» »

e-bančništvo pri naših bankah

e-bančništvo pri naših bankah

Dirkac ::

Sem ravno v procesu odločanja med različnimi ponudniki bančnih storitev preko interneta in me zanima, kakšne so vaše izkušnje z rešitvami e-bančništva pri nas. Sploh uporabljate to in če, katero banko ste izbrali.

Za katero banko se vam zdi, da ima poslovanje preko interneta dobro urejeno in tudi varno? Se sploh splača poslovati preko interneta? Kakšni so ponavadi postopki? ...

Trenutno sem glede na videne demostracije najbolj navdušen nad Banko Koper in Novo KBM, ki imata za nas študente tudi določene ugodnosti.

Delite vaše izkušnje in nasvete z mano. :D

Matty ::

Sam imam Abanko, pa nimam nobenih pripomb...

Do Abaneta lahko dostopas na dva nacina; z osebnim geslom (na kateremkoli racunalniku, lahko samo pregledujes stanje) ali s certifikatom (omogoca placevanje).

Dela hitro, dostopas lahko do svojega transakcijskega racuna, do racuna kreditnih kartic (npr. pogledas kaj je v cakalnici - tega npr. Klik nima!!!), do deviznega racuna, ...

Stane pa 100 sit na mesec certifikat in osebno geslo, lahko pa dobis brezplacno samo osebno geslo... Za prijavnino pa ne vem koliko je, mislim pa max. 4,5k sit za fizicne osebe (kar pomeni popusti se za studente)

schurda ::

Jst imam klik (NLB). Razen tega, da sedaj sami sebi delajo sranje, nisem imel nikoli nobenih težav. Lahko plačujem preko tega oziroma preko teledoma, to je telefonsko. Vem pa da ima tudi SKB nekaj takega.

Pa še cena: Mislim, da je blo 2500SIT priklop, drugače pa 30SIT na položnico in 60 SIT preko Teledoma. Zdej je pa zastonj, ker imajo te probleme.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

kockish ::

Uporabljam I-net banko (banka Koper) in sem zadovoljen. Je popolnoma zastonj, ne potrebuje dodatnega softvera in ima vse moznosti, ki jih potrebujes.

burkiburke ::

Jaz pa imam od SKB-ja in je res dobra zadevca. Pregledno in uporabno.
Žena je uzela od Ljubljanske in ko je šla gor, ji je takoj blokiralo račun:D .

Ribicija ::

Priporočam Prosplet od Probanke d.d. Delaš preko interneta dobiš username in posebno kartico, ki je podobna kot tista pri NKBM. Razlika je v tem da je pri probanki kartica vezana na PIN codo, ki jo moraš vpisati in se potem z prikazano številko prijaviš na prosplet. Ta številka pa se spreminja vsako minuto.

Kar se pa same dela tiče pa samo pohvale, sistem je prenovljen in tudi to mi je ok ker ne rabiš na računalniku nobenega programa in se lahko resnično prijavljaš od kjerkoli.

Dirkac ::

Zanimivi odgovori ... vendar, sedaj mi je še manj jasno za koga naj se odločim. Če so bili prej skriti aduti NKBM, Banka Koper in Probanka, sta se zdaj pridružili še SKB in Abanka.

A mi kdo zna povedat kakšne so razlike med aplikacijami, načini delovanja ...? Ali večina sedaj omogoča dostop do aplikacij preko spleta, le z uporabniškim imenom in geslom, ali je potrebno imeti dodatne čitalce kartic ...?

gazda ::

Ok, zadeve so priblizno take. Osebno poznam precej sistemov (HYPO, PBS, SKB, Abanka, NLB, GBKR), jaz bi ti priporocal Abanko, ce zelis zanesljivost, nima pa Abanka niti priblizno toliko funkcionalnosti, kot naprimer Klik (btw Matty: klik ima cakalno vrsto? kaj tocno si mislil?), kjer ti dobesedno ni vec treba dvignit riti in it na banko, vse naklikas in dobis po posti (seveda pa ni za zanemarit trenutnega izpisa prometa, ki je vseeno, tudi ce ga ne bi blo in morda redke nedosegljivosti, ker je to pac NLB).

Pri vseh potrebujes certifikat, ki mora seveda biti namescen na racunalniku iz katerega dostopas. Imas 2 moznosti: lahko je pac basic certificat, ki ga namestis v browser, lahko pa je s citalnika (popularen ActivCard). Osebno ti svetujem vseeno activcard, ceprav te vec stane - ene 25 tisocakov za reader. Ampak po resnici povedano, mislim da ne bos zgresil. Glede na to kako se zadeve obracajo bos reader potreboval za vsako bedarijo, saj bo po mojem mnenju internet v parih letih mocno poudaril varnost kot pa kaj drugega.

Mislim pa drugace, da se pozanimaj tudi glede drugih stvari, kot so krediti, placilne kartice, ... saj banko ponavadi veliko tezje zamenjas kot se ti zdi (predvsem zato ker se ti ne bo dalo :)) ).

MadMicka ::

gazda, to s čakalno vrsto je verjetno mislu na valuto oz. datum ko želiš, da se plačilo izvede. Sam to majo skor gotov tud vsi ostali.

Jaz mam tud pr NLB, to še od takrat, ko so zastonj talal Klik NLB in zadeva res dobr laufa. V banko moram it sam še, kadar hočem dvignt več k 100 k naenkrat, al pa če hočem devize kupt. Zdele sm bil pred kratkim zarad ene druge zadeve v banki in se mi je kr stemnil pred očmi, ko sm vidu kaka gužva je.

Drugač, Dirkač, jaz bi vzel tisto banko, k jo maš pr rok. Ker sm pa ke boš pa vendrale še moral v PE.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19055373 (4896) cortez
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19454065 (30800) MrStein
»

Internetno bančništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7419563 (15249) Tilen
»

Elektronsko bančno poslovanje

Oddelek: Loža
346663 (4529) Primoz78
»

Pri kateri banki ustvariti bančni račun? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6610232 (8216) vasquez

Več podobnih tem