» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
6 / 12
»»

Kurzweil ::

FMP - SPLIT 93:77

FMP je začel konkretno in povedel z 13:2, potem pa verjetno rahlomiselno popustil, ker je delovalo, kot da bodo povozili Split. V tem obdobju se je Splitu resnično odprlo, še posebej pri metu za 3 točke, ki je bil po prvem polčasu cca 70%... potem pa se je vendarle FMP malce konsolidiral... v 2. polčasu je FMP konkretno zagrabil v obrambi in igral presing po celotnem igrišču, kar je seveda logična izbira pri kratkem rosterju Splita, predvsem pa dejstvu, da ima slednji trenutno ob poškodbi Ukića na playu samo našega Bariča!

Prvo tekmo za Split je odigral tudi naš Maj Kovačevič in sicer zelo solidno (8 točk, 1 skok, 1 podaja). V prvem polčasu je bil zelo dober tudi Barič, ob koncu pa preprosto ne moremo dati pozitivne ocene Bariču, saj je izgubil kar 11 od 16 izgubljenih žog Splita - 11 izgubljenih žog! Je pa to seveda rezultat dejstva, ki sem ga navedel, da so ga matrali celotno tekmo, slednji pa seveda nima prave menjave.

Pri Splitu je zadnje čase zelo soliden Tonko Vuko, še kar konstanten je Toni Perković, še najboljši pa je bil tokrat Darko Bajo, ki je zadnje tekme odigral precej slabo, glede na njegove predstave iz začetka sezone.

Pri FMPju pa pričakovano dobra oba Američana in sicer Jones in Nevels, zadnje čase se je malce izgubil Tasić, zdi pa se, da vedno več njegovih minut dobiva Marko Pavičević, ki sem ga omenil že v napodeniku pred tekmo.

Tekmo sezone za FMP je odigral Marko Radonjić, ki je 19 točkam, dodal še 4 skoke, 3 podaje in 3 ukradene žoge. Solidno predstavo je prikazal tudi Nenad Nerandžić.

Še največja razlika med ekipama je bila v skoku, saj je slednjega FMP dobil z 35 proti 23, kar je bilo pričaakovano, saj je FMP 4. najboljša skakalna ekipa lige, Split pa predzadnja.

Na koncu je odločila daljša klop in mlajša ekipa FMPja, ki pa ni zmagal tako prepričljivo, kot sprva kaže rezultat.

Bi pa dodal še nekaj, namreč kot je jasno, srbski klubi v ABA ligi ne igrajo državnega prvenstva, kar se je tu še toliko bolj poznalo, saj za razliko od FMPja, hrvaški klubi vsi igrajo tudi državno prvenstvo, kar se mogoče velikokrat pozablja pri ekipah, kot sta denimo Mega in FMP... mislim da je spočita ekipa, cel teden totalen fokus na tistega edinega nasprotnika v ABA ligi vendarle več oz. manjši rizik, da bi ekipa padla iz tekmovalnega ritma.

///////////

Evo, če smo se že nekako odločili, da je tale topic namenjen praktično vsem tekmovanjem v Evropi in glede na to, da je to primarno topic od ABA lige, dodajam še današnji razpored v Eurocupu:

19:00
BUDUČNOST - Gran Canaria

20:00
Umana Reyer Venice - CEDEVITA OLIMPIJA

20:30
PARTIZAN - Slask Wroclaw

... da ne dolgovezim preveč, pričakujem zmage vseh treh abaligašev. Še posebej pa bo seveda pomembna današnja zmaga COL proti Benetkam v gosteh. Namreč če sem še pred sezono gledal sistem tekmovanja, kjer napreduje 8 ekip od 10-ih iz vsake izmed 2 skupin in si mislil, no tole pa mora it, je sedaj COL kar naenkrat 7. in bo morala takšne tekme preprosto dobivati, mislim pa, da se danes precej lažje diha, saj COL vendarle kaže več ambicij, volje, energije, kemije in navsezadnje tudi boljšo igro. Priznam, da si nisem mislil, da bo Yogi tako dobro igral in sedel v ekipo, kot vsaj zaenkrat zgleda. Za Omića pa sem si, kot sem tudi pisal mislil, da bo dodana vrednost.

uvodV?? ::

Golemac out?

Mladi spet dobili nekaj izkušen sedenja na klopi :-) Medtem pa Glas prvi igralec Parizana. Hvala bogu je bil dovolj pameten da je odklonil Olimpijo poleti, pa čeprav se ga je zaradi tekaj nekaj blatilo...

Masayoshi ::

No gladek poraz Olimpije (res ne vem koliko časa vodo še vstrajali z Golemcem) in podarjena (čisti prestop sredine Ledeya na koncu) zmaga Partizanu. Upam da se Glas ni resneje poškodoval in je bil samo krč.

Voss ::

uvodV?? je izjavil:

Golemac out?

Mladi spet dobili nekaj izkušen sedenja na klopi :-) Medtem pa Glas prvi igralec Parizana. Hvala bogu je bil dovolj pameten da je odklonil Olimpijo poleti, pa čeprav se ga je zaradi tekaj nekaj blatilo...


Gregor Glas je bil pripravljen priti v Cedevito Olimpijo. Želel je mesto Hodžića (torej niti ni bila njegova zahteva biti nosilec), finančno pa je kot domač igralec poizkušal izsiliti več kot dobi v tujini. Tako, da je razlog, da je tale prestop padel v vodo je izključno na Saniju.

Tole je res težko gledat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Masayoshi ::

Super za Glasa, mu je Sani rešil kariero. Pri Golemcu bi tekme presedel na koncu klopi.

komentar2021 ::

12. KROG ABA

Danes se torej nadaljuje 12. krog lige po tisti torkovi zmagi FMP.

IGO - CIB (PET, 18.00)
Zelo pomembna tekma za obe ekipi, ki sta na lestvici povsem izenačeni. Obe ekipi imata enako število točk kot Mega in SCD, vse naštete ekipe (morda SCD malo manj) so kandidati za 6. mesto.

MOR - PAR (SOB, 17.00)
Še ena v nizu težkih tekem za Partizan. Mornar je očitno v formi, ekipa iz Bara ima 3 zaporedne zmage. Na drugi strani Partizan, ki je kot edina abaligaška ekipa uspel zmagi med tednom v Eurocupu, po tem, ko je imel proti Slasku obilico sreče. Za zmago v Baru bo skoraj zagotovo moral igrati bolje, čeprav je borbenost tudi proti Slasku bila na nivoju, le igra ni bila. Manjkal bo Punter, morda tudi še kdo drug. Kje so Partizanove okrepitve (center, mogoče playmaker?)? Na pitanje o potrazi za pojačanjima, Mijailović je odgovor usmerio na stručni štab.

"Željko je tome pričao i ne bih da se ponavljam. Kad smo krenuli da radimo sezonu sa našim igračima, bili smo svesni da imamo ekipu koja je prosečne starosti 23 godine. Treba nam nekoliko igrača na tim pozicijama o kojima je pričao naš stručni štab, da se ne ponavljam za njima, ali jednostavno nije lako naći na tržištu košarkaša koji će da pomogne. Željko je govorio o tome. Nećemo doći u situaciju da dovodimo da bismo samo dovodili, da bi mediji pisali... Kada neko dođe, jako je važno da ga ekipa prihvati, da to bude pravi igrač, koji će nešto doneti i važno je napraviti razliku sa novim igračem. Nisu bitni brojevi, već efekat koji ćemo postići dolaskom novog igrača".
VIR: https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1570794...

COL - SCD (SOB, 19.00)
COL je tu seveda v vlogi favorita, je pa SCD po mojem mnenju ena najbolj nepredvidljivih ekip v ligi. Moje mnenje je, da lahko gre tekma v dve smeri - COL bo odigrala odlično in bo vseskozi imela prednost, ali pa druga opcija - COL bo imela težave, SCD-jevi tujci + Kamenjaš (morda še kdo drug) bodo razpoloženi in COL bo v velikih težavah. Pri napovedi prve tekme sem nekako nakazal da SCD vendarle ne pričakujem v tisti najbolj resni borbi za TOP 6, v primeru zmage v LJ bi se to spremenilo.

BUD - KRKA (SOB, 21.00)
Nekako mi je bilo prejšnjo sobote kar žal Krke, čeprav so v veliki meri igralci Krke sami krivi za poraz. No, sedaj je to mimo, igralci Krke imajo en razlog več za samozavest, tj. dokaz da lahko igrajo proti tistim, ki so za njih težko premagljivi - očitno pa ne nepremagljivi. Proti CZ se je nudila možnost zmage, proti BUD se zelo verjetno ne bo, čeprav BUD za sedaj ne deluje povsem prepričljivo.

MEGA - ZADAR (NED, 12.00)
Mega v svojem tradicionalnem terminu, nedelja ob 12.00 :D Vse drugo kot zmaga Mege bo presenečenje, imam pa občutek da je v datem momentu ZAD močnejša ekipa, kot je bil na začetku sezone. Mislim, da to ni samo moj občutek...

CZ - BOR (NED, 18.45)
Daleč od tega, da bi bil Borac ekipa, proti kateri bi lahko CZ (ali pa katerikoli drugi ekipi) točke pripisali že vnaprej, pa vendarle bi bila zmaga Čačanov veliko presenečenje.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

KRKO naj čim prej vržejo ven.

"čeprav BUD za sedaj ne deluje povsem prepričljivo."

samo 50 pik razlike z 8 igralci celo tekmo.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Kar se tiče Budućnosti, mislim sem, da niso prepričljivi na tekmah proti enakovrednim nasprotnikom (CZ, PAR), premagal so sicer COL...

Če pogledamo rezultate kroga iza nas (12. krog), vidimo da so zmagovali favoriti, razen ZAD je vsaj nekoliko presenetljivo premagal Mego...

Lessort novi košarkar Partizana - okrepitev na položaju centra.

Masayoshi ::

Ne spada sicer sem, ampak... Za starejše ljubitelje - poslovil se je Goran Sobin ;(

Kurzweil ::

@scipascapa, sicer je tale poraz Krke res previsok... jaz pa bi rekel, da je Budučnost še kar prepričljiva, v B skupini Eurocupa je trenutno na 1. mestu... v ABA ligi pa mogoče te top tier ekipe, ki igrajo v Evropi... tu pa tam vzamejo z rezervo, kdaj pa tudi odigrajo resno. Mene predvsem skrbi, kako zelo prepričljivo je Krka letos izgubljala na nekaterih oz. večini gostujočih tekem. Doma pa seveda zelo solidno...

Sem čez vikend skakal po hribih, tako da sem samo bežno tu pa tam pogledal kakšno tekmo, zato ne bom komentiral tekem, ker se mi ne zdi prav, če stvari res ne pogledam kot se spodobi.

Mogoče bi tokrat bolj o rosterjih, poškodbah in vrnitvah.

Vidim, da se je za Borac vrnil Duda Sanadze, ki bo seveda še potreboval čas... kolikor prebiram, vidim tudi, da si je Cibonin Roko Prkaćin poškodoval nogo in bo out cca 4 mesece... vidim, da je v CZ v ABA ligi končno debitiral tudi Aaron White... prvi pravo temo za BUD, kar se minut tiče je odigral tudi Litvanec Donatas Tarolis, bomo pa slednjega ocenjevali na kakšni bolj težki tekmi in ko povsem pade v sistem, v kolikor se to zgodi... kot pa se je pred sezono že govorilo, pa sedaj v PAR vendarle prihaja Mathias Lessort, ki je bil bojda v pogovorih tako z PAR, kot z CZ, ampak je menda bil problem, ker je finančno preveč zahteval... predvidevam, da je po zgodbi v Maccabiju tudi malce spustil ceno... v glavnem živahno dogajanje, kar se rosterjev tiče... je pa Mathias Lessort dejansko točno to, kar PAR rabi, pa čeprav je v zadnjem obdobju Koprivica povsem solidno igral...

Sicer pa v tem krogu precej pričakovani rezultati, če že kaj, je rahlo presenečenje zmaga Zadra v gosteh pri Megi, kar pa navsezadnje to tudi ni... namreč Zadar se lepo pobira.. ima večjo rotacijo kot pred časom... dobro seveda igra Carter, Marčinković je dober, tudi če mu v napadu ne gre, je v obrambi res konkreten.. malce se pobira tudi Mavra... imajo še precej rezerve, primarno v Vukoviću... sicer pa to tekmo je imel težave z osebnimi napakami, ampak zgleda, da so zadeli pri Zadru tudi z Trevorjem Thomphsonom.

Kurzweil ::

Masayoshi je izjavil:

Ne spada sicer sem, ampak... Za starejše ljubitelje - poslovil se je Goran Sobin ;(


Spada spada... je pa bil Goran Sobin del tiste Jugoplastike, ki je 2x osvojila Evropo.. skupaj z igralci, kot so Toni Kukoč, Dino Rađa, Duško Ivanović, Velimir Perasović, Zoran Sretenović, Žan Tabak, Luka Pavićević, Teo Čizmić, Ivica Burić, Paško Tomić in Petar Vučica

Mimogrede, ko smo že ravno v topicu od ABA lige, pred leti je bil član tako Splita, predvsem pa Zadra tudi njegov sin in sicer Josip Sobin, ki je v ABA ligi res dobro igral... takrat individualno eden boljših igralcev lige. Sem šel preverit kje igra sedaj... in sicer v poljskem prvoligašu Dąbrowa Górnicza.

/////////////

Mimogrede...

V 2. ABA ligi, je Strahinja Gavrilović za svoj klub Mladost MaxBet v tekmi proti slovenski Rogaški podrl rekord tega tekmovanja po višini indexa...

Namreč Strahinja Gavrilović je na tej tekmi dosegel 45 točk (met za 2 točki je bil 15/18), pobral je še 14 skokov in 4x podal - torej nov rekord 2. ABA lige je sedaj index z vrednostjo 66!

... kdor spremlja 1. ABA ligo, ga je lahko videl med drugim tudi v dresu Partizana v sezoni 2017/18... če pa kdo spremlja 2. ABA ligo, pa je Strahinja Gavrilović bil v naslednji sezoni član Borca, ko ta še ni bil med abaligaško elito.

komentar2021 ::

Lessort "košarkarski Vladimir Stojković" :))
https://sportske.net/vest/kosarka/navij...

Danes in jutri Eurocup
TOREK - Bourg - BUD (20.00), Valencia - COL (20.45)
SREDA - L. Kuban - PAR 17.30 (PAR brez Trifunović, mogoče tudi Kurucs, ampak s Punterjem)

Mislim, da bo tokrat naloga za abaligaše res težka, pričakovati je zmago BUD, COL in PAR imata res težka tekmeca, toda daleč od tega, da sta brez šans, pri PAR je dosti odvisno od tega, koliko bo zmogel Kevin Punter, COL lahko premaga Valencio če ponovi igro proti Virtusu ali PAR...

Nova kolumna Miloša Jovanovića: https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1572539...

Kurzweil ::

Je pa postal novi član Splita 32-letni šuter Shannon Shorter. Kolikor sem pogledal, je Split z 70.33 točke na tekmo najslabša šuterska ekipa lige ABA, tako da bo tole verjetno več kot pomembna okrepitev za Split v boju za obstanek v ligi ABA. Če smo že ravno pri tem podatku, FMP je najboljša šuterska ekipa lige ABA z 84.17 točke na tekmo...

komentar2021 ::

"Stožice so zapustili štirje košarkarji, prišla pa sta le dva. "Upam, da ne," je Golemac dogovoril na vprašanje, ali je igralski kader dokončen. "Želel bi si dobrega igralca," pa je bil kratek in jedrnat, na katerem položaju bi okrepil moštvo."

Sicer pa Valencio računa kot enega kot favoritov za osvajanje Eurocupa...Za Olimpijo zelo pomembna tekma.

https://www.rtvslo.si/sport/kosarka/gol...

Lessort je podpisal do konca sezone. Kaj lahko pričakujemo od Lessorta? Zlasti bi se morala izboljšati skok igra pri Partizanu (do sedaj je bil PAR 4. najboljša ekipa glede na skok v napadu, vendarle le 8. po skokih v obrambi). Koprivica, ki je do sedaj igral precej nad mojimi pričakovanji, bo sedaj razbremenjen na položaju centra.

https://www.aba-liga.com/news/46131/mat...

Zgodovina sprememb…

Masayoshi ::

Meni je smešen Golemac ko pravi da mora razširiti ruster. Igra pa konstantno z 8 max 9 igralci tudi v aba. Le kako bo razvil tako igralce, da bo lahko "razširil ruster"...

Masayoshi ::

Zdaj pa lahko pohvalim Olimpijo. Lepa igra, lepa zmaga. Pa celo Ščuka je igral par minut.

Groot ::

Tole danes je pa izgledalo res lepo. Zelo raznovrstna igra in pa končno borba v obrambi. Res nad pričakovanji danes, upam da zaključijo leto še v torek v ABA ligi z zmago.

komentar2021 ::

Včeraj torej zmagi COL in BUD, danes igra Partizan proti Lokomotivu iz Kubana. Ruski klub je ekipa za absolutni respect, z ekipo, ki je projektirana za Evroligo. Lokomotiv ima sicer dva poraza v Eurocupu, zlasti tisti proti Hamburgu je bil neprijeten, saj je šlo za nepričakovan poraz od objektivno slabše (vendar ne slabe) ekipe. L. Kuban je takrat sicer izgubil s kar 18 točkami razlike. Na domačem parketu imajo sicer košarkarji Lokomotiv v Eurocupu izključno zmage. V VTB ligi ima sicer Lokomotiv bolj skromen izkupiček - 5 zmag in 4 poraze. Letos blesti pri ekipi iz Kubana Eric McCollum.

https://sportske.net/vest/kosarka/loko-...

V kolikor je nekdo izpustil prejšnjo tekmo PAR - Slask, pa bi želel prebrati predogled tekme...
https://sportklub.rs/blog/blog-ostalo/p...

Še kratek komentar najboljših strelcev ABA lige: Še zmeraj na 1. mestu Stipčević (Krka) z 20,42 točke na tekmo - je tudi edini, ki dosega v povprečju več kot 20 točk na tekmo. Sledita Jones (FMP) in Carter (ZAD), ki dajeta v povprečju nekaj več kot 19 točk na tekmo...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Danes bi bojda znal v dresu Reala dobiti prve evroligaške minute naš Urban Klavžar, ki je letnik 2004. Glavni razlog pa dejstvo, da je večji del nosilcev "sidelined" zadai korone... upajmo, da dobi priložnost in da jo izkoristi... torej Real Madrid - CSKA ob 20:40...

Masayoshi ::

Igra in to super. Ima že 6 pik, tudi obrambo drži. Faca mali...

Kurzweil ::

Ja, lepo je izkoristil dano priložnost Klavžar... na koncu celo zmaga Reala s to zelo okrnjeno zasedbo na CSKAjem... v 23min je dosegel 10 točk in 1 skok... pa še ena njegova akcija...

scipascapa ::

Najs.

komentar2021 ::

Jutri se začne 13. krog ABA lige...

SCD - MORNAR SOB 17.00
FMP - C.ZVEZDA NED 12.00
KRKA - IGOKEA NED 17.00
ZADAR - SPLIT NED 19.00
BORAC - BUDUĆNOST PON 18.00
PARTIZAN - MEGA PON 21.00
CIBONA - C. OLIMPIJA TOR 19.00


Tokrat torej brez petkove tekme, se bo pa zato igralo v torek...Eurocup je končan za to leto, tako da ne bo težav z razporedom tekem.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

SCD - Mornar 76 - 95
Pričakovana zmaga Mornarja, nisem pa pričakoval, da bo takšna razlika na koncu, na polčasu je bilo le 3 točke prednosti za Mornar. Vinales in Magee sta bila tokrat premalo za kaj več kot prepričljiv poraz, Kamenjaš je bil sicer odličen...Pri Mornarju Mihailović 26 točk.

Mornar sedaj s tekmo več zaseda že 7. mesto in bo očitno povsem konkurenčen v boju za TOP 6, seveda ob predpostavki, da bo nadaljeval v ritmu zmag. V naslednjih nekaj krogih bo Mornar igral proti ekipam, ki so ekipo iz Bara premagovale, vendar gre za ekipe, ki niso kvalitetnejše od Mornarja (CIB, Krka, BOR...) tako da bi ob samih zmagah Mornar lahko hitro prišel na 6. mesto, vendar le, če Igokea ne bo zmagovala. Igokea bo sicer v naslednjih krogih igrala proti ekipam, ki so povsem premagljive...

Kurzweil ::

Danes ob 19:00
Cibona - CEDEVITA OLIMPIJA
prenos bo tako ne RTVju, kot na Arena Sport Slovenija

Po tem, ko je bil včerajšnja tekma med MEG in PAR prestavljena zaradi korone v vrstah MEG... bo danes odigrana zadnja tekma tega krog oz. če želite, tega leta - tekma med CIB in COL.

Pričakujem izenačeno tekmo, na koncu pa bi vendarle morala COL tole dobiti oz. bi bila velika škoda, da po zmagah nad Partizanom in Valencio, še enkrat vsekajo mimo, saj mislim, da je bilo kiksov za to sezono počasi že dovolj.

Po tem, ko je zaradi poškodbe (manjkal bo mislim, da 3 mesece) pri CIB out Roko Prkačin, bo CIB na tej tekmi razpolagala z mladima centroma Brankovićem in Vrankovićem, tu mislim, da bi morala imeti Omić in Auguste absolutno prednost.

Še najbolj bo izenačeno na relaciji Gegić-Reuvers in Murić-Ejim-Radovanović.

Kar pa se branilcev tiče, pa je COL konkretno boljša... če pa tu dodamo še dejstvo, da mislim, da je še vedno out prvi play CIB Jose Vildoza... potem mislim, da bo vse drugo kot zmaga COL... bi rekel, da kar velik kiks.

Vsekakor pa bo potreben maksimalen pristop, saj je CIB letos že dokazala, da če se poletni in mladi igralci tega kluba razletijo po igrišču, so lahko zelo neugodni.

Masayoshi ::

Ko že misliš da sta Olimpija in Golemac na boljši poti, spet ena taka podn igra...Golemac mora iti, tole ni za nikamor. Mogoče bodo izvlekli zmago, čeprav dvomim, ampak igra je katastrofa.

Teli vsi skupaj Cibosi verjetno stanejo tolk kot samo Pullen in Yogi, pa jih šolajo kot male.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Masayoshi ()

Masayoshi ::

Yogi je katastrofa...Brankovič pa tako šola Omiča in Augusta da je že smešno.

komentar2021 ::

Nisem toliko detaljno uspel pogledati vsako tekmo COL po prihodu Yogija, samo težko bi rekel, da je Yogi katastrofa (včeraj ga sicer res ni šlo, je pa vseeno dosegel 2 trojki, sicer iz kar 9 poskusov). Bolj bi rekel da igra toplo-hladno, ko ga gre, ga pa pač gre, ko ne, pa pač ne. Podobno kot Punter pri Partizanu, samo da je Punter imel res že kar nekaj smole po prihodu v Partizan (težave s poškodbami), pri Yogiju pa je realno majhen vzorec tekem...Če ga primerjamo recimo ravno s Punterjem, sta blizu glede na trojke po odstotku zadetih trojk, prosti meti - veliko uspešnejši je Yogi (Punter je samo 72%, čeprav bi na oko rekel, da mu gredo prosti meti precej boljše, ampak takšna je statistika), pri metu za 2 točki je boljši Punter. Seveda pa je statistika bolj natančna pri Punterju, ki je igral na 10 abaligaških tekmah, Yogi pa štirih.

https://www.aba-liga.com/player/4104/21...
https://www.aba-liga.com/player/3597/21...

Kar se tiče BOR-BUD, tudi Podgoričani so se zelo mučili, občutno boljši so bili v 4. četrtini, ki je bila odločilna.

Mislim, da bo v naslednjih nekaj krogih bolj jasno kdo bo v TOP 6...Mislim, da so CZ, BUD, PAR varni, do neke mere tudi COL in FMP, COL celo nekoliko bolj, za FMP bo odločilnih naslednjih nekaj krogov, v primeru niza porazov se lahko ponudi opcija nekaterim ekipam, ki so bile napol odpisane, lani je sicer za 6. mesto bilo dovolj 14 zmag (sicer je bilo 6. mesto dosti nepomembno), rekel bi da bo letos tudi tako nekako, morda tudi kakšna zmaga manj...

Zgodovina sprememb…

Masayoshi ::

Moj komentar glede Yogija je bil na včerajšnjo tekmo. Včeraj je igral kot muha brez glave. Ne da je samo slabo metal, praktično vse njegove odločitve so bile katastrofalne - zaletavanje v sredino, ne vem koliko šutov za 3 v 5 sekundi napada itd. Še zmeraj mislim da je glavni krivec za tole igro Olimpije Golemac, ki pa ima očitno takšno zaledje, da ga letos ne bodo skinli...

Kurzweil ::

Jaz sem na začetku pričakoval od Yogija manj. Dajmo mu še kakšno tekmo, da se povsem vklopi v ekipo in po možnosti še malce dvigne svojo formo. Yogi je dober ballhandler, tako da iz tega vidika prinaša neko stabilnost v igro, na neke klasične conske postavitve zna imeti problem, ker kot so že izpostavili v raznih prenosih, tip ima - tudi po mnenju njegovega osebnega trenerja - malce težave s tem, ko se zaleti v prodore, v katerih je sicer zelo soliden, ampak velikokrat se zaleti v obrambo in ne najde rešitve oz. velikokrat potem v sili razmer podaja na zunanje položaje, ker/ko se rešuje. To bo moral malce popravit, ker v NBAju je seveda tovrstne obrambe manj, katere je verjetno najbolj navajen.

Sicer pa na zadnji tekmi mu ni tekel met, ne bi pa zanemaril dejstva, da je ukradel tudi 4 žoge.

Bi pa bilo zanimivo videt, kolikor dobi možakar mesečno... v ABA ligi je povsem primerljiv s Punterjem iz PAR, ko ga že ravno omenjate... pa vemo, da je Punter najdražji igralec ABA lige z letnim zaslužkom cca 1.5M€. Je pa Punter seveda "povsem drug igralec", ko je govora o Eurocupu...

V tem tekmovanju je Punter 5. strelec z 18,43 točke na tekmo... pred njim je na 4. mestu član Budučnosti Justin Cobbs, ki dosega 19,38 točke na tekmo.

Zanimivo je, da je Punter 4. najboljši tudi v % meta za 2 točki, če sem konkreten, meče iz igre 68% in je v tem statističnem podatku med samimi centri, ki imajo seveda običajno višje procente, zaradi dejstva, da mečejo bližje od koša...

5. najboljši v Eurocupu za 3 točke je član Budučnosti Justin Cobbs, ki meče trojle kar 56&... Cobbsa najdemo v vrhu v večini prvin, ki so relevantne za branilce...

Še bolj zanimiv je % prostih metov v Eurocupu, kjer je prvi član Budučnosti Seeley, ki izvaja slednje 91,2%... Punter je drugi z 88,4%... Justin Cobbs 4. z 85% in 5. naš Klemen Prepelić z 84%...

Po indexu pa je 2. igralec Eurocupa Justin Cobbs z povprečnim indeksom 25,38... Kevin Punter je tudi tu 5. v Eurocupu s povprečnim indeksom 20,86.

Kurzweil ::

Aleksa Uskoković je do konca leta posojen v Mego... seveda iz strani CZ...

komentar2021 ::

Na 2. dan novega leta 2022 se nadaljuje liga ABA...

FMP - BUD NED 12.00
Kar nekoliko presenetljivo sta ekipi trenutno izenačeni po točkah, to se bo po tekmi spremenilo...Očiten favorit so seveda gosti iz Podgorice. Težko bi rekel, katera ekipa bo pod večjih pritiskov, trenutno so lahko pri FMP-ju še zelo sproščeni glede na to, da bi bili zelo verjetno zadovoljni tudi s tistim 6. mestom, vendar po tekmi z Budućnostjo FMP-ju sledijo nove težke tekme, kjer ne bodo favoriti - IGO, COL, MOR, tako da bi lahko s potencialnim nizom porazov ogrozili TOP 6.

BOR - IGO NED 14.30
Mislim, da Borac počasi izpada iz kroga potencialnih kandidatov za TOP 6, Igokea sedaj drži 6. mesto, za Igokeo bo sedaj vsaka tekmo izjemno pomembna.

Krka - COL NED 17.00
Slovenski derbi v ABA ligi. Seveda je Olimpija velik favorit, vendar Krko vsaj ko igra v svoji dvorani ne moremo nikoli odpisati...Krka je trenutno sicer predzadnja s samo tremi zmagami (vse zmage je dosegla doma).

Split - CZ NED 19.00

CIB - MOR PON 14.00
Pričakujem izenačeno tekmo, malo prednost dajem Mornarju, ampak samo v primeru če bo Cibona ne igrala tako kot zna...

PAR - ZAD PON 18.00
Prva tekma kjer lahko pričakujemo Lessorta v dresu Partizana. Če se za tekmo proti Megi napovedovalo, da zelo verjetno ne bo pripravljen, bi za tekmo proti Zadru verjetno lahko bil. Na prejšnji tekmi teh dveh ekip je bilo zelo napeto (v 1. krogu v Zadru), bomo videli, kako bo sedaj...Občutek imam, da sta obe ekipi za dva nivoja bolj pripravljeni kot tedaj. Zadar v zadnjem času sicer zelo soliden - na zadnjih dveh tekmah dve zmagi (nepričakovana zmaga proti Megi in pričakovana proti Splitu), Partizan je imel zdaj kar nekoliko daljšo pavzo kar je lahko dobro (odpočili so se po napornem ritmu).

V tem krogu bi se po sporedu morala igrati tudi tekma SCD - Mega, ki pa bo iz že znanih razlogov zelo verjetno prestavljena.

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Odpovedana tekma med Budućnostjo in FMP-jem.

https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...

Totalbasket javlja, da je Partizan zainteresiran za Freemana.
"Košarkaš Bursaspora je ove sezone odličan strelac, beleži 18,4 poena u proseku u Evrokupu, odličan je šuter i mogao bi dosta da pomogne Željku Obradoviću u ostvarivanju ovosezonskih ciljeva."
Bomo videli, koliko je to realno...
https://sportske.net/vest/kosarka/nije-...

Masayoshi ::

Upam da ne, ker bi jemal minute Glasu...

Kurzweil ::

BORAC - IGOKEA 61:88

Po prestavljeni tekmi FMP-BUDUČNOST zaradi koronavirusa, je bila odigrana prva tekma tega kroga. Mogoče jo je kar malce nepričakovano visoko dobila Igokea.

Gre za 4. zaporedni poraz Borca, za katerega sem pričakoval, da bo na domačem parketu ponudil mnogo resnejši odpor, kot ga je. Na drugi strani, gre za 3. zaporedno zmago Igokee v ABA ligi.

Pri Igokei tokrat ni igral eden boljših igralcev te ekipe v sezoni, Dalibor Ilić.

Igokea je dobila tekmo predvsem zaradi boljšega skoka, ki ga je na koncu dobila z 38 proti 25 in pa precej bolj ekipne igre, kar je bilo jasno tako na pogled, kot pri pogledu na sammo statistiko - Igokea 26 asistenc, Borac samo 14. Velik razkorak je bil tudi v metu za 3 točke, saj je Igokea metala trojke 53% (10/19), Borac, ki pa je bil ob dobri obrambi Igokee povsem brez idej v napadu, pa je metal porazno za 3 točke in sicer 7/34, kar je komaj ščepec več kot 20%.

Pri Borcu je tokrat povsem zatajil Hunter Hale, ki je njihov najboljši strelec v tej sezoni in eden od najboljših 6. mož lige, na drugi strani pa je slabo odigral Deshawn Stephens, kar pa se seveda ni poznalo.

Dobro tekmo za Borac sta dejansko odigrala samo Pecarski in Lešić, medtem ko za Igokeo je bilo razpoloženih cel kup, kot so Starks, Robinson, Tanasković, Jošilo in Waller. Pri tem bi povedal še to, da je Tanasković odigral najboljšo tekmo sezone, vse bolj pa je konstanten Robinson, ki je menda že bil na robu, da se ga Igokea odkriža.

Povsem zaslužena zmaga Igokee, ki se je tako še bolj zasidrala med top 6 in ima brez odigrane tekme COL isto število zmage, to je 8. Borac ostaja pri 4-ih zmagah in bi zanj napisal, da je kar malce razočaral v tej sezoni, zaenkrat.

Se pa dela vedno bolj vidna meja med top 6 ekipami, torej med CZ, BUD, FMP, PAR, IGO in COL in ostalimi ekipami... s tem, da se MOR vedno bolj približuje vrhu po slabem začetku sezone in bi mu mogoče dal še največ možnosti za borbo za to 6. mesto v ligi.

////////////

Čez slabih 20 min pa nam najbolj zanimiva tekma med Krko in Cedevito Olimpijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

komentar2021 ::

"Svi mladi igrači imaju šansu naravno, treba da rade dosta na sebi, ali će po meni Glas sigurno igrati u NBA ligi. Zašto? Zbog mnogo sitnih detalja koje primećujem kada treniramo. Često me čuva na treninzima i uopšte nije tako tih i povučen kao što možda izgleda. Zna da mi dobacuje, da malo proziva ako napravi neki dobar potez protiv mene i takve stvari mi se baš dopadaju"

Kevin Punter o Gregorju Glasu

"Mnogo će nam pomoći, pre svega u skoku. Agresivan je, ume da poentira, donosi čvrstinu i iskustvo. Značiće i za moju igru, jer donosi neke detalje koji meni pomažu. Na nama je da nastavimo da radimo i da sve to pokažemo na terenu".

O Lessortu

https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1578055...

komentar2021 ::

Včeraj je Partizan premagal Zadar z +31 točkami razlike v tekmi, ki jo je Partizan dokončno prelomil v zadnji četrtini, ko je dosegel 33 točk. Jutri pa se začne nov krog, 15., in spet bo na parketu Partizan, ki bo igral s sicer zadnjeuvrščenim Splitom. Ali se bo poznala utrujenost od včeraj? Mogoče, pri Partizanu sicer niso igrali vsi igralci, ki so bili na voljo, tako da bo imel Obradović na voljo nekaj spočitih igralcev (detaljno o tem na koncu komentarja tekme). Olajševalna okoliščina za Partizan bi lahko bilo tudi igranje pred domačo publiko...

Včeraj se je zgodilo sicer nekaj dokaj nepričakovanega - 100% je bil v vseh svojih metih Zagorac, 5/5 za 2, 2/2 za 3, 1/1 za 1, skupno torej 17 točk, tudi Balša Koprivica je dosegel enako število točk, seveda brez trojk. Rodions Kurucs včeraj zelo dober, 11 točk (2 trojki), ali je to signal za boljšo formo 23-letnega, v Latviji rojenega košarkarkarja? Njegov strelski rekord iz te sezone izhaja še iz tekme proti Krki (takrat 13 točk). Solidni Lessort, Avramović, Smailagić, predvsem Aleksa in Alen sta nekoliko neopazno prišla do dvomestnega število točk. Punter je po za njega slabem prvem polčasu, ko je zgrešil dve trojki, potrdil rek v tretje gre rado, in v svojem tretjem poskusu vendarle zadel iza črte za 3 tročke. Moore - zanj zelo solidna predstava z devetimi točkami (dve trojki iz štirih poskusov). Do točk sta prišla tudi LeDay in Glas (oba pet točk), oba sta igrala več kot 20 minut in tudi oba sta zadela eno trojko, LeDay iz treh poskusov, Glasu je uspelo zadeti enkrat iz petih poskusov, Gregor je svojem točkovnem izkupičku dodal še dva zadeta prosta meta, Zach pa eno dvojko iz enega poskusa. Pri Zadru Thompson celo brez ene same točke, Carter jih je zbral 14, Buljan 16, Vuković je bil še tretji igralec z dvomestnim številom točk (10 točk).

Partizan je sicer do sedaj (kakor kaže statistika) vedno premagal splitsko košarkarsko ekipo, tudi v sredo bo favorit, edino utrujenost bi mogoče znala biti težava...Madar in Dangubić sta včerajšnjo tekmo v celoti gledala s klopi, Trifunović in Miletić nista bila registrirana za tekmo proti Zadru.
https://www.aba-liga.com/match/99/21/1/...

Zgodovina sprememb…

Masayoshi ::

Ma kakšna utrujenost, nehaj no. Noben pri Partizanu ni igral več kot 22 minut...No, vzamem nazaj, Leday in Avramovič sta igrala par sekund več ;)

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

KRKA - OLIMPIJA 83:90

Krka se je spet dobro borila, ampak je na koncu pričakovano zaradi kratke klopi zmanjkalo nekaj, sploh po 4 minutah igre v 4. četrtini, ko je bil rezultat 21:2 za COL.. celotno tekmo so bili sodniki kar malce zmedeni, niti ne bi pisal, komu so šli na roko in komu ne, ampak sojenje je bilo slabo. Pri Krki je manjkalo kar nekaj pomembnih igralcev, kot so Kosi, French, Stavrov, Arapović,... vprašanje kakšen bi bil score (govorim nasploh), če ne bi Krka imela letos toliko smole s poškodbami, par tekem so bili blizu zmage, še posebej škoda za tisto tekmo proti CZ. Ali drugače, COL je 3 četrtine igrala slabo... zmanjka pa tako rosterja in energije, ker Krka drugega kot "all-in" v tej situaciji ne more...

SPLIT - CRVENA ZVEZDA 62:66

Split je bil tokrat blizu presenečenju, podobno kot pred časom Krka proti CZ. Split se letos sooča z problemi... primarno so to finančne težave, drugo pa so številne poškodbe, kot je temu tako tudi pri Krki. Zakaj to pišem, ker je dejansko tole prva tekma Splita letos, ko je slednji igral v polni postavi, zgleda pa, da je tudi zadnja okrepitev Shorter zadetek v polno. Na drugi strani pa CZ rahlo rezervirano, kar smo že vajeni, saj imajo popoln fokus ne Evroligo. Torej lepo razporejena minutaža igralcev CZ, se je pa Radonjić na koncu kar malce igral, ko v igro ni dal Whita in Woltersa, ki sta bila najbolj razpoložena na samem začetku tekme. Pozitivno presenečenje pri Splitu pa mladi Lovre Runjić (13 točk in 3 skoki). Kar bi tu najbolj izpostavil pa je, da bo za Krko v boju za obstanek zelo težko, saj se Zadar pobira, Split pa je vedno bolj kompleten.

CIBONA - MORNAR 65:82

Pričakovana zmaga Mornarja, ki je, kot že lep čas poudarjamo v vzponu in kdo ve, mogoče bo na koncu še trn v peti v boju za playoff, predvsem za FMP, COL in IGO. Cibona nima sreče... če se je vrnil po nekaj tekmah odsotnosti Vildoza, pa sedaj za CIB ni igraL v zadnjem obdonju najboljši igralec tega kluba Amar Gegić, še par mesecev pa bo out Roko Prkaćin, zato ne čudi dejstvo, da se v zagrebški klub vrača Ivan Novačić! Bi pa pri Mornarju opozoril na Aleksandra Lazića, kar sem že pisal tu na ST... možakar je v zadnjem obdobju res v dobri formu. Zelo vsestransko (11 točk, 9 skokov, 3 asistence in 4 ukradene žoge), opravlja umazano delo, kar pa mogoče nismo vajeni (prav zares se zdi, da v preteklosti niti ni imel možnosti), zadeva tudi za tri točke - v tej sezoni meče za 3 točke 18/46, kar je 39%! Cibona je predvsem klecnila v 4. četrtini, ko je dosegla samo 8 točk.

PARTIZAN - ZADAR 103:72

Kdor je gledal tole tekmo bo znal potrdit, da tale rezultat ni povsem realen, saj se je 3/4 tekme Zadar zelo dobro držal. Že prve težave Zadra so se začele z nabiranjem osebnih napak Trevorja Thompsona, ki ga praktično na tej tekmi ni bilo, končal pa je tekmo z indexom -10! Tekmo sezone oz. kariere je odigral za Zadar Tomislav Buljan, gre za 201 visokega igralca, ki je letnik 2002, slednji je 16 točkam dodal še 2 skoka, 1 asistenco in 2 ukradeni žogi. Ko sem že ravnno pri mladih igralcih, pa je za PAR odigral tekmo sezone Balša Koprivica, ki je 17 točkam dodal še 6 skokov. Sicer pa je naš Glas tokrat dal 5, 2 je skočil in 3x podal. Za PAR bo več kod dodana vrednost Lessort, ki je bil lani v 1. petorki Eurocupa. Eno boljših tekem to sezono pa je odigral tudi latvijski igralec Rodions Kurucs, ki je brez dvoma eno od večjih razočaranj lige ABA v tej sezoni. Po tem, ko je bil pred časom bojda že blizu izhodnih vrat pri PAR Rade Zagorac, pa zgleda učinkujejo metode Obradovića, ko ga je dal v drugi plan, sedaj se zdi, da gre za nekega drugega igralca... dejansmo se ne spomnim, kdaj je Zagorac nazadnje odigral tako dobro tekmo, predvsem pza zelo vsestransko in z res odlično obrambo - na koncu 17 točk, 3 skoki, 1 podaja in 3 ukradene žoge. Pa še nekaj je pri PAR kar je zelo pomembno... sedaj po prihodu Lessorta in z malce razbremenjenim Koprivico, bo lahko svojo native igralno pozicijo igral Alen Smailagić, ker je seveda velik plus za to ekipo.

/////////////////////////////

Se pa 15. krog ABA lige začne že jutri z tekmo:

Jutri ob 18:45
PARTIZAN - SPLIT


Sicer pa ta krog še:

Sobota:
17:00 / IGOKEA - FMP
19:00 / CEDEVITA OLIMPIJA - BORAC
21:00 / MORNAR - KRKA


Nedelja:
12:00 / MEGA - CIBONA
19:00 / BUDUČNOST - CRVENA ZVEZDA

Ponedeljek:
16:00 / ZADAR - SC DERBY

Kurzweil ::

Krajšo pogodbo za Mego je podpisal Boris Savović, za katerega sploh nisem vedal, da še aktivno igra... nazadnje je bil član ruskega Eniseya. Kdor spremlja ligo že od samega zažetka ve, da je Savović bil eden boljši igralcev lige, sploh v prvem obdobju, ko je bil član Hemofarma, Budučnosti in Crvene Zvezde. Razlog za podpis te kratkoročne pogodbe pa je seveda koronavirus, ki je močno zarezal v roster Mege.

///////

Je pa včeraj Igokea dobila prva tekmo (doma) play-ina v Ligi prvakov proti serijskem belgijskem prvaku Oostendeju. Rezultat je bil 87-72. Igokea je odigrala tekmo brez Daliborja Ilića in Deshawna Stephensa, tako da je zajetno minitažo dobil ponovno Nikola Tanasković, ki jo je več kot dobro izkoristil, kot je temu bilo tudi v zadnjem krogu lige ABA, ko je Igokea v gosteh prepričljivo premagala Borac iz Čačka. Sem pa bil presenečen, da je Dušan Đorđević še vedno član Oostendeja, govora je o tistem Đorđeviću, ki je bil med leti 2009/10 član Uniona Olimpije, leto kasneje pa še član Krke. Torej Đorđević se očitno v tem belgijskem mestu več kot dobro počuti, saj je član te ekipe že zadnji 10 let. Letos konec marca pa bo Đorđević dopolnil že 39 let.

///////

Če pa dodam še tekme ABA ligašev v Eurocupu in Evroligi.

26. december
FMP - CRVENA ZVEZDA 74:98

30. december
ZVEZDA - ZENIT 76:80

2. januar
SPLIT - ZVEZDA 62:66

6. januar
ZVEZDA - FENERBAHCE

9. januar
BUDUČNOST - ZVEZDA

11. januar
CRVENA ZVEZDA - REAL MADRID

... zdi se mi, da bo Zvezda po tej tekmi proti Fenerju le toliko zmozgana, da zna tale gostujoča tekma v Podgorici zelo verjetno pomeniti, da bo Zvezda letos 2. izgubila, če bi moral stavit, bi rekel, da bo tole dobila Budučnost, ker si Zvezda verjetno resnično ne more privoščit maksimalnega pristopa na tej tekmi.

Masayoshi ::

Zvezda ima toliko kovida da ne verjamem da bo igrala katerokoli od tem tekem ki si jih navedel. Prva je že skenslana.

Kurzweil ::

Masayoshi je izjavil:

Zvezda ima toliko kovida da ne verjamem da bo igrala katerokoli od tem tekem ki si jih navedel. Prva je že skenslana.


Pa res... vidim, da je tekma CZ-Fener na željo CZ prestavljena.... potem pa se zna zgodit, da bo prestavljen celoten spisek tekem CZ, ki sem ga navedel.

Kurzweil ::

Edit:
...da dodam še to, ne da je majhna možnost pri CZ, da bi odigrala tekmo BUD-CZ... zdejle mi je šele sprocesiralo, da je zaradi korone v ekipi BUD bila odpovedana že tekma FMP-BUD v minulem krogu, tako da bo bo pravo čudo, če bo sploh tale tekma BUD-CZ odigrana...

komentar2021 ::

BUD - CZ bo vredno ogleda, če bo igrano.

Trifunović, Avramović in Dangubić Covid pozitivni pred tekmo s Splitom...

Krilni center Boris Savović v Megi.
"Košarkaški klub Mega potpisao je kratkotrajan ugovor sa krilnom centrom Borisom Savovićem.

Kako je danas saopšteno iz beogradskog kluba, zbog brojnih pozitivnih nalaza na korona virus, zbog čega su odložene utakmice sa Partizanom i Studentskim centrom u AdmiralBet ABA ligi, Mega je dovela Savovića kako bi kompletirala ekipu u periodu oporavka igrača."
https://sportske.net/vest/kosarka/stigl...

Kurzweil ::

@komentar2021, se PAR to ne bi smelo poznati, bi pa to znalo pomenit še kakšno minuto več za našega Glasa, vsaj upam, da bo tako!

Sicer pa v vseh ligah po vrsti odpadajo tekme oz. je vedno več korona pozitivnih... tako, da ne bi bil presenečen, da gledamo zadnje tekme... bi znale čez kakšen teden ali dva lige malce obstat... če bo šlo takole naprej in glede na to, kako se napoveduje za naslednje tedne/mesece... so enjoy... seveda pa iskreno upam, da se motim, ampak teh pozitivnih od korone je vedno več po vsem svetu...

Glede Borisa Savovića pa sem že objavil zgoraj... ga bo pa zanimivo pogledat... pojma nimam kako izgleda te dni, včasih mi je bil zelo všeč... velik borec, pravi vodja, dober rebounder, tudi kakšno trojko je znal kdaj frcnit... če pa ima kateri klub možnost "čez noč" sestavit ekipo zaradi manjka igralcev, pa je to Mega... ima Miško par kontaktov v telefonu... govorim seveda o njegovi agenciji Beobasket...

Takole malce za zanimivost dodajam, kdo vse je na rosterju Miška Ražnatovića:

Nikola Jokić, Džanan Musa, Mirza Teletović, Dario Šarić, Ivica Zubac, Ante Žižić. Jan Veselý, Timothé Luwawu-Cabarrot, Joffrey Lauvergne, Adam Mokoka, Goga Bitadze, Paul Zipser, Vassilis Spanoulis, Pero Antić, Omar Cook, Nikola Peković, Marko Gudurić, Nenad Krstić, Boban Marjanović, Cedi Osman, DeMarcus Nelson, Deron Williams,....

///////

Sicer pa čez slabo uro tekma

PARTIZAN - SPLIT

Takole če bi pogledal iz prve, sploh par tednov nazaj, bi rekel, da bo tole smooth zmaga Partizana... je pa sedaj Split kompleten, Shorter se tudi zdi kot proper okrepitev... Partizan mogoče vzame stvar malce rezervirano... pa ima Split možnost da konkurira lep del tekme... jih bo pa prej kot slej zmanjkalo... bo pa surov boj med visokimi igralci... Bajo/Žganec/Vuko/Kedžo - Lessort/Koprivica/Smailagić/Leday... predvsem mislim tu na fizično borbo... čaka pa seveda Split tudi fina atmosfera v gosteh... zadnje čase dobro za PAR igra tudi Koprivica, Smailagić bo končno lahko igral svoj naravni igralni položaj... zadnji tekmo je zelo pozitivno presenetil Rade Zagorac, ki bi glede na pozitivne igralce PAR na koronavirus dobil lepo priložnost, kamor pa upam, da spada tudi Glas... Punter vemo, da igra zelo rezervirano v ABA ligi, potem je tu še Moore, Madar pa zadnje tekme ni igral, tako da tu čaka Split vendarle lažje delo, saj se ne bo celo tekmo matral in trpal naš Barič, saj je nazaj Ukić... pri Splitu je zadnje čase soliden Runjić in pa seveda neugoden Toni Perković... zna Split lep čas tekme konkurirat... nasporn favorit pa seveda PAR.

Gledam pa malce rezpored naslednjih 5 tekem Partizana in Olimpije v naslednjih tekmah... prvi ima na papirju najlažji razpored... za Cedevito Olimpijo pa sledi najtežji razpored in pravi test, kje ta ekipa je realno:

Tekme Partizana...
SPLIT
SC DERBY
CIBONA
KRKA
BORAC

Tekme Olimpije...
BORAC
FMP
ZVEZDA
BUDUČNOST
IGOKEA

komentar2021 ::

@Kurzweil se opravičujem glede Savovića, sem sprevidel ali pa sem prebral in pozabil.

Se strinjam glede razporeda tekem, je pa Partizan imel lani hude težave s Krko in predvsem Borcem.

Zna se zgoditi, da bo v naslednjih tekmah zelo pomembno tudi, kdo bo imel sploh na voljo kompletno ekipo...

Kurzweil ::

Split začel tekmo z 8 igralci, med njimi sta tudi Perkušić in Runjić... pri PAR poleg prej omenjenih manjka še Alen Smailagić...

Kurzweil ::

Polčas:
PARTIZAN - SPLIT 51:17

Žal se je videlo že pred začetkom tekme... da s temi rotacijami "ne bo tekme"... Split ima 8 igralcev, od tega 2 mladinca... Karla Žganca, ki je lep čas sedel zaradi rahle poškodbe... enega Sanija Čamparo, ki je letos naravnost obupen, mimogrede, slednji je bil pred leti celo v Realu (B)... kasneje tudi v Andorri. Danes sta obupna tako Barić, kot Ukić... Shorter se je odločil, da bo igral sam, nad katerim se je zdirala tudi njegova ekipa... nasploh pa kapitulirali še pred začetkom tekme... v 2. četrtini je Split dal samo 5 točk, če se ne motim samo 1 koš iz igre... ;((

Kar pa daleč najbolj veseli pa je, da je do sedaj najboljši igralec tekme naš Gregor Glas... do polčasa...

11 točk (1/1 za 2, 3/3 za 3)
2 skoka
4 podaje

Glas zaenkrat odlično v obrambi, odlično razigrava in je 100-odstoten pri metu - res ga je lepo gledat!

Najbolj zabavno ob polčasu pa... met iz igre:

SPLIT
za 2 točki 14/19 (73,7%), za 3 tičke 7/12 (58,3%)

PARTIZAN
za 2 točki 3/20 (15%), za 3 tičke 2/15 (13,3%)

... tole, če ne bo PAR popuščal, bo padel še kakšen rekord...

Kurzweil ::

PARTIZAN - SPLIT 109:49

Evo, pa je padel rekorden poraz lige, ki je bil pred to tekmo med Olimpijo in Zadrom, ki ga je prva dobila za 58 točk!

Najboljši igralec tekme je bil polega Dušana Miletića naš Gregor Glas, ki je dosegel:

23 min
19 točk (za 2 točki 3/4, za 3 točke 4/6)
5 skokov
5 podaj
2 ukradeni žogi
INDEX: 27

Najslabši igralec tekme pa naš Nejc Barič:

19 min
0 točk (0/2 za 2 točki in 0/5 za 3 točke)
1 skok
1 asistenca
3 izgubljene žoge
INDEX: -11

Sicer pa je bila razlika v % meta za 2 in 3, v skokih in asistencah zares ogromna. Če bi Lessort dosegel 1 indexno točko več, bi imeli vsi igralci Partizana index 10+.

Kurzweil ::

+
Evo, žal gre v to smer, kot sem prej pisal... odpovedane tekme:

IGOKEA - FMP
BUDUČNOST - CRVENA ZVEZDA
ZADAR - SC DERBY
««
6 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629542 (1190) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243144 (13927) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172721 (1665) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem