» »

Kakšni so ljudje v odročnih krajih?

Kakšni so ljudje v odročnih krajih?

enemon ::

Pogosto slišim zelo nasprotujočo si sliko, lahko gre celo za isto vas: eni pravijo, da so ljudje tam super, pripravljeni pomagati, sproščeni, odprti. Drugi spet pravijo, da so čudni, opravljivi, obsedeni z vero in politiko, da nagajajo... Ali se ljudje po slovenskih vaseh tako zelo razlikujejo med seboj? Ali res obstajajo neke bolj kritične točke, kot se govori za Šenčur recimo? V katerih krajih so ljudje najbolj "uizi"?
  • zaklenil: BigWhale ()

mailer ::

Odvisno kako naletiš. Loterija kot v kakšnem bloku. Najdejo se angelske duše in pacienti.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zimonem ::

Šenčur ni odročen.

PacificBlue ::

Najbolj sproščene in dobrohotne ljudi imaš v Prekmurju, sledi verjetno S. Primorska..
I’m out.
:3

Zimonem ::

ljudje tam super, pripravljeni pomagati, sproščeni, odprti. Drugi spet pravijo, da so čudni, opravljivi, obsedeni z vero in politiko, da nagajajo...

Nahaja ponavadi eden ali dva. Sicer so pa v splošnem ljudje vredu. Nihče ne bo več nadte pošiljal inkvizicijo če ne greš h maši. Se pa tisti ki hodijo malo bolj poznajo. Ampak ni neke pene okrog tega.

Siddh ::

Pri nas na vasi k maši hodijo samo res stare babice, kak dedek, otroci zaradi verouka pa kakšna mamica zraven njih, ki hoče imet 1 uro mira.
Načeloma se ljudje ne sekirajo za vero, če sam tega ne omenjaš ali vsiljuješ. Isto za politiko.
Opravljanje pa bo, če se boš vključil v družbo brez tega ne gre, o nečem se pač treba pogovarjat :D. Glede pomaganja, nagajanja itd. vse je odvisno koliko in kako se boš vključil v lokalno družbo, vsepovsod so neka nasprotja, športniki proti gasilcem, kulturno društvo proti upokojencem, kmetje proti bolj urbanim ljudem, ki bi vas imeli za predmestje. Nikjer pa ni enako.
Vglavnem je tako, kolikor boš samo drugim dajal, pomagal, se pogovarjal, toliko potem tudi dobiš nazaj, pa naj bo dobro ali slabo. Vsepovsod so različni ljudje. Tudi ni problema če se za sebe držiš, načeloma te nihče ne bo drezal, razen če res nimaš sreče in naletiš na čudne sosede. Imamo ene sosede s katerimi se poznamo že več generacij in se družimo skoraj vsak dan, pa potem druge sosede, ki so se vselili pred 15 leti in niti ne vem kako se pišejo. Pač niso pokazali interesa da bi se vključili v našo družbo.

zobnik ::

Predvsem zarada enga, dva, tri ki širijo laži o sovaščanih v negativnem smislu. Jaz sem na vasi v hribih in dokler men ne delajo škodo potem lahko tudi sklepaš, da so pošteni ljudje, sama okolica ti tudi vse pove, pospravljen okol in porihtano to je spet pozitivno.....

IL_DIAVOLO ::

Če imas urejene meje, tezav naceloma ne more bit. Drugače pa je lahko prava nočna mora, ker starejsi ljudje ne odstopajo od svojega, tudi ce občina pravi drugace.

Drugih tezav ne vidim.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

zobnik ::

Pr nas je 400.000m2 velikost in so tud problemi z mejami bli....

A110 ::

Povsod se najdejo "čudni". Sam sem odraščal v manjšem mestu (cca 15k), imel vikend na podeželju (še razmeroma civilizacija brez nekih hribov), imel sošolce v sš večinoma iz največjih možnih vukojebin pa so bili vsi normalni. Šel študirat v ljubljano, toliko primitivcev kot sem tam srečal jih nisem nikjer. Podobno je bilo v vseh večjih mestih po evropi. Na deželi boš imel tudi problematike, socialne probleme,... ampak zelo redko ti bo kdo težil ko se boš samo šel mimo njega na ulici kot se to dogaja v večjih mestih. En tak primer imaš z rogovci. Boš srečal na deželi ljudi ki se bodo naselili v zapuščeni tovarni in trdili da je njihova? Prav tako sem veliko več prijaznosti in nesebičnosti doživel od vrstnikov iz vseh možnih koncev slovenije. Ponavadi so ravno ljubljančani bili tisti (če že kdo) ki bi, vsak zase kupovali pijačo preden se gre ven in gledali da jim kdo tega slucajno ne spije,.. Nočem posploševati, še zdaleč ne. Ampak sem pri več posameznikih iz mest opazil čudno obnašanje kot pa pri "kmetih iz hribov". Pojdi kdaj zvečer v kako gostilno v prekmurje in vrjamem da se boš imel bolje kot pa v recimo lj ali mb. Imaš pa tudi pri nekaterih hribovcih ekstremiste kjer še vedno velja da več kot fizično narediš več veljaš.

Kebo ::

Veliko je tudi odvisno od odnosov v sami vasi. Od očeta teta je živela v vsaki, kjer so bili vsi skregani zaradi stvari ki so se dogajale med 2. SV.

cvalsr ::

Navajam:
"Odvisno kako naletiš"

Ja, je pa zelo odvisno tudi KDO! naleti. Vsak ja pač sam zlati angel in so vsi drugi okoli njega problem, kajneda. Ker se mora seveda cela vas takoj prilagoditi prišleku, da bo vse po njegovem in takoj prenehati z gnojnico, kurjenjem pozimi, cerkvenim zvonenjem, ropotanjem s traktorjem,... kajneda. Vedno je odnos obojesmeren.
Kar ostani v mestu, kjer ni nobene "odročnosti", kajneda.

Navajam še tole:
"Če imas urejene meje, tezav naceloma ne more bit. Drugih tezav ne vidim."

Ha ha ha, ti si pa "zelo razgledan" poznavalec "odročnih" krajev.

shadeX ::

enemon je izjavil:

Pogosto slišim zelo nasprotujočo si sliko, lahko gre celo za isto vas: eni pravijo, da so ljudje tam super, pripravljeni pomagati, sproščeni, odprti. Drugi spet pravijo, da so čudni, opravljivi, obsedeni z vero in politiko, da nagajajo... Ali se ljudje po slovenskih vaseh tako zelo razlikujejo med seboj? Ali res obstajajo neke bolj kritične točke, kot se govori za Šenčur recimo? V katerih krajih so ljudje najbolj "uizi"?

Kot rečeno je to loterija. Ni to nekaj fiksnega, da so po vaseh super duper prijatelji med sabo.

Sosed od sorodnikov je skregan npr z vsemi na vasi, noben ga ne mara. Krega se pa zaradi tega, če kdo zapelje čez njegov kvadrat zemlje, ki je ob cesti. Primitivno obnašanje.

Jaz se v mestu dobro razumem z vsemi sosedi, poslužujemo se tudi blagovnih menjav :))

Egidij88 ::

Jao kakšna tema. Po naslovu sodeč sem mislil, da se bo debatiralo o kakšnih plemenih iz Afrike ali Mikronezije.

Če živiš kakih 15km izven najbližjega mesta si ziher en nerazgledan zahojenc ja...

BigWhale ::

Ok, dost je blo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vera (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33121496 (10384) Vanich
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14931862 (29193) JanK

Več podobnih tem