» »

Priklop PC na reciver - premalo signala

Priklop PC na reciver - premalo signala

projc90 ::

Vem ta moj postt ni ravno za tu, a mogoče dobim nasvet....
Imam JVC RX-318 reciver 2x100W. Nanj bi rad priklopil audio izhod iz PC (igranje klaviatur, poslušanje glazbe, zvočna kartica je integrirana na MB, ima tudi S/PDIF In/Out )
Ko na PC priklopim računalniški 2.1 aktivni sistem zvočnikov, le-ti delujejo odlično, da rečem "seka". Ko pa PC iz zvočne karticwe povežem na reciver pa ta ne dela v redu, ne klaviature ne glazba.
Poskušal sem PC povezati z stereo kablom 3.5mm na RCA (1,5 in 5 metrov) preko CD vhoda reciverja (poskusil 2 različna kabla) Težava je v tem, da je verjetno signal šibak, ter moram zato jakost na rec. dati na 2/3 in več, a nikakor ni dovolj dinamike ne kvalitete, zagotovo 60% manj kot če bi poslušal sam reciver .Tudi ko ko "povečam" jakost zvoka (izhod) na PC, ni dovolj. Drugače reciver kot sam, na 1/2 jakosti daje več kot preveč od sebe.
Reciver ima tudi 2x tape in 1x phono vhod., (HDMI in S/PDIF nima),
Ko sem isto poskusil z majhnim sprejemnikom-tranzistorjem preko izhoda za slušalke, ter sem na tranzistorju povečal glasnost, ojačevalec dela dobro. Ne vem kako rešiti težavo da bi z povezave dobil iz reciverja "poln" zvok.
Ali moram nabaviti predojačevalec, oz na kak način bi lahko ojačal signal iz PC do reciverja, da bo dovolj močan in kvaliteten.

Razmišljal sem, da bi nekako poskusil povezati z bluetooth, a bi verjetno prihajalo do latence, oz zakasnitve.
Ogledoval sem si tudi S/PDIF adapter na RCA. Zanima me , ali bi bil v tem primeru signal močnejši? Računalnik bi z SPDIF povezal z adapterjem, ki bi ga lociral na koncu, t.j., pri reciverju. Ker je dejansko optika, ni takih izgub signala, ter ali bi takrat lahko zato uporabil 10m spdif kabel

floyd1 ::

Na računalniku pa uporabiš ta izkod za PC zvočnike? To bi enostavno moralo delat. Jaz imam sicer digitalno coax povezavo in je tudi malo tišja kot npr. CD player ali TV, ampak take razlike pa ne bi smelo biti. Ena varianta je, da imaš nekje v programu še "zaprto" glasnost. Na PC-ju je včasih kar znanost pregledat vse te "mixer" varijante v driverjih.
Poskusi dat kabel še na kak drugi vhod, edino na phono nikoli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop hišnega kina

Oddelek: Zvok in slika
265570 (3410) ninjaxx
»

receiver - pc

Oddelek: Zvok in slika
161294 (1054) stage 6

DTS Audio

Oddelek: Zvok in slika
296268 (3789) gregyk
»

SPDIF

Oddelek: Zvok in slika
152690 (1851) CaqKa
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537600 (6355) gumby

Več podobnih tem