» »

LTE signal booster

LTE signal booster

FrancaT ::

Na vikendu v hisi imam slabi sprejem 4g signala. Telefon mora biti tocno na dolocenem mestu pri okni da dabim 4g.

Zanima me kateri signal booster priporocate oz kaksna druga resitev? Imam lte modem ampak je problem ker pol nisem na telefon dosegljiv pa stalno je treba odpirat pa menjavat sim.

Je kdo probal ce tole deluje?
https://a.aliexpress.com/_mMyZd67

beta1 ::

Kolk vem, je to nedovoljeno v SLO.

Ena opcija je. Zunanje antene za LTE modem, dvojnik SIM kartice v ta modem, klasični analogni telefon priklopljen v ta LTE modem. Zvonita oba telefona hkrati.

PS: Ali pa ena predplačniška SIM kartica. Npr BOB Start (5EUR/1leto) in preusmeritev nanjo.
Huawei LTE CPE master.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: beta1 ()

FrancaT ::

beta1 je izjavil:

Kolk vem, je to nedovoljeno v SLO.

Ena opcija je. Zunanje antene za LTE modem, dvojnik SIM kartice v ta modem, klasični analogni telefon priklopljen v ta LTE modem. Zvonita oba telefona hkrati.

PS: Ali pa ena predplačniška SIM kartica. Npr BOB Start (5EUR/1leto) in preusmeritev nanjo.

Pri telemachu me pride druga sim kartica 10eur na mesec. Za ta denar dobim recimo ze pri bobu net 50gb pa sim kartico. Skoda mi je se eno narocnino jemat ker mam v paketu 60gb podatkov ki jih tak ne porabim. Zakaj bi pa bil signal booster nedovoljen?

ToniT ::

FrancaT je izjavil:

Zakaj bi pa bil signal booster nedovoljen?

Zato, ker s tem motiš signale z bazne postaje.

Invictus ::

Od operaterja zahtevaš femto celico in ti jo namestijo doma.

Potem boš imel doma svojo bazno postajo, pa ne bo problem. Sam je treba res težit...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

xseki ::

Invictus je izjavil:

Od operaterja zahtevaš femto celico in ti jo namestijo doma.

Potem boš imel doma svojo bazno postajo, pa ne bo problem. Sam je treba res težit...

Stara tema. Vem.

Ampak kako priti do te celice v 2022? Sploh mogoče za zasebnega uporabnika?

Thx

starfotr ::

Privat osebam jo ne bodo dali.

Za privat si uredi dobro wifi pokrivanje po bivalnem delu in neto zakupi VoWiFi. Ali pa se zmeni, da ti da vklopijo zastonj, glede na to, da imaš slab signal.

Naslednje zadeva, ki deluje je pa menjava operaterja. Morda pa kak drug bolje pokriva.

novak-t ::

pri nas v podjetju imamo problem, da se je po novem letu tako poslabšal signal, da je skoraj nemogoče telefonirati iz pisarne. Je še kakšna druga možnost, kot te femto celice? Namreč na lokaciji še ni internetne povezave, tako da imamo lte modem, ki pa tudi sedaj dela slabo. Ampak to se da rešiti z zunanjimi antenami, bolj je problem telefonija...

starfotr ::

Najbolje je menjat ponudnika.

novak-t ::

starfotr je izjavil:

Najbolje je menjat ponudnika.

Isti šmorn, sprobano

6151 ::

Telekom ima VoWiFi, tako da ni ravno isti šmorn vsak ponudnik. Za internet pa zunanjo anteno na streho, usmerjeno proti najbližjemu oddajniku.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

xseki ::

Hm sem naredil test in vidim, da ima Telekom na moji lokaciji boljši signal kot pa A1. Funny story je, da imata oba svojo bazno postajo na enakem drogu. Verjetno gre tukaj za drugačno/boljšo opremo s strani Telekoma?

xseki je izjavil:

Hm sem naredil test in vidim, da ima Telekom na moji lokaciji boljši signal kot pa A1. Funny story je, da imata oba svojo bazno postajo na enakem drogu. Verjetno gre tukaj za drugačno/boljšo opremo s strani Telekoma?

Lahko, da je antena malo drugače obrnjena, pa je že razlika...

krop ::

Probaj še telemach. Pr meni se najbolj obnese

torentino ::

Jaz sem nabavil to za kolega.

https://www.ebay.com/itm/254075085818?_...

Zadostuje za pokrivanje ene hiše, v primeru, da se zunaj nje da skoraj normalno telefonirati.
Moraš pa preveriti, na katerih frekvencah deluje tvoja bazna postaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: torentino ()

6151 ::

torentino je izjavil:

Jaz sem nabavil to za kolega.

https://www.ebay.com/itm/254075085818?_...

Zadostuje za pokrivanje ene hiše, v primeru, da se zunaj nje da skoraj normalno telefonirati.
Moraš pa preveriti, na katerih frekvencah deluje tvoja bazna postaja.

Dokler imaš internet na lokaciji je za telefoniranje v takem primeru najboljša rešitev VoWiFi. Tile repeaterji pri nam niso dovoljeni.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Scorpy84 ::

ToniT je izjavil:

xseki je izjavil:

Ali pa nizja frekvenca...

Scorpy84 je izjavil:

ToniT je izjavil:

xseki je izjavil:

Ali pa nizja frekvenca...

Na nižjih frekvencah je običajno signal boljši, je pa nižja hitrost.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
38787942 (1016) Andraz201
»

Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )

17240230 (3296) zlabra
»

A1- slab mobilni signal v hiši

288977 (8176) msjr
»

T-2 ali A1 za internet doma?

4013744 (5940) crypto0
»

Telekom omrezje vec ne lovi