» »

Obdavčitev kriptovalut for dummies

Obdavčitev kriptovalut for dummies

GupeM ::

Predlagam, da imamo tole temo namenjeno obdavčitvi kriptovalut v različnih primerih. Brez dolgovezenja o tem, kako so davki nateg, o tem, da je utaja davkov kazniva in tako naprej. Seveda pa naj se opozori, če nek primer predstavlja utajo davkov.

Tistih FURSovih dokumentov ne razumem pol ku**a, zato bi kar tukaj navedel nekaj (fiktivnih) primerov, pa mi prosim povejte, ali imam prav, ali ne.

1. Na Revolutu sem kupil 14. 3. 2020 tri ETHje po 100 € (skupaj torej za 300 €). Danes se spomnim, da jih imam, in jih ravno tako na Revolutu prodam po 1000 € (skupaj torej dobim 3000 €). Letos verjetno z njimi ne bom več trgoval. V tem primeru se to ne šteje v dohodnino? Prihodek moram verjetno vseeno prijaviti, ampak ga FURS naj ne bi upošteval?

2. Na Revolutu dnevno trgujem s kriptovalutami. V tem primeru bi moral odpreti s.p. oz podjetje, saj naj bi to spadalo pod opravljanje dejavnosti. Konec leta se potegne črta, ugotovi dobiček/izgubo in se plača davek. Pravilno?

3. Podobno kot točka 1, le da podoben korak ponovim recimo tri do pet krat v enem letu. Kam potem spada to?

sloxl8 ::

Tema je že odprta.

Kripto trading in davki 2020

Res pa je, da si moraš nekaj časa vzet, da prebereš poste.

GupeM ::

Ravno zato sem odprl novo, ker tam imaš ladjedelce, ki nakladajo o nategnjenosti davkov itd ... Pa matote, ki govorijo o kolegih z 900k € na računih, stanovanjih z jacuzziji itd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
800209282 (823) pingme
»

Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )

24855671 (2370) tony1
»

Neprijavljen račun v tujini - kako se izogniti težavam s Fursom (strani: 1 2 )

6315091 (9198) UganiKdo
»

eToro nasveti

176700 (4972) urosz

Več podobnih tem