» »

Crimson Desert

Crimson Desert

1
2
3

yayo ::

Ena stvar, ki mene od vedno nekako moti - pa ne trdim, da bo tako v tej igri, ker ne vem - so tisti "generični" fantasy svetovi kakršne pogosto delajo američani. Zlati armorji, zmaji, goblini, Pdorr son of Kmerr, of the tribe of Starr, who lived in the desolate land of Kfnirr... Če svet nima neke unikatne estetike oziroma vzdušja me ne privleče. In zmajev imam poln kufer. :))

Gregor459 ::

To igro delajo Korejci.

TucoX ::

yayo je izjavil:

Ena stvar, ki mene od vedno nekako moti - pa ne trdim, da bo tako v tej igri, ker ne vem - so tisti "generični" fantasy svetovi kakršne pogosto delajo američani. Zlati armorji, zmaji, goblini, Pdorr son of Kmerr, of the tribe of Starr, who lived in the desolate land of Kfnirr... Če svet nima neke unikatne estetike oziroma vzdušja me ne privleče. In zmajev imam poln kufer. :))

Koncept na katerega so vključili zmaje v Skyrim mi je bil popolnoma pozitivno odštekan in svež, potem pa so začele še mnoge druge igre zmaje silit v svoj lore, pa se je vse skupaj malo zvodenelo.
Drugače ša tako kot praviš tudi mene odbija generika in kompleksnost, ki je posledica balasta (crafting, farming...) zato ne igram več MMO (pa da ne omenjam še igralskega šodra, ki hoče zadnje čase vse imet instant in "dopamin! dopamin! dopamin!™")
 sp vs mp

sp vs mp

Izi ::

Ja, Pearl Abyss je južno korejska firma.
V igri se takoj vidi tisti značilni vzhodnjaški način, velikanksi Bossi, ki jim naši junaki ne sežejo do kolen, leteči Zmaji velikosti Jumbojeta in pa seveda velikanska orožja, ki so včasih celo večja kot naši junaki, kljub temi pa jih le ti lahkotno vihtijo z eno roko :))
 Nobenih mišic, super drobna rokica in velikanski meč

Nobenih mišic, super drobna rokica in velikanski meč

GoodGuy ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GoodGuy ()

oo7 ::

Jaz sem jo kar prednaročil v fizični obliki. Itak trenutno ni nilč takega zai grat ta pa bo verjetno zalegla za ene 2 mesca.

Review embargo bo 1 dan pred izidom.

jijetelu ::

a so že kje kaki reviewi ?

jijetelu je izjavil:

Jutri menda.

Se pa najde kakšen zgodnji opis https://www.notebookcheck.net/Glowing-C...

jijetelu je izjavil:

Crimson Desert Review Embargo
Embargo Date: March 18, 2026
Embargo Time: 3:00 PM PT
Timing: 1 day before launch

Vtisi Korejskega streamerja kateri je končal igro.

Character swapping is just like GTA5 including transition effects where the camera zooms out into the world and back in. Characters are going about their day as they are swapped in. One time he swapped into Oongka in the middle of a gigantic battle and had to fight his way out.

Finished the game without the Day 1 patch and encountered only minor bugs. Everything that felt "off" in previous gameplay has been fixed (footstep sounds, running animations, weird reactions when getting hit)

Played RDR2 for about 600 hours and he suggested CD was similar in tempo.

Praised the world design, each piece of content draws you in with a sense of purpose unlike the "Ubisoft style checklist questing"

Main story can be brutally hard if you rush it without upgrading Kliff

Every region has a different difficulty, becomes harder when you go east and north.

Played on 5080 at 1440p cinematic settings without frame drops or stutters

Score/soundtrack is legendary

Did not find all the game systems to be fatiguing or stressful to deal with

Inventory space can be tight at first but was not an issue late game as side quests reward you with more storage

Stated it was the "game of his life", played 10h daily since he got the review code

No life'd the game to finish the review but still not seen 50% of the bosses

Avoided giving story details cause of the strict embargo but said "there are twists".

Another reviewer when asked how the game was, linked to a EGM 1998 quote about Zelda Ocarina of Time that translates to "Savor it because this is as good as its going to get for a very long time".

Drugače pa opisi danes pozno zvečer.

Sam so tud kljukci eni, review deadline je postavljen na US timeline, kao dan pred izidom. To je za ves ostali svet praktično na dan izida. Debilno do amena. Ce so optimistični glede igre, kaj pol tako drkanje.

Hja, na žalost so reviewi pokazali to kar sem se bal. Jack of all trades, master of none in nekako povprečna izkušenja za večino

Sem vzel zadnji RE pa mi je bilo skoraj že žal.

Opencritic - https://opencritic.com/game/19373/crims...

The Outerhaven Productions 5 / 5
Gamers Heroes 100 / 100
Gameliner 5 / 5
Digitec Magazine 5 / 5
DualShockers 9.5 / 10
The Nerd Stash 9.5 / 10
Generación Xbox 94 / 100
MMORPG.com 9 / 10
LevelUp 9 / 10
The GameSlayer 9 / 10
Loot Level Chill 9 / 10
CBR 9 / 10
But Why Tho? 9 / 10
Game8 88 / 100
Gamersky 8.6 / 10
IGN Italy 8.5 / 10
DayOne 8.5 / 10
PowerUp! 8.5 / 10
Merlin'in Kazani 85 / 100
RageQuit.GR 85%
COGconnected 84 / 100
INVEN 8.3 / 10
PC Gamer 80 / 100
TheGamer 4 / 5
Tom's Guide 4 / 5
Hobby Consolas 80 / 100
GameRant 8 / 10
Digital Spy 4 / 5
GameMAG 8 / 10
Gameblog 8 / 10
GamingBolt 8 / 10
GAMES.CH 80%
GameSpot 7 / 10
SECTOR.sk 7 / 10
IGN Spain 7 / 10
PPE.pl 6.5 / 10
Eurogamer 3 / 5
VG247 3 / 5
Daily Mirror 3 / 5
PCGamesN 6 / 10
WellPlayed 5.5 / 10

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Crimson Desert - Before You Buy

They're Attacking Crimson Desert...

Nisem opazil da bi kdo napadal igro.
Sem prebral kar precej opisov in večina pritožb leti na slabotno zgodbo in pa na težavnost. Ostalo je menda v redu, tudi Bugov se skoraj ne omenja kljub temu da opisovalci še nimajo najnovejših popravkov.

Iz opisov sem zaključil da ljubitelji dobrih zgodb v tej igri nimajo kaj iskati.
Igra pa je težka, to je dejstvo. Kot kaže ni nobenih težavnostnih stopenj, za vse bo enako težko, kar zna biti za mnoge pretežko.
Opisovalci so kot ponavadi hiteli skozi glavne misije in v tej igri to kot kaže ne deluje prav dobro. Stranska opravila so nujna, da nadgrajuješ svojo opremo.
Večina opisovalcev omenja 100 do 150 ur igranja, kar je v tej igri že skoraj "speedrun" :P Zato so bili skozi celo igro slabotni.

Minusi:
- Slabotna zgodba
- Zapomniti si je potrebno kup tipk, tako na tipkovnici-miš kot kontrolerju so porabljene praktično vse tipke in vsaka ima še po več funkcij
- Naučiti se je potrebno kup "Combotov" za bojevanje, drugače si v boju zelo slab
- Igra te ne vodi za roko, sam moraš eksperimentirati in iskati, ni puščic, ni rumenih oznak, pomembne stvari se ne svetijo, ...
- Ni skrinje kamor bi odložil odvečno opremo. To menda načrtujejo za prihodnost. Na začetku igre pa imamo za povrh še dokaj majhen inventar.
- Glavni junak potrebuje nenormalne količine hrane za zdravljenje. Na dan poje praktično celo čredo krav :D
...

Izi je izjavil:

- Glavni junak potrebuje nenormalne količine hrane za zdravljenje. Na dan poje praktično celo čredo krav :D
...

So ukradli iz Witcher 3?

In kdo že špila ?

Tudi igralci na Steamu niso pretirano zadovoljni. Trenutno je ocena Mixed 66%

Zgodbe je komajda kaj.
Kontrole so menda obupne tako na M+K kot na kontrolerju.
Premajhen inventar je splošen problem. Menda je v igri celo skrinja v katero pa trenutno ne moreš nič shraniti.
Puzzli, ki jih je na desetine, nekaterim delajo velike probleme. Brez pomagal in namigov in menda precej zahtevni. Kot kaže so obvezni za napredovanje. Vzamejo ure razmišljanja, vsi bi pa samo drveli skozi igro.

Magic1 ::

Nimamo vsi časa, da se ure ukvarjamo s vsakim čudnim puzzlom, ki si ga je nekdo zamislil. Pač ni igra zame in še marsikoga. Ozirma bom počakal, da se poflika, pride na akcijo in izidejo walktruji, da greš zgolj čez zanimive dele igre.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

PacificBlue ::

Sem refundal:>

Resnica je, da je izredno težko narediti igro, ki mitivira igranje več kot nekaj deset ur. Igre, katrrim je to uspelo oz. uspeva so skupek ze uspešno preizkušenih formul bojevanja, grajenja sveta, pripovedovanja zgodb itd. Elden Ring, Skyrim, Baldur 3, Witcher 3... imajo za sabo kopico ze zelo uspešnih naslovov, ki so začeli z nekaj deset urnimi projekti. Crimson Desert ima pred sabo zgolj nekako ne preveč uspešen MMO.

Kot kaže se kar dobro prodaja . V manj kot 24 urah

Jaz bom probal danes zvečer.

28 Things Crimson Desert Doesn't Tell You

https://www.ign.com/wikis/crimson-deser...

Crimson Desert Tips and Tricks for Beginners

https://www.gamingnexus.com/Article/163...

Crimson Desert: How to Earn Money Fast and Early

Prešpilal dons 6 ur.. "ujet" še zmeraj pri prvem mestu ker bluzim okol in lovim metulje, dajam dnar klošarjem, lovim mačke in pobijam nedolžne ljudi ponesreči:))

špil ma neverjetno velik stvari za počet.
Mapa je ogromna, praktično na vsak konček mape lahko splezaš (vsaj zaenkrat).
Glede na to da hočem vse imet moreš bit kar konzervativen pri inventoriju, nimam pa težav. Upgrejde dobiš skoraj pri vsakemu prodajalcu in questu.
Fajtanje je simpl zaenkrat, res je ogromno kombotov k jih morem še naštudirat, spominja malo pa na witcher bojevanje.

Je pa grafično mal čudna. Kot da bi blo vse skupaj zelo zrnato (DLLS to še poslabša), tako da trenutno furam na 1440p, cinematic kvaliteta na tam nekje 90 fps (4080, 9800x3d)

Predsednik11 ::

Ogromna igra kateri ti že na začetku zmeče vse živo. Se bo treba prvo malo privadit na mehanike in kaj ti igra ne pove. Potem pa gas.

Sej že po kaki uri igranja ti je takoj jasno, zakaj ljudje porabijo 100 ur, pa niso naredili se nic. Prvi vtis igre je, da je vsaka stvar v igri narejena tako, da potroši maksimalno casa. Kontrole in vmesnik sta za bruhat, recimo pobiranje par krompirjev s tal zahteva tam kakšno minuto, kar bi lahko bilo sekundo. Velik sreče pri učenju kako ribarit. To bi brez YouTuba predivdevam da spet porabimo kake pol ure časa.

Magic1 ::

Sej je logično zakaj je tako. Mobile igre so narejene na tak način, ker morajo ljudi obdržat leta in ta studio ima online igro Black Desert, ki je še vedno aktivna po 10 letih! V mobile svetu se obračajo ogromni denarji in lepo je vidt, da gredo svoje znanje vložit še v single player igre. Upam da bo več mobile založnikov pobralo dobre zadeve iz desetletja razvoja in naredili več dobrih iger. Sej če pomisliš je to hkrati odlična reklama za online zadevo.
Magic

Pa ne deluje mi, da bi razvijalci pri tej igri namenoma trošili igralčev čas, v stilu mobile iger ali recimo Where Winds Meet, temveč delujo to bolj kot neizkušenost oz. neizdelanost sistemov, pobiranje stvari bi povsem enostavno lahko vklučevalo mehaniko ki jo ima recimo Baldur 3, pa bi bilo takoj precej boljše, pa verjetno bo čez nekaj popravkov tudi tako.

bm1973 ::

Danes je večina iger narejena tako, da znotraj iger kupiš čim več dodatkov >:D.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Kr groza tale spil na PS5. Eden bolj sesuvajocih se iger zadnjih let, s tem da se sesuje tako da cel sistem zanrzne za par minut, itak da zgubis cel progress in pa loadnje iz nekega nelogičnega razloga traja se dobro minuto in pol

Sem šel še enkrat od začetka.
Prvo sem začel s kontrolerjem pa mi ni bilo všeč.
Zdaj pa miš+tipkovnica pa mi je bolj všeč čeprav sem nekaj tipk spremenil.

Tanov patch je popravil kar nekaj pomembnih stvari.

Mato989 ::

Torej kako je špil... je bolj kot Elden Ring ali je malo lažji? Oziroma glede na to da praktično ni RPG elementov kak je feeling?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ni tko kot Elden Ring, kako ni RPG, samo vse spominja precej na RPG kot karkoli drugega. Zaenkrat je neke akcije dosti malo. Ima igra nek apeal. Bomo videli, kako se bodo začele stvari odvijati oz. ponavljati v kasnejših fazah igre. Na začetku je veliko takih stvari, ki so očitno se nedodelane, vsaj glede na zadnji patch, ker vse to bi definitivno lahko popravili, ob primernim testiranjem, ze pred izidom, tako da verjetno bodo stvari popravljene v večini v prvih mesecih.

Pa ko so rekli,da je igra bolj kot sandbox izkušnja, da te ne vodi pa tko, my ass te ne, glavna zgodba je praktično isto kot pri t.i. Ubisoft igrah :D (Tsushima ...) Dosti je bilo tudi elementov, ki spominjajo cist na interaktivni film, kot pa igro. Elden Ring oz. souls igre so precej bolj nevodene glede tega.

Kjer je pa potem problem, kontraatno nasprotno, ko mas pa cel kup mehanik, ki pa niso razložene na noben način, in se pa pričakuje od igralca da sam nastudira zadeve. S tem da je vsaj pri meni bil vedno problem kako zadeve s kontrolami dejansko izvesti, ne pa kaj je potrebno narediti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jijetelu ()

jijetelu je izjavil:

Ni tko kot Elden Ring, kako ni RPG, samo vse spominja precej na RPG kot karkoli drugega. Zaenkrat je neke akcije dosti malo. Ima igra nek apeal. Bomo videli, kako se bodo začele stvari odvijati oz. ponavljati v kasnejših fazah igre. Na začetku je veliko takih stvari, ki so očitno se nedodelane, vsaj glede na zadnji patch, ker vse to bi definitivno lahko popravili, ob primernim testiranjem, ze pred izidom, tako da verjetno bodo stvari popravljene v večini v prvih mesecih.

Pa ko so rekli,da je igra bolj kot sandbox izkušnja, da te ne vodi pa tko, my ass te ne, glavna zgodba je praktično isto kot pri t.i. Ubisoft igrah :D (Tsushima ...) Dosti je bilo tudi elementov, ki spominjajo cist na interaktivni film, kot pa igro. Elden Ring oz. souls igre so precej bolj nevodene glede tega.

Kjer je pa potem problem, kontraatno nasprotno, ko mas pa cel kup mehanik, ki pa niso razložene na noben način, in se pa pričakuje od igralca da sam nastudira zadeve. S tem da je vsaj pri meni bil vedno problem kako zadeve s kontrolami dejansko izvesti, ne pa kaj je potrebno narediti.

No to da ni RPG sem mislil v smislu lvlanja characterja, increasanja str, agility ipd... nič takega ni vidno oz rečeno da ni.

Ni klasičnega levelanja karakterja oz. nekih takih atributov kot so str, agi etc... samo je pa razvijanje in nadgrajevanje lika oz. likov, kar je značilnost RPG iger. Tako da s tega stališča jeto čisto RPG igra. Se najbolj spominja na kak Skyrim po tem kar sem preigral.

Ocene uporabnikov na Steamu konstantno rastejo, iz začetnih Mixed 66% je sedaj že Mostly Positive (77%)

Pravijo da igra postaja boljša dlje kot jo igraš. Prvih 10 ur je menda najtežjih in precej frustrirajočih, če nisi potrpežljiv, potem pa zalavfa in ne moreš nehati.
Taka igra ni za vsakogar. Po moje je bistvo te igre potrpežljivost. Igre se je najbolje lotiti čisto počasi. Kot kaže je večini to jasno in čeprav je igra zunaj že 4 dni je večina igralcev še vedno v prvem mestu.
Še nekaj o velikosti. Nekateri poročajo da če hočeš uživati rabiš kar okoli 150 ur igranja da končaš prvih 10% igre ;)

Igro tudi pridno popravljajo. Zunaj je že Patch 1.00.03 in spisek popravkov je zelo dolg.

Opozorilo: Igra ne deluje na Intel grafičnih karticah. To je uradno in zaenkrat vsem nesrečnikom z Intel grafiko vračajo denar, kar verjetno pomeni da se s tem problemom ne nameravajo ukvarjati. Intelovim GPUjem kot je videti še vedno manjka nekaj ključnih modernih funkcij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Izi je izjavil:

Ocene uporabnikov na Steamu konstantno rastejo, iz začetnih Mixed 66% je sedaj že Mostly Positive (77%)

Pravijo da igra postaja boljša dlje kot jo igraš. Prvih 10 ur je menda najtežjih in precej frustrirajočih, če nisi potrpežljiv, potem pa zalavfa in ne moreš nehati.
Taka igra ni za vsakogar. Po moje je bistvo te igre potrpežljivost. Igre se je najbolje lotiti čisto počasi. Kot kaže je večini to jasno in čeprav je igra zunaj že 4 dni je večina igralcev še vedno v prvem mestu.
Še nekaj o velikosti. Nekateri poročajo da če hočeš uživati rabiš kar okoli 150 ur igranja da končaš prvih 10% igre ;)

Igro tudi pridno popravljajo. Zunaj je že Patch 1.00.03 in spisek popravkov je zelo dolg.

No moram pa bit iskren, osebno me ta pot v vedno večjo in bolj razširjeno igro delno moti... še danes se spomnim kak ZABAVEN in super story je bil Gothic II... pa je bila mapa relativno majhna ampak odlično nareta in zgodba zanimiva... te gromozanskosti me počasi odbijajo... recimo RDR2 je vsaj zgodba fenomenalna, in pač Svet res specialen, dvomim da se Crimson Desert lahko primerja z RDR2 po izluščenosti Sveta in zgodbe...

Bomo pa probali seveda.

Mato989 je izjavil:

Bomo pa probali seveda.
Absolutno :D

zadnji dve leti dvomim, da sem v kaki igri preživel manj kot sto ur, prej stopetdeset. Da bi jih tristo pa bi morla biti igra stoletja. v vsakem primeru bom počakal na pocentive in kup popravkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

TucoX ::

Po cca. 10 urah igranja mi je igra super, še posebej veščina pri bojevanju kjer mečeš sovrage v vodo, prepad, v druge sovrage (?), v steno :D v tem me spominja na BG3, kjer je bil moj najljubši karakter gostilniški pretepač.
Je pa baje toliko različnih stvari za delat, da še sploh nisem površine popraskal. Odklenil sem dve zelene veščine, ena je tudi dobro uporabna v boju (kot mini fus-ro-dah :))).
Najbolj mi je zanimivo, da še nisem videl nobenega "loading screena" pri prehajanju območij. Morda bodo pri fast travelingu...

yayo je izjavil:

zadnji dve leti dvomim, da sem v kaki igri preživel manj kot sto ur, prej stopetdeset. Da bi jih tristo pa bi morla biti igra stoletja. v vsakem primeru bom počakal na pocentive in kup popravkov.

Jaz imam 336 ur pri igri KCD 2 + DLC.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Dober si, jaz 306.

yayo je izjavil:

Dober si, jaz 306.

No ja to pa spet ni tako velika razlika :)
Je pa sigurno ena od najboljših iger stoletja :)

Vidu patch notes.. kar dobro.. edino kar se bojim da bojo zaradi jokic, ki ne znajo igrat takih iger, zmanjšali zahtevnost
Drugače pa ljubše (vsaj meni):
Changed ore veins and collectibles to be discovered automatically when you are within a certain proximity.
[Keyboard/Mouse] Added the following shortcuts to open and close certain menus:
Inventory: [I]
Skills: [K]
Journal: [J]
Map: [M]

po ene 15 urah pa 2 precej moteči zadevi.
Ko lootaš mrtve sovražnike moraš met dovolj prazen inventory. Običajno bi pričakoval, da se odpre menu z obema inventorijema, kjer pač prebereš kar rabiš, ostalo pa pustiš.
In pa markerji izginejo iz mape ko se igra ponovno zažene. Sicer sem to opazil pred patchom, tako da moram sprobat če je isto.

OutOfTheBox ::

Vidu patch notes.. kar dobro.. edino kar se bojim da bojo zaradi jokic, ki ne znajo igrat takih iger, zmanjšali zahtevnost

Sem v game-devu že celo življenje. Če bodo to naredili, bodo naredili zato da povečajo dobiček. Manjši prag težavnosti, pomeni da bo več ljudi igro kupilo. Npr poglej World of Warcraft , kako je bil prvi težek v primerjavi s kasnejšimi. Nekje v sredini so še pokemone dodajal not, zato ker so pač lovili casual trg.

Skratka, vse je odvisno kolik "pohlepni" so.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre (brez lastne teme) (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Igre
1899337486 (598) ParrisLolaW
»

Project 007 (IO Interactive)

403925 (146) Gregor459
»

Katerih iger se najbolj veselite v letu 2026 ?

251612 (627) Mato989
»

DUNE: Awakening

293191 (364) Gregor459
»

Manj znane igre (strani: 1 2 3 4 )

15046963 (19703) D3m

Več podobnih tem