Forum » Pomoč in nasveti » Excel 2019 počasno delovanje
Excel 2019 počasno delovanje

denisek123 ::
Pozdravljeni
Imam težavo z uporabo MS Excel-a verzije 2019. Imam tabelo s približno 2000 vrsticami, vmes so neke povezave ampak načeloma tabela ni zahtevna za resurse. Dosti časa mi je vse delovalo normalno sedaj pa se je začela težava, ko izberem eno vrstico in jo celo želim premakniti na drugo mesto. Pri tem se Excel večkrat neha odzivati ali pa vrstico prestavlja res dolgo časa. Nekaj časa nazaj je to delovalo zelo hitro. Datoteko sem preizkusil na drugem računalniku s podobnimi specifikacijami, tam pa vse deluje normalno. Preizkusil sem že Office repair, ponovno namestitev, vklop/izklop hardware acceleration-a, menjavo grafičnega gonilnika, zagon Excel-a v varnem načinu a žal ni nič pomagalo. OS je Win 10 Pro, Intel Core i5, 8GB RAM-a, Excel pa je 32-bitna različica. Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo.
Imam težavo z uporabo MS Excel-a verzije 2019. Imam tabelo s približno 2000 vrsticami, vmes so neke povezave ampak načeloma tabela ni zahtevna za resurse. Dosti časa mi je vse delovalo normalno sedaj pa se je začela težava, ko izberem eno vrstico in jo celo želim premakniti na drugo mesto. Pri tem se Excel večkrat neha odzivati ali pa vrstico prestavlja res dolgo časa. Nekaj časa nazaj je to delovalo zelo hitro. Datoteko sem preizkusil na drugem računalniku s podobnimi specifikacijami, tam pa vse deluje normalno. Preizkusil sem že Office repair, ponovno namestitev, vklop/izklop hardware acceleration-a, menjavo grafičnega gonilnika, zagon Excel-a v varnem načinu a žal ni nič pomagalo. OS je Win 10 Pro, Intel Core i5, 8GB RAM-a, Excel pa je 32-bitna različica. Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo.
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10

Da, nekaj celic dobi podatke od drugje. Ampak to je prej delovalo res čisto normalno in na drugih računalnikih še sedaj deluje brez problema.

blaz5 ::
Tale je mogoče far fetched ampak pri nas v firmi je problem pri izjemno počasnem delovanju excela bila default printer nastavitev. Zadevo smo rešili, da smo kot privzeto nastavili print to pdf.

Argonavt ::
Sem imel že nekaj takih primerov počasnega Excela. Najbolj zabaven je bil tisti z 8000 komenatarji v celicah. Sicer kar zoprno iskanje vzroka. Sem pa ravno en mesec nazaj dobil od stranke datoteko, ki mi delala nenormalno počasi. Ne spomnim se točno kako rešil, bi pa poskusil na tvojem mestu vsaj še:
- Shraniti Excel datoteko kot XLSB in check ali kaj bolje.
- Shrani poskusno v XLS, čeprav to dokaj brez veze.
- Za foro lahko seveda vedno poskuiš še Auto calculate OFF.
- Shraniti v začasno datoteko s TEMP na koncu imena in selektivno brisati en po en eksterni link, če jih seveda ni preveč, da vidiš če kateri od linkov problem.
I ll be back, če se spomnim, kaj mi pred mesecem rešilo zadevo.
- Shraniti Excel datoteko kot XLSB in check ali kaj bolje.
- Shrani poskusno v XLS, čeprav to dokaj brez veze.
- Za foro lahko seveda vedno poskuiš še Auto calculate OFF.
- Shraniti v začasno datoteko s TEMP na koncu imena in selektivno brisati en po en eksterni link, če jih seveda ni preveč, da vidiš če kateri od linkov problem.
I ll be back, če se spomnim, kaj mi pred mesecem rešilo zadevo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Argonavt ()

mirator ::
Če sem imel jaz podobne težave (računanika nikoli ne izklapljam, razen če oddidem za dalj časa), sem pač resetiral in vse je bilo zopet v redu. Imam pa druge težave, ki mi jih tudi na microsoftu niso odpravili. Po določenem času mi excel ne zazna več tipkovnice in koleščka na miški. Če preklopim na sosednji list potem deluje nekaj časa zopet normalno, potem se zgodba ponovi.
Vem, da ti nisem nič pomagal, ti pa svetujem, da svoj problem prikažeš na forumu "matjažev.net". G. Prtenjak, bi ti znal pomagati.
Vem, da ti nisem nič pomagal, ti pa svetujem, da svoj problem prikažeš na forumu "matjažev.net". G. Prtenjak, bi ti znal pomagati.

Nič od naštetega ni pomagalo. Pri izklopu hardware acceleration je bilo vse skupaj še slabše-to je edino kar sem opazil.

klemenSLO ::
Zanimivo. A so povezane tabele v isti mapi?
Je to na mreži?
Antivirus?
Je to na mreži?
Antivirus?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zimonem ::
Pri povezanih tabelah je lahko problem že, če je povezana odprta v dveh excelih(računalnikih).

bobby ::
Jaz bom stavil na antivirus :)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Datoteka je shranjena lokalno, povezane tabele so v isti mapi ja. Antivirus še pa moram preizkusit ugasnit vmes.

filip007 ::
Mogoče je treba 64bit imet, kaj pa Libre samo za test.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Pozdravljeni
Sem preizkusil še vse te stvari, disable in uninstall AV programa, Libre in Open Office, preizkus s 64-bitno verzijo Office 2019 pa nič. Zanimivo mi je, ker sem poizkusil izbrisati res veliko vrstic (ostane mi jih recimo 50) pa je situacija še zmeraj ista.
Sem preizkusil še vse te stvari, disable in uninstall AV programa, Libre in Open Office, preizkus s 64-bitno verzijo Office 2019 pa nič. Zanimivo mi je, ker sem poizkusil izbrisati res veliko vrstic (ostane mi jih recimo 50) pa je situacija še zmeraj ista.

zm67 ::
Je v uporabi pogojno oblikovanje? Če je, preveri pravila. Ta se lahko precej "nekontrolirano" razmnožijo pri urejanju preglednice in zelo upočasnijo Excel.

borut_p ::
poglej še pod formulas/name manager - če se ti kakšna zadeva sklicuje na dokumente kje v cloudu ali podobno

sbawe64 ::
Win defender si izklopil ?
Kako dela Excel, ko bootaš win v safe mode ?
Ali samo Excel v safe mode ?
https://spreadsheetplanet.com/start-exc...
Izklopi net za test.
Kako dela Excel, ko bootaš win v safe mode ?
Ali samo Excel v safe mode ?
https://spreadsheetplanet.com/start-exc...
Izklopi net za test.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

darkolord ::
Kakšna je velikost datoteke?
Velikokrat opazim, da uporabniki delajo copy-paste in zraven nevede kopirajo še kakšno sliko (lahko je na videz tudi čisto majhna), potem se pa to samo širi in zadeva postane popolnoma neodzivna.
Velikokrat opazim, da uporabniki delajo copy-paste in zraven nevede kopirajo še kakšno sliko (lahko je na videz tudi čisto majhna), potem se pa to samo širi in zadeva postane popolnoma neodzivna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 8407 (3984) | -JM- |
» | Excel kalkulacije - preko virtualke ipd.? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9108 (6913) | omni-vor |
» | Sinhronizacija podatkov iz Excela v WordOddelek: Programska oprema | 3432 (2971) | jukoz |
» | Orodje Slovenskega podjetniškega sklada za pripravo finančnega načrta projektaOddelek: Programska oprema | 6265 (5428) | Pithlit |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4419 (3776) | milc |