Forum » Omrežja in internet » Racunalnik izgubi internetno povezavo
Racunalnik izgubi internetno povezavo
kekeck ::
Računalnik imam prižgan 24/7, zadnji teden mi vsako noč izgubi povezavo do interneta, ponavadi nekje med 1 in 4 zjutraj.
Zanimivo je da notranja mreža do mrežnih diskov deluje, ne deluje samo internetna povezava. Ko zjutraj resetiram računalnik deluje spet normalno.
V isti mreži imam še 2 računalnika ki delujeta normalno (tudi preko noči).
Imam telekom modem in router WRT1900 ampak predvidevam da je napaka nekje v računalniku.
Mrežna Realtek je na plošči. Preklikal sem vse možne nastavitve od mrežne kartice in antivirusnega programa (Avast), noložil najnovešje gonilnike za mrežno, vedno isto. Edin biosa še nisem updaejtal.
Prosim za pomoč.
Zanimivo je da notranja mreža do mrežnih diskov deluje, ne deluje samo internetna povezava. Ko zjutraj resetiram računalnik deluje spet normalno.
V isti mreži imam še 2 računalnika ki delujeta normalno (tudi preko noči).
Imam telekom modem in router WRT1900 ampak predvidevam da je napaka nekje v računalniku.
Mrežna Realtek je na plošči. Preklikal sem vse možne nastavitve od mrežne kartice in antivirusnega programa (Avast), noložil najnovešje gonilnike za mrežno, vedno isto. Edin biosa še nisem updaejtal.
Prosim za pomoč.
sbawe64 ::
Piše kaj v event viewerju ? Če se logiraš na telekom modem in router je tam kašen info o trajanju povezave ?
Kateri OS ?
Kateri OS ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Furbo ::
A tisti dinamični IPji še obstajajo? Morda se modem vsako noč znova poveže, zamenja ip in zmede tvojo mrežo. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Čez noč izklopi Avast.
Sem izklopil večino firewall zaščit, pustil sem samo osnovne, zjutraj je bil računalnik povezan na pol, mining je delal, web in email pa ne.
Bom danes izklopil internet firewall še v routerju.
Piše kaj v event viewerju ? Če se logiraš na telekom modem in router je tam kašen info o trajanju povezave ?
Kateri OS ?
Nič posebnega, tudi lease time za IP ne sovpadajo z izpadom.
OS je win10.
Zanimivo je, da me tudi čez dan kdaj ni 8 ur za računalnikom, pa povezava vedno ostane.
Kot da bi imel ponoči kakšne napade in bi npr. firewall prekinil povezavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekeck ()
Težave so se stopnjevale, tudi čez dan je med delom začel izgubljati povezavo.
Na koncu sem popolnoma na novo naložil računalnik (OS in vse programe), sedaj je vredu.
Na koncu sem popolnoma na novo naložil računalnik (OS in vse programe), sedaj je vredu.
val46 ::
Alora si mel verjetno neki virus na računalniku. Meni je podobno delovalo kakega pol leta nazaj, dokler tudi sam nism zgubu živce in na navo naložil vse. In ko sem se lotu nalaganja vseh programov, ki sem jih v preteklosti uporabljal, mi je po naložitvi bitcometa čez par sekund takoj skloplo povezavo. Sem ga sam izbrisal in naložil za torente utorent. Od takrat teh problemov nimam več. Morda je v samem bitcometu bil kak problem, da mi je na vsake pol ure resetiralo modem in začelo na novo vspostavljat povezavo.
Gagatronix ::
uTorrent je smet odkar so imeli afero da so userjem instalirali crypto minerje. qBittorent ponucaj.
val46 ::
Sej ni fora keri torent uporabljat, jst sm OP samo povedu, kaj je meni delalo težave. Če se mu ponovijo, naj poskusi menjat tudi kaj od tega, če ga sploh ima inštaliranega valda.
Facebook dev ::
Osebna izkušnja: Pazite kateri torrent uporabljate. Tudi pri nas smo imeli z zelo počasnim internetom oziroma izklopi, izkazalo se je, da je bil za to kriv torrent, ki smo ga uporabljali.
Pa ni sedaj bil problem, da bi torrent vlekel dol toliko, da porabi vso povezavo, daleč od tega.
Pa ni sedaj bil problem, da bi torrent vlekel dol toliko, da porabi vso povezavo, daleč od tega.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
you don't deserve me at my best.
Gagatronix ::
Softver, ki ga uporabljas, je hudicevo pomemben. Lahko ti cisto nakljucna kombinacija softvera povzroca tezave, pa ne bos tega videl v logih.
Kar se pa uTorrenta tice si pa malo pogooglaj.
Bakunin ::
uporabljajte sw, ki je free (GPL), ker znajo biti kaksne reklame ipd. s*** (npr. bitcomet, utorrent,...)
osebno uporabljam qBittorrent
in še nekaj ZELO pomembnega - pustite si vsaj 10% "lufta" pri UL/DL kapacitetah
pri nastavitvah prepustnosti (velja tudi za uTP congestion mehanizem)
Torej če imate 10/1 Mbps povezavo - nastavite DL na 9 Mbps in UL na 900Kbps
osebno uporabljam qBittorrent
in še nekaj ZELO pomembnega - pustite si vsaj 10% "lufta" pri UL/DL kapacitetah
pri nastavitvah prepustnosti (velja tudi za uTP congestion mehanizem)
Torej če imate 10/1 Mbps povezavo - nastavite DL na 9 Mbps in UL na 900Kbps
XS!D3 ::
Problem je, da ne gre samo za golo količino mrežnega prometa ampak predvsem veliko število (P2P) povezav, ki lahko brez nekih dodatnih omejitev ali QoSa požrejo neproporcionalen del tvoje pipce ali drugih resorsov. Poleg tega se običajno uporablja UDP in drugačni congestion control algoritmi od klasičnega TCPja. Če imaš kak švohnejši usmerjevalnik, mu zna že samo število povezav delat probleme. Zna pa nepravilno nastavljen torrent client tudi ubit I/O na spinning rustu (HDD).
Bakunin ::
tudi to...tudi to.
tisto z "rezervacijo" 10% pa je tako tipično. Ljudje z 100Mbit+ "pipicami" jamrajo, da jim ne dela Internet oz. pocasi oz. da padajo povezave.
To je točno ta simptom kljub FTTH in megagigabajti prepustnosti....
tisto z "rezervacijo" 10% pa je tako tipično. Ljudje z 100Mbit+ "pipicami" jamrajo, da jim ne dela Internet oz. pocasi oz. da padajo povezave.
To je točno ta simptom kljub FTTH in megagigabajti prepustnosti....
Gagatronix je izjavil:
Softver, ki ga uporabljas, je hudicevo pomemben. Lahko ti cisto nakljucna kombinacija softvera povzroca tezave, pa ne bos tega videl v logih.
Večino programov sem naložil nazaj istih kot prej, vseh seveda ne, ker jih nekaj ne uporabljam več.
Med njimi tudi uTorrent, zaenkrat vse BP.
Pomoje se je en virus mal sprehajal po kompu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z bittorrentom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7486 (6400) | acidos |
» | Utorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14170 (9725) | Brainstorm |
» | uTorrent in obremenjenost diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5809 (5218) | MrStein |
» | windows 7 - no internet accessOddelek: Operacijski sistemi | 3745 (2465) | xxxgeekxxx |
» | µTorrent znatno hitrejši kot VuzeOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 20923 (18852) | roli |