» »

problemi z sliko v overlay načinu pri radeon 9200 128

problemi z sliko v overlay načinu pri radeon 9200 128

Cuoresportivo ::

včeraj sem opazil pri kolegu, da ko predvaja filme z bsplayerjem in nima tam nastavljeno overlay mode 1, ima sliko zeleno defektno(diagonalne zelene črte). nastavljal sem mu tv-out da bo lahko hkarti nekaj delal, in s tem imel na tv-ju sliko v polnem načinu. no potem pa vklopim overlay mode 1 v bs , ki je pogoj za zastavljen cilj in začeva začne delat, torej slika je super.

Potem se pojavi še ena zanimivost. sam imam doma isto kartico, iste kodeke(ki so preverjeni in 100% delayo) in jaz samoumevno rečem, dajaz takih blemov nimam. vmes me kliče drug kolega, ki pravi da se že en teden zeza z isto zadevo, torej s problemom slike, ko ni vklopljen overlay mode 1 v bsplayerju. menjal plato, ker je mislil da je chip set kriv, menjal kodeke, format, mislim vse in ni rešitve našel. kartica pa spet radeon 9200 128 ddr. rečem, mu da bom poiskusil najt rešitev.

pridem cel vesel domov in grem za foro probat izklopit ta overlay mode 1 v bs-ju. na gre u k.... s5 iti blem. in s5 ista kart 9200 128 radeon. moja konfiguracija je sledeča:

- asus a7v600
- amd athlon 2100 xp TB
- 9200 radeon 128 firma connect 3d
- 256 ddr 400 transcend

Slišal sem nekaj , da imajo ti radeoni neke težave s čipom, tv mislim da, nisem pa ziher. če ima kdo iste težave oz jih bokomaj odkril, naj napiše. če ma kdo kakšno rešitev oz predlog kaj naj še pogledam, ker v bistvu sem softwaresko že vse poskusil. plata je čist nova, sistem je svež, dva dni star.

še to: ko sem pred tem imel naložene win xp, takrat sem imel gor še geforcea mx 460-se in ko sem zamenjal graf.kartico in dal not 9200 radeona , teh problemov ni bilo. sedaj ko pasem inštačliral od začetka do konca z radeonom pa se to pojavi. torej takrat sem zamenjal, in samo driverje naložil nič formata. je možno da je softwareski blem?
lep pozdrav(best regards)

CaqKa ::

tole je samo softverski problem.. nima veze z hardverom...
kaj pa če nastaviš tole: control panel -> grafična -> Advanced -> Overlay -> Clone Mode Options -> theatre mode

Cuoresportivo ::

imam tako nastavljeno. zanimivo je tudi da eni filmi delajo eni pa ne. kodirana pa z istim kodekom, tako da kodek ne more bit. oba kolega zgoraj omenjena, prvo tudi nista imela težav, potem pa po formatiranju problemi.
lep pozdrav(best regards)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS N6600 na TV in zagon WIN XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
5793 (755) mirkuma
»

Črn zaslon

Oddelek: Zvok in slika
71048 (966) Alkoman