» »

Samsko življenje brez resne zveze

Samsko življenje brez resne zveze

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 6
»»

sci3nc3 ::

Zakaj je samski stan v družbi nesprejemljiv? Samski ljudje pri 30+ veljajo za čudake (vsake toliko časa kje preberem kakšno tovrstno izjavo) in nasplošno v družbi prevladuje mišljenje, da se prej kot slej moramo vsi poparčkat... saj veste za tista vprašanja: Imaš kakšno punco? Si že našel kakšno? Kdaj jo boš predstavil? Zakaj ni ta status enakovreden veroizpovedi ali politični opredelitvi? Nihče te ne vpraša kakšne vere si ali katero politično stranko spremljaš, vse pa zanima, če imaš partnerja.

Mene recimo resne zveze sploh ne zanimajo (punce ja, zveze ne). Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega. Takšen stil življenja mi pač ustreza in zakaj bi nekdo s takšnim razmišljanjem moral veljati za čudaka? V zveze je treba ogromno vložiti in se marsičemu odpovedati, na koncu pa lahko čez noč vse skupaj propade, ker ni več kemije ali ker nisi izpolnil pričakovanj, za katera morda niti nisi vedel. In takih primerov je ogromno. Vsi pa dobro vemo, kje se zadeve končajo, ker se ljudje nočejo sprijazniti s porazom, da je izgubljeno vse v kar si več let vlagal. Meni se to zdi veliko bolj čudaško kot pa, če nekdo živi samsko življenje. Tudi se mi zdi čudaško, da ljudje v resnih zvezah niso spodobni opravil nasprotnega spola (on ne zna prat in kuhat, ona ne zna zamenjati gume na avtu).

Lahko kdo pojasni, od kod družbi takšno razmišljanje? Zakaj kot družba ne znamo razmišljati, da morda pa nekomu resna zveza ne ustreza in je morda nekdo samski celo bolj srečen kot nekdo v resni zvezi, ki na zunaj lepo zgleda, znotraj pa propada? Zakaj imamo takšne predpostavke, kaj je čudaško in kaj ne? Da me ne bo kdo narobe razumel: Punce so super, resna zveza pa je nepotrebna odgovornost, ki ti lahko lepo zakomplicira življenje.

starfotr ::

Saj ni problema. Določen procent moških že po naravi ni sposobnih nadaljevati vrste in prenesti svojih genov dalje.

Moških je tudi več, kot žensk.

To je povsem normalno in naravno. Tudi določen procent žensk nikoli ne nadaljuje vrste.

Skupno življenje je pač oblika lažjega preživetja. Obema je lažje. Seveda pa gre določen procent ljudi narazen. Kar spet ni nič narobe. Veliko jih je tudi nesrečnih v vezah.

dj_uro ::

Odvisno kako gledas na to. Meni oziroma nam je kul!
In to je vse, kar steje.
vw-klub.si

Old Spice ::

Takole na prvo žogo bi rekel, da se to sprašuješ predvsem zato, ker se verjetno nobena predstavnica nežnejšega spola (vsaj do sedaj) ni bila pripravljena s teboj spustiti v nek romantičen odnos (ali pa si ravno po razhodu). Ljudje smo privzeto družabna bitja. Seveda obstaja nek zelo majhen odstotek populacije, ki ji samota dejansko odgovarja. Je pa tudi res, da sem podobna vprašanja na neki točki slišal vsaj od polovice prijateljev in znancev, ki so nekako (vsaj za kratek čas) obupali nad ženskami. Sam sem na lastni koži probal oba scenarija. Kar lahko rečem je predvsem to, da samota oz. samsko življenje, prinese več instant in hitrih zadoščenj, medtem ko veza (otroci ipd.) prinese bolj dolgoročni mir.

Pimoz ::

Takole na prvo žogo bi rekel, da se to sprašuješ predvsem zato, ker se verjetno nobena predstavnica nežnejšega spola (vsaj do sedaj) ni bila pripravljena s teboj spustiti v nek romantičen odnos (ali pa si ravno po razhodu).

Bullshit.
OP ni rekel, da mu družba ne paše. Celo priznal je, da mu je do žensk. Samo ne želi met partnerskih odnosov.

Ljudje smo privzeto družabna bitja.

To se pa strinjam.

ki so nekako (vsaj za kratek čas) obupali nad ženskami.

Obupal je popolnoma napačna beseda. Ker gre za izbiro.

Kar lahko rečem je predvsem to, da samota oz. samsko življenje, prinese več instant in hitrih zadoščenj, medtem ko veza (otroci ipd.) prinese bolj dolgoročni mir.

Samota je nekaj kar samsko življenje niti pod razno ni.
Otroci prinesejo dolgoročni mir? Če pogledam sebe in moje starše ni bilo povsem nobenega miru. Pač tak sem.

Pimoz ::

Lahko kdo pojasni, od kod družbi takšno razmišljanje? Zakaj kot družba ne znamo razmišljati, da morda pa nekomu resna zveza ne ustreza in je morda nekdo samski celo bolj srečen kot nekdo v resni zvezi, ki na zunaj lepo zgleda, znotraj pa propada? Zakaj imamo takšne predpostavke, kaj je čudaško in kaj ne? Da me ne bo kdo narobe razumel: Punce so super, resna zveza pa je nepotrebna odgovornost, ki ti lahko lepo zakomplicira življenje.

Ker nisi narejen po njihovem standardu. Iz istega razloga kot so mene neštetokrat vprašali kako to, da nikoli nisem imel domače živali. Jaz te absolutno podpiram. Sploh me ne zanima ali je to zato ker ti ustreza ali po lastni izbiri. Pač si samski. In tudi ljudem ne težim z vprašanji okoli tega. Tudi, če mene kdo vpraša po zakonskem stanu bo dobil odgovor v obliki vprašanja zakaj ga to zanima. Na grd način. Da dojame. In ja punce so super. Za it na pivo, na sprehod, pomečkat če ti pusti... Zaradi mene tudi za oženit. Za nekatere, za druge pa pač ne. Nič narobe s tem.

shadeX ::

Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega.


Ali:

1. Govoriš iz izkušenj
2. Si pridobil mentalno sliko iz družbe v kateri se zadržuješ

Vsekakor ti lahko zagotavljam da zveza ni taka kot jo opisuješ. Zveza je taka kot jo narediš ampak če imaš samo tako mentalno sliko potem je taka kot si jo predstavljaš.

da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal


Pridigal kaj? Predpostavljam da misliš da bi "moral" delati stvari, ki jih nočeš? Kdo pri zdravi pameti bi to od partnerja sploh zahteval?

in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega.


Zakaj "moral"? Življenje in odločitve so tvoje. Vsekakor pa ni nič narobe če slišiš še drugo mnenje, odločaš se pa sam. Daj ti povej raje koliko časa si bil v tej toksični zvezi in kaj si naredil da bi jo popravil, ter seveda koliko posluha za tvoje rešitve je imela partnerka (in kaj je v zameno zahtevala, ter ali si jo upošteval).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

opeter ::

@Pimoz: bravo, lepo napisano!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Lonsarg ::

@sci3nc3, nimam filinga da je samski stan nesprejemljiv, celo precej "in" je dandanes, bolj kot kadarkoli zgodovinsko gledano.

Če te to, ko te nekdo to sprašuje zdi neprijetno, se raje vprašaj zakaj ti je neprijetno. Si podzavestno morda vseeno to želiš? Si zgolj toliko sramežljiv da nočeš govorit o osebnih odnosih? Pogovarjanje o zvezah/nezvezah pač ni noben tabu in res ne razumem zakaj se ti zdi, da bi moral biti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

TheBlueOne ::

Zanimivo, da odpiras temo, kjer si ti primer in ne splosno. Potem morda sledi ...

Ni problem biti samski, ce imas kolikor hoces sans, to je menda vsem jasno. Problem je, ce nimas nekih posebnih sans in se tolazis, da je OK biti samski. Malo boljse bi bilo, da si samski in te to sploh ne zanima kaj o zvezah, seveda potem ne diskutiras tega na forumih.

Kar se tice druzbe, pa je to tvoja druzba. Najmanj moja druzba dobro razume vse tvoje pomisleke in je dokaj mesana po "zasedenosti". Ce si v srcu krscanske druzbe pa je druzina pac osnovni gradnik vere.

shadeX ::

Pogovarjanje o odnosih ni noben tabu ne razumem zakaj se ti zdi da bi moral biti.


Preprosto: Ker si pač želi partnerskega odnosa (mogoče niti sam ne ve ali prizna da si ga) in je (normalno) človeku nerodno govoriti o tem.

Mene sprašujejo zakaj nimam še otrok (pri teh letih jih ima že cca 85% vrstnikov, kar me uvršča v drugo skupino). Seveda bi jih imel in mi je "nerodno" ko me to nekdo vpraša in sicer iz razloga ker je to osebna stvar partnerke in mene, zato sem v teh situacijah razvil generičen odgovor, da "ko bom/va pripravljen/a".

showsover ::

Op, razumem, ne se obremenjevati s tem. Sam sem bil (resno, s Pittom sem bil primerjan od ferarri lepotic) lepotec v mladih letih, sem spal z mogoče s kar nekaj dekleti/ženskami (tu nekje). Ampak se spomnim samo ene, pa ni (več tako zelo) super lepa in z otroki, ves moj čustveni in materialni fokus je tja usmerjen (to niti približno ni bil konec mojih 'dogajanj'). Vsi se zavedamo, da je nekaj 'za preganjanje dolgčasa', nekaj pa resna in odgovorna 'veza', ok, malo imam problemov, ker me služba (pardon, biznis, za fajne številke) kliče na različne konce EU. Ampak tistih N-1 je bila čisto hormonalna uravnotežitev. To govorim samo zato, ker je to anonimen forum, ima liter piva za sabo in pol litra vodke :-) Torej, ne obremenjuj se.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

Glodko ::

Ni problem biti samski, ce imas kolikor hoces sans, to je menda vsem jasno. Problem je, ce nimas nekih posebnih sans in se tolazis, da je OK biti samski.


Tole. Če prideš na forum vprašat ali je OK, da si samski se boš najdu v drugem delu teksta. Podobno velja za op podpornike.

Pimoz ::

Iz osebne izkušnje bom še dopolnil zgoraj napisano. Ni toliko moteče, da me vpraša v stilu "a si samski"? Je pa izredno moteče ko na odgovor "Ja" postavi vprašanje zakaj pa to? S široko odprtimi očmi.
Isto je pri vseh teh "standardnih" vprašanjih. Kot sem navedel zgoraj recimo glede domačih živali.
Možni odgovori:
- Zato ker pač ne. In sem osebo ali užalil ali pa nadaljuje z vrtanjem ja ampak zakaj?
- Zato, da maš ti kaj vprašat. In sem osebo užalil.
- Zato, ker mi ni do tega. In se nadaljuje v smislu ja pa si mlad, pa se boš premislil, pa sej fajn zgledaš. A sm mogoče vprašu za neko tolažbo al kakšno obveznost čutiš zdj s temi povedmi do mene?
Še najbolj fer bi blo: - A si samski? - Ja. - Kul.
Da bi blo pa v mojem smislu humorja: - A si samski? - Ja. - Aja, ja, sej logično. (to bi bil pa insta buddy)

Ni problem biti samski, ce imas kolikor hoces sans, to je menda vsem jasno. Problem je, ce nimas nekih posebnih sans in se tolazis, da je OK biti samski. Malo boljse bi bilo, da si samski in te to sploh ne zanima kaj o zvezah, seveda potem ne diskutiras tega na forumih.

In še opcija, ko si samski in ti je kul biti samski, samo ne razumeš kako je družba tako debilna. In greš na forum vprašat, če si samo ti čuden. Pa ok kšno babico še razumem, mladih pa ne. Mi je približno istega ranga kot spolna usmerjenost.
Drugače pa citat: se pravi nekdo, ki nima šans, ne more bit "srečno" samski? Ker v tem stavku ne glede na to kako ga preberem vidim samo to, da se taki brez šans v vsakem primeru tolažijo. Se opravičujem, če narobe razumem.

Mene sprašujejo zakaj nimam še otrok

Ja, ta vprašanje. In vse kar se iz njega potem nadaljuje. Ne glede na to kaj odgovoriš si screwed. TUd že zlagal sem se, da jih imam ampak potem naletiš na mino ko moraš poročat vse o njih. Tudi to kako se jim rit obriše.

showsover ::

P(r)imoz, moj fokus je zožen še bolj kot navadno :-) Mislim, da je lep odgovor, zakaj si samski, če si, da si srečal veliko zanimivih in simpatičnih oseb (!!) ampak se še nisi uspel z nobeno res globoko povezati, čeprav biželel, ker si bolj čustven... Še posebej ženske bodo to zelo dobro sprejele. Ker tudi veje neka iskrenost in verjetnost in neka človečnost iz tega. Prijaznost in zanesljivost sta v resnici (veliko) bolj pomembna od lepote. Jaz sem, žal, pač, brezsrčni manipulativni pizdun, ki imam to vkomponirano v proces spoznavanja.

IL_DIAVOLO ::

Ce ti resna zveza predstavljajo froci, potem se strinjam. Ampak resna zveza brez frocov pa mislim, da le ni tak hudo.

Vsi bomo enkrat stari in noben ne zeli biti sam. V razmislek :)

endelin ::

Vsi bomo enkrat stari in noben ne zeli biti sam. V razmislek :)

Froci te bodo obiskali glih 3x letno.

kuall ::

sci3nc3 je izjavil:

Zakaj imamo takšne predpostavke, kaj je čudaško in kaj ne?

Odgovor je evolucijska psihologija, tako kot za milijon drugih podobnih vprašanj.
Večinoma sami ostanejo čudaki. Tako človeštvo evolucijsko napreduje, da se prebere ven neprimerne kandidate. So tudi izjeme, ko nekomu zaradi nekega razloga paše bit samski ampak takih primerov je zelo malo. Npr Jan Plestenjak je raje ostal sam zato, ker je imel preveč "bonbončkov" na izbiro in se ni mogel ustaliti pri enemu, kar čisto razumem. Veliko bolj zanimivo je srečat in poseksat novega človeka kot stalno enega in istega. Ampak takih moških je malo, ki imajo ta luksuz.
OP ima pa najbrž kakšne posttravmatske stesne motnje, da privlači zmešane babe, s katerimi ni možno vzpostvit ljubeče zveze, ki je zelo veliko vredna. Zaljubljenost je pač 100x boljša kot menjavanje punc, ampak pravo zaljubljenost doseč je tudi težko, po moje je večina ljudi nikoli ne izkusi.

IL_DIAVOLO ::

endelin je izjavil:

Vsi bomo enkrat stari in noben ne zeli biti sam. V razmislek :)

Froci te bodo obiskali glih 3x letno.


Slabo si prebral :)

sci3nc3 ::

Sebe sem vzel za primer, ker lahko iz prve roke povem, zakaj se nekdo tako odloči. Niti ne gre za to, da bi mi bilo neprijetno govoriti o kakšnih odnosih. Velikokrat sem naletel na kak zapis ali slišal razmišljanje v smislu "če je nekdo pri 30+ samski, je z njim nekaj narobe". Zato si že nekaj časa zastavljam vprašanje, zakaj bi moralo biti s takšnim človekom karkoli narobe. Nekaj časa sem imel celo sodelavca, ki je jasno povedal, da moški mora imeti resno zvezo, ker drugače čuti neke vrste osamljenost, kar se odraža v njegovem razpoloženju, odnosu do dela itd.

Ni potrebe po filozofiranju, zakaj sem odprl temo. Odprl sem jo zato, ker me zanima odgovor (vprašanje je v prvem postu). Resne zveze pridejo in grejo. Življenje (vsaj dokler sem mlad) raje preživim samski kot pa da ga zapravim za neko resno zvezo, ki lahko propade ali pa spoznam, da v njej nisem srečen. Tako kot nekaterim ustreza istospolna usmerjenost (ki je pravtako za marsikoga razlog zgražanja), meni ustreza samsko življenje in prednosti, ki jih prinaša.

mkk20 ::

Bolj boleče je, da si zelis ne biti sam, pa te buzerirajo pri 35. s: kaj cakas, kako pa to ipd. Druzba je pac umazana... Sorodna tema,lahko se bolj boleca je pa: kdaj bodo pa otroc?
Jaz sem bil samski do 33, domacim sem glede na starost ze kar povedal koliko je sans za samski vs vezan, kar v odstotkih... :-). Potem sem vseeno spoznal zensko in si ustvaril druzino. Hocem povedat, da je kdaj treba bit 'grd' na tovrstna vprasanja, ce ne gre ravno za prijatelja, in na "skbi" znancev odgovort trdo in je potem mir. Aja. Sem clovek, ki bi mirno lahko zivel tudi sam.

Reycis ::

To je nastala neka takšna "navada", ker je to bilo dobro za družbo kot celoto.
Diversity is our greatest strength

showsover ::

mkk20 je izjavil:

...mirno lahko zivel tudi sam.

Ja, ni problema, ampak navadno te proba firma/familija spraviti na 'prava' pota. Navsezadnje, kri ni voda, kakorkoli bos ze izbral, gre za kri! Vse ostale norije ti bodo odpuscene. Gre se samo za kontinuiteto.

avom23 ::

starfotr je izjavil:

Saj ni problema. Določen procent moških že po naravi ni sposobnih nadaljevati vrste in prenesti svojih genov dalje.

Moških je tudi več, kot žensk.

To je povsem normalno in naravno. Tudi določen procent žensk nikoli ne nadaljuje vrste.

Skupno življenje je pač oblika lažjega preživetja. Obema je lažje. Seveda pa gre določen procent ljudi narazen. Kar spet ni nič narobe. Veliko jih je tudi nesrečnih v vezah.



Genetsko nadaljevat vrsto pa res ni neka posebna sposobnost in dosežek. To je najbolj enostaven del.

zobnik ::

Kaj pa tisti, ki se zgodaj poročijo potem pa pri 35 letih dva otroka in sledi ločitev- Ženska gre po svoje, vzame otroka, ti pa ostaneš sam, plačuješ preživnino za otroka in komaj sam shajaš.
A to v družbi pa noben noče govorit, a samo o tistem da so eni samski.
Tud o tem nočejo govorit kako se spopadat s prežievtjem, plača slaba, draga stanovanja....da še svojim otrokom ne moreš zagotovit osnove

Gagatronix ::

showsover je izjavil:

mkk20 je izjavil:

...mirno lahko zivel tudi sam.

Ja, ni problema, ampak navadno te proba firma/familija spraviti na 'prava' pota. Navsezadnje, kri ni voda, kakorkoli bos ze izbral, gre za kri! Vse ostale norije ti bodo odpuscene. Gre se samo za kontinuiteto.


Res si zelim, da bi nehali uporabljati izraz "kri ni voda" ker gre za ponesreceno slovensko verzijo polovicne izjave iz originala.

TheBlueOne ::

sci3nc3 je izjavil:


Ni potrebe po filozofiranju, zakaj sem odprl temo. Odprl sem jo zato, ker me zanima odgovor (vprašanje je v prvem postu). Resne zveze pridejo in grejo.


Kaj ni takoj jasno, da je odgovor relativen, ce je splosno? Ce das sebe kot primer pac postane bolj tvoja psihoanaliza. Original je bolj klic za support group, kot pa neka splosna diskusija. :D

Diskutirati na splosno pa ne gre, ker so te zadeve dosti stvar posameznika. Nekje na nivoju katera barva je najlepsa.

zobnik ::

Skenslaj tako družbo in si poišči družbo, ki RAZUME in podpira take odločitve posameznikov.

Hypathia ::

sci3nc3 je izjavil:


Mene recimo resne zveze sploh ne zanimajo (punce ja, zveze ne). Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega. Takšen stil življenja mi pač ustreza in zakaj bi nekdo s takšnim razmišljanjem moral veljati za čudaka?

Zato ker nihče ne mara egoistov. Če se zapletaš v kratke zveze, resne te pa ne zanimajo, to signalizira, da si nezrel/neodgovoren egoist, ki ni sposoben sklepati kompromisov, ne znaš vzpostavljat in vzdrževat kvalitetnih medosebnih odnosov, pomanjkanje empatije, strah pred intimnostjo.... same družbeno neželene lastnosti. Sem nekje brala da tudi delodajalci preferirajo ljudi z ustaljenimi življenjskim lifestylom.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

showsover ::

Gagatronix je izjavil:

"kri ni voda"

Ni ampak, če poštudiraš, čisto resno, ni. A misliš, da si za vedno? No, če tudi ti misliš, da si - komu bolj zaupaš/privoščiš ti? Krvi ali vodi? Jaz krvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

zobnik ::

Hypathia je izjavil:

sci3nc3 je izjavil:


Mene recimo resne zveze sploh ne zanimajo (punce ja, zveze ne). Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega. Takšen stil življenja mi pač ustreza in zakaj bi nekdo s takšnim razmišljanjem moral veljati za čudaka?

Zato ker nihče ne mara egoistov. Če se zapletaš v kratke zveze, resne te pa ne zanimajo, to signalizira, da si nezrel/neodgovoren egoist, ki ni sposoben sklepati kompromisov, ne znaš vzpostavljat in vzdrževat kvalitetnih medosebnih odnosov, pomanjkanje empatije, strah pred intimnostjo.... same družbeno neželene lastnosti. Sem nekje brala da tudi delodajalci preferirajo ljudi z ustaljenimi življenjskim lifestylom.



s takimi se nebi nikol družil kot si ti

avom23 ::

Sicer pa glede na vprasanje OP-ja. BLIliznji ljudje okoli tebe npr. bi lahko imeli se drugo plat tebe ali pa bolj celovit uvid tebe kot cloveka preko tvojega partnerja s katerim zivis. To bi lahko bil morda en vidik.

TheBlueOne ::

Hypathia je izjavil:

Sem nekje brala da tudi delodajalci preferirajo ljudi z ustaljenimi življenjskim lifestylom.


Odvisno od poklica. :D

Zgodovina sprememb…

Hypathia ::

zobnik je izjavil:




...s takimi se nebi nikol družil kot si ti

Enako.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Taip4n ::

sci3nc3 je izjavil:

da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega

Ne bi rekel, da je to ravno "resna" zveza. Vidim, da resno zvezo opisuješ predvsem kot xyz slabih stvari in nič pozitivnih.

TheBlueOne ::

Hypathia je izjavil:

da si nezrel/neodgovoren egoist, ki ni sposoben sklepati kompromisov,


Kaj je kompromis za zvezo med moskim in feministko?

--- Samo sex ----

:D

Pravi OP...

D3m ::

Z drugimi besedami.....OP noče biti zavrnjen.
|HP EliteBook|R5 6650U|

showsover ::

Jaz mam Hi/ypat/hijo rad, resno, ŠE posebej ZATO, ker se ne strinjava glede večine stvari, ampak ona mene baca, kot jaz danes steklenico vodke in dva piva. Res pa je, da sem jaz star pizdun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

TheBlueOne ::

narobe prebral, brisem kvazi ....

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Hypathia je izjavil:

zobnik je izjavil:




...s takimi se nebi nikol družil kot si ti

Enako.



veš kaj je bil problem v startu, da sem s takim šel za 1 dan na izlet v naravo in se jih nismo mogu znebit kot da sem potrpel tistih nekaj ur....potem pa sem spoznal, da se je na izlete bolje vozit s svojim avtom in če so bli taki sem po svoje nadaljeval, uf HURA

D3m ::

Kje je OP?
|HP EliteBook|R5 6650U|

zobnik ::

Pojstlo podira s punco:D

čez 9 mesecev bo spet zima, treba pohitet:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

D3m ::

Glede na prebrano je z Desanka Šakić.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Meiniken ::

Bere se kot, da si obrožen le s starimi prdci, ki pač mislijo, da je človek brez partnerja nesrečen.

Mene recimo resne zveze sploh ne zanimajo (punce ja, zveze ne). Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega.

V zvezi ti nihče ne pridiga, niti ti ni mus upoštevati mnenja drugega. Tudi odpovedati se ti ni treba ničemur, le pravo osebo moraš najti. Če nekdo od tebe pričakuje, da se svojemu slogu življenja odpoveš, potem nista za skupaj. Včasih bo prišlo do nasprotnih mnenj, kjer pa bo potreben kompromis.

V zveze je treba ogromno vložiti in se marsičemu odpovedati, na koncu pa lahko čez noč vse skupaj propade, ker ni več kemije ali ker nisi izpolnil pričakovanj, za katera morda niti nisi vedel.

Ni mi jasno kaj nakladaš o pričakovanjih o katerih še vedel nisi? Če gre za pomembno zadevo kot so otroci se moraš o tem zgodaj pogovorit oz. najprej spoznat osebo in ugotovit če se je sploh vredno v zvezo spuščat.

Tudi se mi zdi čudaško, da ljudje v resnih zvezah niso spodobni opravil nasprotnega spola (on ne zna prat in kuhat, ona ne zna zamenjati gume na avtu).

Kdo pravi, da je kuhanje žensko opravilo? Samo zato, ker so ga v preteklosti opravljale ženske še ne pomeni, da je to žensko opravilo.

Da me ne bo kdo narobe razumel: Punce so super, resna zveza pa je nepotrebna odgovornost, ki ti lahko lepo zakomplicira življenje.

Zakaj bi ti zveza zakomplicirala življenje? Kvečjem izboljša življenje, razen če imaš ob sebi nekompatibilno osebo.

Je pa nekej resnice tud v komentarju Hipatije. Če samo skačeš iz ene ženske na drugo, te bo družba smatrala kot neresnega (sploh v tvojih letih), ker daješ občutek kot, da še sam ne veš kaj hočeš. To počnejo mladi, ker ne vejo kaj hočejo in preizkušajo stvari.

Danes je sploh težava, ker se ljudje nočejo "zavezati".

"Ejga, prideš na zabavo?" - "Mogoče. Bom videl če bo ta druga odpovedana."
Povej če prideš al pa ne, ne pa da si z eno nogo napol zunaj. Tak človek je nezanesljiv. Tako zgleda skakanje med zvezami.
Če sistem dopušča, da se ga zlorablja bo ta tudi zlorabljen. Brez izjeme.

Gagatronix ::

showsover je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

"kri ni voda"

Ni ampak, če poštudiraš, čisto resno, ni. A misliš, da si za vedno? No, če tudi ti misliš, da si - komu bolj zaupaš/privoščiš ti? Krvi ali vodi? Jaz krvi.


"Blood of the covenant is thicker than the water of the womb." se glasi celoten pregovor v izvirniku. Skrajsana verzija, s katero nekateri tako radi opletate, pomeni ravno nasprotno.

Invictus ::

endelin je izjavil:

Vsi bomo enkrat stari in noben ne zeli biti sam. V razmislek :)

Froci te bodo obiskali glih 3x letno.

Saj frocev nimaš zaradi obiskov. Partnerko/partnerja imaš, ker če moji generaciji, blizu 50, ki niso ustvarili familije, se zdaj trga na veliko.

Pol pa gledaš slikice z izletov, selfije, potovanja, športi, neka druženja, ko pa pride domov, je pa sam... In to jih ubija... Sploh zdaj v času karantene, ko se ni dalo hodit na fuk randije kamorkoli...

Bili so preveč izbirčni, tako moški kot ženske, in so danes sami. Zdaj so pa že odsluženi program. Ženske so preprosto stare, je mlajših dovolj, moški nad 40, ki pa ni ločen in s froci, pa je med ženskami zelo slabo ocenjen, oz. se sprašujejo kaj je narobe z njim. Sicer to zadnje velja tudi za ženske...

Ločen moški z otroci lahko brez problemov dobi novo žensko, tudi mlado, ker se ga smatra, da je primeren za nadaljnji razplod.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

showsover ::

Gagatronix je izjavil:

"Blood of the covenant is thicker than the water of the womb."

No, lepo, prav, ampak bomo še naprej opletali s tem, meni se ne zdi nič problematičnega, ker čisto vsak razume, kaj dejansko je mišljeno, da (navadno, nikakor pa ne vedno) daš pač sorodstvu prednost, ne pa arhaični obljubi s krvjo.

Jerry000 ::

Invictus je izjavil:

endelin je izjavil:

Vsi bomo enkrat stari in noben ne zeli biti sam. V razmislek :)

Froci te bodo obiskali glih 3x letno.

Saj frocev nimaš zaradi obiskov. Partnerko/partnerja imaš, ker če moji generaciji, blizu 50, ki niso ustvarili familije, se zdaj trga na veliko.

Pol pa gledaš slikice z izletov, selfije, potovanja, športi, neka druženja, ko pa pride domov, je pa sam... In to jih ubija... Sploh zdaj v času karantene, ko se ni dalo hodit na fuk randije kamorkoli...

Bili so preveč izbirčni, tako moški kot ženske, in so danes sami. Zdaj so pa že odsluženi program. Ženske so preprosto stare, je mlajših dovolj, moški nad 40, ki pa ni ločen in s froci, pa je med ženskami zelo slabo ocenjen, oz. se sprašujejo kaj je narobe z njim. Sicer to zadnje velja tudi za ženske...

Ločen moški z otroci lahko brez problemov dobi novo žensko, tudi mlado, ker se ga smatra, da je primeren za nadaljnji razplod.

Bolš biti zbirčen kot pa v slabi zvezi

vnetidebater ::

sci3nc3 je izjavil:

Zakaj je samski stan v družbi nesprejemljiv? Samski ljudje pri 30+ veljajo za čudake (vsake toliko časa kje preberem kakšno tovrstno izjavo) in nasplošno v družbi prevladuje mišljenje, da se prej kot slej moramo vsi poparčkat... saj veste za tista vprašanja: Imaš kakšno punco? Si že našel kakšno? Kdaj jo boš predstavil? Zakaj ni ta status enakovreden veroizpovedi ali politični opredelitvi? Nihče te ne vpraša kakšne vere si ali katero politično stranko spremljaš, vse pa zanima, če imaš partnerja.

Mene recimo resne zveze sploh ne zanimajo (punce ja, zveze ne). Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega. Takšen stil življenja mi pač ustreza in zakaj bi nekdo s takšnim razmišljanjem moral veljati za čudaka? V zveze je treba ogromno vložiti in se marsičemu odpovedati, na koncu pa lahko čez noč vse skupaj propade, ker ni več kemije ali ker nisi izpolnil pričakovanj, za katera morda niti nisi vedel. In takih primerov je ogromno. Vsi pa dobro vemo, kje se zadeve končajo, ker se ljudje nočejo sprijazniti s porazom, da je izgubljeno vse v kar si več let vlagal. Meni se to zdi veliko bolj čudaško kot pa, če nekdo živi samsko življenje. Tudi se mi zdi čudaško, da ljudje v resnih zvezah niso spodobni opravil nasprotnega spola (on ne zna prat in kuhat, ona ne zna zamenjati gume na avtu).

Lahko kdo pojasni, od kod družbi takšno razmišljanje? Zakaj kot družba ne znamo razmišljati, da morda pa nekomu resna zveza ne ustreza in je morda nekdo samski celo bolj srečen kot nekdo v resni zvezi, ki na zunaj lepo zgleda, znotraj pa propada? Zakaj imamo takšne predpostavke, kaj je čudaško in kaj ne? Da me ne bo kdo narobe razumel: Punce so super, resna zveza pa je nepotrebna odgovornost, ki ti lahko lepo zakomplicira življenje.



če ti to rečejo starši je to najbrž zato ker se jim zdi škoda da si ti zadnji na družinski veji, namesto družinskem drevesu.

Škoda je da vsega kar si se v življenju naučil, pač ne boš delil z nikomer. Družba je danes kakšrna je zaradi posredovanja znanja naslednjim generacijam. Če bi vsi podpirali samsko življenje bi človeška rasa že izumrla.

Zgodovina sprememb…

HappyPills ::

Taka vprašanja postavljajo ljudje, ki jih razmerja izjemno definirajo in/ali jih nujno potrebujejo, da se počutijo stabilne. Ne to jemat osebno.
Se pa ta vprašanja nikoli ne končajo. Najprej je partner, potem otrok, potem kdaj bo drugi in tretji, pa hiša pa služba itd. Bodi pozoren na ljudi, ki te vprašajo kako si ti in ne kakšna je tvoja zunanja realnost.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Samsko življenje brez resne zveze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35068935 (11377) BigWhale

resna zveza (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10414544 (11567) 111111111111
»

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
483100192 (86370) guest #44

Več podobnih tem