» »

Je razlika v sliki med GF in Radeonom?

Je razlika v sliki med GF in Radeonom?

glinik ::

Lep pozdrav vsem skupaj !

Zanima me,če je kdo opazil razliko v 2D sliki med GF in Radeonom :\ .Mislim,na sliko v Win itd.Sem jaz edini tega mnenja,ali je še kdo drug to opazil?Radeonove kartice imalo bol jasno in čisto sliko kot GF,ali se motim?

Lp

TribesMan ::

Po mestu se govori, da bi to znalo biti res. Tud men se zdi da ma radeon mal bolj jasno sliko, je pa odvisno od proizvajalca, kaka no name GF je najbrž res slabše kvalitete, dočim če maš dobro firmo se lahko temu izogneš...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

No,me veseli da nisem edini ki je to opazil.

Lp

DarwiN ::

Pravijo da je lepota v očeh opazovalca, in če je z opazovalcem kaj narobe tut lepote ni ;(
Dejstvo je ,da je slika odvisna od proizvajalca,ne more pa biti res da imajo vsi Ati-ji boljšo sliko kot GeForsi.
Moj nasvet : Grafičnih kartic sploh ne qpujte !!!!! Ker tako Ati kot Nvidia nategujeta da res ni,kartica za 20k sit je za 30% slabsa od kartice za 100k sit, če čist malo pretiravam :\

Oooooooooo,sosed DarwiN je dal svoje mnenje!

To o Radeonih in GF sva že imela!Glede grafičnih pa je res katastrofa ;( .Ven dajo 100 modelov,70% teh pa je slabših od prejšnjih serij (če malo napihnem zadevo).Npr. 9000,9100 in 9200.8500 jih poje za malico :D

Lp

CaqKa ::

glinik a smem uprašat na kaj imaš priklopljeno grafično in preko katerega izhoda?

Lime ::

Jaz sem opazil razliko preko DVI-I priklopa na LCD monitor. Sem pa takrat primerjal Ti4200 in RADEON 8500 in je bila slika pri Ti4200 bolj ostra in kontrastna.

obakrat na dvi?

Lime ::

Obakrat.

tole se mi zdi malo za lase privlečeno saj preko dvija grejo podatki mimo d/a pretvorbe in bi torej razlike morale bit minimalne.

CaqKa te teste sem izvajal na običnem monitorju.

Lp

očitno so d/a pretvorniki na nekaterih karticah zelo slabi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava: Kaj je boljše? Radeon 9200 (128mb) ali GF Fx 5200 (128mb) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
745309 (4350) SavoKovac
»

Kakšna je razlika med r9200 in r9200SE

Oddelek: Kaj kupiti
241370 (1084) frenk
»

Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )

1398495 (6737) js
»

kupujem novo mašino

362045 (1267) bond007
»

Geforce 4

Oddelek: Zvok in slika
322032 (1318) Rippy

Več podobnih tem