Forum » Loža » Zakaj tako striktni ukrepi v Evropi?
Zakaj tako striktni ukrepi v Evropi?
Temo vidijo: vsi
FiReFTW ::
Počasi mi že malo najeda to vse, v Evropi imamo daleč najbolj striktne ukrepe za koronavirus.
V južni Ameriki povečini ni nekih vlkih ukrepov, v Aziji po večini ni nekih vlkih ukrepov, v Oceaniji tak al tak ne, tudi v severni Ameriki in zda večinoma ne, določene države imajo malo bolj določene manj.
Tukaj v Evropi pa imamo najbolj striktne ukrepe in ogromno nepotrebnih in nesmiselnih.
Meni se to ne zdi več normalno?
Zakaj furamo takšne stroge ukrepe tukaj?
V južni Ameriki povečini ni nekih vlkih ukrepov, v Aziji po večini ni nekih vlkih ukrepov, v Oceaniji tak al tak ne, tudi v severni Ameriki in zda večinoma ne, določene države imajo malo bolj določene manj.
Tukaj v Evropi pa imamo najbolj striktne ukrepe in ogromno nepotrebnih in nesmiselnih.
Meni se to ne zdi več normalno?
Zakaj furamo takšne stroge ukrepe tukaj?
- zaklenil: bluefish ()
bluefish ::
Nisi ravno na tekočem z novicami:
https://www.japantimes.co.jp/news/2021/...
https://www.bbc.com/news/world-asia-chi...
https://www.abc.net.au/news/2021-03-17/...
...
...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
pegasus ::
Glede na to, da pandemija še traja, so ukrepi premalo strogi. Če bi bili dovolj strogi, bi jo bilo konec sredi aprila lani.
zobnik ::
To sploh ni res sam poglej kaj se dogaja v Indiji:
Pr nas da bi enga tkole bi bla cela panike in vsak dan na FB delitve objav o nasilju
Pr nas da bi enga tkole bi bla cela panike in vsak dan na FB delitve objav o nasilju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
zmaugy ::
Zakaj ne bi odpotovali v Brazilijo, fantje?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
koli99 ::
Res je, ukrepi so strogi, ampak kljub temu je recimo mozno potovati marsikam...
Danes se vrnil iz Italije (par dni), 3 tedne nazaj sem bil v Barceloni, cez 3 tedne v Turcijo, sodelavec gre jutri v Mehiko, itd...
Danes se vrnil iz Italije (par dni), 3 tedne nazaj sem bil v Barceloni, cez 3 tedne v Turcijo, sodelavec gre jutri v Mehiko, itd...
sharp126325 ::
HotBurek ::
V Belarusiji je kr odprto.
Ali ima kdo podatke o številu smrti z (z??? in ne zaradi?) kovidom za Belorusijo in da bi se potem to primerjalo naprimer z Slovenijo?
Ali ima kdo podatke o številu smrti z (z??? in ne zaradi?) kovidom za Belorusijo in da bi se potem to primerjalo naprimer z Slovenijo?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
belimato ::
Zanimiva je tudi florida - in to sploh ni edina zvezna država brez hudih ukrepov. Če bi se napovedi naših strokovnjakov uresničile, bi bila populacija republikancov že zdesetkana - florida pa samo še ime za močvirje aligatorjev.
A110 ::
Podobno so ljudje omenjali Bosno, kako je vse odprto in se jim ne dogaja nič. Zdaj pa so na robu apokalipse. Stvar pač tiho raste (kot je pri nas poleti oz v začetku jeseni) in potem, ko pride z zamikom je marsikdaj že prepozno za ukrepanje.
gozdar1 ::
Ker ima v povprečju staro prebivalstvo in ker se politiki bojijo odgovornosti ter temu, da bi se zamerili najvažnejšemu delu svoje volilne baze.
Heisenberg ::
Podobno so ljudje omenjali Bosno, kako je vse odprto in se jim ne dogaja nič. Zdaj pa so na robu apokalipse. Stvar pač tiho raste (kot je pri nas poleti oz v začetku jeseni) in potem, ko pride z zamikom je marsikdaj že prepozno za ukrepanje.
Od kje ti to? Iz medijev, ki vse napihujejo?
Kolegi iz Sarajeva in okolice pravijo da življenje poteka naprej normalno, po balkansko pač, hebe se njim za ukrepe.
TheBlueOne ::
Menda gre na slabse. Ljudje praviloma nima obcutka za eksponentno rast. Boris se, da si recimo med 500 in 1000, ce pa popustis pa je hitro 2000, 4000, 8000.
HulkHogan ::
TheBlueOne je izjavil:
ce pa popustis pa je hitro 2000, 4000, 8000.
Se strinjam, zato pa morajo ti ukrepi ostati za večno.
hendriks ::
TheBlueOne ::
TheBlueOne je izjavil:
ce pa popustis pa je hitro 2000, 4000, 8000.
Se strinjam, zato pa morajo ti ukrepi ostati za večno.
Menda racunajo na cepiva. Ce ne bi bilo cepiv in bi smrti bile neizogibne bi lahko samo poskusil povecati bolniske kapacitete in stisnit zobe.
;-) ::
Nisi ravno na tekočem z novicami:
...
Tele novice nisem preverjal, ampak ko so nam trobli da je lockdown v Egiptu sem se pogovarjal s sosolko, ni bilo mask. V mehiki trenutno ni mask, v Egiptu ta trenutek tudi ne. Pred NY so bile novice Italija v lockdownu, kolega je bil tam, se mi je smejal, je posiljal slike iz kafica. Dosti novic nam servirajo a niso preverjene zelim reci samo.
Isto kot je sedaj s prehodom meje na HR. Pa menda skoraj vsi vemo ali poznamo koga ki hodi dol BP, no razen nasih ministrov:)
mahoni ::
https://www.krone.at/2369428
Toliko o nevarnem virusu. Si pozitiven in kao v karanteni, ker si na smrt bolan, ampak vseeno imas dovolj energije za attack na policijo.
Toliko o nevarnem virusu. Si pozitiven in kao v karanteni, ker si na smrt bolan, ampak vseeno imas dovolj energije za attack na policijo.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
zmaugy ::
V Tanzaniji na primer sploh nimajo COVIDa:
" John Magufuli: Tanzania's president dies aged 61 after Covid rumours"
https://www.bbc.com/news/world-africa-5...
" John Magufuli: Tanzania's president dies aged 61 after Covid rumours"
https://www.bbc.com/news/world-africa-5...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
mahoni ::
Potem pa prides v bolnisnico in ti ne dajo not, da ne vidis praznine. Film za rajo.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.
Zgodovina sprememb…
Horas ::
Potem pa prides v bolnisnico in ti ne dajo not, da ne vidis praznine. Film za rajo.
točno to. kako da pri poročilih ni nobenih posnetkov znotraj bolnice?? posnetkov bolnikov??? vsi vemo zakaj ane
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
Ja seveda, zato ne pustijo ljudi v bolnico polno okuženih da nebodo ljudje videli da so prazne. Zagotovo ne obstajajo drugi razlogi zakaj nekdo ne sme v bolnico. Fak kašne bedarije vse lahko preberes. Kaj točno bi pridobil s posnetki bolnic na poročilih? Bi se dobro počutil če bi ti in vsa slovenija po tv videli recimo tvojo bolno mamo, po možnosti še sredi kakšne preiskave?
scipascapa ::
Evropa bi morala narediti tako kot Kitajska pa mir. 1-2 meseca zaprto vse, da pocrka in živimo dalje.
Tako se pa skoz širi.
Tako se pa skoz širi.
. Mama dela v bolnici kjer je tudi covid oddelek. Tako, da bom kar verjel svojem "viru" o dogajanju v bolnici in ne neznancu ki pravi da je štel postelje v bolnici
c3p0 ::
So pa ti oddelki in ležišča strogo fiksni, po številu. Bi si človek mislil, da se da kaj dozidat, razširit, ampak ne.
Pri krizi stoletja, bi novih bolnic moralo biti že kar nekaj, tudi skrajšani tečaji za vzgojo osebja, ki zna delat s takimi bolniki. Ne mi reči, da moraš vedet vse kosti in mišice na pamet, v latinščini, da znaš negovat bolnika.
Pri krizi stoletja, bi novih bolnic moralo biti že kar nekaj, tudi skrajšani tečaji za vzgojo osebja, ki zna delat s takimi bolniki. Ne mi reči, da moraš vedet vse kosti in mišice na pamet, v latinščini, da znaš negovat bolnika.
showsover ::
Ker smo fu*njena stara civilizacija, ki bo sama sebe izumrla. Preventiva hujša od bolezni, sploh v pocrkljani, povsem individualizirani snowflake družbi, ki vsak kriv prst dojame kot lastno obglavljenje. Pač ene pi*de pa še noro bogatijo na račun upada gospodarske aktivnosti, imajo takšne zaslužke kot še nikdar do sedaj, dela pa skoraj nič. Jebiga. Za nami potop.
Po mojem je to kakšna uvodna vaja za nastop v predstavi Veliki filter.
Po mojem je to kakšna uvodna vaja za nastop v predstavi Veliki filter.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
Ja seveda, zato ne pustijo ljudi v bolnico polno okuženih da nebodo ljudje videli da so prazne. Zagotovo ne obstajajo drugi razlogi zakaj nekdo ne sme v bolnico. Fak kašne bedarije vse lahko preberes. Kaj točno bi pridobil s posnetki bolnic na poročilih? Bi se dobro počutil če bi ti in vsa slovenija po tv videli recimo tvojo bolno mamo, po možnosti še sredi kakšne preiskave?
Jaz, na žalost, v zadnjem letu veliko hodim v bolnice. Od lanskega poletja do začetkov ukrepov je gužva padla na 0.
Kaže da je tako kot gripa izginil tudi rak, bolezni ožilja, tumorji, ciroza, avtoimunske bolezni... Kaže da maske res delujejo
showsover ::
Kaže da je tako kot gripa izginil tudi rak, bolezni ožilja, tumorji, ciroza, avtoimunske bolezni... Kaže da maske res delujejo
Normalno, da zahodno-civilizacijska covid preventiva deluje: klik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
LukiYo ::
koli99 ::
Jaz sem šel do Barcelone z avtomobilom in po celotni Franciji in Španiji nisem zasledil nobenega tujega avtomobila. Nekaj po Italiji.
Pac-Man ::
Jaz, na žalost, v zadnjem letu veliko hodim v bolnice. Od lanskega poletja do začetkov ukrepov je gužva padla na 0.
Folk se ali boji da bo fasal COVID ali noče obremenjevat sistema. Zato odlašajo in se zgodi
https://www.msn.com/en-gb/entertainment...
Če si veliko po bolnicah veš, da notri spuščajo 15 min pred naročenim terminom. Pomaga proti gužvi.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Folk se ali boji da bo fasal COVID ali noče obremenjevat sistema. Zato odlašajo in se zgodi
Jaz se ne bojim kovida in mislim da sem upravičen do storitev za katere plačujem, pa imam celo štalo da se preboriš do napotnice/pregleda.
Če si veliko po bolnicah veš, da notri spuščajo 15 min pred naročenim terminom. Pomaga proti gužvi.
Ker sem imel pregled zelo daleč stran sem bil v bolnišnici uro prej in sem šele pri registraciji na avtomatu izvedel da se lahko prijavim največ 30 minut prej.
OrkAA ::
To da ukrepi izven evrope niso striktni je odvisno od perspektive ...
Jaz trenutno zivim na tajskem, kjer znotraj drzave prakticno nimamo nekih resnih ukrepov, ker je stevilo primerov minimalno, imamo pa en dokaj drasticen ukrep, zaradi katerega je posledicno primerov dosti malo.
Ko vstopis v drzavo je obvezna 15 dnevna karantena. To pomeni, da moras vnaprej bukirat enega izmed hotelov, kjer opravljajo karantene in si potem prakticno zaprt v sobo 2 tedna. Vmes imas eno uro na dan, da gres na hotelski vrt. V tem casu ti tudi opravijo 2 PCR testa, tako da je dokaj ziher, da nicesar ne prineses v drzavo.
Jaz trenutno zivim na tajskem, kjer znotraj drzave prakticno nimamo nekih resnih ukrepov, ker je stevilo primerov minimalno, imamo pa en dokaj drasticen ukrep, zaradi katerega je posledicno primerov dosti malo.
Ko vstopis v drzavo je obvezna 15 dnevna karantena. To pomeni, da moras vnaprej bukirat enega izmed hotelov, kjer opravljajo karantene in si potem prakticno zaprt v sobo 2 tedna. Vmes imas eno uro na dan, da gres na hotelski vrt. V tem casu ti tudi opravijo 2 PCR testa, tako da je dokaj ziher, da nicesar ne prineses v drzavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OrkAA ()
Smrekar1 ::
Razlika med večjim delom Azije in Evrope ti je hitro jasna, ko enkrat ugotoviš, da je Ljubljana precej severno od Vladivostoka in Neapelj severno od Pekinga.
DamijanD ::
OrkAA, to bi takrat daljnega novembra 2019 morala narediti EU - lockdown za vstop v EU, znotraj pa vse dovoljeno in bi bilo pomoje kar ok. Ampak kdor bi to takrat predlagal bi ga linčali...
OrkAA ::
Smrekar1: Te teorije o temperaturi ne pojasnijo cisto zakaj je v Indoneziji in Braziliji totalen fuckup glede korone.
sbawe64 ::
Razlika med večjim delom Azije in Evrope ti je hitro jasna, ko enkrat ugotoviš, da je Ljubljana precej severno od Vladivostoka in Neapelj severno od Pekinga.
Belorusija, Rusija, Švedska so kot kaže na ekvatorju.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
m0LN4r ::
Glede na to, da pandemija še traja, so ukrepi premalo strogi. Če bi bili dovolj strogi, bi jo bilo konec sredi aprila lani.Nope, strozji ukrepi bi zadevo podaljsali za 5x.
Naravno bi se prekuzli ze zdavnaj. Zdaj pa cakamo na inekcije, ki se bodo dilale se 3 leta.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
OrkAA, to bi takrat daljnega novembra 2019 morala narediti EU - lockdown za vstop v EU, znotraj pa vse dovoljeno in bi bilo pomoje kar ok. Ampak kdor bi to takrat predlagal bi ga linčali...
Kot če rečeš koroni kitajski virus- linč.
Če pa napišeš da gre za Britansko korono pa je vse totalno košer.
Kolonialistični virus !!!!1!
UK COVID Variant Will Likely 'Sweep the World,' British Scientist Warns
jest10 ::
sbawe64 ::
Glede na to, da pandemija še traja, so ukrepi premalo strogi. Če bi bili dovolj strogi, bi jo bilo konec sredi aprila lani.
Kakšna svetovna pandemija, lepo vas prosim ? V Slo je Ronca skozi napihnjene uradne številke uspela pokončati 0,5% starejših od 80 let in še to v 95% v DSOjih, ki so bili zaprti za obiskovalce.
Če gledaš 24/7 msm propagando skozi okno zunanjega opazovalca se lahko samo čudiš, kako daleč je že prilezel program psihološke vojne vlad proti državljanom.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
To, da pa je veliko okuzenih, ker muhasto zimsko vreme zadnje 3 mesce, pa nima veze s Covid okuzbami, pa da se prakticno lahko ze za vsakim vogalom testiras.
Stevilke se, da zelo enostavno manipulirati, ko enkrat zacnes tudi tiste sestevati med okuzene, katerim korona prakticno ni nic drugega, kot mal hujsi prehlad in zaradi tega ne hodijo ponavadi k dohtarju. Zdaj pa gres, testiras +1+1+1+1
Stevilke se, da zelo enostavno manipulirati, ko enkrat zacnes tudi tiste sestevati med okuzene, katerim korona prakticno ni nic drugega, kot mal hujsi prehlad in zaradi tega ne hodijo ponavadi k dohtarju. Zdaj pa gres, testiras +1+1+1+1
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
FTad ::
Ja, če bi takrat kaj takega izjavil, bi te linčali. Saj je že Trump takrat rekel, da bo prepovedal lete iz Kitajske, pa so ga oklicali za rastista ipd...
bedarija ::
torej miljonta tema, na temo covid ukrepov, ki nič ne doprinese k diskusiji in se je že začela z OP-jevo nevednostjo oziroma lažjo. kdaj se bodo take stvari pobrisale?
Ste ze odprli prvi sampanjec za eno letni jubilej korona bedarije?
Jaz vam povem, kaj pride z 90% verjetnostjo. Politika bo skusala zadevo zavito v folijo vlecti se do jeseni, potem bo narod ze prevec nestrpen, padale bodo tozbe, kot recimo v DE trenutno padajo ze tozbe dolocenih trgovskih verig proti vladi v nekaj miljonskih stevilkah in ko bo dovolj protestov, prag revscine in nezaposlenosti taksen kot v 90ih, bodo pac rekli:
- nic narode, ukrepov bo konec in s korono bomo morali ziveti. Izgovor pa bo seveda lepo zavit v celofan, zdaj pa vec ni nevarnosti, ker se nas je ze toliko in toliko okuzilo in vecina, ki so bili usojeni na smrt so ze mrtvi, tako da lahko zacnemo z normalnim zivljenjem
Posledice, ki pa bodo ekonomski razseznosti so sledece. Imam sicer eno zbirko podatkov, ki kaze trend za 2019-2020-2021, ampak nekako takole:
Nadpovprecna podrazitev:
- hrane
- elektrike
- vode
- goriva
- najemnine
- nepremicnine
- posledicno storitve
- visji davki na vseh podrocjih
No sej podrazitve so ze v poteku od lanskega poletja in v planu za 2021 in 2022.
Povprecne place se bodo mogoce dvignile za 10% - zivljenski stroski pa se bodo dvignili za 30-50% v okviru naslednjih 5 let.
To je cena, ki jo bomo morali placati zaradi teh ukrepov. To, da bodo trenutni otroci in mladina cez 10-15 let zelo tezko zaposljivi v gospodarstvu, je problem o katerem se bomo pogovarjali sele takrat.
Jaz vam povem, kaj pride z 90% verjetnostjo. Politika bo skusala zadevo zavito v folijo vlecti se do jeseni, potem bo narod ze prevec nestrpen, padale bodo tozbe, kot recimo v DE trenutno padajo ze tozbe dolocenih trgovskih verig proti vladi v nekaj miljonskih stevilkah in ko bo dovolj protestov, prag revscine in nezaposlenosti taksen kot v 90ih, bodo pac rekli:
- nic narode, ukrepov bo konec in s korono bomo morali ziveti. Izgovor pa bo seveda lepo zavit v celofan, zdaj pa vec ni nevarnosti, ker se nas je ze toliko in toliko okuzilo in vecina, ki so bili usojeni na smrt so ze mrtvi, tako da lahko zacnemo z normalnim zivljenjem
Posledice, ki pa bodo ekonomski razseznosti so sledece. Imam sicer eno zbirko podatkov, ki kaze trend za 2019-2020-2021, ampak nekako takole:
Nadpovprecna podrazitev:
- hrane
- elektrike
- vode
- goriva
- najemnine
- nepremicnine
- posledicno storitve
- visji davki na vseh podrocjih
No sej podrazitve so ze v poteku od lanskega poletja in v planu za 2021 in 2022.
Povprecne place se bodo mogoce dvignile za 10% - zivljenski stroski pa se bodo dvignili za 30-50% v okviru naslednjih 5 let.
To je cena, ki jo bomo morali placati zaradi teh ukrepov. To, da bodo trenutni otroci in mladina cez 10-15 let zelo tezko zaposljivi v gospodarstvu, je problem o katerem se bomo pogovarjali sele takrat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
darkolord ::
IMO so te podražitve bolj pokazatelj tega, da nam gre (preveč) dobro. Nepremičnine se prodajo skoraj po poljubnih cenah (tudi 300k, 400k za neko srednje veliko ne-luksuzno stanovanje), očitno imajo ljudje toliko denarja, da jih tudi kupijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | cepiva in krvni strdki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13340 (5222) | Mato989 |
⊘ | Pandemija presežene umrljivosti (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 110021 (58012) | 133127 |
» | V ZDA odobrili dvovalentno cepivo proti covidu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13084 (9162) | darkolord |
⊘ | S 1. novembrom zaostreni ukrepi za zajezitev okužb (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12338 (10563) | Invictus |
⊘ | Da bo cepljenje lazje: zbiram proticepilske lazi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8776 (6996) | BigWhale |