Forum » Programiranje » [EXCEL] seštevanje ur
[EXCEL] seštevanje ur
Cwetto ::
imam manjši problem.
Namreč v excelu imam delovne ure, recimo ponedeljek 8 ur, torek 8 ur, sreda 8 ur, ....
Je pa celica v formatu HH:MM , drugače ne morem imeti, ker se nanaša na nek drug list, kjer je uporabljen ta format.
Zdej pa, ko seštejem te ure, mi v celici pokaže samo do 23:59, potem pa gre na 00:00.
Kako naj format celice, da bo pokazal lepo recimo 120:30 ure ?
Namreč v excelu imam delovne ure, recimo ponedeljek 8 ur, torek 8 ur, sreda 8 ur, ....
Je pa celica v formatu HH:MM , drugače ne morem imeti, ker se nanaša na nek drug list, kjer je uporabljen ta format.
Zdej pa, ko seštejem te ure, mi v celici pokaže samo do 23:59, potem pa gre na 00:00.
Kako naj format celice, da bo pokazal lepo recimo 120:30 ure ?
Cwetto ::
imam pa še eno vprašanje.
Ko naredim neko enačbo v eni celici, in potem "potegnem" celico se vrednosti lepo avtomatsko spremenijo za naslednje celice.
Recimo v prvo celico dam datum 1.1.2005, in ko celico potegnem, se v naslednjih celicah lepo nadaljuje, 2.1.2005, 3.1.2005,...
Vse lepo in prav, ampak jaz bi pa rad, da bi mi pri eni enačbi en del ostajal vedno isti. Recimo enačba =A1+B6, v naslednji pa bi rad =A1+B7, naslednja =A1+B8,....
Torej sa se spremnja samo en del (B), A1 pa ostaja vedno A1.
Je to možno?
Ko naredim neko enačbo v eni celici, in potem "potegnem" celico se vrednosti lepo avtomatsko spremenijo za naslednje celice.
Recimo v prvo celico dam datum 1.1.2005, in ko celico potegnem, se v naslednjih celicah lepo nadaljuje, 2.1.2005, 3.1.2005,...
Vse lepo in prav, ampak jaz bi pa rad, da bi mi pri eni enačbi en del ostajal vedno isti. Recimo enačba =A1+B6, v naslednji pa bi rad =A1+B7, naslednja =A1+B8,....
Torej sa se spremnja samo en del (B), A1 pa ostaja vedno A1.
Je to možno?
CaqKa ::
ja.
glede na to da vlečeš dol naredi
=A$1+B7
z dolar znakom zakleneš. torej imaš neke vrste absolutno naslavlanje celice
dela tudi $A$1
glede na to da vlečeš dol naredi
=A$1+B7
z dolar znakom zakleneš. torej imaš neke vrste absolutno naslavlanje celice
dela tudi $A$1
sloxl8 ::
Dolar znak v celice pa lahko ciklično dodajaš (na stolpec, vrstico ali celico) s tipko F4, ko si v formuli na oznaki celice.
CaqKa ::
imam simobilov elektronski račun v xml obliki
noter je trajanje pogovora zapisano tak (trajanje)00:01:01(/trajanje)
kako to pretvorim v obliko ki jo bo excel razumel.
v osnovi namreč ne zna, če pa polja nastavim na oblikovanje>format celice>čas
pa tudi ne prime.
želel bi pa seštet vse elemente.
noter je trajanje pogovora zapisano tak (trajanje)00:01:01(/trajanje)
kako to pretvorim v obliko ki jo bo excel razumel.
v osnovi namreč ne zna, če pa polja nastavim na oblikovanje>format celice>čas
pa tudi ne prime.
želel bi pa seštet vse elemente.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7904 (3481) | -JM- |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9045 (3374) | omni-vor |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4085 (3729) | rferrari |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2465 (2080) | bosces |
» | Excel in seštevanje/ od. časaOddelek: Programska oprema | 6679 (6545) | ToniT |