» »

Pošta Slovenije je absolutno predraga

Pošta Slovenije je absolutno predraga

««
14 / 14
»
»»

delavec44 ::

d4vid je izjavil:

Obujam temo, ampak nekam moram izlit svojo jezo.
Na marketplacu sem našel izdelek, s prodajalcem sva se dogovorila za ceno 180€ in da plačam poštnino. Strinjal sem se s plačilom po povzetju, ker ne poznam cenika pošte.
180€ za izdelek, 11€ za poštnino, torej 191€, mi je javil že prodajalec prej. Poštar prinese in glej ceno: 205,23€, od tega 14,23€ za nakazilo vrednosti med 27,5 in 470 €, pošta po ceniku vzame 7,45€ od vrednosti. A so normalni? Za 15€ ne bom umrl, ampak da za dostavo paketa z odkupnino pošta vzame 25€, je pa višek. Za ta denar bi se vsedel v avto in peljal tiste 60km, kolikor je od mene do prodajalca, pa še za kak kofe bi ostalo.

Kitajci dostavljajo z brezplačno poštnino, jaz pa plačujem 25€ za dostavo v sosednjo regijo...

Ko se oba s prodajalcem ne znajdeta. Opcij je veliko, od vnaprejšnega plačila kupnine na TRR do tega, da objavi oglas na Bolha Brez Skrbi in bi ti dostavil GLS za 7,2€.
Tudi pošta bi lahko dala zraven UPN in je strošek manjši. Če hoče prodajalec gotovino na roke, se pa pač plača.

Baja je izjavil:

dokler ti vsaj pošto dostavljajo bodi srečen. jaz morem za vecino paketov iti na pošto težit če je kaj prišlo, ker kurci niti listeka ne pustijo, bok ne daj da bi pozvonil. kar je poslano kot tiskovina, pride v 50% primerih. ta mesec celo eno položnico pogrešam (mogoče še pride, samo nebi dal roke v ogenj).

Če je ZZZS, jo vsi pogrešajo. Po moje jih je sepa instant in preverjanje imena na TRR zafrknil in sedaj vse firme spreminjajo nazive na upn nalogih.

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

Kot pravim, nisem poznal tega cenika. Vem, da je po povzetju dražje in se raje ognem, ampak tko je naneslo.

Ampak poštar se mi sedaj pripelje 1x na teden, če ma ravno kak paket pa še ostalo pošto vrže zraven, poštarji so menda preobremenjeni, plačani so za en k*. Storitev pa plačujem kot da je zelo na nivoju.

S tem, da so poštarja, ki nam je 20 let dostavljal, prestavili v drug kraj, nam pa dali nekega študenta, ki pošto pušča kje mu paše (nazadnje pri 2km oddaljenem znancu)
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

delavec44 ::

Ja to je pa čisto drug problem. Pri nas dostavljajo (le) še 3x na teden. Lokalno pošto so pa zaprli. Tako da dostikrat sedaj dobim v maksimalnem roku treh delovnih dni, prej je pa vse prišlo drug dan po pošiljanju.

Telbanc ::

Priporočene pošiljske so zaj svinjsko drage, ja no. Pošta kot so une z obvestili z onkološkega, bi mogle iti takoj naprej, al pa nej ta "jajca od pošte" zaprejo, če mislijo tle kalkulirat. Tle se vse neha.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

velikBrokoli ::

Jaz imam pa z njimi dobre izkušnje, poštarji dostavljajo vsak dan, nekateri tudi pokličejo, če nas ni doma in pustijo paket pred vrati. Vedno vse OK, niti enega listka še niso pustili.

V bloku je bila druga zgodba, tam se je res vidlo, da hitijo in so samo listke zmetali notri in ne pozvonili...

starfotr ::

Vse cene od pošte so javno znane. Vsak si lahko izračuna, koliko ga bo kaj stalo. Jokanje tu je najmanj patetično.

Poleg pošte obstajajo še druge dostavne službe. V recimo zadnjem desetletju jih lahko koristi vsak in niso rezervirane samo za tista podjetja s pogodbo.

https://posljipaket.si/

https://dpd4u.si/landing-calc/kalkulato...

Plačila se vedno lahko izvede na druge načine, kot z nakaznico ali UPN nalogom. Izven pošte.

Torej, kje je problem?

joez7 ::

Blagovno pismo brez podpisa (do 500g) pod 3€ z sledenjem in 1.5€ brez sledenja.
Ka še več rabiš?

Preplačilo pa na TRR, pol pa pošljem.

Če pa kaj težjega GLS paketomat. 5€. Isto predplačilo na TRR.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Furbo ::

starfotr je izjavil:

Torej, kje je problem?

Problem je v tem, da se iz pošte napajajo določeni krvosesi, plačujemo pa to mi vsi.

Pošti smo davkoplačevalci plačali moderen sortirni center, vse z namenom, da bomo dobili next-day dostavo..

..zdaj pa umetno in nalašč zavirajo pošto, da lahko računajo več za 'prednostno' dostavo.

To je kot če se elektro podjetja spomnijo, da bi lahko na vsako uro za 10 sekund prekinili dobavo elektrike, razen če ne doplačaš 'zanesljivo elektriko'.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
««
14 / 14
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18334002 (2313) Machete
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

23558714 (9096) starfotr
»

Posta slovenije - gužva (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40370895 (33745) BuDi79
»

Pošta Slovenije - šalabajzerji (strani: 1 2 )

8818646 (8717) dice7
»

Pošta slovenije je "hitra" (strani: 1 2 3 )

10626229 (16665) kixs

Več podobnih tem