Forum » Loža » kako bi to v Sloveniji zgledalo? Surveillance camera man
kako bi to v Sloveniji zgledalo? Surveillance camera man
w0mbat ::
Meni je to najboljši video na internetu. Kolko sem se nasmejal na ta video , odkar je zunaj , 2018, sm ga pogledal že stokrat. In vedno me nasmeje, mislim kako folk reagira, ta ZDA je strgana
Vzamte si čas in poglejte celega, je vredno.
sem mu enkrat celo pisal da mu doniram pa mi je odgovoril da ima vse kar rabi, ne hvala.
MISLIM KOLKO MOREŠ IMET MUDA ZA TAK VIDEO V ZDA NAREDIT? Ta video je EPIC. Folk teče za njim in ga hoče pretepst najmanj 20x, ga ne gane niti malo. Teče/beži ko strela.
V sloveniji se upa kdo?
Also, kako to da še ni skinjen dol iz youtube?
Fak jaz se preselim v ZDA kok je to huda država ej. Kakšn folk, kakšne ideje, nora država.
sem mu enkrat celo pisal da mu doniram pa mi je odgovoril da ima vse kar rabi, ne hvala.
MISLIM KOLKO MOREŠ IMET MUDA ZA TAK VIDEO V ZDA NAREDIT? Ta video je EPIC. Folk teče za njim in ga hoče pretepst najmanj 20x, ga ne gane niti malo. Teče/beži ko strela.
V sloveniji se upa kdo?
Fak jaz se preselim v ZDA kok je to huda država ej. Kakšn folk, kakšne ideje, nora država.
afne_guncam ::
Te popolnoma razumem. Sem imel na prejšnjem delovnem mestu sodelavca, impulzivca, ki je nekako podobno gledal na stvari.
Klinični sociopat (hodi redno na terapije) in hiperaktivec (občasno jemlje tablete), je vedno potreboval nekaj, da se je "dogajalo". Ko je bila norišnica z naročniki, gužva z delom, ali kakšen drugi šunder, je bilo vse ok. Takoj, ko so se stvari malenkost umirile, da smo bili na zeleni veji itn. je moral narediti nekaj, neko sceno, da nas je vrglo it balansa; nakup predrage opreme, nek nepotreben projekt, prenova oz. prestrukturiranje nečesa, kaos v pisarni ... vedno nekaj, da je bil ogenj v strehi.
Ne vem, če boš razumel kaj hočem reči. Jaz, vsaj tako čutim, sem nekako kontrast vsega tega.
Zakaj je potrebno provocirati vse te osebe na videu? Zakaj se jih ne pusti na miru, da imajo svoj "mir"? Zakaj je potrebno delati gužvo tam, kjer to ni potrebno? Zagotovo bi lahko naredil nekaj drugega, da bi mu "dogajalo", namesto da nepotrebno nadleguje ljudi, ki jih to očitno moti.
Nima to veze s teboj, govorimo o videu. Osebno to vidim kot dekonstruktivni del naše družbe; patologija, ki dela škodo.
Klinični sociopat (hodi redno na terapije) in hiperaktivec (občasno jemlje tablete), je vedno potreboval nekaj, da se je "dogajalo". Ko je bila norišnica z naročniki, gužva z delom, ali kakšen drugi šunder, je bilo vse ok. Takoj, ko so se stvari malenkost umirile, da smo bili na zeleni veji itn. je moral narediti nekaj, neko sceno, da nas je vrglo it balansa; nakup predrage opreme, nek nepotreben projekt, prenova oz. prestrukturiranje nečesa, kaos v pisarni ... vedno nekaj, da je bil ogenj v strehi.
Ne vem, če boš razumel kaj hočem reči. Jaz, vsaj tako čutim, sem nekako kontrast vsega tega.
Zakaj je potrebno provocirati vse te osebe na videu? Zakaj se jih ne pusti na miru, da imajo svoj "mir"? Zakaj je potrebno delati gužvo tam, kjer to ni potrebno? Zagotovo bi lahko naredil nekaj drugega, da bi mu "dogajalo", namesto da nepotrebno nadleguje ljudi, ki jih to očitno moti.
Nima to veze s teboj, govorimo o videu. Osebno to vidim kot dekonstruktivni del naše družbe; patologija, ki dela škodo.
RookY ::
Meni je to najboljši video na internetu. Kolko sem se nasmejal na ta video , odkar je zunaj , 2018, sm ga pogledal že stokrat. In vedno me nasmeje, mislim kako folk reagira, ta ZDA je strgana
V sloveniji se upa kdo?
Težko bi se odločil, kdo je bolj moten, tisti ki to snema, ali tisti ki mu je to všeč.
Juhu juhu spet bom bruhu
Daliborg ::
Pred kamero je še vseeno malo drugače nastopati kot pa pred osebami. Tako, da tukaj ni krivec oz. moteč faktor snemanje/kamera ampak oseba katera drži to kamero. Večino folka nam je že jasno da smo hočemo-nočemo snemami oz. opazovani 24/7 ampak ne direktno z neko osebo pred nosam.
In ta tip, ki to snema se tega očitno ne zaveda, tako da kakšna "Muda" ? Ko in če bo na pravega naletel verjemi da bo iskal ugodnega zobotehnika.
lp.
In ta tip, ki to snema se tega očitno ne zaveda, tako da kakšna "Muda" ? Ko in če bo na pravega naletel verjemi da bo iskal ugodnega zobotehnika.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
afne_guncam je izjavil:
Te popolnoma razumem. Sem imel na prejšnjem delovnem mestu sodelavca, impulzivca, ki je nekako podobno gledal na stvari.
snemalec iz ZDA ima avtizem če sm pravilno zasledil, vsekakor je meni to taka komedija da umrem od smeha. Pri tem videu je vedno tako : Al ti je všeč al ga kritiziraš. Meni je smešen in to ful.
Pred kamero je še vseeno malo drugače nastopati kot pa pred osebami. Tako, da tukaj ni krivec oz. moteč faktor snemanje/kamera ampak oseba katera drži to kamero. Večino folka nam je že jasno da smo hočemo-nočemo snemami oz. opazovani 24/7 ampak ne direktno z neko osebo pred nosam.
lp.
poglej si video. Napadejo ga najmanj 20x in tudi v ghetto gre kjer ga skoraj prebutajo pošteno.
Miki N ::
Čeprav tipo ima nek point. Kadar snema kdo "višji" proti kateremu ne morejo nič folk lepo pohlevno stoji pred kamerami in relativizira problem, kadar snema kdo njim enak se pa repenčijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Daliborg ::
lp.
poglej si video. Napadejo ga najmanj 20x in tudi v ghetto gre kjer ga skoraj prebutajo pošteno.
Očitno tudi ti kot tudi ta ki snema ne loči med osebnimi podatki/pogovori in osebnim prostoram.
Še enkrat, NI problem v kameri/snemanju, problem je v osebi ki jo drži ker se vsiljuje v osebne prostore drugih ljudi. Da ti prevedem to v domači jezik....npr: Družbenim medijam se itak nastavljamo že sami od sebe in imaš tam stalkerje ali "zasledovalce" pardon sledilce...nekaj jih sami izberemo nekaj pa jih ne moremo in se tega dobro zavedamo...ampak nam ni problem ker je vse preko medija, nimaš dejansko 100k+ ljudi ki te gleda osebno v tvojem osebnem prostoru. Pa verjemi da se ni ravno tlačil po nekem hardcore "Ghetu" tam, ker sicer tega posnetka ne bi bilo na youtubu.
lp.
Format life:
Meiniken ::
Se ti ne zdi, da je velika razlika med "štacuna me snema zaradi varnosti" ter "mal snemam ker mi je dolgcajt". Ne veš kaj bo nekdo z videom počel, da ne omenim kako je čudaško, kar tako hodit po ustanovah in snemat naključne ljudi. Pa verjetno bi se cmiznil, če bi ga nekdo po gobcu usekal
- Pojma nimam kaj imaš ti namen s tem posnetkom in nočem bit del tega.
- V štacuni pa veš, da gre uglavnem za varnostne protokole in ne zato, da bi nekdo tebi škodil. Jih niti ne briga zate kot posameznika, le sebe hočejo zaščitit.
- Pojma nimam kaj imaš ti namen s tem posnetkom in nočem bit del tega.
- V štacuni pa veš, da gre uglavnem za varnostne protokole in ne zato, da bi nekdo tebi škodil. Jih niti ne briga zate kot posameznika, le sebe hočejo zaščitit.
Poldi112 ::
Čeprav tipo ima nek point. Kadar snema kdo "višji" proti kateremu ne morejo nič folk lepo pohlevno stoji pred kamerami in relativizira problem, kadar snema kdo njim enak se pa repenčijo.
Traparija. Menda razumeš razliko med tvojim privat prostorom, kjer pričakuješ zasebnost, ter kamerami na javnem oz. v tujem prostoru?
Oz. drugače, menda razumeš razliko med tem, da te snemajo v trgovini (da ne kradeš), in v spalnici (da ne posiljuješ)?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
zmaugy ::
Vdiranje na zasebna predavanja in na zasebne prostore s kamero pod pretvezo 1st amendmenta (tip je 1st amendment aktivist) je debilno.
Zaslužil bi si, da mu kdo od blizu pokaže kakšen bolj trd lesen predmet, realno pa da ga kdo posname in ovadi.
Zaslužil bi si, da mu kdo od blizu pokaže kakšen bolj trd lesen predmet, realno pa da ga kdo posname in ovadi.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Master_Yoda ::
Sanja svinja kukuruz. Video iz trgovin analizirajo in gledajo na kupce kot na govedo, kje se najbolj zadrzuje, kam najprej gre, etc. In potem ustrezno dajo robo z najvisjo marzo tja. Oz. racunajo najvec za tiste police (Ja trgovine racunajo za najbolj "obiskane" police in tisti proizvajalec ki ne placa bo pac na podnu/strehi, kjer najmanj folka gleda)
Dovie'andi se tovya sagain.
uffa kaj ste tako resni, dejte najdet humor v videu... in že če ste tako pametni da je vse nezakonito, že več kot 2 leti je na YT pa še vedno ni šel dol.
Res je smešen video no. Mislim jaz umiram od smeha vsakič ko ga pogledam.
Res je smešen video no. Mislim jaz umiram od smeha vsakič ko ga pogledam.
Qcube ::
Zato ker je pomemben NAMEN snemanja. Enako kot bi šel v trgovino kupit nož. Če imaš NAMEN rezati salamo z njim ni problema, če imaš NAMEN nekoga z njim poškodovati je problem. Ni tako težko.
Taip4n ::
Kateri del videa naj bi bil smešen? Toliko, da si odprem tam in preverim.
Prišel sem do 5:48.
Prišel sem do 5:48.
aerie ::
V čem je point? Na suho tole ni smešno nič. Če ga pa dobro pohaš, pa ima zadeva manjši potencial za smeh, kot recimo tipo z raztrganimi in prekratkimi hlačami ter gleženjčki.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: aerie ()
Cruz ::
Meni je kar zabavno, tisto zabavno, kjer še zraven čutiš kurjenje možganskih celic.
Smešno je tudi to, da skoraj nihče ne ve kako odreagirati, ko gre nekaj mimo norme. Vsi pričakujejo, da če boš ga čudno pogledal, bo odnehal in šel dalje. Ko pa se to ne zgodi, pa se vidi kriza na faci, ko občutijo nemoč.
Smešno je tudi to, da skoraj nihče ne ve kako odreagirati, ko gre nekaj mimo norme. Vsi pričakujejo, da če boš ga čudno pogledal, bo odnehal in šel dalje. Ko pa se to ne zgodi, pa se vidi kriza na faci, ko občutijo nemoč.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Cruz ::
Ta video pokaže, da nihilista ne gre prepričati z argumenti, ker mu dol visi za to. Nihilizem kot argument je končen, močen, ne moreš ga premagati z razumom.
Recimo, če nekdo v debati o veganstvu pove, da mu dol visi za vse, mu lahko sežeš v roko in odideš.
In v tem pogledu, je nihilizem kar privlačen.
Recimo, če nekdo v debati o veganstvu pove, da mu dol visi za vse, mu lahko sežeš v roko in odideš.
In v tem pogledu, je nihilizem kar privlačen.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
Master_Yoda je izjavil:
Sanja svinja kukuruz. Video iz trgovin analizirajo in gledajo na kupce kot na govedo, kje se najbolj zadrzuje, kam najprej gre, etc. In potem ustrezno dajo robo z najvisjo marzo tja. Oz. racunajo najvec za tiste police (Ja trgovine racunajo za najbolj "obiskane" police in tisti proizvajalec ki ne placa bo pac na podnu/strehi, kjer najmanj folka gleda)
A ti to iz lastnih izkušenj? Ker sem delal v trgovini in nismo nikoli v ta namen analizirali video posnetkov. Ne, ker ne bi mogli, ampak ker je totalno nesmiselno - tudi če ti programje ne bi 1000x hitreje povedalo, kaj prodajaš in kaj ne, trgovci vidijo, katere police največ dofilavajo, katere izdelke največ prodajajo, ...
Posnetke se je gledalo zgolj in samo, ko je kakšna draga stvar izginila.
A-242 ::
No pa da pogledamo se slovenski zakonodajni del, snemanje ljudi, brez da jih opozoris, preden pridejo v doseg snemanja in imajo moznost, da se kameri izognejo, ni dovoljeno.
Seveda se tega firme ne drzijo, ampak to je stvar (kot vsega ostalega v Sloveniji), da ni inspektorjev, ki bi "enforcali" zakonodajo. Enako kot skropljenje zelenjave, svinjarija v gostilnah, trackanje na internetu in podobno.
Se pa razume, tip ima point, ce ljudi snemas kot zasebnik, se zacnejo pritozevati. Ko je cel stari del Ljubljane pod kamerami (direktno krsi zakonodajo - nikjer ni opozoril, da bos posnet - to slucajno vem, ker mi gre na kurac), ko gres v lokal, in te snemajo, se pa nihce ne pritozuje in sprejme, da so snemani. Ne. Sorry zakonodaja in zdaj GDPR je jasen, ne SMES snemati by default in enako kot by default ne smes trackati uporabnikov, enako ne smes uporabljati kamere, recimo v lokalu, sploh. Je neposredna krsitev GDPRa.
Seveda se tega firme ne drzijo, ampak to je stvar (kot vsega ostalega v Sloveniji), da ni inspektorjev, ki bi "enforcali" zakonodajo. Enako kot skropljenje zelenjave, svinjarija v gostilnah, trackanje na internetu in podobno.
Se pa razume, tip ima point, ce ljudi snemas kot zasebnik, se zacnejo pritozevati. Ko je cel stari del Ljubljane pod kamerami (direktno krsi zakonodajo - nikjer ni opozoril, da bos posnet - to slucajno vem, ker mi gre na kurac), ko gres v lokal, in te snemajo, se pa nihce ne pritozuje in sprejme, da so snemani. Ne. Sorry zakonodaja in zdaj GDPR je jasen, ne SMES snemati by default in enako kot by default ne smes trackati uporabnikov, enako ne smes uporabljati kamere, recimo v lokalu, sploh. Je neposredna krsitev GDPRa.
The world has enough for everyone's needs, but not everyone's greed.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A-242 ()
Ergo - pozdrave akciji tega, ki je to posnel. Opozarja na zelo realen druzbeni problem in krsitev EU zakonodaje v EU s strani vseh, ki imajo montirano kamero. V ZDA je to tako ali tako samo se en izkaz kaksen gnoj od druzbe so ampak to ze "vrabcki civkajo".
Mimogrede, razlaga:
Mimogrede, razlaga:
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Master_Yoda je izjavil:
Dej... ne seri
Master_Yoda je izjavil:
Dej... ne seri
Prav ima.
Pa sploh ni conspiracy theory.
Trgovine si moras danes predstavljati kot sejem, kjer razstavljajo izdelke, ki se jih da tudi kupiti. Vsaka polica ima drugo stopnjo marze.
In trgovine ne kupujejo vec od proizvajalcev (razen kar je predstavljen kot njihov brand) ampak samo preprodajajo njihove izdelke.
Ki jih po poteku "najemnega obdobja police" vrnejo proizvajalcu/preprodajalcu.
To da kupujejo od proizvajalca/distributerja in je propadla roba njihova izguba je izpet koncept star 20 let - vsaj pri pizdah, ki imajo veliko trgovih (recim Merkator, Petrol,...).
Ideja, da trgovci kupijo nekaj poceni in za razliko cene, za katero prodajo izdelek, sluzijo je danes samo se pravljica.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
No pa da pogledamo se slovenski zakonodajni del, snemanje ljudi, brez da jih opozoris, preden pridejo v doseg snemanja in imajo moznost, da se kameri izognejo, ni dovoljeno.
Spet malo na pamet, aneda? Praktično vse štacune imajo na vratih nalepko, da je območje trgovine pod videonadzorom. Spomnim se pa tudi, da smo precej pazili, da nismo slučajno snemali ulice. Inšpektorje smo pa tudi že imeli. Večkrat. Lahko da smo šli kakšnemu sosedu v nos, a so kar redni gostje, sploh v MB.
Prav ima. Pa sploh ni conspiracy theory.
Pojma nima, enako kot ti. Sem ti lepo razložil, zakaj bi bilo neverjetno butasto iz videoposnetkov ugotavljati, kaj se prodaja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Poldi112, ste pac preveliki salabajzerji, da bi optimizirali poslovanje. Zamenjajo sluzbo, ker boste slej kot prej propadli.
Razen tega, post GDPR, me nimate kaj snemati. Moja podoba so moji osebni podatki, ce ste sposobni dokazati, da so podatki namenjeni zgolj za varnost pred krajo (jih komisijsko unicite, zelo hitro, ipd) je vse ok, "carpet bombinga" se pa pa pac ne smete iti. Kaj sele hraniti osebne podatke (slike!!!) oseb, ki so vstopile v trgovino. Pa mi cisto dol visi, kaj si mislis, samo tolmacim GDRP, v duhu njegovega nastanka (kar je to kar pocnejo sodisca).
Ce kdo pojma nima, si to ti, ki mislis, da je post GDPR svet se vedno enak kot prej. Ne ni. VSE se je spremenilo, samo salabajzerji pac niste sposobni tega doumeti, ker vam je pretezko zadevo prestudirati (ali pa si pac zatiskate oci, ker tega nocete sprejeti).
Razen tega, post GDPR, me nimate kaj snemati. Moja podoba so moji osebni podatki, ce ste sposobni dokazati, da so podatki namenjeni zgolj za varnost pred krajo (jih komisijsko unicite, zelo hitro, ipd) je vse ok, "carpet bombinga" se pa pa pac ne smete iti. Kaj sele hraniti osebne podatke (slike!!!) oseb, ki so vstopile v trgovino. Pa mi cisto dol visi, kaj si mislis, samo tolmacim GDRP, v duhu njegovega nastanka (kar je to kar pocnejo sodisca).
Ce kdo pojma nima, si to ti, ki mislis, da je post GDPR svet se vedno enak kot prej. Ne ni. VSE se je spremenilo, samo salabajzerji pac niste sposobni tega doumeti, ker vam je pretezko zadevo prestudirati (ali pa si pac zatiskate oci, ker tega nocete sprejeti).
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Kolega, ponovno zgolj dokazujete, da pojma nimate, o čem blebečete.
Lahko naštejete par trgovin, ki nimajo opozorila o videonadzoru na vratih, ter zakaj ne?
Kamere so pač nuja, ker ljudje kradejo kot srake. Če vam je problem, da vas posnamemo, pa izvolite ostati pred vrati. Nam boste prihranili par mb na disku.
Lahko naštejete par trgovin, ki nimajo opozorila o videonadzoru na vratih, ter zakaj ne?
Kamere so pač nuja, ker ljudje kradejo kot srake. Če vam je problem, da vas posnamemo, pa izvolite ostati pred vrati. Nam boste prihranili par mb na disku.
49106 ::
Lahko ti naštejem podjetja in zasebnike, ki imajo kamere nastavljene tako, da snemajo (predvsem) ulico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
kuall ::
Taki videi so kul ja. Jaz sem nedavno odkril tega srba, ki začne snemat ljudi na avtobusu. Ker pa je dokaj zabaven mu v več kot polovici primerov uspe ljudi nasmejat.
Zanimivo mi je gledat, kako se izrazi na facah ljudi spreminjajo, posebej takrat, ko ne morejo zadrževat smeha.
Zanimivo mi je gledat, kako se izrazi na facah ljudi spreminjajo, posebej takrat, ko ne morejo zadrževat smeha.
Kolega, ponovno zgolj dokazujete, da pojma nimate, o čem blebečete.
Kolega, ne projecirajte svojega neznanja na druge. Ko vam bom poslal vprasanje o postopku unicevanju osebnih podatkov vam bo to hudo narobe hodilo. Ko vas bom pa zraven povprasal, koliko casa jih hranite, in vam na sodiscu dokazal prekomerno hrambo, vas bo pa resno glava bolelela in si boste glavo razbijali, zakaj niste raje podarili ukradenih izdelkov komurkoli ze, ker bi vas prislo ceneje.
Bos spodbijal?
There might well be a market for personal data, just like there is, tragically, a market for live human organs, but that does not mean that we can or should give the market the blessing of legislation. One cannot monetize and subject a fundamental right to a simple commercial transaction, even if it is the individual concerned by the data who is a party to the transaction.
EDPS Opinion 4/2017 on the Proposal for a Directive on certain aspects concerning contracts for the supply of digital content, 14 March 2017, p. 7.
Ja, lahko reces, da jih potrebujete za iskanje tatov, ampak kakrsnakoli pretiranost je kazniva. Kakrsnakoli uporaba za druge razloge je kazniva. Zagotoviti moras varno hranjenje (ker gre za osebne podatke), definirati procedura unicenja in nadzor unicenja, vse s papertrailom, za dokazovanje unicenja. Striktno po crki zakona je bolje da kamer nimas.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Kolega, ne projecirajte svojega neznanja na druge.
Kolega, nisem jaz tisti, ki komentira stvari, ki jih očitno ne pozna in sanja o optimizaciji poslovanja ter nekih komisijah za uničevanje podatkov. Obstaja pa dober razlog, da vse trgovine investirajo v videonadzor. In to ni, da bi se zaposleni naslajali nad vašim butastim pogledom. :)
Posnetki se brišejo avtomatično, ker če se ne bi, bi se disk zafilal prej kot v mesecu dni. IIRC je nastavljeno na teden dni, ker če se ne ugotovi kraje v parih dneh navadno nima več smisla iskati po posnetkih, ker bi že samo to pobralo preveč časa.
ker če se ne bi, bi se disk zafilal prej kot v mesecu dni. IIRC je nastavljeno na teden dni
Kje je nastavljeno na teden dni, ker pri trgovini, ki jo ravno zdaj gledam, piše, da posnetke hranijo 90dni.
Zgodovina sprememb…
Messiah, jst še zdej čakam, da našteješ tiste podjetnike/štacune. Al mi bo prej brada zrasla?
Zakaj pa čakaš, če ti nisem ničesar obljubil? Malo višje imaš iscer glasbeno šolo, ki snema ulico in celo trg.
Zgodovina sprememb…
mojsterleo ::
Meni se zdijo posnetki dokaj tragikomični. Npr. čiča sedi v lokalu in modela poučuje o svoji pravici do tega, da ga ne snema. Medtem ko ga verjetno snema še vsaj pol ducata drugih kamer, o katerih sploh ni seznanjen.
In pa bejbika ki ga indirektno vabi k 'odnosom' lol. Dosti teh posnetkov nima zaključka kar je minus.
In pa bejbika ki ga indirektno vabi k 'odnosom' lol. Dosti teh posnetkov nima zaključka kar je minus.
Kaj pa kamere v garderobi, ja ali ne in zakaj ja oziroma ne? Tam se ponavadi največ oblačil ukrade.
Zgodovina sprememb…
Kolega, ne projecirajte svojega neznanja na druge.
Kolega, nisem jaz tisti, ki komentira stvari, ki jih očitno ne pozna in sanja o optimizaciji poslovanja ter nekih komisijah za uničevanje podatkov. Obstaja pa dober razlog, da vse trgovine investirajo v videonadzor. In to ni, da bi se zaposleni naslajali nad vašim butastim pogledom. :)
Posnetki se brišejo avtomatično, ker če se ne bi, bi se disk zafilal prej kot v mesecu dni. IIRC je nastavljeno na teden dni, ker če se ne ugotovi kraje v parih dneh navadno nima več smisla iskati po posnetkih, ker bi že samo to pobralo preveč časa.
Ni panike, bos dokazal (in to ni enako kot tvoja izjava, "se brisejo avtomaticno"), ko te bo kdo zajebaval. Beri - in manj ko bos imel masla na glavi, manj te bo bolela. Normalnen clovek raje vidi, da mu kradejo, kot da bi hranil osebne podatke, razen ce ima ravno zlatarstvo. Seveda mariborcani niso nikoli bili normalni ljudje.
Dear Sir/Madam:
I am writing to you in your capacity as data protection officer for your company. I am a customer of yours, and in light of recent events, I am making this request for access to personal data pursuant to Article 15 of the General Data Protection Regulation. I am concerned that your company’s information practices may be putting my personal information at undue risk of exposure or in fact has breached its obligation to safeguard my personal information pursuant to *latest nasty cybersecurity event or thing in the news*.
I am including a copy of documentation necessary to verify my identity. If you require further information, please contact me at my address above.
I would like you to be aware at the outset, that I anticipate reply to my request within one month as required under Article 12, failing which I will be forwarding my inquiry with a letter of complaint to the *appropriate data protection authority*.
Please advise as to the following:
1. Please confirm to me whether or not my personal data is being processed. If it is, please provide me with the categories of personal data you have about me in your files and databases.
a. In particular, please tell me what you know about me in your information systems, whether or not contained in databases, and including e-mail, documents on your networks, or voice or other media that you may store.
b. Additionally, please advise me in which countries my personal data is stored, or accessible from. In case you make use of cloud services to store or process my data, please include the countries in which the servers are located where my data are or were (in the past 12 months) stored.
c. Please provide me with a copy of, or access to, my personal data that you have or are processing.
2. Please provide me with a detailed accounting of the specific uses that you have made, are making, or will be making of my personal data.
3. Please provide a list of all third parties with whom you have (or may have) shared my personal data.
a. If you cannot identify with certainty the specific third parties to whom you have disclosed my personal data, please provide a list of third parties to whom you may have disclosed my personal data.
b. Please also identify which jurisdictions that you have identified in 1(b) above that these third parties with whom you have or may have shared my personal data, from which these third parties have stored or can access my personal data. Please also provide insight in the legal grounds for transferring my personal data to these jurisdictions. Where you have done so, or are doing so, on the basis of appropriate safeguards, please provide a copy.
c. Additionally, I would like to know what safeguards have been put in place in relation to these third parties that you have identified in relation to the transfer of my personal data.
4. Please advise how long you store my personal data, and if retention is based upon the category of personal data, please identify how long each category is retained.
5. If you are additionally collecting personal data about me from any source other than me, please provide me with all information about their source, as referred to in Article 14 of the GDPR.
6. If you are making automated decisions about me, including profiling, whether or not on the basis of Article 22 of the GDPR, please provide me with information concerning the basis for the logic in making such automated decisions, and the significance and consequences of such processing.
7. I would like to know whether or not my personal data has been disclosed inadvertently by your company in the past, or as a result of a security or privacy breach.
a. If so, please advise as to the following details of each and any such breach:
i. a general description of what occurred;
ii. the date and time of the breach (or the best possible estimate);
iii. the date and time the breach was discovered;
iv. the source of the breach (either your own organization, or a third party to whom you have transferred my personal data);
v. details of my personal data that was disclosed;
vi. your company’s assessment of the risk of harm to myself, as a result of the breach;
vii. a description of the measures taken or that will be taken to prevent further unauthorized access to my personal data;
viii. contact information so that I can obtain more information and assistance in relation to such a breach, and
ix. information and advice on what I can do to protect myself against any harms, including identity theft and fraud.
b. If you are not able to state with any certainty whether such an exposure has taken place, through the use of appropriate technologies, please advise what mitigating steps you have taken, such as
i. Encryption of my personal data;
ii. Data minimization strategies; or,
iii. Anonymization or pseudonymization;
iv. Any other means
8. I would like to know your information policies and standards that you follow in relation to the safeguarding of my personal data, such as whether you adhere to ISO27001 for information security, and more particularly, your practices in relation to the following:
a. Please inform me whether you have backed up my personal data to tape, disk or other media, and where it is stored and how it is secured, including what steps you have taken to protect my personal data from loss or theft, and whether this includes encryption.
b. Please also advise whether you have in place any technology which allows you with reasonable certainty to know whether or not my personal data has been disclosed, including but not limited to the following:
i. Intrusion detection systems;
ii. Firewall technologies;
iii. Access and identity management technologies;
iv. Database audit and/or security tools; or,
v. Behavioural analysis tools, log analysis tools, or audit tools;
9. In regards to employees and contractors, please advise as to the following:
a. What technologies or business procedures do you have to ensure that individuals within your organization will be monitored to ensure that they do not deliberately or inadvertently disclose personal data outside your company, through e-mail, web-mail or instant messaging, or otherwise.
b. Have you had had any circumstances in which employees or contractors have been dismissed, and/or been charged under criminal laws for accessing my personal data inappropriately, or if you are unable to determine this, of any customers, in the past twelve months.
c. Please advise as to what training and awareness measures you have taken in order to ensure that employees and contractors are accessing and processing my personal data in conformity with the General Data Protection Regulation.
Yours Sincerely,
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Torej si samo poln dreka. Got it.
Glede na zivcen odgovor si poln dreka predvsem ti (oz. tvoje hlace), ko si dojel kaj te caka zaradi zlorabe osebnih podatkov "ad hoc". Dont shoot the messenger, samo obelodanil sem kretenom, ki jim po dveh letih se vedno ni nic jasno, kaksno sranje bojo imeli, ce se ukvarjajo z osebnimi podatki, katerih definicija je karkoli kar identificira fizicno osebo. Zdaj pa studiraj, samo enega rabis, ki se ti bo odlocil hebat mater, pa bos imel polne roke dela z njim, tudi ce imas vse "po regelcih".
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Mislim, da je letelo name, ker mu nisem povedal kateri zasebniki snemajo javne površine, medtem ko ga glasbena šola in snemanje trga ni zadovoljila.
Saj bi mu povedal, ampak mislim, da to ne bo dovolj, da bi se kamere obrnilo stran z ulice oziroma ceste.
Saj bi mu povedal, ampak mislim, da to ne bo dovolj, da bi se kamere obrnilo stran z ulice oziroma ceste.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Bi blo fajn dobit statistiko kdo gleda take videje na youtube brez da mu gre na bruhanje.
... in nato vse take poslati na zdravljenje...
... in nato vse take poslati na zdravljenje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Mislim, da je letelo name, ker mu nisem povedal kateri zasebniki snemajo javne površine, medtem ko ga glasbena šola in snemanje trga ni zadovoljila.
Ja, nate je letelo. Jst tud lahko nabijam o xyz temi, ampak moram vseeno zadevo podkrepit z dokazom/virom, ker drugače to ni nič drugega kot prazno nabijanje brez teže.
Glugy ::
Men sicer ni všeč to kar ta snemalec počne; se mi zdi moralno sporno. Ampak ljudje so mi vedno bili zanimiv in ljudi k jih snema imajo doskrat zanimiv karakter. Ne bi si mislil da bi toliko ljudi z takim egoističnim agresivizmom odreagiralo. Mislim če bi bil na drugi strani; da bi me nekdo snemal tud men ne bi bilo všeč ampak da imaš tak ego; tako agresivno reakcijo je pa čisto mimo. V najslabšem primeru bi najprej mirno dal možnost da neha snemat; bi mu lepo rekel ( kot da bi prjatlu reku ) pol bi pa mirno poklical policijo brez negativizma. V najboljšem bi se pa delal da ga ni. ( tud recimo ko vidm kakšnega temnopoltega al pa od kakšne manjšine v Sloveniji imam to navado da ne buljim tko k večina ).
Da pa z agresijo reagiraš..to pa je bolano. Snemalec je tud mal psiho ( k morš bit ) da se ne oziraš na neko nedotakljivost osnovnega dostojanstva drugih. Sam reakcija z agresijo; to je še večji psihotizem ker to je tisto kar tak človek v resnici je brez preobleke, snemalec želi s tem vsaj nekaj povedat; da pač bi se mogl tud pri kamerah kjer zadaj ni človeka morali enako vest kot do človeka za kamero. Da je oboje isti rezultat, isti film; sam drugačna reakcija. Apatija sam zato ker je "nevidno" do neke mere. In moral bi se zavedat da ni lih prav da bi bila čist na vsakem kotu kamera. Tako da ja snemalec ima dobr namen ampak na psiho način; z tem da so stranska škoda pri tem naključni osebki ki jih snema.
Sam to sam kaže da je človk lahk še tok mirn pa spoliran pa uglajen; ko pa se kej res zgodi izven predvidenih vlog se pa marsikomu maska sname. Ampak spet ne pri vseh ker veliko jih je enostavno tok pristnih da nimajo tiste živalskosti po taki agresiji. Pokažejo pa da jim je neprijetno.
Da pa z agresijo reagiraš..to pa je bolano. Snemalec je tud mal psiho ( k morš bit ) da se ne oziraš na neko nedotakljivost osnovnega dostojanstva drugih. Sam reakcija z agresijo; to je še večji psihotizem ker to je tisto kar tak človek v resnici je brez preobleke, snemalec želi s tem vsaj nekaj povedat; da pač bi se mogl tud pri kamerah kjer zadaj ni človeka morali enako vest kot do človeka za kamero. Da je oboje isti rezultat, isti film; sam drugačna reakcija. Apatija sam zato ker je "nevidno" do neke mere. In moral bi se zavedat da ni lih prav da bi bila čist na vsakem kotu kamera. Tako da ja snemalec ima dobr namen ampak na psiho način; z tem da so stranska škoda pri tem naključni osebki ki jih snema.
Sam to sam kaže da je človk lahk še tok mirn pa spoliran pa uglajen; ko pa se kej res zgodi izven predvidenih vlog se pa marsikomu maska sname. Ampak spet ne pri vseh ker veliko jih je enostavno tok pristnih da nimajo tiste živalskosti po taki agresiji. Pokažejo pa da jim je neprijetno.
radmannsdorf ::
Snemalec in ljubitelji takih posnetkov so bumbarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
Snemalec je tud mal psiho ( k morš bit ) da se ne oziraš na neko nedotakljivost osnovnega dostojanstva drugih.
Ne ni. Poizkusa se obnasat kot kamera, v trgovini, na cesti,.... Brez razlaganja razlogov, brez opravicevanja. Je samo tam. Enako kot vse ostale kamere (ki jih tolerirate). Dejansko je odlicno opravil svoje delo, ki je bilo zahebano. Dokazal je, da se ljudje vznemirjajo zaradi snemanja, po drugi strani pa tolerirajo brezimenske kamere, ki jih snemajo ves cas. Odlicen video, seveda pa je vecina ljudi prezabitih, da bi ga dojela.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Ni panike, bos dokazal (in to ni enako kot tvoja izjava, "se brisejo avtomaticno"), ko te bo kdo zajebaval. Beri - in manj ko bos imel masla na glavi, manj te bo bolela. Normalnen clovek raje vidi, da mu kradejo, kot da bi hranil osebne podatke, razen ce ima ravno zlatarstvo. Seveda mariborcani niso nikoli bili normalni ljudje.
Ne skrbi ti zame. In ne, noben normalen človek ne vidi raje, da mu kradejo, kot da bi si postavil videonadzor. Ne vem kje ti živiš, a v realnosti očitno ne.
Snemalec je tud mal psiho ( k morš bit ) da se ne oziraš na neko nedotakljivost osnovnega dostojanstva drugih.
Ne ni. Poizkusa se obnasat kot kamera, v trgovini, na cesti,.... Brez razlaganja razlogov, brez opravicevanja. Je samo tam. Enako kot vse ostale kamere (ki jih tolerirate). Dejansko je odlicno opravil svoje delo, ki je bilo zahebano. Dokazal je, da se ljudje vznemirjajo zaradi snemanja, po drugi strani pa tolerirajo brezimenske kamere, ki jih snemajo ves cas. Odlicen video, seveda pa je vecina ljudi prezabitih, da bi ga dojela.
Nope, ti si prezabit, da bi razumel, da nihče ne bo pustil, da se ga snema v njegovih privat prostorih, kjer upravičeno pričakuje zasebnost, medtem ko vsi razumemo, da se nas snema v tujih, ki ščitijo svoj posel pred lopovi.
ker če se ne bi, bi se disk zafilal prej kot v mesecu dni. IIRC je nastavljeno na teden dni
Kje je nastavljeno na teden dni, ker pri trgovini, ki jo ravno zdaj gledam, piše, da posnetke hranijo 90dni.
Tam, kjer sem bil nekoč zaposlen. Jasno ima pa vsaka trgovina svojo politiko. Če ima 90 dni, tudi prav. Mi bi od tega imeli zgolj strošek. Resda majhen, a povsem nepotreben.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Ne skrbi ti zame. In ne, noben normalen človek ne vidi raje, da mu kradejo, kot da bi si postavil videonadzor. Ne vem kje ti živiš, a v realnosti očitno ne.
Ne. Ti zivis skregan z realnostjo z EU zakonodajo in se tolazis, da ne bos za to odgovarjal. Pac se en brezvezen salabajzer, slej ko prej te bo srecala realnost. Ce si kjerkoli zgoraj imel probleme z odgovorom si krepko zahebal, celotno "pismo" je 100% zdruzljivo z GDPRjem in na ta vprasanja MORAS biti sposoben odgovoriti. Ce ti je prav ali ne, sicer si vecja pizda kot tisti, ki ti krade. Lopov, prasec, sociopat. Gnoj od cloveka, pod mejo zakona. Kriminalec.
Sam se odloci, ali bos to, ali pa bos poskrbel, da po zakonodaji to ne bos vec ali pa bos vztrajal v svojih gnilih praksah.
In moznosti imas natancno dve. Ali bos kamere odstranil (malenkost, par sraufov, cvikcange in problem resen) ali pa bos naredil zadeve kompatibilne z GDPR. Kar pomeni mesece dela. Zacni kar z besedilom zgoraj. Mimogrede, ne vem kje delas, ampak jaz bi se "tvojih" trgovin zacel izogibati. Niti centa ne bi zapravil v njih in vsem, ki jih poznam (u ja, bi cutil!), bi razlozil, da ste navadni gnoji, ki ignorirajo EU zakonodajo, postavljeno z namenom zascite zasebnosti - preprican sem, da vidis problem v meni, dejansko pa si problem TI. Nemarnez preprican, da so tvoje pravice vec vredne od pravic vseh ostalih. Ker drugi ljudje so poden, prasci, nezaupanja vredni. Gnoj, ki se krotovici po zemlji in je namenjen samo temu, da ti (oz. "tvoja" trgovina) sluzi(s) denar.
Jaz bi se pogreznil od sramu. Ti bos seveda zagovarjal svoje,
Ja, dobro si razumel. Sociopat si. Patoloski primerek necesa, kar se moramo v druzbi znebiti.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
Kolega, več očitno imate precej izkušenj s tem področjem. :)
V prejšnji firmi je večina zaposlenih kradla, nekateri skret papir, drugi vrednejše stvari.
(in ali niso lopovi tudi vsi tisti, ki visijo na socialnih omrežjih namesto da opravljajo delo za katero so plačani?)
(in ali niso lopovi tudi vsi tisti, ki visijo na socialnih omrežjih namesto da opravljajo delo za katero so plačani?)
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16730 (3725) | predi |
» | Na Stanfordu analizirali navade 98 milijonov ljudi med pandemijo - s pametnih telefon (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12669 (9309) | hendriks |
» | Deli za vozilaOddelek: Kaj kupiti | 1607 (1301) | Polanc |
» | Osebni podatki ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4780 (4374) | BlackMaX |
» | Izguba osebnih podatkov s PlayStation Network je realnostOddelek: Novice / Omrežja / internet | 10617 (7895) | 3furious |