Forum » Kriptovalute in blockchain » Obdavčitev kriptovalut for dummies
Obdavčitev kriptovalut for dummies
GupeM ::
Predlagam, da imamo tole temo namenjeno obdavčitvi kriptovalut v različnih primerih. Brez dolgovezenja o tem, kako so davki nateg, o tem, da je utaja davkov kazniva in tako naprej. Seveda pa naj se opozori, če nek primer predstavlja utajo davkov.
Tistih FURSovih dokumentov ne razumem pol ku**a, zato bi kar tukaj navedel nekaj (fiktivnih) primerov, pa mi prosim povejte, ali imam prav, ali ne.
1. Na Revolutu sem kupil 14. 3. 2020 tri ETHje po 100 € (skupaj torej za 300 €). Danes se spomnim, da jih imam, in jih ravno tako na Revolutu prodam po 1000 € (skupaj torej dobim 3000 €). Letos verjetno z njimi ne bom več trgoval. V tem primeru se to ne šteje v dohodnino? Prihodek moram verjetno vseeno prijaviti, ampak ga FURS naj ne bi upošteval?
2. Na Revolutu dnevno trgujem s kriptovalutami. V tem primeru bi moral odpreti s.p. oz podjetje, saj naj bi to spadalo pod opravljanje dejavnosti. Konec leta se potegne črta, ugotovi dobiček/izgubo in se plača davek. Pravilno?
3. Podobno kot točka 1, le da podoben korak ponovim recimo tri do pet krat v enem letu. Kam potem spada to?
Tistih FURSovih dokumentov ne razumem pol ku**a, zato bi kar tukaj navedel nekaj (fiktivnih) primerov, pa mi prosim povejte, ali imam prav, ali ne.
1. Na Revolutu sem kupil 14. 3. 2020 tri ETHje po 100 € (skupaj torej za 300 €). Danes se spomnim, da jih imam, in jih ravno tako na Revolutu prodam po 1000 € (skupaj torej dobim 3000 €). Letos verjetno z njimi ne bom več trgoval. V tem primeru se to ne šteje v dohodnino? Prihodek moram verjetno vseeno prijaviti, ampak ga FURS naj ne bi upošteval?
2. Na Revolutu dnevno trgujem s kriptovalutami. V tem primeru bi moral odpreti s.p. oz podjetje, saj naj bi to spadalo pod opravljanje dejavnosti. Konec leta se potegne črta, ugotovi dobiček/izgubo in se plača davek. Pravilno?
3. Podobno kot točka 1, le da podoben korak ponovim recimo tri do pet krat v enem letu. Kam potem spada to?
sloxl8 ::
Tema je že odprta.
Kripto trading in davki 2020
Res pa je, da si moraš nekaj časa vzet, da prebereš poste.
Kripto trading in davki 2020
Res pa je, da si moraš nekaj časa vzet, da prebereš poste.
GupeM ::
Ravno zato sem odprl novo, ker tam imaš ladjedelce, ki nakladajo o nategnjenosti davkov itd ... Pa matote, ki govorijo o kolegih z 900k € na računih, stanovanjih z jacuzziji itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 209282 (823) | pingme |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 55671 (2370) | tony1 |
» | Neprijavljen račun v tujini - kako se izogniti težavam s Fursom (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15091 (9198) | UganiKdo |
» | eToro nasvetiOddelek: Loža | 6700 (4972) | urosz |