Forum » Strojna oprema » čistilo za kontakte grafične kartice
čistilo za kontakte grafične kartice
Hasel Nutsen ::
Zdravo,
mi lahko kakšen poznavalec priporoči kakšno čistilo za kontakte grafične kartice? Namreč pri sestavi novega računalnika sem v naglici grafično nerodno prijel za tisti del, ki gre v PCI režo in se verjetno dotaknil tudi pozlačenih kontaktov. Računalnik sicer dela, ampak mi gre to na živce in bi rad kontakte nekako očistil. Bi bil izopropanol iz Merkurja in navadne vatirane palčke primeren za to, ali se pri nas dobi kakšna bolj specialna zadeva? Ali naj se raje ne sekiram in pustim tako kot je? Hvala.
mi lahko kakšen poznavalec priporoči kakšno čistilo za kontakte grafične kartice? Namreč pri sestavi novega računalnika sem v naglici grafično nerodno prijel za tisti del, ki gre v PCI režo in se verjetno dotaknil tudi pozlačenih kontaktov. Računalnik sicer dela, ampak mi gre to na živce in bi rad kontakte nekako očistil. Bi bil izopropanol iz Merkurja in navadne vatirane palčke primeren za to, ali se pri nas dobi kakšna bolj specialna zadeva? Ali naj se raje ne sekiram in pustim tako kot je? Hvala.
Uporabnik ::
Čim manj alkoholov, milnica in to je to.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything
Machete ::
Če nisi imel ravno stopljene čokolade na prstih, se ne sekiraj. Če ne, pa vzemi krpico za očala (tekstilno) in malo pobriši.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Horas ::
človek tole pa je preseravanje za brezveze. si eden tistih ljudi če se jim ne dogaj akaj sami poskrbijo za to? :D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
FireSnake ::
Edigs.
Magic1 ::
šmergel...
Najbolje da pustiš, ker boš še kaj skuril s statiko. Sej verjetno nisi imel mastnih/čokoladnih prstov med rokovajem
Najbolje da pustiš, ker boš še kaj skuril s statiko. Sej verjetno nisi imel mastnih/čokoladnih prstov med rokovajem
Magic
Hvala za odgovore. Ne vem, vsepovsod najdeš opozorila, da se kontaktov načeloma ne dotika, ker lahko pride zaradi slabega stika do problemov. Koliko je pa to dejansko škodljivo pa ne vem, zato pa raje vprašam. Namreč novega compa ravno ne kupujem vsak dan in hočem da je sestavljen tako, kot je treba. Kar se pa čistil tiče, sem zasledil, da priporočajo visoko koncentriran izoprapanol zato, ker ne vsebuje vode in hitro izhlapi. V tujini najdeš tudi specializirane proizvode za ta namen, npr. tole , ampak izopropanol je najbrž izopropanol? Po drugi strani pa eni pravijo, da alkohol ni ok ker lahko poškoduje plastiko. Za milnico ne vem, potem bi moral zadevo res dobro posušit, preden jo vgradim nazaj? Sicer pa rok nisem imel umazanih, samo malo potne. Da se mi kaj dogaja, pa včasih tudi sam poskrbim, horas. Če se boš še potrudil in svoj odgovor podkrepil z argumenti, ti bom zelo hvaležen. V nasprotnem primeru se pa lahko tudi vzdržiš komentiranja. Lp.
Ne obremenjuj se. Pri rudarskih rigih sem držal malodane z ritnicami brez kakršnihkoli standardov rokovanja, vse je delalo in tudi v primeru, da samo malo primeš s potnimi prsti bo delalo. Da je dejansko umazan slot ali kontakt kriv za težave, je redkeje kot sneg za božič. Da boš pa za to čistila kupoval pa bi bilo dejansko noro.
Ubil sem eno kartico samo tako, da sem riser narobe tlačil na pine in je dobesedno olupilo zlato z enega pina in povzročilo stik, ter pogin kartice.
Ubil sem eno kartico samo tako, da sem riser narobe tlačil na pine in je dobesedno olupilo zlato z enega pina in povzročilo stik, ter pogin kartice.
Ok, hvala za nasvete. Bom kar pustil tako kot je. Saj verjetno res preveč kompliciram, itak ima zadeva garancijo...
Assass1n ::
Vse bo OK, ne rabiš zgubljat spanca zaradi tega. Tudi sam pri mojih navijalskih podvigih nisem skrbel za snažnost raznih kontaktov pa je vedno vse OK, včasih so se tudi statike vsi bali pa še nikoli nič. Poznam pa kako se počutiš, ne delaš tega dnevno in se pač malo bojiš, nič ni narobe in vse bo ok ;)
lp, B
lp, B
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Riff ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izopropanol? Etanol? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31222 (8495) | AtaStrumf |
» | Čiščenje tipkovnice na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 944 (756) | PunkDude |
» | S čim očistiti termalno pasto s procesorja?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5542 (4454) | opeter |
» | vodni kamen na plastikiOddelek: Loža | 3433 (2807) | dominuspro |
» | Projekt Svinjarija ali Kako sem očistil tipkovnico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20956 (18304) | energetik |