» »

Upokojenci so proti dvigu min.pokojnine

Upokojenci so proti dvigu min.pokojnine

Temo vidijo: vsi

zobnik ::

hojnikb je izjavil:

Ne, ker to je podpiranje lenobe in brezdelja. Ce se gremo tako naprej, bomo kmalu mi, ko delamo, prispeval 50%+ bruta samo za penzion prispevke (nekje pac ta kes more pridit in to je od delavskega prebivalstva)

nekdo mora kupovat tvojo robo in upokojenci majo čas zapravljat v Sloveniji....ti lahko hodiš delat, proizvajat, ampak če ni potoršne si ga na*kal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

hojnikb ::

čudna logika, ampak ok..
#brezpodpisa

showsover ::

zobnik je izjavil:

nekdo mora kupovat tvojo robo in upokojenci majo čas zapravljat v Sloveniji....ti lahko hodiš delat, proizvajat, ampak če ni potoršne si ga na*kal.

Jaoj, kakšni veleumi nam tu razlagajo ekonomijo in vzdržnost financ.

DostMam ::

hojnikb je izjavil:

Zelo enostavno. Ukinemo trenutno sistem, uvedemo 401k sistem. Kolk vplacas, tolk mas k gres v penzion. Fer za vse ;)

Kako "fer za vse" vkalkulirati inflacijo? Jo naj pokrije država, ki jo diktira? Pa smo na pol poti do tod, kjer smo.

DostMam je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Zelo enostavno. Ukinemo trenutno sistem, uvedemo 401k sistem. Kolk vplacas, tolk mas k gres v penzion. Fer za vse ;)

Kako "fer za vse" vkalkulirati inflacijo? Jo naj pokrije država, ki jo diktira? Pa smo na pol poti do tod, kjer smo.

Investicijski skladi. Kaj mislis da penzionski fond lezi nekje na banki in ne nabira nic obresti?
#brezpodpisa

DostMam je izjavil:

Inflacija ni namenjena, da se fer za vse kalkulira, ker potem inflacija izgubi smisel. Tudi indeksacija tega ne reši.

svecka ::

Zakaj bi sploh še delal, če lahk cev lajf si na socialni, zraven naklamfaš še nekaj let prek socialnih prespevkov ko si na čakanju + vmes lagodno delaš cev lajf na črno in naklamfaš z lahkoto 15 let k delaš polovični 4 urni šiht in potem te boli k, greš v pokoj itak se minimalna pokojnina bo vsak let povečevala, tko da tistih 450€ bo kmal 600€.

showsover je izjavil:

zobnik je izjavil:

Jaoj, kakšni veleumi nam tu razlagajo ekonomijo in vzdržnost financ.

Itak Evre da Evropska unija. Mi bi brez pomoči EU že zdavnaj potonil

Zgodovina sprememb…

In kdo je evropska unija? Mi. Ta denar ne zacarajo vesoljci.
#brezpodpisa

zobnik je izjavil:

Itak Evre da Evropska unija.

Normalno, ti pa lahko zato vse štiri od sebe 24/7 in se senčiš s čivavo na straži, jasno.

Upa EU da ga vrneš z leti z poštenim delom

ce podpiras lenobo, potem tega postenga dela nebo nikol.
#brezpodpisa

Zobnik, potem pa začni delati pošteno, ne samo sanjariti, bi že bil čas, denar si že prejel. Saj je čisto enostavno, a ni?

Pojdi povedat še tem in tem. Pa kar spremljajmo naprej, komu vse še.

Lastniki: K odločitvi prispevali slabe napovedi in poslabšanje stroškovne konkurenčnosti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

hojnikb je izjavil:

podpiram solidarnost, d aimajo tisti vsaj minimum.

solidarnost si je treba zasluzit.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

...
Investicijski skladi. Kaj mislis da penzionski fond lezi nekje na banki in ne nabira nic obresti?

Ali ni Zavod za pokojninsko zavarovanje velik investicijski sklad?
Naj pričakujemo od delavca, ki je cel božji dan med vrelim asfaltom in žgočim soncem, da se bo zvečer ukvarjal z naložbami?
Kdo garantira varnost naložb v investicijske sklade? (Enron, drugič)

redtech ::

zobnik je izjavil:

hojnikb je izjavil:

podpiram solidarnost, d aimajo tisti vsaj minimum.

Solidarnost trenutno lahko podpreš s +200€/mesec od plače... še podpiraš?

DostMam je izjavil:

Ojej, ne, ni investicijski ampak je pay as you go, ravno to ni investicijski, poraba je sprotna (in vplačila vedno bolj premajhna glede na starajočo se populacijo).
Saj pravim, lahko moralizirati in filozofirati, v resnici pa je potrebno zaslužiti.

Zgodovina sprememb…

DostMam je izjavil:

hojnikb je izjavil:

...

Naj pričakujemo od delavca, ki je cel božji dan med vrelim asfaltom in žgočim soncem, da se bo zvečer ukvarjal z naložbami?
Kdo garantira varnost naložb v investicijske sklade? (Enron, drugič)

Kdo garantira da se trenutna drzava in njen pokojninski sklad ne sesuje in so _vsi_ brez penzije?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

...
Kdo garantira da se trenutna drzava in njen pokojninski sklad ne sesuje in so _vsi_ brez penzije?

Nihče. Pogled v zgodovino pravi, da je grda komunistična oblast priznala penzije uslužbencem sesute kraljevine.

showsover je izjavil:

DostMam je izjavil:

Ojej, ne, ni investicijski ampak je pay as you go, ravno to ni investicijski, poraba je sprotna (in vplačila vedno bolj premajhna glede na starajočo se populacijo).
Saj pravim, lahko moralizirati in filozofirati, v resnici pa je potrebno zaslužiti.

Zadnji stavek je moraliziranje, saj že vrabci na veji čivkajo, da se s tako strukturo ne da zaslužiti. Kaj ni jasno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DostMam ()

Vplačanih sredstev ni več že leta.

Tako da to sedaj ni nič druegga kot socialni sistem, solidarnsotni, ker starejše ne moremo pustit.

Zgodovina sprememb…

Za oba, samo izgleda, da ne razumeta; vidva kar solidarnostno dvigujta penzije, ko je starostna piramida obrnjena na glavo, napoveduje se val odpuščanj, zdaj smo videli dve firmi, skupno 1000 ljudi znotraj zadnjih 10 dni, medtem, ko v JS v tem času dobivajo dodatke, povišice in zaslužijo do 30k€ mesečno. Saj vem, ne razumeta, ker pač ne.

DostMam je izjavil:

Zadnji stavek je moraliziranje, saj že vrabci na veji čivkajo, da se s tako strukturo ne da zaslužiti. Kaj ni jasno?

zobnik je izjavil:

Vplačanih sredstev ni več že leta.
Tako da to sedaj ni nič druegga kot socialni sistem, solidarnsotni, ker starejše ne moremo pustit.

Denarja je več kot dovolj za solidarnost med upokojenci z min.penzijo, sam v JS je treba zarezat

zobnik je izjavil:

Denarja je več kot dovolj za solidarnost med upokojenci z min.penzijo, sam v JS je treba zarezat

Kolikor se s tem celo res strinjam, je rezanje v JS praktično nemogoče, prav obratno je, število zaposlencev raste skozi leta (ironično, glede na dobo računalništva), plače se še dodatno dvigajo, dodatki se izplačujejo in skupna masa raste. JS povečini zagotovo nima želje, da epidemija čimprej mine. Sicer pa, ni se še rodil tak, ki bi v Sloveniji uspel racionalizirati JS, verjetno bo hiperinflacija to precej bolj učinkovito rešila, žal pa bo zaj* še marsikoga drugega.

Zgodovina sprememb…

denar se sproti zapravlja iz socialnih prispevkov, ni nekega magicnega fonda, kjer bi se ven jemal.

Ponzi piramida, če hočeš.

zobnik je izjavil:

Ja, če se odrečeš 200-400e svoje place...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

nevone ::

Višina minimalne pokojnine mora biti vezana na stopnjo produktivnosti družbe, ki je vsak dan večja, ker si s tehnologijo to zagotavljamo. Če gremo s predpostavko, da bomo že najeli kredit, če bo zmanjkalo je to pot v težave. Produktivnost ne sme pasti, je pa tako, da težaških fizičnih del skoraj ni več in veliko dela že opravijo stroji, ki jih sicer upravljajo ljudje, ampak so pri tem bistveno bolj učinjkoviti, kot če bi to delali ročno.

Ključ do uspeha je v rokah tistih, ki delo, ki ga opravljajo, opravljajo zato, da se nekaj premakne in ker imajo tudi nekoliko sreče, da so sposobni več od drugih in lahko prispevajo več. Seveda pa razna metanja polen njim pod noge ne prispeva k večji produktivnosti družbe.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

showsover je izjavil:

Za oba, samo izgleda, da ne razumeta; vidva kar solidarnostno dvigujta penzije, ko je starostna piramida obrnjena na glavo, napoveduje se val odpuščanj, zdaj smo videli dve firmi, skupno 1000 ljudi znotraj zadnjih 10 dni, medtem, ko v JS v tem času dobivajo dodatke, povišice in zaslužijo do 30k€ mesečno. Saj vem, ne razumeta, ker pač ne....

Ne. Vi ne razumete, da se v sedanji shemi ne da dovolj zaslužiti, če se še tako na glavo postavite. Vi moralizirate o na glavo obrnjeni piramidi in valovom odpuščanja. In ko zmanjka drugega, se najde dežurni krivec: javna uprava. Ponovno: v javni upravi država doplačuje strokovnjakom z višjo strokovno izobrazbo do minimalca. Ko "racionalizirate" javno upravo, boste dobili nekaj tisoč nezaposlenih na socialnih jaslih. Kaj z njimi? Izbrisati?
Država mora finacirati velike projekte, jih oddati domačim izvajalcem in, če je to potrebno, uvoziti dovolj delovne sile, ki bo plačevala davke. In bo dovolj za penzije. Verjetno pa bo fovšarija iz te teme vseeno ostala.

DostMam je govoril!

Daj, DostMam, ti misliš, da govoriš, v resnici pa neuspešno nakladaš in posplošuješ brez zveze. Ne doplačuje vsem, samo nekaterim, če tebi, si pač naje*, kaj morem, še za JS ni dovolj produktiven, kaj zdaj morem jaz za to. Vzemi tistim, ki zaslužijo 30kEUR v JS: klik. Bi ti sicer bil bolj hvaležen, če ne bi toliko pisal ampak bolj dajal povezave na kakšne primerjave in grafikone, saj veš, nekaj, kar je uporabno in ni poljubno elastično v forumske namene. Ne bo šlo, a ne? Saj vem, slabo si govoril, DostMam.

Saj vidim, da uživaš, ko zapirajo firme po Sloveniji in odpuščajo ljudi, ne razumeš pa posledic, niti teh. Potem se tudi tvojim doplačilom v JS sploh ne čudim, hvaležen bodi, da ti to še lahko finaciramo, prav dolgo, izgleda, več ne bomo mogli.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

No dej naštej kakega strokovnjaka, ki ima minimalno plačo v JS, to me pa res zanima.

sodeč po tem ko hodjo "3x stisnit enter, preložit nekaj papirjev" dobijo vsaj 1000 neto plače, praktično za malo delo dobro plačo.

in taki so proti dvogu min.penzije, ker bi za njih zmanjkalo, njim vzameš da daš drugim, zato POHLEP

Zgodovina sprememb…

nic te ne ustavlja, da se tudi ti zaposlis tam.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Niti njim, da kot strašni strokovnjaki delajo za več kot minimalca.

hojnikb je izjavil:

zaenkrat mi v gospodarstvu ustreza

Reycis ::

Comandante je izjavil:

solatko je izjavil:

Utk - Država je, od kar je penzijski sklad, sprejela nešteto izjem za pridobitev penzije, ki niso odvisne od vplačil, začenši z benificirano delovno dobo, kmačke pokojnine, socialne pokojnine,....... katere bi morala sproti plačevati iz proračuna, leta 1991 je obremenila sklad s skora 100k predčasnimi upokojenci, ki so iz statusa dajanja v PS, postali prejemniki sredstev iz PS, poleg tega ob privatizaciji ni namenila kapitala, katerega osnove so nastale s transferjem pokojninskih izdatkov zavezancev. Prva vlada je naredila zajeb, vse nadaljne pa so ga vzdrževale in višale pogoje za upokojevanje, nižale višino in celo za nekaj let zamrznile usklajevanje pokojnin. Zgodbo o uspehu so pripeljale do tega, da danes mladi ne vedo ali in koliko penzije jim bo v prihodnje sploh pripadalo.
Plače so veliko prenizke, da bi si ljudje po normalni poti (vlaganje v tretji pokoninski steber), prejemke za starost kaj dosti popravili, še tiste zneske, ki jih nekateri zaposleni morajo vlagat v, recimo Modro zavarovalnico, saj drugače ne dobijo čisto nič, pa se potem zaradi razno raznih mahinacij, skoraj prepolovi.
Sam sem financah sem vedno rad na varni strani, zato se pri 33 letih obnasam kot na ne bom nikoli dobil penzije. Nek fiksen, relativno velik procent od place vedno namenim za nalozbe, ki mi bodo bodisi drzale vrednost, bodisi prinasale pasiven dohodek (stanovanje za oddajanje, vlaganje v stabilne firme z dobrimi dividendami, kovine). Trenutno imam cistega pasivnega dohodka dovolj, da bi tudi brez penzije zelo skromno prezivel mesec.

Jasno mi je da neka penzija bo (sploh ker delam v Avstriji, kjer naceloma znajo racunat), ne morem pa vedeti kako visoka bo, ter kdaj jo bom docakal. Tako pa imam neko sigurnost.

Naivko, nobena gotovost ne obstaja. Glede na to, da se vse premika proti 400 se zdi, da bomo kmalu imeli 400 UTD in za kaj več bo treba delat.
Diversity is our greatest strength

hojnikb je izjavil:

Hmm, saj ne vem, kako je to mišljeno... Če imajo razpis (in preverjeno ne gre za kakšen nepotizem), se je bazen interesentov nedavno že precej povečal: 1 in 2, zna biti, da bo še večji vsaka 2 ali 3 tedne.

Comandante je izjavil:

Jasno mi je da neka penzija bo (sploh ker delam v Avstriji, kjer naceloma znajo racunat), ne morem pa vedeti kako visoka bo, ter kdaj jo bom docakal. Tako pa imam neko sigurnost.

Ne vem, če si res reprezentativen za slovenske razmere potem, si skoraj enakovreden temu: klik.

Zgodovina sprememb…

ja, ja tam v dodatkih je denar, ki bi ga lahko dal med upokojenci z min.penzijami....samo razporedit ga je treba, delavci ne bomo s tem nič prikrajšani na slabšem, samo zakaj se polovica naroda buni o tem dvigi iz 240 na 400+, ker se ne bo nič poznalo pri njih s 600+.
Zato tega pohlepa enostavno težko razumet.

Comandante ::

Ne vem, če si res reprezentativen za slovenske razmere potem, si skoraj enakovreden temu: klik.

Seveda nisem reprezentativen. Ampak vedno se da nekaj prisparat, ce je interes. Sam imam k sreci solidne prihodke, pa vseeno vozim star varcen avto letnik 2013, uporabljam 5 let star telefon in se zadovoljim z dopustom pri juznih sosedih. Ne cutim potrebe po vec.

Po drugi strani poznam mnogo ljudi ki spicijo vse kar imajo, pa se kaj sposojenega poleg. Picijo pa bistveno vecji luksuz pa mene. Maldivi, telefoni za dva jurija, novi avti na leasing, itd. Ko zagusti, pa cakajo da drzava pomaga. Ne vem no, meni se to zdi neumno.

sva že dva, sam varčujem, večina pa misli da sem reven, ker pač mam telefon za 30 evrov in avto za 400 evrov.

aborko ::

Upam, da ne varčuješ v EUR, ker to potem ni varčevanje...

Utk je izjavil:

No dej naštej kakega strokovnjaka, ki ima minimalno plačo v JS, to me pa res zanima.

Link: https://www.seja.si/33/placni-razredi-n... vsem do 22. plačilnega razreda država doplačuje do minimalca. Med njimi so tudi delovna mesta z zahtevano višješolsko strokovno izobrazbo.

Informacija za gtfoja: nisem zaposlen v javni upravi, mi ne doplačujete nič. Vaš link ne govori o javni upravi. Menim, da ni potrebno linkati splošno znanih dejstev:
- iz krize gospodarstvu pomagajo države z ukrepi na globalnem planu
- naša država oddaja največe infrastrukturne projekte tujim podjetjem, le-ta sicer oddajo nekaj dela tudi lokalnim izvajalcem, vendar je iz tega izkupiček beden
In spet vprašanje vam, gtfo: kaj bi vi naredili s presežnimi zaposlenimi iz javne uprave? Jih izbrisali? Samo povejte, ni treba navajati virov.

Kot rečeno: govoril sem in o tem ne mislim več. O pametnih predlogih pa z veseljem.

DostMam je izjavil:

In spet vprašanje vam, gtfo: kaj bi vi naredili s presežnimi zaposlenimi iz javne uprave? Jih izbrisali? Samo povejte, ni treba navajati virov.

Kot rečeno: govoril sem in o tem ne mislim več. O pametnih predlogih pa z veseljem.

Dragi DostMam, isto bi napravil kot se s presežnimi zaposlenimi zgodi v ZS, zakaj bi delal razlike med JS in ZS glede presežnih delavcev?
Ti bi, po drugi strani, prezaposlil presežne delavce iz ZS v JS, denar bi ti dala pa ECB ali kako?
Mislim, imaš priliko teh 1000 iz zadnjih 14 dni zaposliti v JS? Pa iz naslednjih 14 dni? In naslednjih 14 dni?
No, kakorkoli, zatečena stanja je potrebno odpraviti, ker sicer bo sistem kolapsiral.
Je sicer že zelo na dobri poti.

Še kakšno pametno vprašanje, DostMam?

Zgodovina sprememb…

gfto, popolnoma mimo domnevate. Prav srem me je, da moram sam sebe citirati:

DostMam je izjavil:

...
Država mora finacirati velike projekte, jih oddati domačim izvajalcem in, če je to potrebno, uvoziti dovolj delovne sile, ki bo plačevala davke. In bo dovolj za penzije. Verjetno pa bo fovšarija iz te teme vseeno ostala.
...

DostMam je izjavil:

Država mora finacirati velike projekte, jih oddati domačim izvajalcem in, če je to potrebno, uvoziti dovolj delovne sile,

Poudarek na MORA, torej naštej velike državne projekte v teku, prosim.
Jaz vidim (pa ne samo jaz, tudi marsikdo drug, nekateri k sreči tu in tam prijavijo) v JS izredno dosti korupcije, nepotizma in neracionalnega delovanja, neupravičenih privilegijev, ti pa pač ne.
Kaj zdaj, DostMam, nekje se tvoja benevolentna teorija zaključi, nastopi pa kruta realnost, že videno v zgodovini, periferija pač ni prioriteta.
Sam se fokusiram na realnost, ne moraliziram in ne filozofiram.
Ti pač temu praviš favšija, upam, da sva zaključila.

Skoraj si me ogoljufal za odgovor, kaj boš naredil ti (ja, ti, državni investitor!) s 1000 presežnimi delavci iz ZS iz Ormoža iz Slovenj Gradca zadnjih 14 dni?

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

DostMam je izjavil:

gfto, popolnoma mimo domnevate. Prav srem me je, da moram sam sebe citirati:

DostMam je izjavil:

...
...

NEUMNOST, če država fianncira velike državne projekte je neto flow denarja še vedno nižji kot če bi raje denar ne porabila...

Veš, ta tvoja logika me spominja na logiko, da ljudje ki delajo v JS in JU da oni PLAČUJEJO za ZPIZ, NIKAKOR, davkoplačevalci iz ZS plačujemo njihov ZPIZ, oni samo prekladajo denar po kontih!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

DostMam je izjavil:

Utk je izjavil:

Link: https://www.seja.si/33/placni-razredi-n... vsem do 22. plačilnega razreda država doplačuje do minimalca. Med njimi so tudi delovna mesta z zahtevano višješolsko strokovno izobrazbo.

Ne vidim linka na "strokovnjaka" na minimalcu.

Utk je izjavil:

DostMam je izjavil:

Utk je izjavil:

Vam google ne dela? Uporabite Qwant: http://www.sdrs.net/Dokumenti/urejen_ka..., str. 59 in 60. Pa oprostite, to sem kar tako na hitro poiskal za vas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DostMam ()

blink ::

stevemcq_ je izjavil:

blink je izjavil:

zobnik je izjavil:

Levica je predlagala, da bi se min.penzije dvignile na dobrih 400 evrov (prej 240). Seveda polovica upokojencev je proti temu, kak pohlep, požrešnost, da v razviti državi ne privoščimo da si revni nekak izvlečejo iz revščine. 400 evrov je še vedno globoko pod pragom revščine, da pa temu nasprotuje polovica ljudi (bral komentarje na facebook-U) potem pa so ljudje res s pokvarjenimi srcem. Kaj hočejo, da čimprej zapustijo ta svet s 240 evri...da bo za njih ostalo, ki so proti.:'(

Pokojnine bi bilo potrebno zmanjšati za 25%, toliko se trenutno doplačuje iz proračuna (davkov) ki nimajo nobene veze s pokojninami. PAYG piramidni pokojninski sistem že kaže svojo šibkost - preveč upokojencev, premalo aktivno zaposlenih (vplačnikov).

Zakaj ne bi postavili kakšna taborišča in po uradni poti zmanjšali število upokojencev za 25%, ko smo že pri takšnem razmišljanju? Že tako je visoka številka upokojencev, ki živi pod pragom revščine in potem se najdejo heroji, ki pridejo z takšnimi in podobnimi idejami na plano. Če se lahko tiska denar, da se rešuje kapitalizem kot sistem(korporacije) in banke, se lahko tudi dviguje standard upokojencev in vseh oseb, ki bodo imeli to srečo v življenju, da bodo lahko to postali. Nič čudnega, da je Slovenija v takšni situaciji, kot se trenutno nahaja, saj je večina vodstvenega kadra in politikov podobnega mnenja

Taborisca so strosek in se nehumana. Najbolje da se zmenimo takole - tisti 'solidarni' ki ste za zvisanje pokojnin placajte 2x pokojninske prispevke (da jih bodo trenutni upokojenci uporabili za visje pokojnine), ostali pa placujejo tako kot zdaj. Seveda se vam ti prispevki ne bodo priznali kot 2x pokojnina, ker gre za strosek 'solidarnosti'.

P.s.
Tistim v JS pa se 'solidarnostno' zmanjsa neto placa za dodaten pokojninski prispevek, da je brutobruto enak kot prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

Mato989 ::

DostMam je izjavil:

Utk je izjavil:

ok zdaj pa ti genij meni razloži kateri del pa država ne plača pri tistih do 22. razreda? =)

Pol boš morda dojel kakšno neumnost si napisal!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Gospod je hotel link in ga je dobil.

DostMam je izjavil:

Utk je izjavil:

DostMam je izjavil:

Utk je izjavil:

Vam google ne dela? Uporabite Qwant: http://www.sdrs.net/Dokumenti/urejen_ka..., str. 59 in 60. Pa oprostite, to sem kar tako na hitro poiskal za vas.

Ja, res sami strokovnjaki. Direkt s faksa. Pardon, srednje šole.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokojninski steber kako preprečiti njegov zlom ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12812406 (8343) Levica
»

Nižanje pokojnin najstarejši populaciji? (strani: 1 2 3 4 )

15514968 (10691) solatko
»

Zakaj nadure ne gredo v delovno dobo? (strani: 1 2 )

5211435 (8651) solatko
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12321175 (18813) lexios

Več podobnih tem