Forum » Omrežja in internet » Počasna lokalna mreža Android
Počasna lokalna mreža Android
papak ::
Živjo,
na eno od naprav v stanovanju bi rad priključil zunanji disk, katerega bi potem lahko na različnih Win napravah mapiral, ali pa do njega dostopal preko Android naprav.
1. Poskus, disk priključen na routerjev USB 2.0 in uporaba SMB (ASUS RT AC58U V2 (ja vem da je slab)). CPU load routerja na 90%, max prenos 3-5 MB/s na 5Ghz wifi, ki zmore dejansko 433Mbps. Porazno. Ampak ok, razumem, enojedrni počasen CPU je bottleneck. Pozabimo na to varianto.
2. Poskus, SMB server na Android napravi. CPU load routerja zanemarljiv, max prenos 3-5 MB/s na 5Ghz wifi (med Androidi, za tole se mi pa še ne splača portov za windows porihtat, pa še zelo odvisno od SMB klienta), ki zmore dejansko 433Mbps.
3. Poskus, za hec FTP server na Android napravi, prenos med Androidi 40MB/s. Se pravi da mreža je popolnoma OK.
A delam kaj narobe? Malo se mi zdi škoda raznih starih Galaxyev, ki so hudo močne naprave, pa se jih ne da ponucat, na drugi strani pa podhranjeni routerji.
na eno od naprav v stanovanju bi rad priključil zunanji disk, katerega bi potem lahko na različnih Win napravah mapiral, ali pa do njega dostopal preko Android naprav.
1. Poskus, disk priključen na routerjev USB 2.0 in uporaba SMB (ASUS RT AC58U V2 (ja vem da je slab)). CPU load routerja na 90%, max prenos 3-5 MB/s na 5Ghz wifi, ki zmore dejansko 433Mbps. Porazno. Ampak ok, razumem, enojedrni počasen CPU je bottleneck. Pozabimo na to varianto.
2. Poskus, SMB server na Android napravi. CPU load routerja zanemarljiv, max prenos 3-5 MB/s na 5Ghz wifi (med Androidi, za tole se mi pa še ne splača portov za windows porihtat, pa še zelo odvisno od SMB klienta), ki zmore dejansko 433Mbps.
3. Poskus, za hec FTP server na Android napravi, prenos med Androidi 40MB/s. Se pravi da mreža je popolnoma OK.
A delam kaj narobe? Malo se mi zdi škoda raznih starih Galaxyev, ki so hudo močne naprave, pa se jih ne da ponucat, na drugi strani pa podhranjeni routerji.
papak ::
5. Poskus: Na telefon (samsung galaxy s7 edge) sem spravil PostmarketOS. SMB je laufal na 15mb/s (dokler je laufal), kar je pa že sprejemljivo. Izgleda nekaj bremza Android sambe, ker ni bilo razlike v hitrosti med server aplikacijami. Mogoče bom probal če bo čas še z ubuntu touch, /e/ ali pa LineageOS, bi moralo biti dosti bolj stabilno, razen UB bo jeba za namestit.
Zaključek: kupi NAS ali pa laufaj nek računalnik za razne serverje. Router uporabljaj za router. Star telefon pa vrzi v e-waste bin.
Zaključek: kupi NAS ali pa laufaj nek računalnik za razne serverje. Router uporabljaj za router. Star telefon pa vrzi v e-waste bin.
hojnikb ::
smb je zelo cpu pozresen protokol, zato pa dela počasi na teh arm cpujih. Malo se se da potunat smb.conf, ampak nič strašanskega.
Obstaja še ena kotroverzna opcija in sicer RPI4. Dovolj za maxxoutat 1Gbit mrežo preko smb, je pa od 40EUR dalje.
Obstaja še ena kotroverzna opcija in sicer RPI4. Dovolj za maxxoutat 1Gbit mrežo preko smb, je pa od 40EUR dalje.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus router ne omogoča maksimalnega downloada na wifiOddelek: Omrežja in internet | 1149 (978) | XS!D3 |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10511 (8747) | XS!D3 |
» | SMB/CIFS na Android?Oddelek: Mobilne tehnologije | 1290 (1043) | MrStein |
» | kako brezžično povezati samsung galaxy s3 z windows 8 OSOddelek: Pomoč in nasveti | 3128 (2696) | Alen T 1978 |