» »

Prehod na macOS

Prehod na macOS

mahoni ::

Se je ze kdo sel tega? Prov na zivce mi gre poslusat neznalce, ki tega OS-a niso nikoli videli, kako je to bedn sistem, zaprt, pa ne vem kaj se, a nihce od teh ga niti povohal ni, kaj sele resnicno sprobal.

Rad bi ga spoznal, a da ga spoznam, bi moral preiti na tak sistem.

Se sploh splaca investirati cas v to? Mam ene par se odprtih projektov, pa ne vem ce bi zacenjal se s tem. Seveda bi moral najprej nabaviti en macOS notebook.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

uvodV?? ::

Kje je problem?

opeter ::

To se moraš ti sam odločit, če je prehod smiseln ali ne.
Vse je tudi odvisno od tega, katere program želiš uporabljati na njem.

Pri Appleovem sistemu so določene zadeve vezane na njihove storitve (Appleov ekosistem), seveda pa lahko oper. sistem uporabljaš brez teh, računalnik pa v off-line načinu.

Moraš pa vedeti, da na M1 računalniku x86 Windows in Linunx programi NE DELUJEJO! Vprašanje je tudi, kakšna bo prihodnost Rosette 2 (ki omogoča, da poganjaš obstoječe x86/Intel Mac programe na M1/ARM računalnikih).

Če se ti ne mudi, počakaj še nekaj tednov, baje bodo kmalu predstavili nove računalnike z nadgrajenimi Apple procesorji.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

mahoni ::

Ni problema, ampak prov bolijo me usesa, ko poslusam sodelavce kako simfajo ta OS, nihce ga pa ni sprobal. Jaz recimo sem cisto neodvisen od tipa OS-a / hardware...

Rad bi se ga naucil, pa dokazal da temu ni tako, ampak ce se grem tega, potem bi moral opraviti ta prehod za "vedno". Ne da kupujem zdej drage naprave, samo za neko testiranje.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

shadeX ::

Kot OSX in Windows uporabnik, lahko rečem da je macOS super za uporabljat.

Ampak samo zaradi OS-ja je brez veze investirat čas v to, če nimaš nekega tehtnega razloga. Če ni prav nuja, se raje ne vezat na določenega proizvajalca, ker bo na dolgi rok bolelo.

profii ::

Ko bo pošta slovenije naredila eSpremnico, da deluje na macu bom tudi jaz menjal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple predstavil čip M1 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Novice / Procesorji
1130107927 (63563) Zimonem
»

Mac & Windows

Oddelek: Pomoč in nasveti
191333 (923) Invictus
»

Apple se poslavlja od Intelovih procesorjev v Macih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Procesorji
21840163 (30782) MrStein
»

Gnome ali KDE? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
7910004 (4717) Kostko

Več podobnih tem