» »

PrestaShop

PrestaShop

Apofis ::

Zdravo. Lokalno inštaliram PrestaShop, prek xamppa. Pridem do dela kjer preverja system compatibility. Ena manjši popravek potreben, ga zrihtam in gre skozi. Potem ponesreč še enkrat pritisnem da še enkrat preveri oz. neki tazga in od takrat naprej mi meče kup required php parametrov z napako (kao so neke zadeve izključene, itd. in sm šu preverjat in naj bi vse štimalo). Cache sm sicer spucu, računalnik na novo zagnal, sam ni nič drgače. Kaka ideja? thx

Ales ::

Ideja bi bila, da sem dejansko prilepiš errorje, ki jih dobiš. :P

Al kaj misliš, da to na kristalno kroglo dela?? :D

Pa še phpinfo() izpis...

Za kake daljše stvari uporabi kak pastebin, ne direktno na forum lepit...

tole mi meče

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Apofis ()

Vuli ::

vse te stvari potrebuje da bo delalo. neki imaš v php.ini oz httpd.conf, ampak tole je jajc in tudi ko ga uštimaš bo jajc. Se bojim da xampp ni za tole.
google: how to enable curl on xampp
how to install GD libary on xampp
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

Mogoče sm bil prej premal jasn...curl, intl, gd,...mam vse uštiman v php.ini fajlu...tud v prvo je compatibility process to potrdil, potem sm pa ponesreč še enkrat kliknu na test compatibility al kako je že in je neki mlel in mlel in zablokiru, pa sm moru zapret tab. Od takrat, k zaženem inštalacijo na novo mi meče te napake

Če maš vse uštiman, potem nimaš nobenega problema, ne? ;)

Pokaži že phpinfo() no!

Poišči "xampp phpinfo" če ne poznaš.

Uf, očitno mi je presta nardila neko štalo v bazi, zdej ne morem dostopat niti do phpmyadmina, niti do neke testne wp strani k sm jo mel postavljeno...bom jst vse to na novo očitno postavlju

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Apofis ()

Ok. Urejeno. Na novo sem namestil xampp. Presta se je normalno inštalirala, brez errorjev...očitno ji res ni pasalo dvakratno preverjanje compatibilitya in je "fentala" bazo o_O

Vsebina ene baze ne more imeti vpliv na vse te napake, ki si jih opisal. En del XAMPP je imel problem, najverjetneje sam PHP ali pa Apache. Tudi če bi cel MariaDB strežnik padel dol, bi še vedno lahko dostopal do aplikacij, le napake pri povezavi na baze bi ti javljalo. Če bi pa bila težava le v eni bazi, pa bi vse ostalo delovalo.

Malo bolj metodično se lotevaj troubleshootanja, sicer boš vedno ostal na nivoju brisanja in ponovnega nameščanja... To je včasih čisto ok, ampak enkrat ko imaš nek malo bolj kompleksen sistem že postavljen in delujoč, ob naslednji napaki nima več smisla.

Srečno s Prestashopom. :)

Hvala za nasvete. Sj ponavad se zadev lotevam kr sistematično, sam tokrat sm bil pissedoff, k je bilo vse skp skor že nastavljen. Itak je pa sam testno in nism hotel še s tem zgubljat časa. lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322252970 (27635) miko22
»

MySQL Problem

Oddelek: Programiranje
91138 (685) Barcelinho
»

Php register/login problem

Oddelek: Izdelava spletišč
362754 (2165) keworkian
»

PHP5 ne dela!