvoboju Kuzmić-Zirber vs. Omić-Auguste... za CZ precej na centru igra tudi Mitrović... sicer pa niti ne vem, ali bo igral Zirbes, ker ga letos na precej tekmah ni bilo... na zadnji tekmi Evrolige je manjkal.

Če bodo igralci COL dali res vse od sebe in se maksimalno borili, bi znal biti tole res fizično intenziven dvoboj. COL je bolj kot ne kompletna, če se ne motim, je na zadnji tekmi manjkal samo Radovanović.

CZV pa v par dneh iz Francije... v Slovenijo... in potem naravnost v Grčijo... tak tempo sekajo že tedne, tako da tudi tu vidim priložnost, saj v ABA ligi CZV vendarle igra na zgolj nekih 60-70%.

Zanimivo bo... vsaj upam!

Kurzweil ::

Po prvem polčasu...

Blažič zaenkrat odlično... Murič, Ejim in Dragič zaenkrat dobro, kar se obrambe in umazanega dela tiče, je pa še rezerve v obrambi.

Kot sem pred tekmo pričakoval, ima COL primerjalno prednost na visokih položajih, še posebej ker ne igra Zirbec...

Najslabše pa tam, kjer smo pričakovali... Yogi je hitro dobil 2 osebni... mu še nekako opravičim vse ostalo, ker ima vsaj 5 asistenc... potem pa je moral na položaj 1 Pullen, ki pa je danes obupen tako pri organizaciji, kot pri metu, vsaj zaenkrat...

Precej rezerve je v obrambi, dvomim, da bo Olimpija tako dobra v napadu, sploh pa tako kot v 1. četrtini... bo treba še dvignat intenzivnost in energijo, če je kdo utrujen je to CZV...

Zdi se, da bi se dalo tole tekmo dobit... si pa glede na reakcije Radonjića znam pisano predstavljat, kak fino se bodo imeli sedaj v slačilnici CZV ob polčasu.

Drži pa COL trenutno v igri bolj dober napad, kot dobra obramba... res upam, da ne pade napad COL... ker obramba CZV v 2. polčasu sem prepričan, da bo precej bolj konkretna.

Sicer pa čist proper derbi zaenkrat... škoda, da smo v časih, ko ni gledalcev oz. jih je zelo malo...

Masayoshi ::

Sem si rekel da ne bom več gledal dokler ne odpustijo Golemca, pa sem vseeno. Eh..

Kurzweil ::

Res škoda za tale poraz... tekma je bila proper... energija in borba tudi... Blažič tekma sezone, Pullen pa najslabša tekma sezone...

Voss ::

Nerad se pritožujem nad sodniki ampak tole na koncu je bila čista kraja...

Kurzweil ::

Danes kar nekaj tekem v Eurocupu, kje igrajo naši oz. ekipe iz ABA lige...

18:00
Turk Telekom - Partizan

19:00
Ulm - Virtus Bologna

20:30
Valencia - Budučnost

Torej so na delu Gregor Glas (PAR)... Jaka Lakovič (ULM), ki je zadnje obdobje zelo neugoden z Ulmom. Ob 20:30 pa Valencia našega Prepeliča in Tobeya, ki igra proti BUD, kjer bomo videli, če bo že igral Kendrick Perry. Je nekaj za pogledat.

COL pa igra jutri proti Mincidelice JL Bourg en Bresse, ki ima isto zmag kot COL... ali drugače, tekma, ki jo mora COL nujno dobiti.

Kurzweil ::

Trije gladki porazi PAR proti Turk Telekomu... zgleda da PAR malce pada, zanje tekme ni pravi, mogoče ni slabo, da imajo kmalu tekmo s COL
ULM je gladko premagal Virtus
VAL pa je zdemolirala BUD že do polčasa, rezultat kar 103:76... res odlična igra VAL, ki je igralce BUD spravljala ob živce, v tehnične napake, povsem izgubljeno igro, tako slabe BUD že dolgo nisem videl, pa ne da je bila tako slaba BUD, tako dobro je igrala VAL...

Danes pa COL ob 20:00 igra v gosteh pri Bourgu, torej ekipi, ki je 9. v skupini B, ima pa isto število zmag, kot COL... ali drugače... tole bo ena pomembnejših tekem to sezono, ki jo COL preprosto mora dobiti...

Groot ::

In spet žal nisem optimist danes za COL :8) upajmo da se motim. Ampak Francozi so v kar dobrem ritmu, COL pa vemo v kakšnem stanju.

Kurzweil ::

Ja bo kar težka, ampak če bo pristop takšen, kot je bil proti CZ... potem je vse mogoče...

...aja, pa Perry včeraj še ni igral za BUD.

Groot ::

No občutek na žalost na koncu upravičen. Tole danes spet nič pametnega, razen redkih prebliskov brez neke povezane igre. V obrambi pa spet katastrofalno.

Že med tekmo sem malce pogledoval proti razporedu do konca prvega dela Eurocupa. Kar hudo se bojim, da bo COL res res težko lovila prvih 8 mest za napredovanje. Upanja na vsaj nekje 5 mesto pa mislim da ni več. Tako da v najboljšem primeru sledi napredovanje in ena top ekip v osmini finala.

Počasi se pa tudi bojim da bo spet mimo sezona brez pravega napredka in povprečnimi rezultati.

uvodV?? ::

Prav jim je. Imeli so vso možnost menjat trenerja, pa so raje menjali pol ekipe, igra pa je medtem še nazadovala.

Masayoshi ::

Točno to...smo že kot pokvarjene plošče, sam Sani nas ne sliši. Ve da bi moral tudi sam odleteti. Me zanima kolk bo imel Tedeschi še potrpljenja s tema dvema diletantoma.

komentar2021 ::

Tristan Vukčević malo presenetljivo v Partizanu. Ne gre za posojo, kot se je sprva omenjalo, Vukčević je potpisal večletno pogodbo.

https://www.kurir.rs/sport/kosarka/3859...

Kurzweil ::

Jop, pa je postalo uradno... me pa malce firbec, koliko je ta "multi-year contract", ker prav v nobenem članku oz. novici ni jasno navedeno... ja če bo šel njegov razvoj v pravo smet, bi znala biti s Smailagićem res odličen dvojec za prihodnost.

Kurzweil ::

Vidim neke neuradne komentarje raznega folka, predvsem Srbov... in naj bi podpisal za 4 leta.

Sicer pa kakšen potencial imajo Srbi v spanu parih let... Petrušev, Vukčević, Nakić, Koprivica, Jović... pa še kdo...

komentar2021 ::

On bi vrlo brzo trebalo da stigne u Beograd, ali će verovatno morati malo da sačeka na debi. Sigurno neće igrati protiv Krke u petak, a mala je verovatnoća da će biti u timu za gostovanje Huventudu (2. februara). Posle toga sledi duel sa Borcem (5.februar) i u tom dueu bi Vukčević mogao da zaigra.


https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1588965...
Je že v Beogradu, debi torej (verjetno) naslednjo soboto.

Groot ::

Nihče še ni omenil, pa da slišim še mnenje ostalih. Sam se bojim da bo s prihodom Vukčevića iz rotacije izpadel Glas. Zadnji dve tekmi je bil praktično brez minutaže, pa tudi sicer je zadnjih par tekem viden padec v minutah.

komentar2021 ::

18. KROG LIGE ABA
Krka - Partizan (PET, 17.00)
Lani je Krka v svoji dvorani prepričljivo premagala Partizan, v prvem letošnjem dvoboju v BG je prepričljivo zmagal Partizan. Partizan se nahaja v neprijetnem nizu dveh zaporednih porazov v vseh tekmovanjih (poraz proti Megi v ligi ABA pred domačim občinstvom ter v Turčiji proti Turk Telekomu v Eurocupu).

Krka je sa druge strane podigla raspoloženje posle tri vezana neuspeha sa dva trijumfa u slovenačkom šampionatu. U ABA ligi s druge strane ne zna za trijumf od oktobra, kada je u dvorani Leon Štukelj pao Studentski centar (devet vezanih mečeva).



Ipak, četa Dalibora Damjanovića je pokazala da na domaćem terenu može da se nosi sa svakim rivalom. Dobila je ove sezone Mornar (89:80), Zadar (80:66) i podgoričke Studente (87:70) kod kuće i u poslednjoj sekundi ispustila senzacionalnu pobedu nad Crvenom zvezdom (70:71).

https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...

Split - Igokea (PET, 19.00)
Igokea trenutno z razmerjem zmag in porazov 8-7 zaseda 6. mesto. Split je zadnjeuvrščena ekipa lige ABA, zato bi bilo vse razen zmage Igokee (veliko) presenečenje.

Borac - Zadar (PET, 21.00)
Tretja petkova tekma bi zna biti zelo izenačena. Borac je v prejšnjem krogu malo presenetljivo premagal Mego v gosteh, blestel je Hunter Hale. Zadar je imel težave proti Krki, na koncu je vendarle zmagal. Obe ekipi imata enako razmerje zmag in porazov (5-10). Zaradi prednosti domačega parketa je v manjši prednosti Borac, ne bi pa se čudil, če zmagajo gosti.

Cibona - SCD (SOB, 19.00)
Še ena od tekem, kjer je za pričakovati izenačen obračun dveh ekip, ki sta tudi po točkah blizu ena drugi. SCD je ena od ekip, ki ima v svojih vrstah nekaj zares izjemnih posameznikov...Na drugi strani je Cibona po dobrem začetku v rezultatski krizi. Prednost dajem SCD-ju, če ne bo izrazito pozitivne reakcije po prihodu Okorna kot trenerja Cibone.

FMP - Mega (SOB, 21.00)
Mega je po odlični igri proti Partizanu izgubila proti Borcu in naredila korak nazaj v borbi za 6. mesto. Proti FMP-ju je zmaga nujna tudi iz razloga ker bo Igokea v tem krogu precej verjetno zmagala in se oddaljila od Mege v primeru Meginega poraza. Na tej tekmi bi favorit glede na lestvico moral biti FMP, vendar po mojem mnenju favorita ni...

C. zvezda - Mornar (NED, 17.00)
CZ bo definitivno favorit tudi na tej tekmi, ki bi (če bo izenačena) znala biti zanimiva. Če se Zvezda ne do oddaljila v prvih treh četrtinah bi znali gledati napeto končnico...

Budućnost - C. Olimpija (NED, 19.00)
Tekma, ki bo z zamudo prenašana tudi na RTV SLO 2 (vključitev v prenos naj bi bila ob 19.30, po koncu rokometne tekme). Budućnost ima trenutno 3 poraze (kot tudi Partizan, vendar imajo Podgoričani dve tekmi manj). COL je v 15 tekmah izgubila kar šestkrat...Obe ekipi sta med tednom doživeli neprijetne poraze v Eurocupu. Budućnost ima v Eurocupu še zmeraj dobro izhodišče z razmerjem zmag in porazov 7-4, če bodo Podgoričani na enem od prvih dveh mestih v svoji skupini Eurocupu bi se v osmini finala tega tekmovanja zelo verjetno pomerili ali z Lietkabelisom ali proti Hamburgu - realno gledano bi bila Budućnost v dvoboju s katerokolo od teh dveh ekip (na papirju) favorit. Olimpijo bo zelo težko osvojila več kot 6. mesto, kar bi ji prineslo precej težko tekmo ali z Joventutom, ali Partizanom ali z ruskim Kubanom (glede na pričakovano situacijo po koncu skupinskega dela). Olimpijo po porazu proti enem od direktnih protikandidatov za 8. mesto čaka sicer še veliko borbe za napredovanje iz skupinskega dela. Naslednja tekma Eurocupu (Bursaspor v sredo, domačin COL) bo za Olimpijo zelo pomembna.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@komentar2021, lepo napisano... evo, ekstremno hitro še par mojih besed.

Kar se Krke in Partizana tiče, sem že večkrat pisal, da Krka tradicionalno premaga kakšnega večjega, upajmo, da če ni uspelo proti CZV, pa da se zgodi čudež proti PAR, ki pa je seveda na papirju konkreten favorit.

Split - Igokea (PET, 19.00)
Takole na papirju je IGO favorit. Sam pa bi rekel, da jim ne bo tako lahko, pa čeprav ima IGO sedaj popoln fokus na ABA ligo. Split je zadnje tekme kompleten, kot že dolgo ne, Shannon Shorter se zdi več kot posrečena okrepitev, ki sicer tu pa tam malce solira, se pa vidi, da ima izkušenj in da je nekaj vodje v njem. Bajo sicer zadnje tekme ne igra tako dobro, kot pred časom... kar pa je najbolj pomembno za SPT pa je, da imajo 2 organizatorja igre, torej Bariča in Ukića, česar večino sezone niso imeli, zadnje tekme solidno igra Vuko. Na drugi strani pri IGO se zdi, da Dalibor Ilić ni več na nivoju, kot je bil pred časom, zato pa Tanasković več kot solidno izkorišča dane minute... po odhodu Starksa je vodilno vlogo v ekipi prevzel Robinson, ki zadnje tekme igra zelo dobro, sploh če ga primerjamo z začetkom sezone. Preveč so nekonstantni Stephens, Radanov in Jošilo, ki vemo, da lahko vsakdo od teh eksplodira na kakšni tekmi, neke konstante pa ni... je pa res, da zadnja leta IGO gradi ekipo tako, da je v ekipi več enakovrednih igralcev in ne 2-3 posamezniki, kar so prakticirali pred leti, sploh ko so novačili razne "propadle" NBA igralce... jim gre takole bolje, ko ne veš iz kot preti nevarnost. Pričakujem nakako tesno tekmo, za IGO je tole seveda več kot nujna zmaga v boju za tisto 6. mesto, SPT pa vemo, da jim bo vsaka zmaga zlata vredna v boju za obstanek, ki ga bo, kot kaže, bila z novomeško Krko.

Borac - Zadar (PET, 21.00)
Kot je že napisal, je Borac v preteklem krogu premagal Mego in tudi tule mu dajem ščepec prednost, saj imajo poimensko več kot solidno ekipo, igrajo pa za nameček še doma, kjer je Čačak precej neugodno gostovanje. Zadar je zadnje kroge bogatejši za Trevorja Thompsona, ki pa ekstremno niha... od indexa -10, do indexa 40. Ima pa na drugi strani Borac dobro centersko linijo in dovolj rotacije na teh položajih, da bi ga znali lepo ustavit. Se zdi, da go Thompsonu par napadov omejiš napad, da možakar povsem izgubi kompas. Največ pa bo Borac naredil, če nekako ustavi Justina Carterja, kar pe je letos uspelo le peščici. Sicer pa preveč nihanja pri Mavri, Vukoviću (sicer prej poškodba) in Drežnjaku.

Cibona - SCD (SOB, 19.00)
Torej po novem je to dvoboj, kjer se bosta udarila dva naša trenerja, torej Okorn in Žakelj. Zadnje čase je takšen rock and roll v CIB, da preprosto ne vem kaj napisat... out za lep čas je seveda Prkaćin, potem pa sploh ne veš, kdaj bo igral Reuvers, ki sicer ni več v neki formi, Vildoza, Gegić... Se je pa pri SCD v preteklem krogu več kot izkazal novi igralec Neal. Torej če bo CIB osiromašena za centersko linijo oz. če bosta igrala samo Branković in Popić, jim zna Kamenjaš povzročat obilo težav. Iščeta pa obe ekipi še nek priključek do tistega 6. mesta... ker bo verjetno pri CIB manjkalo nekaj igralcev, bi dal prednost SCD...

FMP - Mega (SOB, 21.00)
FMP je sicer v rahlem padcu, podobno tudi FMP... sta pa to obe ekipi, ki imata precej bolj resne možnosti za top6, kot prej omenjena CIB in SCD. Tu dajem absolutno prednost FMPju, sploh če za Mego ne bo igral Balcerowski in če Matković še vedno ne bo pravi. Najbolj nevarna pa bosta za FMP že tredicionalno Jones in Nevels. Tu pravim, da bo zmagal FMP.

C. zvezda - Mornar (NED, 17.00)
MOR je verjetno ekipa, ki se je najbolj dvignila v ligi ABA, pa drugi strani pa CZV, ki je povsem sfokusirana na Evroligo, kjer nabija težek tempo tekem, v par dneh od Pariza, do Ljubljane, pa do Aten, kjer so včeraj mimogrede premagali Olympiacos. Bo verjetno izenačena tekma, ker CZV ne bo povsem pri stvari. Za CZV tudi poraz ne bi bil nič kritičnega, za MOR pa bi bila to zlata vredna zmaga za top6... mogoče 3/4 tekme celo prednost MOR... potem pa Radonjić udari po mizi in se CZV na koncu zliže...

Budućnost - C. Olimpija (NED, 19.00)
O tej tekmi mogoče čez kakšen dan več... sicer pa verjetno derbi kroga. Bo zanimivo videt, če bo za BUD že igral Perry... gre pa za 2 "ranjeni ekipi"... zna pa Džikić konsolidirat ekipo, ki bo še toliko bolj motivirana, da popravi vtis iz Eurocupa... zadnje čase je dosti manjkal pri BUD Reed, ki pa bo kot kaže to tekmo igral. Največja nevarnost poleg Reeda, ki bi ga lahko Omić in Auguste ustavila... pa seveda Cobbs in Seeley. Bi pa bilo fino, da COL premaga kakšno ekipo iz zgornjega doma in če bo pristop, kot na tekmi proti CZV je možno... naslednjo tekmo COL čaka neugodna tekma za IGO. Zadnje čase je za COL precej slab Pullen... tudi sicer je v zadnjem obdobju preveč soliranja in premalo igre na visoke igralce... dvorana v Podgorici bo prazna... tako, da ne bo hudega v gosteh... upajmo, da bo izenačeno.

komentar2021 ::

@Kurzweil odlično napisane napovedi tekem, sploh glede nekih detajlov vezanih za "manj atraktivne" klube, bravo 8-)

Kar se tiče Krka - Partizan moja napoved je taka, da bodo odločilen verjetno prvi polčas ali pa vsaj prve tri četrtine. Če bo Krka blizu ali v vodstvu bo napeto, sicer gre zmaga Partizanu brez neke drame. Partizan je imel težave proti SCD pa se je izvlekel, proti Megi ni šlo tudi zaradi utrujenosti Partizanovih igralcev in energije Meginih...

Kar se tiče Eurocupa, da malo analiziramo trenutno stanje:
SKUPINA A
1. Joventut 11 9 2 20
2. Partizan 11 8 3 19
3. L. Kuban 11 8 3 19
4. Metropolitans 11 6 5 17
5. Ankara 11 6 5 17
6. Andorra 11 6 4 16
7. Lietkabelis 11 5 6 16
8. Hamburg 11 4 7 15

9. Trento 11 1 10 12
10. Slask 10 1 9 11

Podčrtane so ekipe, ki bi v danem trenutku napredovale. Glede na opazno razliko v kakovosti med trenutno osmouvrščenim Hamburgom in Trento ter Slaskom, pričakujem, da bosta dejansko 7. in 8. na koncu skupinskega dela osvojila Lietkabelis in Hamburg (mogoče bo na koncu Hamburg sedmi in Lietkabelis osmi, bi pa, glede na dosedaj opaženo kar napovedal, da bosta Lietkabelis in Hamburg ostala na trenutnih položajih, pri čemer je potrebno dodati, da Lietkabelis igra nad pričakovanji (vsaj glede na tisto, kar sem jaz pričakoval od te ekipe), Hamburg pa igra zelo specifično košarko in lahko komot preseneti tudi kakšno opazno močnejšo ekipo, če jim pač steče tisti met za 3, ki je njihovo najmočnejše orožje). Pričakujem tudi, da bosta v osmini finala takoj izpadli ekipi Lietkabelisa in Hamburg, tekmece teh dveh ekip lahko pričakujemo med ekipami, kot so Gran Canaria, Valencia, Budućnost, mogoče Virtus, v primeru, da se ta ekipa dvigne...Ne glede na tekmeca bo torej ekipama Hamburga in Lietkabelisa zelo težko, se bo pa igralo na eno tekmo, tako da bo možno tudi, da ekipa, ki sicer v skupinskem delu zasede prvo mesto, izpade že proti prvi oviri. Bo pa vsekakor favorit. Prvourščena ekipa te skupine bo najverjetneje Joventut, če Partizan ne premaga španske ekipe v gosteh, kar pa bo težka naloga. Je pa pred nami še devet krogov, tako da se lahko zgodi marsikaj, sploh v primeru, če ekipe ne bodo imele na voljo svojih najboljših igralcev, možni so opaznejši dvigi ali padci forme...

SKUPINA B
1. Valencia 11 8 3 19
2. Gran Canaria 10 8 2 18
3. Budućnost 11 7 4 18
4. Ulm 11 6 5 17
5. Virtus 10 6 4 16
6. Bourg 11 4 7 15
7. Venezia 9 4 5 13
8. C. Olimpija 10 3 7 13

9. Bursaspor 9 3 6 12
10. Promitheas 10 2 8 12

Zelo izenačena skupina, mogoče bolj, kot bi pričakoval pred začetkom tekmovanja. Vsekakor bi pričakoval kakšen poraz Ulma več, kakšno zmago COL več...Tudi Virtus je zbral kar veliko porazov glede na kakovost ekipe, vsekakor računam na njih kot ene favoritov. Mogoče je v prvi skupini (torej A) malo več kandidatov za osvajanje Eurocupa, je pa skupina B verjetno bolj izenačena. Mislim, da je v tej skupini edino Promitheas odpisan, vsaj za zdaj, kljub -118 (razlika med datimi in prejetimi točkami) so bili na nekaterih tekmah, kjer so bili v vlogi outsiderja, blizu. Olimpija po kakovosti zagotovo sodi vsaj kakšno mesto višje...Bourg je rahlo presenečenje, imajo pa Francozi dve tekmi več od Venezie in eno od Olimpije, tako da je mogoče malo bolj realna lestvica na uradni strani Eurocupa, kjer ekipe rangirajo glede na razmerje zmag in porazov, ki je v datem trenutku smiselno, ker ekipe pač nimajo enakega števila tekem. Moja napoved glede te skupine gre v smeri, da bo Olimpija vendar uspela priti vsaj do sedmega mesta, ter da se bosta za osmo mesto borili ekipi Bourga in Bursasporja. V tem primeru bi prednost lahko bila na strani Francozov, ki so zmagali turško ekipo na prvi medsebojni točk s 30 točkami razlike, bomo videli, kaj bomo prinesli naslednje tekme v tem tekmovanju...

Voss ::

Na srečo igramo povratni tekmi proti Veneziji in Bursi doma.

komentar2021 ::

Glas začenja proti Krki. Trenutno je pri eni točki, zadel je 1 prosti met, enega je zgrešil. Je pa zgrešil v svojem prvem poskusu za 3 točke...

Groot je izjavil:

Nihče še ni omenil, pa da slišim še mnenje ostalih. Sam se bojim da bo s prihodom Vukčevića iz rotacije izpadel Glas. Zadnji dve tekmi je bil praktično brez minutaže, pa tudi sicer je zadnjih par tekem viden padec v minutah.


Če bi vprašali Partizanove navijače, koga bi se iz sedanjega Partizanovega kadra najlažje odrekli, bi (glede na družabna omrežja, moja sporočila itd.) odgovori verjetno šli nekako takole :"Dangubić, Zagorac, Kurucs, Trifunović, Madar, Moore". Tudi sam bi se na Željkovem mestu prej odrekel Dangubića ali Zagorca, če govorim takole glede na opaženo. Kurucs in Madarja bi vsekakor pustil, za njiju sem prepričal, da lahko pokažeta precej več, kot sta pokazala do sedaj, medtem ko Dangubić in Zagorac nista več tako mlada, pa tudi dvomim, da lahko pozitivno presenetita, vsaj glede na pričakovanja Partizana...Moore pa je pokazal že nekaj dobrih predstav. Trifunović je tudi SG (shooting guard), podoben igralec kot Glas, je pa Glas bolj pogumen (s tem mislim, da je psihično dovolj močen, da prevzame pritisk v težkih trenutkih tekme nase). Kateri je trenutno koristnejši za ekipo, je pravo vprašanje, mogoče naredim eno analizo glede na statistiko...

Miletića seveda ne glede na veliko željo ne računam kot igralca, na katerega se povsem resno računa v težkih tekmah, ker pač ni dovolj kakovosten glede na želje Partizana.

Tristan je igralec za prihodnost, glede na besede Mijailovića, presednika KK Partizan (vir izjave: Blic).

Mislim, da bo Partizan slej ali prej pripeljal playa, ker Madar in Moore ne kažeta pričakovanih predstav, tako da je to nekako že nuja. Oba imata sicer prebliske, ko odigrata zelo dobro, vendar je to premalo za kaj več kot "bili smo dobri, vendar nam je malo zmanjkalo" na koncu sezone. Govorim seveda glede na predstave, ki sta jih kazalo v dosedanjem delu sezone.

Pri Glasu je opazno, da potrebuje še nekaj fizične moči, mogoče tudi več umirjenosti, zdi se mi, da ima podobno težavo kot Madar, da izgori v preveliki želji. Vprašanje je, če v datem trenutku premore dovolj kakovosti in umirjenosti za Partizan. Bi bil pa malo presenečen, če bi izpadel iz rotacije, ne pa preveč. Faktor, ki Željku zelo veliko, mogoče tudi največ, pomeni je prikazano na treningu, tako da je težko kaj napovedati, mislim, da pa da Glas zagotovo ni eden tistih, s katerimi Obradović ne bi bil zadovoljen (govorim o pristopu Gregorja na treningih). Je pa tudi opazen padec, ki pa ni nepričakovan, pa tudi ni edini, ki igra slabše v zadnjih tekmah, če gledamo celotno ekipo Partizana...

Obradović je najsrečnejši, ko lahko koristi vse igralce, ki jih ima na razpolago, mogoče bo danes taka tekma...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Danes sicer Partizanov kader: Kurucs, Punter, LeDay, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Moore, Glas, Lessort, Trifunović, Madar. Torej v kadru dvanajstih imen ni Miletića.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Nov termin za prestavljeno tekmo SCD - Mega - četrtek, 10.2. ob 20.00:
https://www.aba-liga.com/news/46322/rou...

Masayoshi ::

Če ste opazili v zadnji tekmi proti turkom je Žoc poslal Glasa za par sekund not in ga je dal takoj ven ob prvi napaki - napačna podaja in ga nahrulil. Tako se ne razvija mlade. Se bojim da je Žoc malo živce izgubil za mlade igralce. Upam da se motim.

komentar2021 ::

@Kobayashi Bila je pač slaba tekma in je bil še bolj nervozen kot je ponavadi. Težava je v tem, ko ima Partizan hkrati in zares mlado ekipo in visoka, skoraj nerealna pričakovanja. Obradović je trener, ki reagira v skladu s trenutno situacijo, pri njemu je v času tekme vse pristno in iskreno. Vsi mladi igralci se tudi zavedajo, kako srčen je Obradović, tako da mislim, da bo korist vendarle precej večja kot škoda če gledamo celotno vodenje mladih igralcev in ne nek detajl. Mislim pa tudi, da Obradović prvič v svoji trenerski karieri trenira tako mlado ekipo (vsaj v letih pred povratkom v Partizanu je vodil izkušenejše ekipe, to je v tem primeru nek nov izziv tudi za njega...Bilo je tudi zelo veliko pozitivnih detajlov, kadar gre za komunikacijo z mladimi igralci, če govorimo o detaljih, ki jih je ujel TV ekran - komunikacija s Trifunovićem na pripravah, ko mu je pojasnjeval, kako je treba vreči na koš, božanje Madarja itd. Bilo je še takih situacij, ne morem se zdaj vsega spomniti...

Danes Glas po sicer slabem začetku dober v nadaljevanju. Je pa lažje igrati, ko si v plusu, kot kadar loviš zaostanek...Seveda je pa tudi šlo za tekmeca po meri po dveh porazih, mislim pa, da vsaka ekipa v dvorano Leona Štuklja vstopa z maksimalnim spoštovanjem tekmeca.

KRKA - PARTIZAN 63 - 79
Precej več se je pomučil Partizan, kot bi pomislili glede na rezultat. Po četrtinah: 11:23, 19:16, 10:17, 23:23. Mogoče najzanimivejši podatek (poleg rezultata) je razmerje v zadetih trojkah, ki znaša 14:4 za domačo ekipo. Krka je sicer za 3 poskusila 34-krat, Partizan samo 14-krat. Partizan je zadel 80,8% prostih metov, Lessort je tudi dobro metal s črte za proste mete, in sicer 3/4. Krka je imela 15 prostih metov, zadela 11. Najboljša strelca tekme sta sicer bila Koprivica (Partizan) in Stipčević (Krka), oba sta zbrala 15 točk. Stipčević je uspel zadeti 4 trojke (iz sedmih poskusov), Koprivica je zadel 6-krat iz 9-ih poskusov za dve točki. Omenil bi še Thomas (Krka), ki je zbral 13 točk (3/9 za tri), in Smailagića (5/6 za dve točki, 0/1 za 3). Kurucs zelo soliden, še zmeraj me čudi, kako to, da se igralec s takšnimi šuterskimi sposobnostmi ne odločati metati s polrazdalje in z razdalje večkrat.

komentar2021 ::

Izjava Obradovića po včerajšnji tekmi:
On voli da trenira i sa te strane nemam nikakvih zamerki, ali njegova koncentracija u pojedinim momentima nije na onom nivou na kom treba da bude. Ali, to nije slučaj samo kod njega, nego kod svih mladih igrača. To mu je najveći problem, inače dobijaće šansu kao i do sada, kao i svi mladi igrači. Mislim da ne postoji ekipa u Evroppi, koja ima toliko mladih igrača kao Partizan. Makar na ovom nivou

https://sportske.net/vest/kosarka/obrad...

Če kdo ni opazil, na YT kanalu ABA Liga j.t.d. kanalu so bili včeraj in danes zelo pridni pri postavljanju posnetkov celih tekem, v primeru da je kdo kaj izpustil ali pa želi gledati ponovno v terminu po izbiru, ponovitve tekem so sicer tudi na TV Arena Sport...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Budućnost znova močnejša od C. Olimpije
Včeraj poraz Olimpije proti Budućnosti. Čeprav je Olimpija tudi tokrat bila blizu, je še drugič v sezoni izgubila proti Budućnosti. Edina zmaga nad katero ekipo iz TOP 3 ostaja tista v Beogradu nad Partizanom, ko je Olimpija prikazala zares dobro igro, Partizanova igra pa zlasti v obrambi ni bila na dovolj visokem nivoju.
Predvidevam, da bo Budućnost tista, ki bo na koncu rednega dela sezone zasedla 2. mesto. Nekako mi se zdi, da bo Podgoričani v datem trenutku bolj kompletna ekipa od Partizana. Perry, novinec pri Budućnosti, bi moral biti odlična okrepitev za Ligo ABA. Partizan, konkurent Budućnosti za 2. mesto po rednem delu (prva dva mesta prinašata direktno uvrstitev v polfinale Lige ABA), ima preveč nihanj v igri (ki so pričakovana pri ekipi s toliko mladimi igralci), po mojem mnenju potrebuje tudi okrepitev na položaju playmakera, saj Moore in Madar po prikazanem v dozdajšnjem delu sezone ne vlivata zaupanja, da sta sposobna prikazati predstave na najvišjem nivoju, vsaj ne konstantno. Kurucs in LeDay sta pokazala, da sta kakovostna igralca, vendar imata določene pomanjkljivosti, ki jima preprečujejo, da bi postala še boljša. Pomembno je imeti veliko kakovostnih igralcev na razpolago tudi iz razloga, ker lahko kdo izpade zaradi pozitivnega testa - zamenjava mora biti dovolj kakovostna.
Olimpija ima sedaj razmerje zmag in porazov 9-7, torej ima eno zmago več od Igokee in Mege. Prav Igokea bo tudi naslednji nasprotnik Olimpije v Ligi ABA (nedelja, 6.2. ob 19.00, domačin bo Olimpija; prenos: Arena Sport Slovenija (prvi program - v živo od začetka) in RTV SLO 2 (predvidena vključitev v prenos ob 19.30)).

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

V Cedevito Olimpijo prihaja Mirko Mulalić...

Maik Zirbes pa je podaljšal do konca sezone s Crveno Zvezdo...

Masayoshi ::

Ajoj...

Kurzweil ::

Masayoshi je izjavil:

Ajoj...


Saj je mišljen samo za DP... se pa sicer strinjam... precej zabavno, glede na to, da če COL kaj ima, so to ravno šuterji... kaj več od Mulalića pa mislim, da nimamo za pričakovat... tudi jaz ne vidim neke težke dodane vrednosti... sicem DP je tako smešen, po drugi strani pa idealen, da bi raje dali 30 min na tekmo Ščuki in Duščaku, pa še komu... res ni neke potrebe po Mulaliću... ko pa bo šlo zares v državnem prvenstvu, pa tako ne bo imel neke resne vloge...

Masayoshi ::

Ravno to, za DP, kjer bi res pa že morali dati priložnost mlajšim podpišejo 33 letnega "šuterja", kot da en starejši šuter Alen ni zadosti. Totalno brez kompasa Sani in Golemac.

Groot ::

Pa saj Mulalič nič ne limitira Duščaka in Ščuke za DP. Oba bosta še vseeno zagotovo dobila dovolj priložnosti. Tale prihod je pač iskanje širine, ki bo krpala počivanje tujcev. V prtekli sezoni je COL to lahko delala s pomočjo kadra Ilirije, kar pa letos odpade ker je tudi slednja del prve lige. Če bi bila Ilirija še vedno v drugi ligi, si upam trditi da bi DP za COL igrala tudi vsaj Ciani in Habot.

Ritem za COL bi kmalu postal peklenski, saj bodo v Eurocupu in ABA ligi praktično vse tekme za biti ali ne biti. Zato iskanje dodatnih domačih igralcev za DP.

uvodV?? ::

Groot je izjavil:


Ritem za COL bi kmalu postal peklenski, saj bodo v Eurocupu in ABA ligi praktično vse tekme za biti ali ne biti. Zato iskanje dodatnih domačih igralcev za DP.

Ne skrbi, par tekem še zgubijo in so out in ne bo ritem prav nič ubijalski :P

scipascapa ::

Cedevita....pardon? Lolimpija je gnil klub.....Sani in Golemac naj spokata pa bo.

Masayoshi ::

Nekak nočeta, pravi Golemac da so na "pravi poti", LOL

Kurzweil ::

Glede na ves kader in korekcije, ki si jih je zaželel Golemac, je tole zaenkrat slabo... bi pa bilo lahko povsem drugače, če bi znal Golemac vodit ekipo, ko se tekma lomi. Recimo, če bi dobili tekme, ki so jih tesno izgubili... v ABA ligi bi to bili zadnji dve tekmi proti CZV in BUD, bi danes govorili povsem drugače... podobno velja v Eurocupu, če bi premagali Virtus in še koga... tako pa so se znašli v položaju, ko hodijo po robu...

Ob tem lahko napišem samo en zabaven stavek: "Naslednja 2 tedna bosta ključna". Namreč, COL igra v naslednjih 4 tekmah kar z 3 ekipami s katerimi se bo borila za top6 v ABA ligi... naslednje 4 tekme so proti Mornarju, Megi in Igokei... vmes pa jih čaka še tudi tekma s Splitom, ki se počasi pobira in ima precej širši roster, kot je bilo temu tako še pred časom - slednji je pravtako v precej boljši formi, verjetno tudi precej bolj samozavesten po zadnji zmagi nad Igokeo za 12 točk.

V Eurocupu so trenutno na 9. mestu... kjer je treba vedet, da samo 8 mest vodi v drugi krog... lahko pa tako za ABA ligo, kot za Eurocup napišemo, da ni ravno priporočljivo, da so v ABA ligi 6. in/ali v Eurocupu 8., tako bodo seveda imeli neprimerljivo težje delo. Naslednje tekme v Eurocupu po vrsti so protu Bursasporju doma... Ulm v gosteh... Budučnost doma... torej, če se Olimpiji ne uspe uvrstiti na vsa ta mesta, bi rekel, da bo to velik neuspeh.

V Eurocupu pa je tako, da če bi bili 4/5. bi še nekako rekel... vse kar bo nižje, pa seveda prinaša Virtus, Budučnost, Valencio, Gran Canario... seveda je vse mogoče, ampak govorim o tem, kako si lahko otežijo možnosti... ta sezona bi skorajda morala biti nadgradnja lanske, tako v Eurocupu, kot v ABA ligi... pa nekako dvomim, da bo tako, čeprav roster poimensko sigurno ni slab.

Če pa jim uspe kaj več kot trenutno izgleda... pa se seveda lahko hitro pozabi na to mlačno sezono do sedaj. Mogoče malce več optimizma sedaj vliva zadnja dobra tekma Zorana Dragića... predvsem pa se na tem nivoju ne moreš zanašat tako veliko na met za 3 točke, kot se COL... to preprosto na tem nivoju ne prinaša kontinuitete v rezultatu. Vse premalo je igre in izdelanih akcij na visoke igralce, kjer sem mnenja, da Auguste in Omić nista tako povprečna, kot trenutno delujeta, pridejo tekme, ko prakitčno ne dobita žog, pa znata recimo ob biti dobra pick and roll igralca. Ko/če igra dobi še kakšno dodatno dimenzijo, torej igro na visoke igralce, več kolektivne igre, torej podaj in bolja selekcija meta oz. igre v napadu, pa bo prišel tudi spacing za ostale, ki bodo precej bolj odprti pri metih za 3 točke... se pa zdi, da je COL tam, kjer je bila preden so naredili rošado s Keenom in Rupnikom za Yogija... spet manjka en organizator igre, kar se potem kompenzira s Pullnom, Blažičem, Dragićem in še kom... kar seveda jemlje potentnost v napadu.

Mestoma se mi tudi zdi, da nekateri igralci ne igrajo preveč z glavo... preveč je tudi neke zaletavosti in zadnje tekme se zdi, da ne more ekipa COL brez kakšne tehnične napake na tekmo. To je ekipa, ki bi morala funkcionirat po sistemu Radonjića, torej velika rotacija igralcev, hud tempo, veliko energije in jeklena obramba, saj za to COL ima roster... recimo proti Zvezdi se je pokazalo, ko igrajo res borbeno in z veliko mero energije, da je vse mogoče... takrat zna priti do kakšne ukradene žige in konter, v katerih je COL po mojem mnenju nadpovprečna ekipa. Igrati pa neko statiko, kjer se Blažič, Yogi, Ejim in še kdo brezglavo zaletavajo v raketo, kar zna izpasti smešno ob proper obrambi, da ne rečem coni... potem pa sledi samo še met za 3 točke, če pride do procenta okrog 40% OK, sicer pa se zgodba običajno konča klaverno.

Torej v playbooku Golemca je očitno premalo dodeljenih vlog, akcij... nekateri igralci so povsem izključeni... velikokrat se zdi, da so tudi menjave Golemca malce zgrešene. Se pa zdi, da Golemac za prav vsako tekmo najde nek izgovor... jaz verjamem, da ima ta ekipa precej več potenciala, kot kažejo rezultati... glede na prijateljske vezi in način kadrovanja v COL pa se zdi, da Golemac še lep čas ne bo odšel, pa nimam nič proti njemu, ampak ta ekipa več kot očitno potrebuje svežino, mogoče da se malce resetirajo vloge in vzdušje v ekipi. Upam pa, da se ne bo zgodilo tisto najslabše, torej da ne bo rezultata... in to ob dejstvu, da ni prav zares dobil priložnosti nihče od mladih... pa tudi če jo je, nima nobene vloge v ekipi, tako se ne dela z mladimi. Če pa se jim zdi, da ti igralci niso dovolj kvalitetni, pa jih naj ne novačijo v obdobju, ko potrebujejo največje minutaže. Kdor pa spremlja košarko že dlje časa pa ve, da Golemac preprosto igre s "preverjenimi igralci", tako da ne vem, zakaj mu sploh vozijo vse te mlade igralce.
««
8 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21628981 (629) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82242009 (12792) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172681 (1625) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202039 (1357) scipascapa

Več podobnih tem