» »

PayPal račun?

PayPal račun?

syn817 ::

Pozdrav,

trenutno imam odprt PayPal račun na katerem je tudi moja banka.
Kolega št 1 ima odprto LLC podjetje v Ameriki, on pošlje denar drugemu kolegu in ta mi nakaže denar na PayPal.

Kolega št. 2 ima PayPal na katerem je N26 račun. Sepravi on recimo dobi 2000EUR od prvega kolega (Iz N26 banke na drugo N26, katero ima drug kolega), potem mi pa kolega 2 posreduje to na moj PayPal račun.

Denar, ki ga prejemam se ne nalaga na mojo banko, nabavjla se samo potrebne zadeve iz npr. Amazona.

Zdej me pa zanima če je to 100% legalno? Prvi kolega pošlje vse račune v Ameriko vsak mesec, tam so procesirani itd..

LP.
  • spremenilo: syn817 ()

kixs ::

Ce je legalno, je bolj odvisno za kaj ti nakazujejo (placujejo)?

Ce imas kaksno dejavnost, bi moral to prijaviti.

Da imas ti denar na PP ni pomembno.

Je spletna dejavnost, nič nelegalnega v bistvu kar se tiče dejavnosti. Moj kolega ima LLC podjetje, preko njega grejo tudi vse transakcije, ampak končna destinacija je moj PayPal.

jocoj ::

Amazon ne podpira paypal.
Prejemas redni dohodek, kar je seveda treba prijaviti.

Sem prebral ja nekje, samega računa baje ni treba, prilive pa. Tako, da bom zdej mogu nekako pogruntat kako to prijavit. Če ima kdorkoli kakršen koli nasvet je več kot dobrodošel

UganiKdo ::

Kako zadevo prijavis je odvisno od tega zakaj dobivas denar. Lahko gre za dejavnost, avtorsko delo, odajanke nepreminine... pac 1001 opcija. To da prihaja na paypal na nic ne vpliva, prijavit bi moral enako kot ce bi prihajalo na tvoj trr. Je pa naceloma tezje sledljivo.

Ce ti za kolega opravljas neko delo potem mora bit zadaj pogodba. Ali gre za podjemno pogodbo, ali avtorsko ali pa pogodbono zapoalitvi. Pac odviano od situacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Daliborg ::

Let me guess....nekaj prodajaš pa se bojiš da te bodo usekali za davke in davke na dobiček ker nimajo nadzora nad tvojimi prihodki, ker niso na banki ampak na paypal Balance?
If it sounds like a duck it probably is a duck.
Imam občutek da ti že veš kaj delaš pa sedaj potrebuješ neko potrditev ali pa res v temi tavaš in se sedaj izpostavljaš.
Ampak glej...dokler Slovenija dovoli "DOO" aka (Do onemoglosti oropam)....potem že poznate lunknje, zdaj se morate paziti samo da vas kdo ne prijavi.

lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Spletne storitve, digitalni produkti

Ja, nekaj prodajam. Pa ne, zanima me katera smer bi bla najbolš, a je legalno, da mi frend preko LLC procesira pa računa, pa pol js samo prijavim to kar mi pride na Paypal, al rabim jaz odpret še kakšne dodatne zadeve?

lp.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Naceloma ima tudi PayPal nek limit in potem posreduje podatke naprej. Vsaj za ZDA je tako urejeno in nad $20K gre vse na IRS.

Daliborg ::

Super....no invoice to begin with, Slovenia likes :) Ti profitiraš ker nič davkov ne rabiš plačati, tvoj #2 kolega pa ker prikazuje večjo armortizacijo in posledično zmanjšuje davke za nekaj kar sploh nima on razen pre-fakturiranja veze. WIN-WIN ...-.kot sem rekel samo pazi da vas kdo ne prijavi.

Si to hotel vedeti če deluje ? Saj vidiš da deluje....kaj te zdaj vest peče?

lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

syn817 je izjavil:

Spletne storitve, digitalni produkti

Ja, nekaj prodajam. Pa ne, zanima me katera smer bi bla najbolš, a je legalno, da mi frend preko LLC procesira pa računa, pa pol js samo prijavim to kar mi pride na Paypal, al rabim jaz odpret še kakšne dodatne zadeve?

lp.

Ne, to ni legalno ampak je delo na črno. Če prodajaš izdelke (digitalne ali fizične) moraš imet ustrezno registrirano dejavnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Ok hvala. Če jaz odprem LLC(ameriško) ali pa S.P.(slovensko), pol bo vredu predvidevam. Še zadnje vpr. če se odpre LLC, se ti delovna doba ne šteje + nisi zavarovan, ampak je to legit, al še vedno nekako na črno?

lp

če odpreš s.p. se večina legalnih težav reši. Z LCC si boš naredil več dela kot koristi.

Miha 333 ::

syn817 je izjavil:

Ok hvala. Če jaz odprem LLC(ameriško) ali pa S.P.(slovensko), pol bo vredu predvidevam. Še zadnje vpr. če se odpre LLC, se ti delovna doba ne šteje + nisi zavarovan, ampak je to legit, al še vedno nekako na črno?

lp

LLC je pravna oseba (kot naš d.o.o.) in vsa izplačila tebi osebno morajo imeti neko podlago (zaposlitev, izplačilo dobička, pogodba o poslovodenju, potni stroški, ...) ter so obdavčena z našo dohodnino. Če je kraj poslovodenja tujega podjetja v Sloveniji, je to podjetje slovenski davčni rezident. Za podrobnosti glej ZDDPO. Če se zaposliš pri tem LLC, se ti verjetno nekje šteje neka delovna doba (ali v tujini ali pri nas) - to preveri pri kakem računovodji, ki se spozna. Poleg tega mora seveda podjetje izpolnjevati vse zakonske in davčne zahteve države, kjer je ustanovljeno.

Hvala lepa, ker mi je vseeno al si odprem jaz podjetje, ali mi pa rihta to moj frend tako kot do zdaj pa preskočim vse te dodatne zadeve. Zato me je tud zanimalo če je to legalno kar se trenutno dela in je OK, al bo treba odpret na svoje

lp.

Hej. Še me zanima ena stvar, tehnično je moj kolega lastnik tega LLC podjetja, on prejema in procesira vse transakcije za digitalne produkte katere se pač prodaja. Če on men direktno nakaže denar na banko, brez teh nekih paypal vmesnikov bla bla.. pa se plača tist davek, je pol to legit al še vedno ne?

lp.

Ne ni, ker mora obstajat osnova na podlagi katere ti on ta denar nakazuje in ti moras glede na naravo nakazila placat davke. Ne more ti ena firma kar tako nakazovat denarja.

Lahko pa te kolega zaposli in ti nakazuje placo. Ali pa ti odpes s.p. in izstavljas kolegu racune, ki jih on placa

destroyer2k ::

Lahko tudi naredita podjemno pogodbo.

LuIK ::

Si bom tole temo sposodil, ker je naslovljena zelo generično.

Ali gr epovezat mastercard od N26 in Paypal. Meni napiše invalid card ali nekaj takega? Je kdo imel že primer in kako je rešil?

hvala

Vuli ::

gre, gre povezat.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Ok štekam. Bo treba SP potem naštudirat.
lp

Zaprto

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3800772332 (1943) Machete
»

Kako vam plačujejo stranke iz tujine? (PayPal ogromni fee-ji)

Oddelek: Programiranje
202577 (1901) Ales
»

Internetni zaslužek in davki (strani: 1 2 )

9225248 (15855) St235
»

Paypal preko osebnega računa & SP

Oddelek: Pomoč in nasveti
194555 (3818) shintaro
»

Nekaj vprašanj v zvezi z odpiranjem S.P.-ja (strani: 1 2 )

5614922 (13484) pirx

Več podobnih tem