» »

Star Wars Acolyte - TV serija

Star Wars Acolyte - TV serija

delavec44 ::

matobeli je izjavil:

Baby joda je mišljen za 30-40 letnike z majhnimi otroci ali celo brez, ki so hkrati tudi osrednja publika za SW, starih prdcev, razen fanov, to ne briga več.

Lažje vsebine kot so Alcolyte pa za odraščajočo publiko.

Kako lažjo vsebino, če ti zgoraj piše: "dobro razvito zgodbo, globokimi liki in intrigantnim svetom". Od kje tebi ta ideja, da je to za otroke? Kaj je potem SW za odrasle in kje je razlika?

Legon ::

Torej je po tvoje AI vrhovna avtoriteta, ki presoja o tem kakšna je nadaljevanka? Zanimivo, še posebej glede na to da AI precej v superlativih piše o nadaljevanki. Al samo trolaš in vlečeš iz konteksta posamezne stavke, ker o nadaljevanki tako ali tako ne veš dovolj, da bi lahko karkoli relavantnega napisal?

Pa ti povej. Je za otroke? Zakaj ti gledaš? Sem te že zgoraj nekaj vprašal pa nič od tebe.

Pa AI nisem vprašal kakšna je temveč kaj je ciljna publika. Torej po tvoje ne vem dovolj in potem ko vprašam je to trolanje?

Zgodovina sprememb…

AI ti je podal mnenje iz katerga izhaja:"The Acolyte" cilja na raznoliko publiko, ki vključuje tako dolgoletne oboževalce kot tudi nove gledalce, ki iščejo zanimivo in dobro producirano vsebino v žanru znanstvene fantastike in fantazije.

Torej kaj še hočeš? Če se sklicuješ na AI potem ne to delat polovičarsko kot tvojemu trolanju v danem trenutku sede.

Drugače pa če si prebral tisto besedno solato od AI, potem ti je jasno, da nisi dobil uporaben odgovor, razen seveda da lahko trolaš dalje o nadaljevanki, ki je niti gledal nisi.

Moje mnenje o nadaljavaki pa sem že napisal. Povprečna zadeva brez presežkov, za zabit poletno sušo. moja osebna ocena 5/10, če ne bi po nepotrebnem tlačili clifhangerjev na koncu bi bila mogoče 6/10.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Sedaj pa ti trolaš. Vprašanje je bilo enostavno. Je to serija bolj za najstnike, kot matobeli trdi?

Oceno si napisal ja. Samo jaz sem te pa vprašal: "Lahko AutoReiv ali Legon, ki gledata tole, napišeta kaj je bila sploh poanta prve sezone?"

Pa najprej si mi težil zakaj verjamem recenzijam. Potem priznam da ne gledam in vas probam kaj vprašati, da vidim ali bi vseeno pogledal, potem me pa ozmerjaš s trolom. Nikoli nisi srečen.

Zgodovina sprememb…

Vrgel si stran kup časa z raznimi youtube videi in AI skorpucali, pa si še vedno ne veš za kaj gre? Fascinantno, da te nekaj kar je po tvojem mnenju tako zanič, tako okupira.

Drugače pa osnovni point prve sezone je že poznan trope - greatest harm can result from best intentions. Oziroma kot pri nas temu rečemo pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.

Glede kritike, pa poleg že povedanega, lahko dodam še da so o nepotrebnem tlačili cliffhanger v zgodbo, ker bi se brez tega bistveno bolj organsko zaključila. In če pogledam serijo kot celoto, bi moral bit "stranger" in celoten aspekt sithov bistveno bolj v ozadju, ker glede an trailerje ustvarja nerealna pričakovanja pri publiki.

Gledat ali ne gledat pa je na koncu odvisno od gledalca. Trol, ki si po par recenzijah ustvari mnenje, bo gledal zgolj z namenom, da potrdi svoj bias. Kdor širše spremlja SW bo pogledal, ker ima zadeva svoje svetle trenutke in ni razvlkečena v nedogled. Nedeljski gledalci in SW puristi pa se lahko seriji široko izgonejo. Prvi zato, ker je na voljo bistveno bolj kvalitetna vsebina (tudi SW), drugi pa zato, ker se je za njih SW končal 1983 in razen mogoče Rogue One in Andorja (pa še to s stisnjenimi zobmi, because Disney) tako ali tako "pravi fani" ne priznavajo drugega.

Zgodovina sprememb…

SW me fascinira. Ni mi pa všeč kar Disney dela, to je res. Še vedno sem z recenzijami zabil manj časa kot ga brez veze na slo-tech.

Hvala za odgovor. Pozabil si še Mandalorian, ki je tudi ok poleg Andorja. Sicer berem med vrsticami ampak potem se strinjaš z mano, da serija ni primarno namenjena najstnikom?

Serija je definitivno namnejna mlajšemu občinstvu, kot recimo Andor. V angleščini je izraz young adults. Tako, da to se mi zdi da je z vidika starosti to primarna skupina. Ne bi pa ravno rekel najstniki, ker to implicira da je namenjena tudi 12-13 letnikom.

Mandalorian se je precej spel in IMO ne sodi več v kategorijo, ki bi jo puristi priznavali za sveto. Dodatno ruši čisto preveč elementov iz prvotnega canona. Tako, da ja, Mandalorian je samo še OK.

Kar se Disney tiče, pa so svoj ugled zapravili že na novi triologiji, tako, da je popularno pljuvat po njih. Ko k temu dodaš še slaboumno jokanje o woke elemetih pa so to mokre sanje vsakega trola. Recimo to, da so v Alolyte uporabili they (namesto he/she) je spravilo nekatere v take izpade, da se je človek ustrašil za njihovo zdravje. Pa prvo kot prvo sploh ni prvič, da je v SW uporabljena nebinarna oblika in drugič, govorimo o vesolju kjer je tisoče različnih vrst in se nekomu zdi nenavadno, da obstajajo tudi vrste, ki se ne delijo binarno na moške in ženske. Ampak ker je moderno kričat woke, se nihče ne potrudi kritično razmišljat.

tikitoki ::

matobeli je izjavil:

Pogledal par delov.

Sej se zavedate da je tole bolj za najstnike mišljen? ;)

Glejte sebi primerne vsebine pa ne bo takega trpljenja.

Mandalorian je meni izgledal bolj primeren za otroke, pa ima vec k dvakrat visjo oceno. Pri tako nizko oceni ne dvomim, da ni vredna ogleda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

matobeli ::

delavec44 je izjavil:

Od kje tebi ta ideja, da je to za otroke? Kaj je potem SW za odrasle in kje je razlika?

Na, kle piše: https://m.imdb.com/title/tt12262202/par...

Neprimeren film za mlajše otroke zgleda takole: https://m.imdb.com/title/tt0361748/pare...

Sicer pa to ni vse, sama serija se bolj ali manj ukvarja z osebnimi problemi s katerimi so se vedno srečevali najstniki in manj z resnimi temami politike, sex, lastne eksistence in podobno ki je bližje odraslim ljudem.

Mešaš kdo lahko vse gleda s tem komu je primarno namenjeno. Logično, da Disney ne bo dajal R ratinga na svoje serije in filme (izjema kot je Deadpool potrjuje pravilo). Torej vse kar Disney da ven je namenjeno najstnikom?

Kar se tiče teme se meni zdijo precej resne in temačne. Kako dobre osebe z dobrimi nameni postanejo negativci, izvor sile, politika, vera...

Tudi smrkci imajo precej resne in temačne teme, sploh če ti jih razloži lokalni alkoholik, pa še vedno niso primarno mišljeni za odrasle.

Glede na to da nisi ravno kot jabolčni sok, poglej serijo in pol komentiraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

IMO je ključen problem v besedi najstniki, ki implicira da je ciljna publika 10-19, ne pa mlajši odrasli, ali pa vsaj starejši mladostniki. Torej 16+ pa tja do dobrih 20.

Glede na vsebino se mi zdi da nadaljevanka obravnava problematiko, ki bo tej skupini najbiližja. Torej motive vezane na odraščanje, nature vs nurture, soočanje z lastnimi željami v nasprotju s pričakovanjem družbe, izguba zaupanja v lik očeta, zatrta negatina čustva, soočanje s spremembami, soočanje z umirljivostjo...

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Acolyte je najslabše gledana Star Wars serija.

Če je TV serija uspešna se Disney zelo rad pohvali pri tej TV seriji so bolj kot ne tiho.

Legon je izjavil:

IMO je ključen problem v besedi najstniki, ki implicira da je ciljna publika 10-19,

Ja, mrbit res, dones je treba vse skupaj bolj široko definirat, da se kakšen užaljen 44 letnik na mentalnem nivoju 13letnice ne bo počutil užaljenega in izključenega.

Za vse ki se počutijo izključene: To so zgolj smernice za starše, da ne dajo otrokom gledat nagic.

Eno so smernice (rating), drugo je pa ciljna publika. Če tega ne razlikuješ, potem brez veze debata. Po tvoje je cel MCU namenjen najstnikom, ker ima PG-13 rating.

A to si tud na YT slišal?

Si potrdil mojo domnevo. Brez veze debata.

Jasno da je brezveze če pa vlečeš svoje slabo informirane zaključke iz YT kanala random alkoholičarja in supremacista.

Kayzon ::

matobeli je izjavil:

Jasno da je brezveze če pa vlečeš svoje slabo informirane zaključke iz YT kanala random alkoholičarja in supremacista.

Kaj imas od tega da zagovarjas to govno od serije? A imdb/rotten tomato user score ti nic ne pove? A so to tudi supermacisti glasovali? A je supermacist zdej v sobi z nami???

matobeli je izjavil:

Saj vas sprašujem, pa zvem še manj. Legon je vsaj lepo argumentiral par zadev, ti pa klatiš le neumnosti.

Kayzon je izjavil:

Kaj imas od tega da zagovarjas to govno od serije?

A veš kaj je tudi govno od serije? Tačke na patrulji in Telebajski. Moraš bit na mentalni ravni 6 letnika da ti je to všeč.

Pač serija ni na nivoju za kritične alkoholike, ali kogarkoli ki je že vsaj dekado od pubertete, boo-hoo.

Ampak samo snežinke se pa usajajo da je govno.

Zgodovina sprememb…

oo7 je izjavil:

Če je TV serija uspešna se Disney zelo rad pohvali pri tej TV seriji so bolj kot ne tiho.

Da je Acolite med SW serijami, ki jih je dal Disney ven med slabšimi se strinjava. Ampak a je res treba objavjat tako brezvezzne in zavajajoče grafe? Prvo kot prvo graf prikazuje število gledani minut v 12 tednih, ampak seveda za acolite je na voljo samo 5,5 tedna podatkov. In drugič Acolite je po minutaži ena najkrajših serij. No shit, da bo na mertiki število gledanih minut daleč na koncu, če je serija že v osnovni krajša, potem pa še vzameš pol krajše obdobje.

Legon je izjavil:

oo7 je izjavil:

Da je Acolite med SW serijami, ki jih je dal Disney ven med slabšimi se strinjava. Ampak a je res treba objavjat tako brezvezzne in zavajajoče grafe? Prvo kot prvo graf prikazuje število gledani minut v 12 tednih, ampak seveda za acolite je na voljo samo 5,5 tedna podatkov. In drugič Acolite je po minutaži ena najkrajših serij. No shit, da bo na mertiki število gledanih minut daleč na koncu, če je serija že v osnovni krajša, potem pa še vzameš pol krajše obdobje.

Nielsen Ratings for Star Wars Series on Disney+

Here are the Nielsen viewership numbers for the first three episodes of each Star Wars series on Disney+:

**The Mandalorian S2:**

First episode: 1,032 million minutes

With 2 episodes released: 955 million minutes

With 3 episodes released: 873 million minutes

**The Book of Boba Fett:**

First episode: 389 million minutes

With 2 episodes released: 563 million minutes

With 3 episodes released: 467 million minutes

**The Mandalorian S3:**

First episode: 823 million minutes

With 2 episodes released: 889 million minutes

With 3 episodes released: 1,115 million minutes

**Obi-Wan Kenobi:**

First two episodes: 1,026 million minutes

With 3 episodes released: 958 million minutes

**Ahsoka:**

First two episodes: 829 million minutes

With 3 episodes released: 487 million minutes

**Andor:**

First three episodes: 624 million minutes

**The Acolyte:**

First two episodes: 488 million minutes

With 3 episodes released: 370 million minutes

From Disney's Perspective, Cost/View

Let's go one more step here and look at the investment aspect from a financial standpoint. Maybe we don't necessarily care as viewers, but the money movers absolutely consider this. We are going to take the show's budget, divide it properly into the number of episodes, and then see how much a view costs Disney.

**The Book of Boba Fett:** $4.21/view

**Obi-Wan Kenobi:** $3.06/view

**Andor:** $8.71/view

**Ahsoka:** $3.81/view

**The Mandalorian S3:** $2.02/view

**The Acolyte:** $9.28/view

Spet, brezvezni in zavajaci podatki, ki nic ne povedo o kvaliteti serije. Po zadnjih podatkih, ki juh navajas bi clovek lahko zmotno sklepal, da je Mandolorian s3 nekaj najboljsega, Andor je pa priblizno tam tam kot Acolyte. Pa bolj me bi mogel zgresit.

Zgodovina sprememb…

Legon je izjavil:

Spet, brezvezni in zavajaci podatki, ki nic ne povedo o kvaliteti serije. Po zadnjih podatkih, ki juh navajas bi clovek lahko zmotno sklepal, da je Mandolorian s3 nekaj najboljsega, Andor je pa priblizno tam tam kot Acolyte. Pa bolj me bi mogel zgresit.

To si se ti zdaj kar nekaj spomnil, da ti podatki govorijo o kvaliteti serije.
Za Disney sigurno niso brezvezni podatki ampak katastrofalni.

Kayzon ::

Popolnoma absurdno je da se na sltoechu najdejo ljudje ki branijo tole serijo.

Skoraj tako absurdno kot troli, ki si domišljajo, da imajo pravico definirat kaj naj bi kdo gledal, brez da bi v celotno debato prispevali en kontruktiven stavek.

D3m ::

Saj so že bili konstruktivni stavki.

Serija je pač šrot.

In to dokazujejo tudi številke.
|HP EliteBook|R5 6650U|

A so pri seštevku minut ogleda prvih treh delov upoštevali celotno dolžino vseh treh delov in faktor upoštevali pri izračunu točk?

Predvidevam da ne, kar pomeni da rezultati niso ravno na skupnem inmenovalcu.

AKA, primerjava hrušk in jabolk

Serija je pač šrot, sam če daš ven graf ki kaže da je 4x bolj šrot od najbolj gledane se je pa tudi za vprašat al tisti ki je sestavljal graf zgolj ne priznava ovaj matematike, ali pa ima neko svojo agendo in želi podatke prikazati kot jih pač želi.

Sej bi vrgel v excel, pa nisem pri PCju, mogoče zvečer med gledanjem Alcolyte k je že res da ni tako hudo zanimiva.

Zgodovina sprememb…

Še Samurai Cop je boljši od tega. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Očitno ne, če imaš potrebo se neprestano vračat v to temo in prodajat isto neumnost.

Še zmeraj je šrot pa se lahko na glavo postaviš. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Marsikatera serija je boljša. Je pa v resnici Alcolyte dost primeren za mlajše občinstvo kot mehek uvod v SW svet.

Ker da bi današnja mladina ravno iz nule prežvečila SWIV... kaj pa vem, nisem prepričan.

D3m je izjavil:

Še zmeraj je šrot pa se lahko na glavo postaviš. :)

Pač povprečna zadeva kot nebroj drugih, sam ker je SW ima pač določen del populacije hude duševne muke zaradi tega.

Mal skomigneš z rameni in greš dalje, to bi bil pričakovan odziv.

Še povprečna ne moremo reči.

Matobeli je še najboljše opisal.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Če gledamo samo ameriško in evropsko produkcijo je verjetno res pod povprečjem. Pa še to po mojem mnenju ne smemo gleda produkcije za odraslo publiko. Maldinske serije so bile vedno malo bolj enostavne. Zdej če res hočejo bit za vse gledalce pa tudi prav, fotru vsaj ni pretiran dolgčas ko gleda skup z mularijo, mati pa itak počnejo bolj koristne stvari.

Če vštejemo še ostali svet pa zadeve spet niso tako slabe, v resnic smo mal razvajeni z AAA produkcijo.

Nekaj glede SW sveta se vseeno izve, nekaj ur se zapravi za ogled (naj bo to + ali -), definitivno vredno skomiga z rameni po ogledu, da bi si povzročal duševne muke pa spet ne. Samo serija je, chill. :P

Zgodovina sprememb…

Čakaj malo. 180 mio $ so vrgli v to zadevo in to ni AAA produkcija? Ni upravičeno, da nekaj pričakuješ za ta denar.

Če bi bla to B produkcija se niti pogovarjali ne bi o tej seriji.

delavec44 je izjavil:

Čakaj malo. 180 mio $ so vrgli v to zadevo in to ni AAA produkcija? Ni upravičeno, da nekaj pričakuješ za ta denar.

Ves v kolk young adult nadaljevank so vrgli x milijonov pa niti ne ves da obstajajo?

Acolyte je tak kot je, ciljna publika je precej jasna, kakor tudi motivi in teme. Povprecna serija, ki jo pogledas v 4 urah. Vse od tam naprej je pa brezvezno trolanje in tripanje na antiwoke propagando.

matobeli je izjavil:

Če gledamo samo ameriško in evropsko produkcijo je verjetno res pod povprečjem. Pa še to po mojem mnenju ne smemo gleda produkcije za odraslo publiko. Maldinske serije so bile vedno malo bolj enostavne. Zdej če res hočejo bit za vse gledalce pa tudi prav, fotru vsaj ni pretiran dolgčas ko gleda skup z mularijo, mati pa itak počnejo bolj koristne stvari.

Če vštejemo še ostali svet pa zadeve spet niso tako slabe, v resnic smo mal razvajeni z AAA produkcijo.

Nekaj glede SW sveta se vseeno izve, nekaj ur se zapravi za ogled (naj bo to + ali -), definitivno vredno skomiga z rameni po ogledu, da bi si povzročal duševne muke pa spet ne. Samo serija je, chill. :P

No no mato.

Ne sedaj nižati standarda.

Pol lahko v gimnastiko povabimo kriple in rečemo, da so vrhunski AAA atleti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Dokler na plano hodis s primerjavami kot je samurai cop je precejn oscitno kdo je kripel v tej zgodbi.

Zgodovina sprememb…

Samurai Cop je tok zanič, da je boljši od Acolyte.

In, da podpiraš nižanje standardov mi, da vedeti, da si družbeni "Tolerator".

|HP EliteBook|R5 6650U|

Legon je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ves v kolk young adult nadaljevank so vrgli x milijonov pa niti ne ves da obstajajo?

180 mio za 1 sezono, ne verjamem da jih je veliko. Takih, ki jih ne poznam še manj. Pa preveč se fokusirate na te mlade gledalce, jaz še vedno mislim, da je serija namenjena vsem oboževalcem SW. Saj tudi razlaga in spreminja lore.

Menda je v top 10 najdražjih serij, kar pove veliko.

The latest Disney+ Star Wars series, The Acolyte, premiered in June with an impressive budget of $180 million (?149m), averaging $22.5 million (?18.6m) per episode. This makes it the most expensive Star Wars show to date in terms of per-episode spending.

https://uk.finance.yahoo.com/news/where...

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Samurai Cop je tok zanič, da je boljši od Acolyte.

In, da podpiraš nižanje standardov mi, da vedeti, da si družbeni "Tolerator".

Sure thing, veselo trolaj dalje.

Enako Legon.

Trolaj dalje folk o "AAA" produkciji.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

D3m je izjavil:

Enako Legon.

Imas kaka citat al si ze tako obupan, da mi izjave podtikas? Dokler si trolal si bi vsaj malo smesen.

Jarno ::

Mayim Bialik se je po Velikih Pokovcih našla v seriji Call Me Kat, katero sem imel priložnost malce pogledati.
Zelo slab humor, low IQ scenarij in IMDB ocena 5.4.

Acolyte pa spet za razred slabše ocene. Torej lahko sklepamo, da je bodisi ciljna publika zelo majhna, bodisi širši publiki ni všeč.
To bo to.

Kot primer bi vzel The Orville, ki ima kot neka Star Trek parodija že v startu handikep, da postane nekaj boljšega.
Ampak je šlo za high-IQ produkcijo, zelo vključujoče vse skupaj, skupna IMDB ocena 8.0.

Kot bi rekel Forrest Gump, "Stupid is who stupid does." in pri Disneyu je z veliko verjetnostjo na delu leglo el-stupidov.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Legon je izjavil:

D3m je izjavil:

Enako Legon.

Imas kaka citat al si ze tako obupan, da mi izjave podtikas? Dokler si trolal si bi vsaj malo smesen.

Ne bodi užaljen.

Skomig z rameni in gremo dalje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Mandalorian [Star Wars - Tv serija] (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1225267697 (2601) oo7
»

Star wars - Obi-Wan Kenobi - Serija (strani: 1 2 3 4 )

19544503 (1039) oo7

Wokizem kot element TV serij (strani: 1 2 3 4 5 )

20118412 (14361) Bosnic

Več podobnih tem