» »

s21+ ali s20+

s21+ ali s20+

quadro933 ::

Zdravo.

Kupujem enega izmed omenjenih telefonov. Kolikor sem gledal je, naj bi bila kamera skoraj identična pri obeh. Ali je še kakšna bistvena razlika pri teh telefonih?

Pa še eno čist mimo vprašanje:

Npr. Iphone 12 ima refresh rate 60 Hz. Ali je bistvena razlika v zaslonu med Iphonom ter npr. Samsungom, ki ima 120 Hz osveževanje?

lp

Mavrik ::

Razlika med 60Hz in 120Hz zaslonom je kot noč in dan - ko enkrat vidiš kako 120Hz zgleda, so 60Hz zasloni prav štekajoči.
The truth is rarely pure and never simple.

3p ::

Mavrik je izjavil:

Razlika med 60Hz in 120Hz zaslonom je kot noč in dan - ko enkrat vidiš kako 120Hz zgleda, so 60Hz zasloni prav štekajoči.

Kakor komu. Imam 120Hz. Opazim razliko s 60, pravzaparav bolj kot sem pričakoval, posebej recimo pri skrolanju aplikacij in podobnega.

Ampak če bi moral teh 120Hz plačati 2 evra več, vzamem 60Hz in grem z razliko raje na kavo.

A je že kdo primerjal konkretno Iphonov zaslon ter npr Samsungov. Baje, da je razlika, sam ma "baje" Iphone tolk optimiziran OS, da je težko opaziti razliko. Je kaj na tem?

vnetidebater ::

Mavrik je izjavil:

Razlika med zaslonom na samsung s8 in s21 je kot noč in dan. Ko enkrat vidiš ostrino na S8 ne moreš več gledati meglene slike na s21.

(hočem reči da vsake oči cenijo nekaj drugega).

Je že fajn da ima s21 120 Hz zaslon ampak fullHD resolucija je pač opazno slabša od 2960 x 1440 na S8.
Je pa res da je opazna kak dan, ko se navadiš ne opaziš več. :)

Zgodovina sprememb…

VeganCyclist ::

Jest mam tut S21 Ultra. Mene moti pr vseem vse, ampak ta telefon je bomba. 120Hz zaslon je pa itak bistvo tega telefona. No, če že morm. Moti me edin mogoče to, da se pr ločljivosti slike da naštimat edin SUPER duper hires 108Mp al pa samo 12Mp al kok zlo povprečne (za tak telefon) kvalitete. S 108mp slikam nimas kej delat. Pr 12mp pa fotic ne pokaze vseh svojih adutov.

Aja,...pa ne trgaj dol prou prehitr zaščite na steklu. S to k je gor dela fingerprint reader brez problema. Z ostalimi tako tako,...sam sm ze 3 zamenjal, tut ene kao premium zadeve, pa pr nobeni ni delal skener prstih odtisov, poleg tega majo ta stekla grd grd grd krogec nasred.

Kaj bi nabavli? S20+ ali S21+?

vnetidebater ::

Če rabiš microSD kartico kupi s20+ drugače ni razloga da kupiš lanskoletni telefon.

Odvisno koliko nameravaš snemati s telefonom. 128 GB internega spomina lahko kar hitro zmanjka. 256 GB je pa že tako smešno drag da ga kupi zgolj nor človek.

ps.: 128 gb je več kot vrh glave če ne nameravaš snemati dolgih videov v 8k resoluciji in nameravaš telefon redno prazniti (sploh pred kakšnimi dopusti, potovanji).

Zgodovina sprememb…

Skylord ::

vnetidebater je izjavil:

Odvisno koliko nameravaš snemati s telefonom. 128 GB internega spomina lahko kar hitro zmanjka. 256 GB je pa že tako smešno drag da ga kupi zgolj nor človek.

Potem jaz, ko imam 512GB model sem super, super nor!
Mislm kakšne modele tu gor srečaš.

feryz ::

S10 sem imel tera. Nova dva nimata več toliko. Torej 512, ja.
S20 in S21? Cenejšega. Brez pardona. Ne nasedaj na reklamne fore.

Aja, moj 21 ima ekran kot čigumi. V dobrem tednu mi ga je uspelo počiti. Prvič. In to z relativno nežnim rokovanjem. Ponavadi so vsaj pol leta zdržali.
Tako da se mi zdi, da so čedalje slabše kvalitete.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Gambino ::

Imam S20+ zelo zadovoljen, top telefon!

feryz ::

Ah daj no mir. Saj bo kmalu S22.
Če bo pa ekran čisto omagal, pa nove prodajajo. Ekrane mislim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zapiski na faksu (papir ali tablica?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
205064 (3904) krava69
»

FPS Matchmaking VS Pay to win hardware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
958009 (6602) dolenc
»

Ali več Hz monitor pomeni višji FPS

Oddelek: Strojna oprema
263203 (2559) LordPero
»

3D HD TV Sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
769643 (7558) Spajky
»

Fermi šele marca