Forum » Programska oprema » Excel locevanje dnevnih in nocnih delovnih ur
Excel locevanje dnevnih in nocnih delovnih ur
heero ::
Pozdravljeni
Rabim pomoč pri formuli za Excel rad bi pri računanju ur da mi avtomatsko loči med dnevnimi in nočnimi urami npr. od 6:00 do 22:00 dnevna od 22:00 do 6:00 nočna
da bo manj komplicirano nebi zdruzeval 2 dni ampak npr. nočna od 22:00 do 00:00 (1.dan en okvir) od 00:00 do 6:00 (2.dan drugi okvir)
pogledal sem dosti forumov pa ni nic uporabnega
https://ibb.co/MPP3wG9
Rabim pomoč pri formuli za Excel rad bi pri računanju ur da mi avtomatsko loči med dnevnimi in nočnimi urami npr. od 6:00 do 22:00 dnevna od 22:00 do 6:00 nočna
da bo manj komplicirano nebi zdruzeval 2 dni ampak npr. nočna od 22:00 do 00:00 (1.dan en okvir) od 00:00 do 6:00 (2.dan drugi okvir)
pogledal sem dosti forumov pa ni nic uporabnega
https://ibb.co/MPP3wG9
extr3m3 ::
Ni tako zelo komplicirano. Glej, da odštevaš manjše število od večjega.
Sam bi se lotil nekako v tej smeri... V stolpcu "Ure" bi pregledoval kje je večja številka, nato pa odšteval manjšo številko od večje. Lahko si tudi pomagaš s pravilno obliko celice -> [h]:mm oziroma hh:mm;hh:mm;"24:00". Potem pa samo seštevaš rezultat. S pogojem lahko tudi poenostaviš vnos za malico (rezultat / 8,...).
Če se ti pa še kje zatakne pa sporoči, pa poskusimo rešit.
lp
Sam bi se lotil nekako v tej smeri... V stolpcu "Ure" bi pregledoval kje je večja številka, nato pa odšteval manjšo številko od večje. Lahko si tudi pomagaš s pravilno obliko celice -> [h]:mm oziroma hh:mm;hh:mm;"24:00". Potem pa samo seštevaš rezultat. S pogojem lahko tudi poenostaviš vnos za malico (rezultat / 8,...).
Če se ti pa še kje zatakne pa sporoči, pa poskusimo rešit.
lp
o_O
heero ::
Mi ne uspe sem ze obupal se je porušila se ostala tabela ne šteje kot je treba oz. odvisno kakor ona hoce enkrat ena cifra drugic ko odprem druga bom kr pisal rocno in štel
Hvala
Hvala
mirator ::
Oblikovanje narediš, kot ti je svetovano. Vnose časov moraš vnesti s številko ure in dvopičjem. V celicah, kjer računaš pa moraš postaviti formulo:
IF(A1 < B1; B1 - A1; 24 - A1+B1)
pri čemer v stolpec A vpisuješ čas začetka dela in v stoplec B čas končanja.
Tebi dela probleme verjetno, da je nočni čas razdeljen na dva dneva, zato moraš začetek dela v nočnem času odšteti od 24 (tako dobiš št. ur v tem dnevu do polnoči)potem pa prišteti čas končanja dela (to je čas drugega dneva od polnoči dalje).
IF(A1 < B1; B1 - A1; 24 - A1+B1)
pri čemer v stolpec A vpisuješ čas začetka dela in v stoplec B čas končanja.
Tebi dela probleme verjetno, da je nočni čas razdeljen na dva dneva, zato moraš začetek dela v nočnem času odšteti od 24 (tako dobiš št. ur v tem dnevu do polnoči)potem pa prišteti čas končanja dela (to je čas drugega dneva od polnoči dalje).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč - ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (720) | Twixz |
» | Excel-pomoč s časi in datumiOddelek: Programiranje | 3318 (2980) | prtenjam |
» | Excel-pomocOddelek: Programiranje | 2986 (2819) | RuN |
» | [EXCEL] seštevanje urOddelek: Programiranje | 5463 (5062) | JayKay |
» | Excel in seštevanje/ od. časaOddelek: Programska oprema | 6740 (6606) | ToniT |