Forum » Loža » Kako živeti s 700 eur?
Kako živeti s 700 eur?
A110 ::
Če OP kaj potolaži, moj foter je izsilil dom za upokojence in bom do svoje penzije imel plačo koliko znaša meja socialne varnosti, trenutno 618e na mesec oz. če ko mogoče povišajo malo več, kar nad tem zneskom zaslužim gre za dom za upokojence, ki stane za moj delež 1000e na mesec. Če bi za sebe rad imel minimalno plačo rabim 1700e neto plače. Tako da moj edini nasvet - čim dalj stran od CSD, ker bodo naredil kar je najslabše za tebe.
To ni res. Razen če želiš za njim dedovati. Očitno se ti to bolj izplača kot da bi zanj za dom plačevala občina in občina po smrti prejela njegovo premoženje. Tako da v bistvu to kar plačuješ je samo naložba
jojw ::
Nisem prebral vseh komentarjev, zato je mogoče že kdo predlagal osebni stečaj. Ali ne pride v poštev?
Vetrolov ::
Če OP kaj potolaži, moj foter je izsilil dom za upokojence in bom do svoje penzije imel plačo koliko znaša meja socialne varnosti, trenutno 618e na mesec oz. če ko mogoče povišajo malo več, kar nad tem zneskom zaslužim gre za dom za upokojence, ki stane za moj delež 1000e na mesec. Če bi za sebe rad imel minimalno plačo rabim 1700e neto plače. Tako da moj edini nasvet - čim dalj stran od CSD, ker bodo naredil kar je najslabše za tebe.
To ni res. Razen če želiš za njim dedovati. Očitno se ti to bolj izplača kot da bi zanj za dom plačevala občina in občina po smrti prejela njegovo premoženje. Tako da v bistvu to kar plačuješ je samo naložba
Nima nobenega premoženja in vsi stroški padejo na otroka. Občina plačuje razliko do 1000e, ki je sam nisem zmožen plačati z minimalno plačo.
scythe ::
Nisem prebral vseh komentarjev, zato je mogoče že kdo predlagal osebni stečaj. Ali ne pride v poštev?
Dolgovi, za katere odpust ne učinkuje (se ne odpišejo) so zlasti naslednji:
denarne kazni ali odvzem premoženjske koristi, pridobljene s kaznivim dejanjem,
v pogojni obsodbi določen pogoj vrnitve premoženjske koristi, pridobljene s kaznivim dejanjem, oziroma povrnitve škode, povzročene s kaznivim dejanjem,
globe ali odvzem premoženjske koristi, pridobljene s prekrškom,
odvzem premoženja nezakonitega izvora,
škoda, povzročena namerno ali zaradi hude malomarnosti,
zakonite preživnine,
prispevki za socialno varnost,
plače delavcev za zadnjih šest mesecev.
val46 ::
Nima nobenega premoženja in vsi stroški padejo na otroka. Občina plačuje razliko do 1000e, ki je sam nisem zmožen plačati z minimalno plačo.
Ja, njegova penzija gre pa kam?
Machete ::
Ma to so taki kot Nodi, ki nimajo na svetu čisto kaj počet in odpirajo trol najstniške teme pod neskončnimi vzdevki.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vetrolov ::
Ja, njegova penzija gre pa kam?
Za plačilo doma za upokojence. Ampak še 1000e zmanjka...
Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Mato989 ::
JanezNovak21 je izjavil:
Pozdravljeni.
Nekaj let nazaj sem naredil veliko neumnost - kaznivo dejanje. Skrajšana zgodba je da sem družbeni dolg že poravnal ostal pa mi je finančni. Gre kar za veliko denarja. FURS se mi je vsedel na račun in naslednjih 20 let bom dobival minimaln placo. Se pravi ker sem star 35 bo to trajalo do mojega 55 leta. Drugače sem samski v najemniskem stanovanju in z pravzaprav povprečno plačo v Sloveniji in sluzbo ki jo zelo rad delam in obvladam.
715 izplačanih evrov pa moram delit na:
najemnino in stroške stanovanja
Hrano
Obleko
Prevoz na delo
'zabavo'
Investicije
Te številke mi enostavno ne gredo skozi. Najtežja je seveda najemnina, stroški stanovanja in prevoz na delo.
Ali ima kdo kakšne konkretne primere stanovanj v Mariboru ali okolici z nizko najemnino in stroski? Kako se vozit v službo 20 km v eno smer? Javni promet enostavno ne obstaja v mojem primeru. Kako tisti ki dobivate minimalca zivite?
Kako priti ven iz te godlje kako biti optimističen? Kako ne biti depresivn naslednjih 20 let?
Vem. Sam sem si kriv. Vseeno vprasujem za nasvete. Najbolj me je strah da bi moral pustit službo. Zelo rad delam in edino takrat pozabim na vse probleme.
očitno je troll tema, ampak če bo koga zanimal, obstaja razglasitev osebnega bankrota, ki je temu namenjen. Če prav razumem razglasiš bankrot in upniki se usedejo na tvoj račun in premoženje. Ker nimaš nič si v roku 1-2 let odpisan vseh dolgov, še zmeraj ti pa pripada ta minimalec. Nato začneš na novo in preteklost je za tabo
to je teorija, nimam izkušenj
Ta stecaj te ne resi prezivnine in ne dolga fursu ostalo pa ja
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
tikitoki ::
po drugi strani pa tudi ženska nekaj stane...
Dobro folk kaj vi kadite? Ženske se znajo same preživljat in če ne iščeš ravno "sponzoruše" lahko v dveh greš skozi življenje povsem spodobno (vsekakor bolje kot če greš sam).
Ženske se navdušujejo nad tipi, z zgodbo only 800€ za naslednjih 20 let.
Ampak prava ljubezen itak nima ovir an.
Glede nato, da ima verjetno 30% folka taksno placo, se morjao nekatere zenske s tem sprijazniti.
tikitoki ::
JanezNovak21 je izjavil:
Pozdravljeni.
Nekaj let nazaj sem naredil veliko neumnost - kaznivo dejanje. Skrajšana zgodba je da sem družbeni dolg že poravnal ostal pa mi je finančni. Gre kar za veliko denarja. FURS se mi je vsedel na račun in naslednjih 20 let bom dobival minimaln placo. Se pravi ker sem star 35 bo to trajalo do mojega 55 leta. Drugače sem samski v najemniskem stanovanju in z pravzaprav povprečno plačo v Sloveniji in sluzbo ki jo zelo rad delam in obvladam.
715 izplačanih evrov pa moram delit na:
najemnino in stroške stanovanja
Hrano
Obleko
Prevoz na delo
'zabavo'
Investicije
Te številke mi enostavno ne gredo skozi. Najtežja je seveda najemnina, stroški stanovanja in prevoz na delo.
Ali ima kdo kakšne konkretne primere stanovanj v Mariboru ali okolici z nizko najemnino in stroski? Kako se vozit v službo 20 km v eno smer? Javni promet enostavno ne obstaja v mojem primeru. Kako tisti ki dobivate minimalca zivite?
Kako priti ven iz te godlje kako biti optimističen? Kako ne biti depresivn naslednjih 20 let?
Vem. Sam sem si kriv. Vseeno vprasujem za nasvete. Najbolj me je strah da bi moral pustit službo. Zelo rad delam in edino takrat pozabim na vse probleme.
očitno je troll tema, ampak če bo koga zanimal, obstaja razglasitev osebnega bankrota, ki je temu namenjen. Če prav razumem razglasiš bankrot in upniki se usedejo na tvoj račun in premoženje. Ker nimaš nič si v roku 1-2 let odpisan vseh dolgov, še zmeraj ti pa pripada ta minimalec. Nato začneš na novo in preteklost je za tabo
to je teorija, nimam izkušenj
Rece nekdo, ki ocitno ne pozna zakonodaje. Osebni stecaj te opere zgolj dolocenih vrst dolgov, nekatere pa nikoli ne zapadejo in te resi zgolj smrt.
zmaugy ::
To je resnično mega svinjarija!
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Phantomeye ::
eni pa ste, tip mora zaradi kaznivega dejanja odplačevati kazen, vi pa mu predlagate nova kazniva dejanja, jao kekci :D
Kvinta ::
Dobro vas trola ta Janez Novak :)
Idi malo na zrak ti ker za tebe je vse trolanje.
A.C.A.B
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 112438 (78614) | Baja |
» | Obdavčitev dela v Avstriji (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 229288 (99847) | PersonaRuda |
» | Denarno nadomestilo po končani diplomi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9676 (8089) | Meizu |
» | prekinitev najemne pogodbe, pravice? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8452 (6780) | xsum1 |
» | Ne čutim solidarnosti do delavcev Preventa, Mure in ostalih (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 37159 (31438) | sidd |