» »

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci )

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci )

1 2
3
4 5

bond007 ::

Tilen, ravno zaradi tega bom rekel "pribitka" v zadnjih mesecih nisem nič prodal. Ker enostavno ljudje nočejo sprejeti pakete, ker oni to ne bodo vplačali. Zelo težko pa dandanes najdeš kupca, ki ti bo denar nakazal na tvoj bančni račun, ti pa mu boš poslal pošto po "navadni" poti, torej brez odkupnine.


Malo se morate prej pozanimati, kakšni so vsi stroški, ki nastanejo pri pošiljanju paketa z odkupnino... Ker pošta pač nateguje in striže ovce, kjer se le da... Mimo par % provizije za vračanje denarja se da priti tako, da paketu, ki ga pošiljaš, priložiš položnico (ali bn02 ne vem čisto točno), kjer napišeš št računa kamor naj ti pošta (ko prejemnik plača pošti v kešu) denar nakaže... Keš dobiš na račun praktično isti dan, ko kupec prevzame paket! Stroški pa so fiksni ne glede na vrednost odkupnine - tam okoli 1EUR. Je že tudi večkrat na tem forumu bil razložen ta postopek...
Uglavnem naša pošta je pač v pi... Cene so lol, poštarju se sploh ne da več zvoniti, ampak kar listek v nabiralnik vrže (sumim, da ima že v naprej napisane, ker to naredi v par sekundah), zaposleni na pošti pa kot da so cepljeni proti hitrosti - pač nič nimajo od tega, če malo pohitijo in potem pač ne, konkurence ni, plače visoke... Manj kot imam z našo pošto opraviti bolje je - sem pa vesel, ko mi kak paket iz kitajske prinesejo - tam ziher nimajo nekega profita :)

Sync ::

Oseba X mi je poslala paket v vrednosti 110EUR, plačala 7.5EUR poštine. Cena prispelega paketa 115,66EUR. V hecu vprašam, če so mogoče dodali kaj v paket, da mu je narasla vrednost za 5,15%. Na Pošti prijazno povejo, da je 5,66EUR strošek vračanja denarja pošiljatelju. Seveda takšne neumnosti nisem mogel sprejeti, ker bi potem to morala biti neka fiksna tarifa in dobro vemo, če se gre za manjši znesek, stane to vračanje precej manj. Cena paketa 110EUR, pošiljanje 7.5, prejemanje 5,66EUR. Pošta je torej za prenos 110EUR vrednega paketa zaračunala 13,14EUR kar je več kot 10% celotne vrednosti paketa kateri se pošilja.


Če bi se osoba X prej pozanimala na pošti bi lahko tudi izbral položnico BN02 pol bi ti imel bistveno manjši strošek - 1,10EUR samo bi X dobil denar na svoj Trr račun. V tem primeru pa je izbral "poštno nakaznico" in drugi dan mu je poštar lepo osebno prinesel na dom 110Eur in X ni rabo ni mignit z.. in to se pol plača z provizijo 5,15% nad zneskom 20Eur pod pa z 1,15EUR.

Treba se je zavedat, da sta tu bili opravljeni dve storitvi. Torej prenos paketa od X do tebe in pa vrnitev odkupnine od tebe do X.

A sad se pravi lud ;((


lp

mticev ::

Sem že v 'poštar krade' omenil... tole so mi napisali s supporta Pošte Slovenije.

Pri pošiljanju paketa oz. priporočenega pisma je mogoče izpolniti obrazec BN02 (položnico) in tako naslovnik pošiljke pri prevzemu pošiljke plača znesek odkupnine in vplačilo obrazca BN02 = 0,96 EUR do zneska 96 EUR, nato pa 1 % od vrednosti. Po vročitvi pošiljke naslovniku vam znesek odkupnine nakažemo na vaš transakcijski račun.

Pri pošiljanju paketa oz. priporočenega pisma je mogoče izpolniti tudi poštno nakaznico. Naslovnik pošiljke pri prevzemu paketa pz. priporočenega pisma plača znesek odkupnine in vplačilo poštne nakaznice 1,15 EUR do zneska 22,30 EUR, nad 22,30 EUR je vplačilo poštne nakaznice 5,15% od vrednosti. Po vročitvi paketa oz. priporočenega pisma naslovniku vam pismonoša opravi izpačilo poštne nakaznice na domu.


pri pošiljanju paketa oz. priporočenega pisma vi plačate naslednje:

paket do 2 kg 4,47 EUR + storitev odk 1,14 EUR = 5,61 EUR.

Pri prevzemu pošiljke naslovnik (oseba, ki prevzame vaš paket z odkupnino) plača znesek odkupnine (naprimer, da želite za poslano pošiljko 50 EUR) in vplačilo obrazca (položnice oz. poštne nakaznice) BN02 do zneska 96 EUR = 0,96 EUR oz. pri poštni nakaznici 1,15 EUR oz. 5,15 % od vrednosti. Torej bi bila kalkulacija za naslovnika, pri prevzemu pošiljke sledeča:

vaš znesek odkupnine poslane pošiljke 50 EUR + strošek vplačila BN02 oz. poštne nakaznice (0,96 EUR oz. 1,15 EUR/5,15 % od vrednosti) = 50,96 EUR oz. 52,58 EUR.

Mogoče komu prav pride kalkulator, ki računa prav to - kdo in koliko plača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mticev ()

Furbo ::

Tako je in ta način imajo že leta. Žalostno je, da nekateri začnejo takoj pljuvati po pošti zaradi lastne nesposobnosti in nevednosti.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

opeter ::

Ne pljuvamo, samo kako razložiti kupcu, če pa on vidi na tisto nalepko s črtno kodo na paketu in tam natisnjeno, koliko je bila poštnina?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Furbo ::

To se mu pač v naprej pove. Sploh pa je poštnina navedena točno.
Provizija na poštni nakaznici je pa druga stvar.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Tilen ::

Furbo, zakaj pa pri okencu ni jasno navedeno, da je provizija ob prevzemu v tem in tem primeru 5.15%? Ali pa vsaj na listku katerega ti pusti poštar? Pošti se veliko stvari zdi precej samoumevnih.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Furbo ::

Bankam tudi, ko prideš plačati položnico. Tudi tam nisem opazil z velikimi črkami navedenega opozorila.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

49106 ::

Dobiš izpisek na katerem vse piše.

recmajkemi ::

Vse kar lahko povem, da so na pošti pravi gumbci. Sem pošiljal in sprejemal pošiljke. Niso sposobni ali pa nategujejo, pri pošiljanju sem izrecno zaprosil osebo na šalterju, naj pripravi pošiljko tako da bo oseba plačala točno določen znesek. Je vredno omenjati, da so jim zaračunali nekaj dodatnih evrov? Tudi ko je prišla domov pošiljka za 200EUR, kjer je na pošiljki pisalo odkupnina 200EUR je poštar mojim domačim zaračunal 210EUR brez brez računa ali razlage za teh 10EUR viška. Mislim en velik fak off Pošti Slovenije za tako poslovno prakso.

Brane2 ::

Tilen je izjavil:

Furbo, zakaj pa pri okencu ni jasno navedeno, da je provizija ob prevzemu v tem in tem primeru 5.15%? Ali pa vsaj na listku katerega ti pusti poštar? Pošti se veliko stvari zdi precej samoumevnih.S tem bi se dalo strinjati. Preveč izrazito so tiho, ko jim paše.
On the journey of life, I chose the psycho path.

kmetek ::

Da ne odpiram nove teme.

V ponedeljek pošljem kuverto na Madžarsko priporočeno avionskom, in pazite zdaj to: še do danes ni prišla na cilj!

BALAST ::

Kaj me strašiš, ravno danes sem poslal Seagate disk v reklamacijo na Dunaj s prednostno opcijo pa me je poštnina in kuverta za 1Kg kot je težak disk prišla 7,70EUR. Upam da ne bodo zabluzil...

Furbo ::

Takoj ko bo vzpostavljena redna letalska linija z Madžarsko, bo tvoje pismo dostavljeno. :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

kmetek ::

Torej sem plačal po nepotrebnem? Bi dal navadno po vlaku JAO JAO.

LAHKO BI REKLI NA POŠTI!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Tilen ::

Potem ne bi dodatno zasluzili!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

McHusch ::

kmetek je izjavil:

Da ne odpiram nove teme.

V ponedeljek pošljem kuverto na Madžarsko priporočeno avionskom, in pazite zdaj to: še do danes ni prišla na cilj!


In kako na pošti nekaj pošlješ avionsko? Kolikor vem, lahko pošlješ prednostno, ampak to ne pomeni da bo šlo z avionom (na Madžarsko pošta potuje po cesti!)

LeQuack ::

Še dobro, da imajo trgovine zadnje čase tudi alternative pri dostavljanju, ker ta pošta je še iz časov dinozavrov in zmer dražji. Naročim iz LJ trgovine in plačam enako poštnino kot če bi iz Murske Sobote. Plus tista neslavna provizija za odkupnino. Potem pa itak ne veš kdaj poštar pride in dobiš samo un lep listek v kaslc.
Z ostalimi dostavnimi sem imel pa precej boljše izkušnje do sedaj, dejansko te pred dostavo pokličejo in se zmenijo, kdaj ti prinesejo, če te ni doma lahko tud na drugo lokacijo. Če te res ne dobijo se lahko zmeniš tudi za dostavo nek drug dan. Fleksibilnost se pravi. Ni treba omenjat da ni nikakršne provizije za odkupnino.
Quack !

Tr0n ::

Qurac te poklice. Tako GSL kot DGD (al kaj so ze) tudi kar listek pustijo, in ko jih poklices, seveda ne dovazajo vec (klical ob 15. uri). Potem se pa komaj zmenis da ti naslednji dan zjutraj pripeljejo, pa se to ti sele ob 9. uri, ker se jim ne da.

Tak da, se vecji olaz kot Posta.

knesz ::

LeQuack je izjavil:

... Potem pa itak ne veš kdaj poštar pride in dobiš samo un lep listek v kaslc.
...

... ki ti ga vrže v kastelc tudi če si doma, ker se mu ne ljubi iti po stopnicah v drugo nadstropje.

Zheegec ::

Mene je nazadnje GSL lepo poklical in prišel, ko sem potrdil da sem doma... Pri pošti slovenije pa bi moral nekaj dobiti priporočeno v soboto, pa se pri nas v soboto poštarju ne da priti v naš hribček, prinese samo v dolino pošto...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

LeQuack ::

Tudi mene je pri DPD poklical in ker sem bil v firmi mi je tja dostavil.
Quack !

gendale ::

Tr0n je izjavil:

Qurac te poklice. Tako GSL kot DGD (al kaj so ze) tudi kar listek pustijo, in ko jih poklices, seveda ne dovazajo vec (klical ob 15. uri). Potem se pa komaj zmenis da ti naslednji dan zjutraj pripeljejo, pa se to ti sele ob 9. uri, ker se jim ne da.

Tak da, se vecji olaz kot Posta.

+to da imajo svoje centre nekje v 3pm in če hočeš sam it iskat pošiljko ti pobere preveč časa
do pošte imam pa 500m in ko dobim listek se sprehodim do pošte in nazaj in imam paket doma 15 min po tem ko sem videl listek

Furbo ::

Zheegec je izjavil:

Mene je nazadnje GSL lepo poklical in prišel, ko sem potrdil da sem doma... Pri pošti slovenije pa bi moral nekaj dobiti priporočeno v soboto, pa se pri nas v soboto poštarju ne da priti v naš hribček, prinese samo v dolino pošto...


Lahko pa ti prideš dol s hrbička do svoje pošte in vzameš paket. Jaz tako delam.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zheegec ::

Če veš, da boš nekaj dobil, potem ja. Če pa ne veš, pa potem prinese v ponedeljek, pa si rečeš - fak of!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fosil ::

Dober teden nazaj sem poslal disk Seagatu na Dunaj v njihovo prevzemno mesto. Dva dni kasneje sem dobil mail, da je disk že v njihovi centrali na Nizozemskem. Do Dunaja je torej rabil 1 dan.
Poslal sem kot navadno pismo, po priporočilu uslužbenke na šalterju pa sem doplačal še tistih 40 centov za prednostno pošiljko. Očitno se to res kar splača.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Furbo ::

Zheegec je izjavil:

Če veš, da boš nekaj dobil, potem ja. Če pa ne veš, pa potem prinese v ponedeljek, pa si rečeš - fak of!


Če ne veš, pa nisi živčen. :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

kmetek ::

McHusch je izjavil:

kmetek je izjavil:

Da ne odpiram nove teme.

V ponedeljek pošljem kuverto na Madžarsko priporočeno avionskom, in pazite zdaj to: še do danes ni prišla na cilj!


In kako na pošti nekaj pošlješ avionsko? Kolikor vem, lahko pošlješ prednostno, ampak to ne pomeni da bo šlo z avionom (na Madžarsko pošta potuje po cesti!)


no ja priority, in po 5 dneh bi moralo priti !!!

Furbo ::

Si pravilno naslovil ?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zheegec ::

Ne pride, kolega je za nujno pisemsko pošiljko iz Slovenije doplačal preko 8EUR da bi prišla čim prej na Švedsko, pa je trajalo 8 dni...
V obratno smer pa 1,5EUR in je bilo v 2 dneh.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

Furbo 1000%....iz Kitajske dobim prej hudiča....tale naša Pošta je en velik LOL.

Steinkauz ::

Ja mal so lol na pošti.
Z angleškega amazona sm dubu s UPS(pa ni bla zbrana opcija super fast delivery) dubu v enem dnevu!

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

jst sm že pošiljal na Švedsko in Portugalsko in vedno je prišlo v 4-5 delovnih dneh.

Pyr0Beast ::

Pri nas zgleda skus vulkan bruha :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tr0n ::

gendale je izjavil:

+to da imajo svoje centre nekje v 3pm in če hočeš sam it iskat pošiljko ti pobere preveč časa
do pošte imam pa 500m in ko dobim listek se sprehodim do pošte in nazaj in imam paket doma 15 min po tem ko sem videl listek

Evo, to tudi ja.

Ko mu malo gnjavis, da rabis nujno se danes pa ti rece: "jah, pa si pridite sami iskat". Ja qurac, naj se vozim pol ure po paket vs. 200m do poste? Pa pise, da vozite vsaj do 16. ure, a ob 15-tih ze nobenega ni vec.

Bedno v glavnem.

echoman ::

Pozdravljeni,
Na spletni trgovini EnaA, sem naročil izdelka z vrednostjo 6,43EUR (v to je bilo vključeno pakiranje in dostava). Ko sem čez dva dni prišel domov, me je na vratih čakal listek s prevzemom, ki je znašal 7,39EUR . Odšel sem na pošto, natisnil račun in uslužbenki povedal, da piše na originalnem računu drugačen znesek kot na listku. To je šla preverit še do druge uslužbenke pri drugem okencu, ki pa ji je povedala le, da pošta zaračuna določen znesek od tistega. Celo na paketu piše da je odkupnina 6,43EUR , očitno pa je sama nanj napisala še 7,39EUR s svojim pisalom.

Je to popolnoma normalno, naj kontaktiram EnaA, kaj naj s pošto?

Hvala in lep pozdrav,
jodlajodla :)

kmetek ::

baje goljufajo na veliko.

mihec87 ::

ok vredu računajo dodatno provizijo...Bolj me moti da to zgleda precej kavbojsko kar z pisalom dopisana nova vrednost ne vem zakaj ne more tega naklofat na listek že takrat ko se paket prinese v pošiljanje..

St235 ::

tista z roko napisana vrednost nastane, ko prištejejo povratno poštnino za nakaznico. Zato pa pri se izogibam plačevanju po povzetju kot hudič križa.

opeter ::

kmetek je izjavil:

Furbo 1000%....iz Kitajske dobim prej hudiča....tale naša Pošta je en velik LOL.


To nima nobene povezave z našo Pošto. Problem je z madžarsko pošto.
Če želiš, da hitro in predvsem varno prispe, moraš vedno prositi za nalepko "prednostno".

Na Madžarskem (iz Lentija, mesto poleg naše vzhodne meje) sem enkrat poslal navadno priporočeno pismo v Debrecen. Potovalo je skoraj en mesec (točneje 27 dni). Sem že mislil, da ne bo nikoli prispelo.

Namreč tam deluje pošta po sledečem principu: čeprav ti pošlješ pismo le v sosednjo vas, ti oni - na pošti - prvo pošljejo v Budimpešto na njihovo centralo in šele po tistem na izbrani naslov ... Seveda, če se ti pismo prej ne izgubi. Žal so kazalniki glede tega dokaj slabi. No ja, v zadnjih letih se je to rahlo popravilo.

Če se dobro spominjam, je bilo nekako podobno v Jugoslaviji.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

echoman ::

St235 je izjavil:

tista z roko napisana vrednost nastane, ko prištejejo povratno poštnino za nakaznico. Zato pa pri se izogibam plačevanju po povzetju kot hudič križa.


Poklical na EnaA in so rekli, da je to potrebno. To je to. Hvala! :)

GrimReaper ::

Sync je izjavil:

Oseba X mi je poslala paket v vrednosti 110EUR, plačala 7.5EUR poštine. Cena prispelega paketa 115,66EUR. V hecu vprašam, če so mogoče dodali kaj v paket, da mu je narasla vrednost za 5,15%. Na Pošti prijazno povejo, da je 5,66EUR strošek vračanja denarja pošiljatelju. Seveda takšne neumnosti nisem mogel sprejeti, ker bi potem to morala biti neka fiksna tarifa in dobro vemo, če se gre za manjši znesek, stane to vračanje precej manj. Cena paketa 110EUR, pošiljanje 7.5, prejemanje 5,66EUR. Pošta je torej za prenos 110EUR vrednega paketa zaračunala 13,14EUR kar je več kot 10% celotne vrednosti paketa kateri se pošilja.


Če bi se osoba X prej pozanimala na pošti bi lahko tudi izbral položnico BN02 pol bi ti imel bistveno manjši strošek - 1,10EUR samo bi X dobil denar na svoj Trr račun. V tem primeru pa je izbral "poštno nakaznico" in drugi dan mu je poštar lepo osebno prinesel na dom 110Eur in X ni rabo ni mignit z.. in to se pol plača z provizijo 5,15% nad zneskom 20Eur pod pa z 1,15EUR.

Treba se je zavedat, da sta tu bili opravljeni dve storitvi. Torej prenos paketa od X do tebe in pa vrnitev odkupnine od tebe do X.

A sad se pravi lud ;((


lp

No pa sem tud jest začel pošiljat z BN02, kupec prihrani okol 4,5€, če se gre za vrednost 100€. Do 27,5€ še gre, je razlike samo 50 centov, pri 500€ je pa že za 20,6€ razlike.
Prej pač nisem vedel da obstaja tut ta možnost. Prihraniš pa tud malo na času, ker je pri BN02 za napisat samo 2 naslova namesto 2x po 2, na levi kjer je potrdilo je treba samo 2x ime in priimek. Tko da recimo da profitirata oba.
Itak prej nisem velik prodajal, prejšnji teden sem začel prodajat stare komponente, in sem prodal dvema, ampak sem vsaj napisal koliko bo prišlo za plačat.
Kupoval pa tud nisem veliko rabljeno, še najbolj presenečen sem bil pri nakupu Xboxa, kjer sem dal namesto 270€, 294€, seveda sem takrat, enako kot veliko vas v tem in podobnih topicih, mislil da me je poštar okradel.

Še vedno pa mislim da je za vse to najbolj kriva pošta,
1. uslužbenke za okencem te nikoli ne opozorijo da obstaja tudi možnost pošiljanja paketa z BN02, tisti ki pa prvič (oz. lahko tut desetič, če se mu noben kupec ne pritoži) prodaja pa tut ne more vedt da bo imel kupec še dodatne stroške
2. ceniki na njihovi strani so za tistega, ki jih prvič (spet, lahko tudi desetič, če ne veš kaj gledat) gleda, težko razumljivi, sam sem šele pred kratkim našel postavko za provizijo, ki je v ceniku "Cenik ostalih storitev" pod Vplačilo poštne nakaznice - notranji promet. Prej ko sem kaj kupoval sem jo moral na roke računat, za 2010 vem da je bila 5,15%.
Tukej je še veliko prostora za izboljšave, recimo lahko bi dali en kalkulator (nekaj takega kot je zgoraj postal mticev).
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Ne vem zakaj rabi bit tole doplačilo po povzetju posebaj oz ne vem zakaj ne more to že zaračunati tistemu ki zadevo pošilja ne pa da poštar načečka gor..

Furbo ::

Ker bi morali potem vračati, ko folk ne bi sprejel paketa?

GrimReaper je izjavil:

Prihraniš pa tud malo na času, ker je pri BN02 za napisat samo 2 naslova namesto 2x po 2, na levi kjer je potrdilo je treba samo 2x ime in priimek. Tko da recimo da profitirata oba.


Tudi lepo se printajo te položnice na laserjih.. (no tudi na pljuvačih), prej si moral imeti zastarelo tehnologijo za te zadeve.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

Buggy ::

jaz po novem paketa sploh dvignit vec ne bom mogel na Posti, saj so geniji na primestju uvedli nove urnike in sicer od 9.00-11.30 in 14.30-17.00. Ocitno imamo v nasi dezeli "genije" res na vseh posdrocjih, da pa je absurd se vecji, sta zdej dve gospodicni tisti cas prisotni istocasno (prej ena dopoldne ena popoldne)s tem da ena nima kaj delati, ker nima svojega racunalnika, torej bodo v duhu varcevanja se za njo kupili terminal, da bo lahko tiste par uric na dan drkala v tandemu, ko pa vozaci (dnevni migrantje) pridemo iz sluzb (in ni nas malo) se lahko pa po riti praskamo oz, gremo toliko prej iz sluzbe, ce zelimo prevzeti paket...ta nasa drzava s temi varcevalnimi mehanizmi res vec ni normalna ;(( ...majke mi!!!!!

d0rK ::

Dobim poškodovan paket iz tujine, poškodovan že nekje na poti - pri nas ali v drugje. Grem na pošto po zapisnik in prosim če lahko nanj v simpl angleščini še napiše da je bil paket poškodovan še pred mojim prevzemom, pet besed nič več. In se začnejo tam na pošti smejat kako da oni pa že ne bodo nič pisali v angleščini in da naj trgovec ali jaz dajeva ta zapisnik prevajat. Klošarji. Hvala bogu je bil trgovec tak car da je poslal nov izdelev še enkrat na svoje stroške brez kakršnihkoli dokazil.

sensei ::

jype je izjavil:

T0RN4D0> Pa še malo manj sledi puščaš okoli, kakorkoli naj bi že to pomagalo. =)

Mnogo si ti naivan.

A sm narobe razumu al pa trdis, da gotovina nima prednosti pri sledljivosti transakcij (za posameznika)? Ce placujes s svojo kreditno, se transakcije logirajo. Lahko seveda placas z partnerjevo/prijateljevo/sorodnikovo, ampak to je manj slabo zgolj zate.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: zuz3k ()

zuz3k ::

nima kaj pošta pisat, pošta samo pošilja, ti se moraš zmenit z prodajalcem in sam uredit
Life is a psychological game.

TOP ::

d0rK je izjavil:

Dobim poškodovan paket iz tujine, poškodovan že nekje na poti - pri nas ali v drugje. Grem na pošto po zapisnik in prosim če lahko nanj v simpl angleščini še napiše da je bil paket poškodovan še pred mojim prevzemom, pet besed nič več. In se začnejo tam na pošti smejat kako da oni pa že ne bodo nič pisali v angleščini in da naj trgovec ali jaz dajeva ta zapisnik prevajat. Klošarji. Hvala bogu je bil trgovec tak car da je poslal nov izdelev še enkrat na svoje stroške brez kakršnihkoli dokazil.

Eni pa mate res neverjetne želje.:))

zuz3k ::

mal je preveč razvajen :D
Life is a psychological game.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oderuška provizija na Pošti Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9419181 (16662) gruntfürmich

Pošta Slovenije

Oddelek: Loža
291718 (1247) Ijus
»

Kraj rojstva in pošta Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507004 (4927) Cange
»

Kdo tuki nateguje (dogodivščine s pošto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214174 (9227) darkolord

Več podobnih tem