» »

dali oberon 7

dali oberon 7

cokipoki1116 ::

Pozdravljeni

Imam ojačevalec Yamaha as501 in nameravam kupiti zvočnike Dali Oberon 7.
Zanima me ali je ojačevalec dovolj dober za poganjanje teh zvočnikov.

hvala

pegasus ::

Bo špilalo. Sicer specs zvočnikov (88.5dBm in 6ohm) namiguje, da boš moral malo bolj odpreti glasnost.

Ampak ime ... sem ravno videl https://github.com/MGreim/ultiboberon in doživel blast from the past ... kr grozn ;)

Darko! ::

Igralo bo brez problema.

Ampak,
igralo bi tudi z mojim Lepai-jem za 30 EUR.
Igra itak vse kar povežeš, več ali manj, če ima le standardizirane priključke ;)

Če ne gori voda, raje počakaj na normalizacijo stanja in ojačevalec lastnoročno odnesi do trgovca s Daliji, da ga preizkusiš na njih. Vsak normalen dealer ti bo to z veseljem ustregel. To te ne stane skoraj nič.

To pa zato, ker je razlika v ceni med ojačevalčkom in zvočniki kar velika - tak sistemček pa ima tendenco, da postane tipična "napaka".

Ker kakor se mora ojačevalec začet naprezat, da lene membrane zvočnih omaric (in sploh njih veliko število) spravi v gibanje (še veliko bolj važno pa je to - da te vrage "ustavi", takrat, ko je treba bit tiho), toliko bolj verjetno je, da vse opevane lastnosti zvočnih omaric v najrazličnejših testih zlatoušnikov in revjuvih hipsterjev - pri sebi doma ne boš nikoli v resnici izkusil. In take omarice je džabe imet.

Ko pa si že v demo salonu - potem lahko na svojem ojačevalcu, obvezno brez tega, da bi se kakorkoli dotikal njegovih gumbov - razen On/Off pri menjavi zvočnih omaric - preizkusiš še ta male Oberon 3, v kombinaciji s solidnim aktivnim subwooferjem za recimo 600 - 700 EUR, ki ti ga nastavi mojster, sam pa se še poigraš z njegovimi nastavitvami, ko ti muzika igra.

Če nimaš ravno fetiša, da morajo bit zvočniki zaradi izgleda pač samostoječi, obstaja velika verjetnost, da boš ta velike škatle pustil tam ;)

Hvala za mnenje.

Ja res imam fetiš, da morajo biti samostoječi zvočniki.
Trenutno poslušam Technics SB-X700A , kateri špilajom enkratno so pa žal že malo zdelani.
Moj ojačevalec je vsaj teoretično dovolj močan ( 85w na 8ohm ) Dali zvočniki pa so 6 ohm pa me zanima koliko več moči poterbujejo za isto delovanje napram 8 omm.

lp.Janez

Scorpy84 ::

Tvoj ojačevalec, da pri 6ohm dobrih 100 rms-a, po specifikacijah je stabilen tudi na 4 ohm (120 rms, ne da bi se poslabsal thd). Tako, da bos bp poganjal te zvocnike. Tudi obcutljivost zvocnika naj te ne skrbi, vcasih je manj boljse glede kvalitete zvoka. Zvocniki z visoko obcutljivostjo, imajo ponavadi plasticno mebrano. Sicer teh par razlike db, ne bos opazil, ker taki zvocniki, sploh samostojeci, boljse in enakomerno pokrijejo vso slisno frekvencno obmocje, da se ti bo zdelo, da glasneje igra.

Hvala na odgovoru.
Zdaj pa samo še po zvočnike pa uživanje ob poslušanju.

lp. Janez

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21544446 (15554) Ales
»

Pomoč pri nakupu zvočnikov do 250e (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6211040 (5899) Ricky_82
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610883 (8829) čuhalev

Več podobnih tem