» »

slaba povezava na prenosniku ideapad 3 15itl6

slaba povezava na prenosniku ideapad 3 15itl6

ne_kdo ::

Pozdravljeni,

pred kratkim sem kupil prenosnik lenovo ideapad 3 15itl6. Sedaj pa opažam že nekaj časa da internet deluje zelo počasi, pingi so zelo visoki (včasih se celo izgubijo), na speedtestu pa kaže izjemno slabo linijo čeprav mi na drugem prenosniku delalo vse OK s pingi med 11 in 15. prenosnik imama povezan preko wifi (ali 5g ali navadna linija) pa vseeno ne dosežem normalnega pinga in linije.
prosim za informacije in pomoč.

lp,
Luka

Karen ::

Jaz sem imel podobno na mislim da Aetheros wifi kartici v prenosniku Lenovo Yoga. Najprej probaj izključiti tiste AC 5ghz tahitre standarde, torej probaj dat na bgn hitrost... oz. poskusi 5GHz izkjučit, da laufa samo 2,4ghz frekvenci (drajver, tam najdeš). Večinoma to dela, samo hitrost kot taka je pač nižja. Jaz sem potem na Aliexpressu naročil Intel Wifi kartico, mislim da 9260 serijo (na pamet), pa je od takrat čudežno vse začelo delovati. Torej lahko da so drajeverji, lahko da se router in prenosnik ne marata (sprobaj pri kom drugem če je isti shit, sploh če ima enak tip routerja), tako da izločiš kaj bi bilo narobe, v skrajnem primeru menjava kartice (ene 10 eur mislim da se že dobi). Upam, da rešiš.

sem izklopil 5GHz pa so pingi še zmeraj kr visoki. Moram preizkusit pri kom drugem če je isti k...
Samo prenosnik je v garanciji ali to ne gre v garancijo?

lp,

Karen ::

Poskusi srečo - dvomim da je HW problem - zgleda kot nezdružljivost strojne opreme z routerjem ali pa problem z gonilniki... pri meni je metalo dol z mreže pa nazaj priklapljalo... kot rečeno več stvari je kar bi lahko bilo, probaj izolirati problem (drug router, če je enako; potem probaj če ti na kablu dela normalno - če ti, potem je internet linija ok in je verjetno nekje na relaciji router ali wifi kartica problem). Bo še kdo drug dal kako idejo, tako na pamet je težko pisat.

zajtam123 ::

lahko je tudi z Wi-Fi kartico težava. Lenovo v te cenejše modele ponavadi ne daje ravno kvalitetnih kartic.

mat xxl ::

Sam bi se najprej z gonilniki poigral in, dal načeloma ali one od izdelovalca veznega čipa ali pa od proizvajalca laptopa, šele nazadnje bi probal MS gonilnike.

Pa pazi, da če to delaš stare vedno zbrišeš iz sistema.....

Pa poskusi čisto blizu ob dostopni točki.

bobby ::

Botaj Ubuntu iz usb ključka pa tam notri pingaj oz naredi test. Če tam tudi dela težace, pol imaš hardware problem, če je je pa problem Windows software.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

sem naložil stare gonilnike. Zadeva je bila dosti dosti boljša kar se pinga tiče. je pa ras, da se je po nekaj časa povezava kar izgubila in je rabilo ponovno nekaj časa da se je vzpostavila, čeprav je bila videna (na drugih napravah je internet normalno delal).
po vsej verjetnosti bom dal prenosnika na servis (je še v garanciji) da zadevo uštimajo, druge možnosti očitno ni.

solatko ::

ne_kdo - Celotno mrežo ugasni za nekaj minut in ponovno priklopi. Pri meni je bila to krivda, ker se je modem nafilal.
Delo krepa človeka

sem probal pa se stvar nič ne izboljša.
Prav tako sem poizkusil še na dveh linijah od drugega ponudnika, vendar so bili pingi prav tako grozno visoki, speedtest pa je pokazal obupno linijo. ne bo drugega kot ga dam na servis.

Han ::

Posodobi BIOS in šoferje. WiFi gonilnik preveri še na proizvajalčevi strani...

https://support.lenovo.com/us/en/downlo...

https://support.lenovo.com/us/en/downlo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
538269 (1682) Han
»

Ob instal.Win verjetno izbrisani podatki (strani: 1 2 )

625099 (4102) solatko
»

kamera na računalniku (skype, računalnik) ne dela

51515 (1458) shintaro
»

osvežitev BIOSa

333441 (2938) gddr85
»

Kako vklopiti WiFi na prenosniku Lenovo IdeaPad B590