» »

Ima kdo izkušnje z pošiljanjem pošte v južno ameriko?

Ima kdo izkušnje z pošiljanjem pošte v južno ameriko?

FiReFTW ::

Za božič zdaj sem nameraval poslat pošiljko v južno ameriko, pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje.

Prvo kot prvo je že naslov izjemno kompliciran in nimam pojma kako naj to napišem na pošiljko sploh pa kakšne so prave številke za določene dele, malo zapleteno je vse to.

Drugo kot drugo me zanima preko koga bi bilo najbolj pametno poslat, malo sem bral na netu pa pravijo eni da niso imeli problemov enim pa so se kr zguble pošiljke v neznano.

Machete ::

Lahko pride lahko ne. Pošta bo verjetno kar pravi naslov. Jaz si včasih pomagam z google maps, da izvrže kak naslov.
Če je pa kaj vrednejšega, pa DHL pomoje. Samo tudi pripravi ledvico.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Samo naslov je zelo čuden, kako to sploh napišem na pošiljko, pa nevem niti prave številke za vse te mestne pa občinske fore ki imajo tam.

jocoj ::

Naslov natisni na list papirja in prilepi na pošiljko. Do 2 kg lahko pošlješ za 11.15 EUR kot prednostno pismo. Za katero državo pa gre?

Kolumbija, ja samo naslov nima številke te regije, pa nisem zdaj čist prepričan kakšna je, pošiljka pa bi naj bilo mišljeno kot presenečenje, zato sem naslov tudi dobil na tak nesumljiv način, ampak se mi zdi da mankajo še neke številke, če pa zdaj vprašam pa bo očitno preveč.

kixs ::

Izven EU moras izpolniti obrazec na tej strani:

https://uvoz-izvoz.posta.si/

Ko vse izpolnis, dobis na koncu kodo. S to kodo gres na Posto in jim poves kaj bi rad. Ce je do 2kg, posljes kot priporoceno pismo, pametno je dati morda se priority in kaksno zavarovanje, ce gre, kajti zavarovanje vrednosti ni mozno za vse drzave. Ce je tezje od 2kg in vecji paket, posljes kot paket in je postnina kar visoka.

Oni potem ta obrazec sprintajo in ti ga prilepijo na tvoj paket. Enostavno.

Ceno lahko izracunas tu:
http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/#

Lp

Kvinta ::

Če so ti že plačali recimo preko Paypal napiši gor točno taki naslov kot ga majo tam jaz tak vedno nardim....kak to misliš čudn naslov ? naslov je naslov.

Jaz mam Avstrijo blizu pa pošljem zmeraj preko njihove pošte še nikoli problemov tud na Cookove otoke sem že poslal :)) Drugač pa še opcija DpD ti še tud nikoli niso zamočli.
A.C.A.B

ajdov ::

dobi naslov od prejemnika in naj ti napiše točno takega kot je

ajdov je izjavil:

Pa saj to ti pravim, ta paket sem mislil poslat kot presenečenje, zato sem pred par tedni zvedel naslov od prejemnika na tak nesumljiv način (kao da vidim kje živi na google maps), ampak ta naslov sicer sem najdel na google maps ampak neke številke se mi zdi da manjkajo kot recimo 2000 Maribor itd... lahko vam napišem tukaj naslov če se kdo bolj spozna na to slučajno:

Calle 64 # 115- 176 (Int200) San Cristobal, Medellin

To nevem kako naj napišem gor na pošiljko, pa zdi se kot da manjka številka za kraj

Priority ne obstaja že dolgo. Priporočeno je avtomatsko prednostno (airmail). Sicer še nisem pošiljal v Kolumbijo, sem pa v nekaj drugih držav kot so recimo Brazilija, Čile in Argentina. Pošiljke se zelo rade ustavijo na njihovih carinskih depojih, kjer se zelo počasi obravnavajo. Čas dostave je v večini primerov okrog 6-8 tednov.

Sicer pa trenutno ni mogoče poslati pisemske pošiljke do 2kg v Kolumbijo, le paket, kar pa je seveda brutalno drago.

toplakd ::

Pošta pisemskih pošiljk za Kolumbijo trenutno ne sprejema.
Samo površinski in prednostni paketi gredo.

https://www.posta.si/o-nas/novice/oteze...

Na zgornji strani je povezava do .pdf dokumenta z omejitvani, nazadnje posodobljen 9. novembra.

Za do 5kg težak prednostni paket bo pa dal 58.44 EUR.

val46 ::

Če si imel namen poslat kot božično darilo ali kaj podobnega, se bojim da si že zamudil. Že tako je kot je nekdo napisal gor, da potuje stvar tudi do 8 tednov, zdej s to korono situacijo, pa najbrž še kak dan več. Problem je sama pot in pa predvsem carinske obveznosti pri vstopu pošiljke v državo. Kolumbija je pa že tako in tako "problematična" država za pošiljanje paketov, tako da...

forplan ::

FiReFTW je izjavil:

ajdov je izjavil:

Pa saj to ti pravim, ta paket sem mislil poslat kot presenečenje, zato sem pred par tedni zvedel naslov od prejemnika na tak nesumljiv način (kao da vidim kje živi na google maps), ampak ta naslov sicer sem najdel na google maps ampak neke številke se mi zdi da manjkajo kot recimo 2000 Maribor itd... lahko vam napišem tukaj naslov če se kdo bolj spozna na to slučajno:

To nevem kako naj napišem gor na pošiljko, pa zdi se kot da manjka številka za kraj

Meni se zdi naslov legit. Saj če vpišeš v google ti vrže lokacijo. Poglej recimo okoli "točke/dejavnosti" In pri vseh je recimo takšen naslov brez številke prej mestom.
da se strinjam

Groot ::

val46 je izjavil:

Če si imel namen poslat kot božično darilo ali kaj podobnega, se bojim da si že zamudil. Že tako je kot je nekdo napisal gor, da potuje stvar tudi do 8 tednov, zdej s to korono situacijo, pa najbrž še kak dan več. Problem je sama pot in pa predvsem carinske obveznosti pri vstopu pošiljke v državo. Kolumbija je pa že tako in tako "problematična" država za pošiljanje paketov, tako da...

Tole pa niti malo ne drži. Paketi v Južno Ameriko z večino prevoznikov (npr. Eurosender) potujejo cca. 3-5 dni. Pred kratkim je znanec ravno pošiljal 5kg paket v Ekvador in paket je na destinacijo prispel v 3 dneh. Je pa res da so poštnine praviloma res visoke.

Pa še nasvet iz prakse, pred pošiljanjem se pozanimajo kako je z morebitnimi carinami ob prispetju pošiljke v Kolumbijo. Države latinske Amerike imajo namrel pogosto res visoke uvozne carine na praktično vse (npr. kolega je za uvoz manjšega paketa v Ekvador plačal praktično še enkrat celotno vrednost paketa).

nejcek74 ::

jaz sem poleti pošiljal v Mehiko, kartico, je bilo več kot 5 tednov.
Ja, naslove imajo drugače, čeprav poštne številke ponavadi obstajajo, če guglam "San Cristobal, Medellin post number" dobim tole:
https://codigo-postal.co/en-us/colombia...
https://col.youbianku.com/postcode/0500...
"The ZIP Code assigned to from the neighborhood Area de Expansión San Cristóbal from Medellin is 050035. "

Kolumbijke so lepe punce ;) ne pozabi ji napisat "(mi) corazón" al pa "(mi) gordita" btw: gordo/gorda v dobesednem prevodu pomeni debel/debela ampak je v južni Ameriki uporabljen izrazito ljubkovalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

forplan je izjavil:

FiReFTW je izjavil:

ajdov je izjavil:

Meni se zdi naslov legit. Saj če vpišeš v google ti vrže lokacijo. Poglej recimo okoli "točke/dejavnosti" In pri vseh je recimo takšen naslov brez številke prej mestom.

Kako bi ti torej potemtakem to napisal na kartico točno?

nejcek74 ::

Calle 64 # 115- 176 (Int200)
050035 San Cristobal, Medellin
Colombia

Calle 64 je ulica
številka pa je 115-176, verjetno nimajo določenih številk dokončno

mr_chai ::

A tukaj sploh kdo plačuje elektriko ? link

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Miha 333 ::

nejcek74 je izjavil:

Colombia

Calle 64 je ulica

Ne piši na pamet. Calle 64 je ulica. 115 pomeni bližina križišča s cesto (carrera) 115. 176 je hišna številka. Int200 je številka vhoda ali stanovanja.

Poštnih številk nihče ne uporablja, zato je ne piši (sploh ker verjetno 050035 ni prava).

FiReFTW je izjavil:

Točno tako, kot si napisal zgoraj, je 100% pravilno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha 333 ()

Xserces ::

mr_chai je izjavil:

pavšalno:)):))
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

johanblond ::

mr_chai je izjavil:

Jaz sem najprej opazil, da so na vseh oknih rešetke.

Groot je izjavil:

val46 je izjavil:

Tole pa niti malo ne drži. Paketi v Južno Ameriko z večino prevoznikov (npr. Eurosender) potujejo cca. 3-5 dni. Pred kratkim je znanec ravno pošiljal 5kg paket v Ekvador in paket je na destinacijo prispel v 3 dneh. Je pa res da so poštnine praviloma res visoke.

Pa še nasvet iz prakse, pred pošiljanjem se pozanimajo kako je z morebitnimi carinami ob prispetju pošiljke v Kolumbijo. Države latinske Amerike imajo namrel pogosto res visoke uvozne carine na praktično vse (npr. kolega je za uvoz manjšega paketa v Ekvador plačal praktično še enkrat celotno vrednost paketa).
Ja, za 139 eur poštnine za 5 kg paket v Ekvador verjamem, da je prišlo v treh dneh. Ko pa je govora o navadni letalski dostavi pošte in ne o ekspress pošiljkah, dostavni časi 6-8 tednov v povprečju zanesljivo držijo. Sem v zadnjih par letih poslal cca 20 pošiljk v različne države južne amerike. Stvar seveda lahko pride precej hitreje, vendar se pogosto zadrži tudi po par tednov na njihovi carini.

metalc ::

Če pošiljaš v špansko govorečo državo in prejemnik živi v večstanovanjski zgradbi, glej da bo ulici in hišni številki sledila še številka stanovanja. V Španiji imajo to v obliki npr. "3°B", kar pomeni stanovanje B v 3. nadstropju. Kakšem točno je sistem v Kolumbiji, pa ne vem.

Zakaj je to važno? V špansko govorečih deželah je sistem priimkov nekoliko drugačen kot pri nas in se lahko vsak v družini drugače piše. Zato na nabiralnikih in domofonih praviloma nimajo napisanih priimkov temveč omenjene oznake in to je za poštarja ključen podatek, da ve, v kateri nabiralnik naj sploh vrže. Prejemnikovo ime in priimek sta bolj opcijska podatka, da v gospodinjstvu vedo, za koga pošiljka je.

metalc je izjavil:

Če pošiljaš v špansko govorečo državo in prejemnik živi v večstanovanjski zgradbi, glej da bo ulici in hišni številki sledila še številka stanovanja. V Španiji imajo to v obliki npr. "3°B", kar pomeni stanovanje B v 3. nadstropju. Kakšem točno je sistem v Kolumbiji, pa ne vem.

Zakaj je to važno? V špansko govorečih deželah je sistem priimkov nekoliko drugačen kot pri nas in se lahko vsak v družini drugače piše. Zato na nabiralnikih in domofonih praviloma nimajo napisanih priimkov temveč omenjene oznake in to je za poštarja ključen podatek, da ve, v kateri nabiralnik naj sploh vrže. Prejemnikovo ime in priimek sta bolj opcijska podatka, da v gospodinjstvu vedo, za koga pošiljka je.

A ni Miha333 rekel da bi to naj bila tista številka int200?

Miha 333 je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

Colombia

Calle 64 je ulica

Ne piši na pamet. Calle 64 je ulica. 115 pomeni bližina križišča s cesto (carrera) 115. 176 je hišna številka. Int200 je številka vhoda ali stanovanja.

Poštnih številk nihče ne uporablja, zato je ne piši (sploh ker verjetno 050035 ni prava).

FiReFTW je izjavil:

Točno tako, kot si napisal zgoraj, je 100% pravilno.

San Cristobal, Medellin
Colombia

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FiReFTW ()

Preko koga mi pa svetujete poslat?

Dosti možnosti je..

Posta slovenije
UPS
DPD
TNT
..

Nekdo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FiReFTW ()

radmannsdorf ::

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23555195 (5577) starfotr
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

647120266 (38293) destroyer2k
»

Pošta slovenije je "hitra" (strani: 1 2 3 )

10623725 (14161) kixs
»

Pošiljanje vrednih stvari po pošti v tujino

3611420 (10769) lexios
»

Paket iz Anglije! (strani: 1 2 )

5719644 (12210) Zoran7

Več podobnih tem