» »

Polnjenje prenosnika -> težava + predlogi rešitev?

Polnjenje prenosnika -> težava + predlogi rešitev?

partijaka25 ::

Pozdravljeni,

v delavnici se nahaja prenosnik starejšega datuma, kjer so težave z njegovim polnjenjem. Kot sem laično indetificiral težavo, je najbrž fuč tisti DC POWER JACK vtikač na samem prenosniku (napajalni kabel ni problem, imam dva in oba, testirana na drugem laptopu, delata).

Ena opcija je menjava tistega DC JACKa, kjer pa še vedno ostane težava nepraktičnosti tega priključka od strani računalnika (vedno je napoti, ker je zraven USB za miško itd). In me zanima sledeče: Ali je možno, da bi elektriko priklopil direktno na tisti vtikač na laptopu, kjer je noter priključena baterija tega prenosnika, torej z zadnje strani prenosnika (baterija je itak že zdavnaj zanič).

Se pravi povezava vtičnica (220 V na steni) preko napajalnega kabla v tisto "vtičnico" na prenosniku, kjer bi bila sicer priklopljena baterija (gl. link/fotko na povezavi: https://i.ibb.co/tCYwqnp/20210106-18272.... Specifikacije baterije sicer so: 10.8 V, 47Wh, Li-ion.

Bi to šlo? Če da, kaako se imenuje tip priključka na sliki (ta vtičnica za baterijo)?

hvala
ps: prosim brez odgovorov tipa "vrži v smeti", ker so gor neki programi za delo tistega, ki ima delavnico, in je menjava računalnika zadnja opcija

BBCW ::

v Trzinu imaš servis Modul center (https://modulcenter.si/), kjer ti bo majstr odprl laptop in zamenjal DC jack. vrjetn bo cena okol 50e oz. ura dela.

Zakaj ti reče folk, da je za fuknt stran? Ker ponavad popravljate laptope, ki so tako stari da niti cene več nimajo, ali pa se prodajajo po 20e, če kak majmun še kup. in ker za 50e kot je servis ponavad lahk kar kupš nov laptop, ki je par generacij novejši / boljši od tega, ki bi ga rad popravljal.

za DIY drekanje ti bo pa kdo drug napisal. načeloma se da, sam je to že tolk franknštajn a-je-to varjanta, da je brezveze. rajš fukn še 20e zravn in mu kup še novo baterijo, poceni nadomestke najdeš na kaki panthera.si.

partijaka25 ::

BBCW je izjavil:

za DIY drekanje ti bo pa kdo drug napisal. načeloma se da, sam je to že tolk franknštajn a-je-to varjanta, da je brezveze. rajš fukn še 20e zravn in mu kup še novo baterijo, poceni nadomestke najdeš na kaki panthera.si.


Osnovna ideja je bila, da bi bilo podobno priklopljeno kot tisti laptopi, ki so nataknjeni gor na podstavek, ki hkrati napajajo prenosnik (power docking station ali kako se že reče).

Torej ideja je bila povezat pač s kablom na način, omenjen v prejšnjem odstavku tega posta. Če je možno, pač prosim za ideje. Če ni oziroma če je za to potrebno "spajkanje" in podobni električarski štosi, se bo pač kupovalo novo (zakaj se želi tole ohranit, sem napisal v prvem postu).

Še kdo z idejo?

DeeCoy ::

1. Daš na docking station - če obstaja
2. Če je DCIN priključek na kablu in ne na matični(velikokrat so, nisi pa povedal modela), ga spelješ na mesto baterije, po potrebi zvrtaš luknjico in priključiš tam.. Ne bo najlepše, bo pa delalo.

Direktno na konektor baterije nebi vezal, verjetno niti ne bo delalo, tudi če je voltaža polnilca in baterije enaka (kar zelo verjetno ni).

Riff ::

sigurno je tle na forum kdo ki ti ta power jack zamneja za par E in ne za 50E sm da je kje blizu tebe , jst mam opcijo k koleg to dela sm pa iz okolice Novega mesta

hojnikb ::

da menjas power jack, je treba podret cel prenosnik (in ga nazaj sestavit). In seveda zalotat oz. zamenjat konektor. Ce gre to kdo delat za eno pivo, vsaka cast, mu cas ni vredn nic :)
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija za prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527423 (2424) Han
»

Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
556351 (4036) care20
»

Pomoč pri "popravilu" prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
7838 (611) shmandi
»

Prenosnik in strela

Oddelek: Strojna oprema
203258 (2516) STU-III
»

Težava s prenosnikom HP 6735s

Oddelek: Pomoč in nasveti
425292 (4256) manijak26

Več podobnih tem