Forum » Pomoč in nasveti » gre disk h koncu?
gre disk h koncu?
yoco ::
Živjo! Včeraj zjutraj se mi na zunanjem disku sliši zvok, ki se ponovi vsake 2-3 sekunde. Zvok mi je zelo težko opisat, je kot da bi nekdo rahlo potrkal in vsakič ko se sliši zvok mi utripne lučka na ohišju. Kateri program priporočate, da se preveri, če je vse v redu? Je to znak, da gre disk počasi h koncu?
https://imgur.com/a/8LReZI1
https://imgur.com/a/8LReZI1
- spremenil: yoco ()
eventyrer ::
Probaj disk vtaknit v drug USB izhod na računalniku. Možno je da disk dobi premalo napajanja in se ne more zagnati.
Jaz imam takšne težave če zunanji disk povežem na USB hub, ki nima lastnega napajanja in je takrat na isti USB hub povezanih še nekaj drugih požrešnih reči.
Jaz imam takšne težave če zunanji disk povežem na USB hub, ki nima lastnega napajanja in je takrat na isti USB hub povezanih še nekaj drugih požrešnih reči.
yoco ::
Probaj disk vtaknit v drug USB izhod na računalniku. Možno je da disk dobi premalo napajanja in se ne more zagnati.
A to velja, tudi če je disk 3,5" in ima svoje napajanje?
eventyrer ::
Ne, tak disk bi pa moral delati normalno.
Nisem opazil da imaš 3.5 inč disk.
Vseeno ga poizkusi priklopiti na nek drug USB vhod na računalniku. Samo za test če bo pomagalo.
Možno je tudi da napajalnik zunanjega diska crkuje ali pa da je kaj narobe s kablom med napajalnikom in diskom.
Več kot toliko pa nevem. Glede na sliko ki si jo priložil ne opazim da bi bilo kaj narobe.
Samo toliko v vednost ti še tole omenim, če ti ta zunanji disk crkne:
Sumim da lahko disk vzameš ven iz tega ohišja in ga vgradiš v drugo zunanje ohišje za 3.5 inč disk ali pa celo v računalnik.
Naprimer...lahko disk neseš na nek servis in prosiš da ti podatke skopirajo na nov USB disk, ki ga boš pač kupil..
Nisem opazil da imaš 3.5 inč disk.
Vseeno ga poizkusi priklopiti na nek drug USB vhod na računalniku. Samo za test če bo pomagalo.
Možno je tudi da napajalnik zunanjega diska crkuje ali pa da je kaj narobe s kablom med napajalnikom in diskom.
Več kot toliko pa nevem. Glede na sliko ki si jo priložil ne opazim da bi bilo kaj narobe.
Samo toliko v vednost ti še tole omenim, če ti ta zunanji disk crkne:
Sumim da lahko disk vzameš ven iz tega ohišja in ga vgradiš v drugo zunanje ohišje za 3.5 inč disk ali pa celo v računalnik.
Naprimer...lahko disk neseš na nek servis in prosiš da ti podatke skopirajo na nov USB disk, ki ga boš pač kupil..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | samsung ue32f5000Oddelek: Zvok in slika | 1815 (1130) | Razerzone |
» | 2,5" zunanji disk in napajanje preko USBOddelek: Strojna oprema | 1445 (1312) | matonson |
» | USB detekcija - problem z Western Digital My Book Premium EditionOddelek: Strojna oprema | 1931 (1699) | slitkx |
» | Napajanje zun. diska preko USB2 - PCMCIAOddelek: Pomoč in nasveti | 977 (918) | il |
» | Usb nima dovolj tokaOddelek: Strojna oprema | 1326 (1203) | scala |