» »

Kako se reče temu

Kako se reče temu

GR2 ::

Oprostite, nisem znal napisat v naslovu, ker zahteva dodatno razlago.
In sicer večkrat se mi je že zgodilo, zadnjih 5 let mogoče ne toliko, ampak 2 primera sta pa sigurno bila.
Danes pa spet. Gre se pa za to, da razmišljaš o eni besedi ali pa se ta beseda nekje pojavi, recimo v filmu, potem čez res kratek čas, tudi že čez 15s, se ti pa spet nekje pojavi. Pa seveda ne mislim na pogosto besedo, ampak redko. V bistvu je povečini verjetno ravno kontra, ti imaš besedo v mislih, potem si ti pa takoj pojavi v filmu ali kjerkoli že, kot pravim, je že dolgo let, da bi se res spomnil, ampak takrat se mi je zelo pogosto dogajalo.
Je pa res tak čuden občutek, ker ne veš ali se vesolje ali kdorkoli že igra iz tebe. Sem siguren da so zunaj že študije na to temo, ampak niti ne vem s čim bi začel iskati.

Pa če sem že pri filmih, se mi večkrat zgodi da vem katero frazo bodo uporabili še preden rečejo, ampak to je verjetno iz razloga, ker poznam že kar precej angleških fraz.
  • spremenilo: GR2 ()

eric_cartman ::

Verjetno tole iščeš:
https://www.dnevnik.si/1042658070

D3m ::

Deja Vu.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja, to je pa druga stvar, ki se mi je tudi že večkrat dogajala. In je še bolj čuden občutek.
Ampak tukaj ne gre za to, samo ena beseda se ponovno pojavi v zelo kratkem času. Pa ker gre za film, ki je vnaprej posnet, sigurno ne more prebrati besede iz moje glave. Pa kot pravim, ne gre za pogosto besedo kot naprimer vlak.
Zdaj recimo je imel eden na forumu enak nick kot beseda, ki sem jo imel par minut nazaj v mislih. Ampak to ni tako lep primer, kot pravim sem imel nekaj let nazaj res lepe primere, ampak se jih sedaj ne spomnim.

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Nakljucje

To je tudi res, fora je samo, da se tebi tisti čas ne zdi naključje. Sem mislil da je kaj več od tega, pa je očitno bolj preprosto.
Deja vu je pa res bolj komplicirana stvar. V življenju se mi je vsaj 20x zgodilo, da sem nekaj časa razmišljal, a nisem tega že podoživel enkrat. Potem nisem v nobenem primeru nič ugotovil, verjetno je v 100% primerih samo v glavi.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Sinhroniciteta. Lahko bi rekli, da je tudi naklučje, čeprav mislim da to ni to.

"Sinhroniciteto je Jung definiral kot princip brezvzročne povezanosti. Številne lastne izkušnje so ga namreč privedle do ugotovitve, da obstaja vrsta precej pogostih dogodkov, ki so povezani smiselno, pomensko, ne pa tudi vzročno"
I’m out.
:3

Utk ::

Seveda se tudi to meni dogaja, sem pa že razmišljal, če te morda zgodba v filmu podzavestno vleče proti tej besedi, in jo potem vnaprej uporabiš tudi v svojih mislih za čisto nepovezano stvar.
Kot tiste razne finte s "hipnozo", ko se ljudem kaže neke znake, da tega niti opazijo, čez nek čas pa potem "čarovnik" točno ve, kaj bo ta človek rekel, izbral, itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

PacificBlue ::

Deja Vu je nekaj drugega. Ko podoživiš nek dogodek, ali občutek iz preteklosti.

Men se je že zgodilo, da sem prisel v trgovino in mislil na eno osebo, pogledam na blagajno in je stala tam. Te lahko zmede. Da se to uresnici, je zelo neverjetno.
I’m out.
:3

Utk ::

Verjetno si videl njen avto pred trgovino, pa tega sploh nisi zaznal. Nekaj je moralo to sprožit. Lahko je tudi naključje, ampak ni nujno.

UganiKdo ::

Primer takšne podzavestne manipulacije po Hollywood-sko:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Ben Dover ::

Zgodovina sprememb…

_Denny_ ::

Mogoče Baader-Meinhof phenomenon? Recimo po dolgem času ti pade na pamet ena beseda oz. jo celo slišiš prvič in jo potem začneš videvati skoraj vsepovsod.

Recimo pred časom sem na Redditu prvič videl besedo "nibling" (nečak/nečakinja), potem pa sem jo v roku ene ure na čisto nepovezanih threadih videl še vsaj 10x. Mi je bilo prav smešno, ko se je pojavila v temah različnih starosti v subredditih o serverjih, vesolju in pc igrah, kjer bi jo najmanj pričakoval. Seveda je stvar samo iluzija in beseda ni nič bolj pogosta, le bolj pozoren si na njo.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

IL_DIAVOLO ::

Psihične težave na katere nimamo odgovora.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Aliens?

filip007 ::

Prihaja do sinhronizacije podatkov, mislim da bi mogli DMT vzeti, da bi razumeli kaj več.
Trevor Philips Industries

Priporočam 1200mic LSD-ja.

Very few people have used this much lsd. It is VERY psychologically dangerous for some people to do this dose. You can no longer really see your own hand in front of your face. Your cognition and vision are both bathed in the same light. Some people forget to breath frequently, and id imagine alot of people would pass out. You will loose your ego, but you will meet many organizers of human cognition in this egoless place. They are much smarter than human beings. "they" *are self conscious neurology. They are the mathematicians behind consciousness and even the visuals themselves. Total loss of visual connection with reality. The senses cease to function in the normal way. Total loss of ego. Merging with space, other objects, or the universe. The loss of reality becomes so severe that it defies explanation. The earlier levels are relatively easy to explain in terms of measureable changes in perception and thought patterns. This level is different in that the actual universe within which things are normally perceived, ceases to exist! Satorienlightenment (and other such labels).

To je to fantje, srečno!

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Na računalniku so krivi prej piškotki (brez LSD). Pogooglaš nekaj npr. Pralni stroj, in naslednjih nekaj dni bo pol reklam samo od tega.
Greš na avto.net in že so reklame na facebooku o avtomobilih.

V resničnem življenju pa je to po moje res bolj naključje. Jaz se marsikaterega sošolca spomnim naključno, potem enkrat pa res naletim nanj (1x naletim, 20,30x ko se spomnim nanj pa ne). Itak si potem zapomniš, ko si ga srečal, ostale, ko ga nisi pa pozabiš.

Pa kolikorkrat jaz pomislim, da sem na lotu zadel, bi moral že vsaj 2x dobit glavni dobitek tako pa...0.

Gagatronix ::

FireSnake ::

Možno je tudi, da je to, ker se murikanci že ponavljajo.
Nekdo nekomu reče, da mu bo nekaj povedal (slaba novica) ... nakar sledi "But, you are not going to like it!".
tega je ogromno.

Ne rečem, da je to, to. Možno pa je.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

Tudi sam se spomnim dveh takšnih primerov.

1. V mlajših letih, ko sem še bolj slabo govoril angleško, sem se "pogovarjal" z eno Latvijko ali Litvanko v angleščini. Rekla je, da s kolegi hodijo na plažo, kjer imajo sipine (dunes). Takrat nisem vedel kaj so dunes, pa mi je razložila da so to kupi peska, ponavadi v puščavah. V naslednjih dneh sem še parkrat slišal to besedo.

2. Pred leti je bil punci všeč komad od Davida Guette - Titanium. Ko sva šla na morje, sem zapekel en CD z glasbo, kamor sem med drugim dal ta komad in komad od Deep Purple - Child in time. Ker sta oba izvajalca na D, CD pa je imel komade sortirane po abecedi, sta bila na vrsti eden za drugim. Zanimivost? V besedilih obeh pesmi se pojavi beseda ricochet. Ne ravno vsakdanja beseda.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Iščem določen komad in ne poznam naslova oziroma izvajalca (strani: 1 2 3 4115 116 117 118 )

Oddelek: Sedem umetnosti
58551031896 (9951) SVGA
»

DejaVu/Sanjam prihodnost? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6012466 (6036) AndrejS
»

Mandela Effect (strani: 1 2 3 )

10727395 (24467) next3steps
»

Nezemljani in območje 51 (strani: 1 2 3 4 )

15224221 (20091) jest10
»

Kakšno glasbo poslušamo? (strani: 1 2 )

886030 (1665) stromar

Več podobnih tem