Forum » Zvok in slika » Nadzorne kamere
Nadzorne kamere
Avenger ::
A kdo uporablja partizan snemalnike?
Jaz sem totalno razočaran nad Policetech/Dahua, remote access prek telefona enkrat dela enkrat ne dela, 10x moraš dat refresh, predno zagrabi, pa snemalniki imajo nek "izum" po katerem sliko 5MP, ki jo pošlje kamera, oklešejo na polovico, tako da skenslajo vsako drugo vertikalno črto, dobiš po širini stisnjeno sliko, potem pa jo softver spet raztegne. Kolkr dnarja tolk muzke, aj ges...
Jaz sem totalno razočaran nad Policetech/Dahua, remote access prek telefona enkrat dela enkrat ne dela, 10x moraš dat refresh, predno zagrabi, pa snemalniki imajo nek "izum" po katerem sliko 5MP, ki jo pošlje kamera, oklešejo na polovico, tako da skenslajo vsako drugo vertikalno črto, dobiš po širini stisnjeno sliko, potem pa jo softver spet raztegne. Kolkr dnarja tolk muzke, aj ges...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
sandmat ::
Policetech je najslabši izdelek trenutno na trgu. Jaz od kitajcev zadnje čase kupujem reolink in je napram policetechu svetlobna leta spredaj. Predvsem je razlika v appu in v detekciji ljudi/živali/alarmih, ki dejansko delujejo relativno konsistentno.
Avenger ::
No, kamere imajo čisto ok, snemalnikov pa ne... Reolink ima samo IP kamere, jaz imam na žalost analogen sistem, pač potegnjeni so koaks kabli in to.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
bf4ed ::
Jaz imam Reolink 8 kamer in snemalnik. Sistem deluje brez napak že 3 leta. V vsaki kameri imam še dodatno 64GB SD kartico, če slučajno snemalnik odpove.
Na snemalnik z 8 porti lahko priklopiš direkt 8 kamer POE. In lahko dodaš še 2 Wlan kamere preko IP. Skupaj torej 10 kamer. Jaz imam trenutno 4 direkt POE in 4 preko IP iz garaže.
Na snemalnik z 8 porti lahko priklopiš direkt 8 kamer POE. In lahko dodaš še 2 Wlan kamere preko IP. Skupaj torej 10 kamer. Jaz imam trenutno 4 direkt POE in 4 preko IP iz garaže.
rkobarov ::
Kupujem kamero, montiral bi na skupnem hodniku pred vhodnimi vrati pa se night vision bi rabil, budget do 300 eur.
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q
kakšen priklop na omrežje boš imel (wifi, žica), kakšno napajanje (poe, baterija, solar)?
slovenec_89 ::
Imam 6 kamer Dahua, in DVR, delujejo odlično. Povezljivost je dobra, še nikoli ni kaj štekalo.
Ena od kamer je ves čas na dežju, pa do sedaj ni problemov.
Ena od kamer je ves čas na dežju, pa do sedaj ni problemov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovenec_89 ()
rkobarov ::
kakšen priklop na omrežje boš imel (wifi, žica), kakšno napajanje (poe, baterija, solar)?
wifi in 220V
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q
floyd1 ::
Dahua ima super kamere (in cene), ampak precej slabšo (starejšo?) App od reolinka. Preizkusil sem oboje in reolink je pri software-u precej boljši in enostavnejši. Pri dahui sem ob dodajanju kamere v svoje iot omrežje skoraj doktoriral in se zafrkaval nekaj ur (delal po navodilih), reolink pa ista zadeva v nekaj minutah. Mogoče je bilo nekaj krivde tudi pri meni, gotovo pa še v totalno zastarelih navodilih, ki sem jih dobil zraven.
edi123 ::
Imam ta komplet https://www.mimovrste.com/domofoni-in-v... in me zanima če je možno, da bi kamera na videofonu ves čas snemala na nek snemalnik?
Delalo bi naj na to https://digitklik.si/izdelek_HIKVISION-... ampak ne dam toliko za snemalnik. Je kakšna cenejša opcija?
Delalo bi naj na to https://digitklik.si/izdelek_HIKVISION-... ampak ne dam toliko za snemalnik. Je kakšna cenejša opcija?
Furbo ::
Če ti kak star PC laufa 24/7, se da, se mi zdi. Pa ne pozabi še disk prišteti k ceni. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Pokliči v digitklik, ne vidim razloga, zakaj ne bi deloval katerikoli NVR snemalnik, začnejo se pri 70€.
Imam ta komplet https://www.mimovrste.com/domofoni-in-v... in me zanima če je možno, da bi kamera na videofonu ves čas snemala na nek snemalnik?
Aliexpress in amazon.de sta tvoja prijatelja. Sicer tale specifični snemalnik ni nek rolls royce niti v svojem razredu. Imam enega doma in že firmware dobit, ki ne bo 10 let za moderno tehnologijo, je cela znanost. Morda je smiselno da preveriš novodobne izdelke na amazonu in se potem odločaš med bolj ali manj kitajsko varianto.
M-XXXX ::
Iščem komplet s 4 kamerami, na kabel (UTP imam potegnjen). S snemalnikom in da seveda lahko gledam preko neta. Kaj priporočate? ne rabim neke profi opreme.
ninjaxx ::
Pozdravljeni,
torej na modem imam priklopljen prvi utp kabel kateri se na podstresju razdeli z switchom in en priklop gre v sobo na kateri je tv drugi pa gre na varnostno kamero. Nato je priklopljen na modem drugi utp kabel kateri pa gre skozi klet v drugi objekt in je priklopljen na ruter in na tega rutera sta z dvema utp kabloma povezani dve kameri, ki sta na tem objektu z tretjim kablom pa je povezan tretji ruter, ki pa je v tretjem objektu. na tega tretjega je se priklopljena ena kamera in soncna elektrarna. kamere so hikvision in trenutno jih lahko gledam samo v zivo z aplikacijo. Rad bi kupil neki snemalnik in ga vstavil polek modema, kako ga bi lahko povezal, da bi to delovalo?
torej na modem imam priklopljen prvi utp kabel kateri se na podstresju razdeli z switchom in en priklop gre v sobo na kateri je tv drugi pa gre na varnostno kamero. Nato je priklopljen na modem drugi utp kabel kateri pa gre skozi klet v drugi objekt in je priklopljen na ruter in na tega rutera sta z dvema utp kabloma povezani dve kameri, ki sta na tem objektu z tretjim kablom pa je povezan tretji ruter, ki pa je v tretjem objektu. na tega tretjega je se priklopljena ena kamera in soncna elektrarna. kamere so hikvision in trenutno jih lahko gledam samo v zivo z aplikacijo. Rad bi kupil neki snemalnik in ga vstavil polek modema, kako ga bi lahko povezal, da bi to delovalo?
ahonen ::
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme me zanima naslednja stvar.
Doma imam HIKVISION IP kamero DS-2CD2041G1-IDW1.
Povezano imam prek WIFI-ja in je do zdaj delovala normalno.
Prejšnji teden pa so telekomovi asi zamenjali modem, očitno pa se je nekaj zbrkljalo pri ip naslovu.
Sedaj mi kamere ne prikaže več v mobilni APP, prav tako se že res lep čas nisem povezal v njene nastavitve na portalu na compu, saj sem pozabil s katerim ip naslovom sem se nazadnje prijavljal. S telekomovim operaterjem sva ponastavila zdajšnje ime wifi omrežja na isto ime kot je bilo prejšnje in ne pomaga.
Prav tako sem naložil hikvision-ovo aplikacijo SADP, pa kamere ne najde.Poskusil sem jo za nekaj časa izklopiti iz el.omrežja in jo priklopil nazaj pa je stanje isto.
Ali je res edina varianta, da dobim lojtro, jo odmontiram dol s trama in jo ponovno prek kabla povežem na modem, tako kot prvič?
A obstaja kakšna druga rešitev?
Prejšnji teden pa so telekomovi asi zamenjali modem, očitno pa se je nekaj zbrkljalo pri ip naslovu.
Sedaj mi kamere ne prikaže več v mobilni APP, prav tako se že res lep čas nisem povezal v njene nastavitve na portalu na compu, saj sem pozabil s katerim ip naslovom sem se nazadnje prijavljal. S telekomovim operaterjem sva ponastavila zdajšnje ime wifi omrežja na isto ime kot je bilo prejšnje in ne pomaga.
Prav tako sem naložil hikvision-ovo aplikacijo SADP, pa kamere ne najde.Poskusil sem jo za nekaj časa izklopiti iz el.omrežja in jo priklopil nazaj pa je stanje isto.
Ali je res edina varianta, da dobim lojtro, jo odmontiram dol s trama in jo ponovno prek kabla povežem na modem, tako kot prvič?
kloko ::
Si imel kakšem rezerviran IP za kamero na starem modemu?
Je na novem modemu wireless izoliran od ostalega omrežja?
Novi modem ne podpira zastarele avtentikacije na kameri in se ta sploh na poveže na wireless?
...?
Kamero na kabel bo najhitrejša rešitev, po moje.
Je na novem modemu wireless izoliran od ostalega omrežja?
Novi modem ne podpira zastarele avtentikacije na kameri in se ta sploh na poveže na wireless?
...?
Kamero na kabel bo najhitrejša rešitev, po moje.
Daniel ::
Pozdravljeni,
Zraven imena WiFija nastavi še isto geslo le tega, kot je bilo prej. Nato počakaj kakšno minuto, kamero odklopi iz elektrike in ponovno vklopi. Na telefon namesti aplikacijo FING ali kaj podobnega za skeniranje naprav na LANu in poišči kamero na omrežju, da najdeš njen trenutni IP. Načeloma bi moralo delovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Ni bilo druge, kamero sem odmontiral dol s trama.
Da jo ponovno povežem s kablom, kam v modem jo vštekam, kateri vhod?
barakus ::
Katera znamka / modeli ip kamer (na kabel) so zanesljive, da jih ni potrebno nikoli resetirat... Sem kupil dahua kamero pa se na nekaj tednov neha odzivati in jo moram izštekani iz elektrike, da se nazaj postavi :-(
Meni dahua in digitklik (police al kaj je) vse dela ok, pa pogosto ven vrže štrom.
bauci ::
Najceneje je kupit na njihovi strani. Kot je bilo že napisano pošiljajo iz Nemčije in traja teden dni, da pride k nam. Imajo stalno neke popuste in akcije in brezplačno poštnino.
MadMax ::
Sem enako zasledil.
Ampak tudi če drži, niti hik in dahua ne dajo rezultata prek katerega bi identificiral vsiljivca, le mičkeno manj grda slika je...
Ampak tudi če drži, niti hik in dahua ne dajo rezultata prek katerega bi identificiral vsiljivca, le mičkeno manj grda slika je...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
ColorX serija pri Reolinku ima kar solidno sliko ponoči, če je vsaj nekaj svetlobe na voljo.
A na reolink NVR daš lahko policetech kamere?
A na reolink NVR daš lahko policetech kamere?
Ne, mam Reolink NVR pa sprejema samo Reolink kamere.
Ne rabijo pa bit direkt na njega priklopljene. Lahko so na svojem POE switchu in dodas preko IP naslova.
Tu pa tudi velja omejitev na st. vhodov. NVR z 8 vhodi imas lahko 4 direkt in 4 preko switcha, ali poljubno kombinacijo, max. 8.
Niti ena kamera ne bo tak dobra da bi prepoznal obraz. Edino ce je 2m od kamere. Vse drugo je samo tolko da vidis da se je nekaj dogajalo.
Ponoci je pa se problem z reg. tablicami na avtih, ni sans da prepoznas zaradi odseva.
Sicer tega nisem testiral ampak:
https://support.reolink.com/hc/en-us/ar...
Moj ima v advanced meniju pod network opcijo ONVIF omogočeno, zdaj ali bi zaznal drugo kamero ali ne pa ne morem reči, ker nimam nobene.
Moj ima v advanced meniju pod network opcijo ONVIF omogočeno, zdaj ali bi zaznal drugo kamero ali ne pa ne morem reči, ker nimam nobene.
Ni bilo druge, kamero sem odmontiral dol s trama.
Evo, kamero sem odmontiral dol, jo povezal s kablom direkt na modem in se poveže z aplikacijo na telefonu, prav tako je vidna v programu SADP.
Je pa problem, ker ko prekinem povezavo s kablom (modem-kamera), kamera ni več povezana v omrežje. A kdo ve, ali je treba kje nastavit, da bo kamera delovala brezžično?
Pa drugo vprašanje, kateri IP je pravi za HIKVISIONOVO kamero? SADP mi izpiše tale IP: 192.168.1.64. Ko ga vpišem v brskalnik, pa naj bo to microsoft edge (navaden zagon, zagon kot skrbnik), google chrome, je zadeva enaka.
Brskalnik mi ob vpisu IP naslova javi tole napako:
Access Error: 404 -- Not Found
Can't locate document: /notSupported.asp
A kdo ve, kaj je problem?
Karen ::
Ena možnost je da imaš napačen IP (to preveriš na routerju na katere porte imaš naprave povezane, ampak po mojem ni v tem fora). Če imaš tastaro hikvision zna bit da je kompatibilna samo z IE (torej odpreš Edge in v njem greš v t.im. IE compatibility mode in tam dodaš da ti ta IP odpre v IE mode-u). Vsaj te ki jih imam jaz mi ne delajo drugje kot v IE (oz. kompatibilnem načinu, vključno z NVR-jem od hikvisiona ki ga imam). Upam da rešiš.
OOO hvala za odgovor. Ja, imam ta staro IP kamero, sem šel v Edge in odprl stran v compatibility mode, pa je odprlo.
Zdej mam pa dodaten problem. Jaz talent si ob registraciji kamere nisem napisal gesla.
A je kdo mel podoben problem in ve kako resetirat geslo?
Zdej mam pa dodaten problem. Jaz talent si ob registraciji kamere nisem napisal gesla.
A je kdo mel podoben problem in ve kako resetirat geslo?
clancy ::
Ima kdo kakšen predlog za zunanjo brezžično solarno kamero?
Sem gledal Ankerovo S220 z integriranim solarnim panelom in Reolink z ločenim solarnim panelom. To je to, ali se dobi še kaj pametnega? Ima kdo kaj od tega?
Sem gledal Ankerovo S220 z integriranim solarnim panelom in Reolink z ločenim solarnim panelom. To je to, ali se dobi še kaj pametnega? Ima kdo kaj od tega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: clancy ()
bauci ::
Imam 3 Reolink wifi kamere s solarnim panelom. Delajo mi že cca 3 leta brez problema. Preživijo tudi čez zimo, ko je bolj malo sonca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero zunanjo IP kamero kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6897 (2017) | blackbfm |
» | Kamera za nadzor dvorišča (s snemanjem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 4971 (1098) | dvihtelic |
» | Nadzorne kamere - non-chineseOddelek: Kaj kupiti | 4272 (1470) | Likalnik |
» | Profesionalni sistem nadzora hiseOddelek: Loža | 3057 (1660) | c3p0 |
» | Varnostne kamereOddelek: Kaj kupiti | 3243 (1334) | jumpy |