Forum » Loža » Kako se lotiti zavarovanja pri zavarovalnici
Kako se lotiti zavarovanja pri zavarovalnici
mihaso1 ::
Imam poslovni prostor v katerega sem že imel vlom in v kratkem poskus vloma. Iz preteklosti pa zelo slabe lastne izkušnje in od kolega. Kolegu so npr pred cca 7imi leti vlomili. Imena vlomilcev so znana, ampak ker je še vedno zadeva na sodišču izplačila še ni videl. Pri meni pa se je po vlomu zgodilo, da je kriminalist vprašal za približno škodo, prodajalec je nekaj na hitro rekel, to je ostalo v zapisniku in to je za zavarovalnico sedaj končna številka, zadeva se vleče že tudi par let.
Če že imam zavarovano, pač želim, da se zadeva izplača, drugače ne vidim smisla zavarovanja. Trenutno imam v pogojih police uporabo video nadzorna in ustreza protivlomna zaščita. Kolikor sem se malce pozanimal, me lahko zafrkavajo pri neustrezni kameri (npr ni namestila pooblaščena oseba), pri tipu ključavnice,... Agent mi tukaj ni v pomoč...
Če že imam zavarovano, pač želim, da se zadeva izplača, drugače ne vidim smisla zavarovanja. Trenutno imam v pogojih police uporabo video nadzorna in ustreza protivlomna zaščita. Kolikor sem se malce pozanimal, me lahko zafrkavajo pri neustrezni kameri (npr ni namestila pooblaščena oseba), pri tipu ključavnice,... Agent mi tukaj ni v pomoč...
- spremenilo: mihaso1 ()
mat xxl ::
Vprašaj potencialno zavarovalnico točno, za pismen spisek zahtev, da bo zavarovanje veljavno in tudi obseg kritij.....
Sicer zelo veliko stvari ni možno zavarovati !
Pa ne pozabi preveriti kritja škode na vratih, kamerah ob samem vlomu, ali poizkusu, ker navadno tako malo pokrivajo, da npr za poškodbo in uničenje protivlomnih vrat, ki so bila z vgradnjo 1300 eur, je njim že v drobnem tisku pisalo, največ 500 eur za tako škodo in je bilo potrebno to še dodatno zavarovati.
Sicer zelo veliko stvari ni možno zavarovati !
Pa ne pozabi preveriti kritja škode na vratih, kamerah ob samem vlomu, ali poizkusu, ker navadno tako malo pokrivajo, da npr za poškodbo in uničenje protivlomnih vrat, ki so bila z vgradnjo 1300 eur, je njim že v drobnem tisku pisalo, največ 500 eur za tako škodo in je bilo potrebno to še dodatno zavarovati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zavarovanje nepremičnine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14204 (1800) | VelkBla |
» | Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16820 (2393) | G_mAn |
» | Stanovanjska protivlomna vrata (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24739 (14243) | m1h4 |
» | Zavarovanje prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 3447 (3245) | Mare2 |
» | Ali je najemodajalec dolžan oddati vse ključe do stanovanja? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16624 (14881) | revelation |