Forum » Programiranje » Excel-pomoc
Excel-pomoc
DSO1 ::
Prosim za nasvet, kako v excelu združiti vsebino dveh celic. V eni celici imam datum 2007-jan-01 v drugi pa uro 6:00. Rad bi združil ta dva podatka v eno celico tako, da bo pisalo 2007-jan-01 6:00. Hotel sem uporabiti funkcijo CONCATENATE pa mi je nekaj čudno preračunavalo 6:00 v ure. Na kakšen način bi lahko združil podatka, da bi dobil željen rezultat, torej v eni celici datum in čas?
Hvala!
Hvala!
toxius ::
Prosim za nasvet, kako v excelu združiti vsebino dveh celic. V eni celici imam datum 2007-jan-01 v drugi pa uro 6:00. Rad bi združil ta dva podatka v eno celico tako, da bo pisalo 2007-jan-01 6:00. Hotel sem uporabiti funkcijo CONCATENATE pa mi je nekaj čudno preračunavalo 6:00 v ure. Na kakšen način bi lahko združil podatka, da bi dobil željen rezultat, torej v eni celici datum in čas?
Hvala!
A1 & " " & B1... s tem boš dobil niz združen... ampak NIZ s katerim ne moreš računat
če hočeš imeti v eni celici zapisano datum in čas vpiši v celico 6:00 1.5.2009, portdi z enter, se postavi nazaj, desni klic, oblikuj celice (ctrl + 1) in pod format in pa po meri (custom) vpiši yyy-mmm-dd hh:mm .... vrednost je še vedno prava, ampak oblika prikaza je OK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toxius ()
atea ::
Hojla Sem že spraševala ter dobila nekaj odgovorov. Toda to ni to kar želim.
Ali mogoče ima kdo rešitev za mojo situacijo:
Ali mi lahko kdo opiše kako dejansko vnesem formulo v celico, da potem lahko vnašam dodatne vrednosti v isto celico, ter to čudo deluje ?
"V tisto celico, kjer je formula, je pač formula. Vrednosti pa ponavadi vnašaš v tiste celice, na katero se ta formula sklicuje
Torej:
a1 = "5"
b1 = "3"
c1 = "=a1+b1"
Spreminjaš a1 in b1, v c1 je forula, katera v odvisnosti od a1 in b1 prikaže rezult "
Toda kako naj vnesem v b1, dodatno vrednost. Imam"3" jaz pa želim dodati še "4" kar pomeni da ="a1+(b1+b1)"ali5+(3+4)=12, v prejšnjem primeru pa je
5+4=7.
LP Hvala.
Ali mogoče ima kdo rešitev za mojo situacijo:
Ali mi lahko kdo opiše kako dejansko vnesem formulo v celico, da potem lahko vnašam dodatne vrednosti v isto celico, ter to čudo deluje ?
"V tisto celico, kjer je formula, je pač formula. Vrednosti pa ponavadi vnašaš v tiste celice, na katero se ta formula sklicuje
Torej:
a1 = "5"
b1 = "3"
c1 = "=a1+b1"
Spreminjaš a1 in b1, v c1 je forula, katera v odvisnosti od a1 in b1 prikaže rezult "
Toda kako naj vnesem v b1, dodatno vrednost. Imam"3" jaz pa želim dodati še "4" kar pomeni da ="a1+(b1+b1)"ali5+(3+4)=12, v prejšnjem primeru pa je
5+4=7.
LP Hvala.
RuN ::
Če boš v celici B1 razdovijla števila z nekim znakom (npr: ";" ali " ") potem bi bila formula v C1 sledeča
=A1+MID(B1;1;(SEARCH(";";B1;1)-1))+MID(B1;(SEARCH(";";B1;1)+1);LEN(B1))
Pri tej formuli sta številki v B1 razdvojeni z znakom ;.
Znak si lahko zamenjaš, tako da v formuli zamenjaš vse tiste ;, ki so znotraj narekovajev (";") in pač daš ali vejico ali presledek. Tako tudi napišeš števili v celico B1 (3;4 oz 3 4).
Aja še to. Če sedaj v celico B1 želiš vpisati samo eno število, mora biti drugo napisano z vrednostjo 0 (3;0)
=A1+MID(B1;1;(SEARCH(";";B1;1)-1))+MID(B1;(SEARCH(";";B1;1)+1);LEN(B1))
Pri tej formuli sta številki v B1 razdvojeni z znakom ;.
Znak si lahko zamenjaš, tako da v formuli zamenjaš vse tiste ;, ki so znotraj narekovajev (";") in pač daš ali vejico ali presledek. Tako tudi napišeš števili v celico B1 (3;4 oz 3 4).
Aja še to. Če sedaj v celico B1 želiš vpisati samo eno število, mora biti drugo napisano z vrednostjo 0 (3;0)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RuN ()
atea ::
hvala za pomoč
deluje pri seštevanju celice b1
za celico a1 pa ne deluje,
a to zato ker je formula samo za b1 nastavljena
če ponovim enako še za a1 bi moglo delat tudi za a1
alo sedaj pa na delo
hvala adijo
deluje pri seštevanju celice b1
za celico a1 pa ne deluje,
a to zato ker je formula samo za b1 nastavljena
če ponovim enako še za a1 bi moglo delat tudi za a1
alo sedaj pa na delo
hvala adijo
RuN ::
Tako je.
Formulo je potrebno popraviti še za A1
=MID(A1;1;SEARCH(";";A1;1)-1)+MID(A1;(SEARCH(";";A1;1)+1);LEN(A1))+MID(B1;1;(SEARCH(";";B1;1)-1))+MID(B1;(SEARCH(";";B1;1)+1);LEN(B1))
LP, RuN
Formulo je potrebno popraviti še za A1
=MID(A1;1;SEARCH(";";A1;1)-1)+MID(A1;(SEARCH(";";A1;1)+1);LEN(A1))+MID(B1;1;(SEARCH(";";B1;1)-1))+MID(B1;(SEARCH(";";B1;1)+1);LEN(B1))
LP, RuN
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9217 (3546) | omni-vor |
» | EXCEL 2007-urejanje številOddelek: Programiranje | 1413 (1238) | ToniT |
» | Excel - izpis odstopajočih razlik časaOddelek: Programska oprema | 1261 (1129) | Willy White |
» | EXCEL-VISUALBASICOddelek: Programiranje | 1132 (1035) | bm0267 |
» | Excel pomoco prosimOddelek: Programiranje | 2753 (2598) | Mercier |