Forum » Na cesti » Celoletne gume
Celoletne gume
IL_DIAVOLO ::
Jaz sem šel normalno v klanec. :D
So pa letos ceste lepo splužene.
Aja, kje to? Lol
Tak slabo spluzeno, ko je bilo danes zjutraj se ni bilo nikoli.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
profii ::
D3m ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Aja, kje to? Lol
Moravče.
Leto jih lahko pohvalim. :D
Crossclimate2.
Uffff so bile drage?
Vector Gen.3 so bile 85 EUR/kos z montažo.
lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Fritz ::
Jaz sem dal za Goodyear 205/55/R16 94V 80€ na gumo, montaža pa 35€.
Smem vprašati kje?
Drugače pa danes Goodyear EV2, v uporabi tretjo zimo, brez težav po očiščenem in neočiščenem a brez vzpenjanj v kakšne klance.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
LeQuack ::
Jaz sem dal za Goodyear 205/55/R16 94V 80EUR na gumo, montaža pa 35EUR.
Smem vprašati kje?
Drugače pa danes Goodyear EV2, v uporabi tretjo zimo, brez težav po očiščenem in neočiščenem a brez vzpenjanj v kakšne klance.
Tule sem jih naročil, dobava je bila nekje slab teden:
https://www.gumax.si/index.php/default/...
PS: Imaš tudi običajen model 91V, ki so še ene 3EUR cenejše. Jaz raje vzamem XL model, ki imajo ojačano stranico, čeprav ne prevažam težkih predmetov. Naj bi bile bolj robustne, lahko pa da je samo mit.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Fritz ::
Jaz sem dal za Goodyear 205/55/R16 94V 80EUR na gumo, montaža pa 35EUR.
Smem vprašati kje?
Tule sem jih naročil, dobava je bila nekje slab teden:
https://www.gumax.si/index.php/default/...
PS: Imaš tudi običajen model 91V, ki so še ene 3EUR cenejše. Jaz raje vzamem XL model, ki imajo ojačano stranico, čeprav ne prevažam težkih predmetov. Naj bi bile bolj robustne, lahko pa da je samo mit.
Ja, mislim, da so 91V a v merah za moj avtomobil (215/50 R17) sem jih pred dvema letoma komaj dobil za ugodnih 120EUR, danes pa so vsepovsod čez 170EUR.
No, tukaj so 140EUR, hvala.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
Ja to je kar neugodna dimenzija. 225/45/R17 je kar cenejša, pod 100EUR za gumo.
Quack !
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich ::
sem se nekako odločil, da prodam letna platišča in si na zimska nataknem celoletne gume. čeprav kolega močno nasprotuje
vzel pa bom v naslednji zimi michelin crossclimate, ker so po testnih karakteristikah boljše od continentala allseason v parametrih, ki si jih jaz želim (suha cesta, glasnost in obraba). goodyear in nokian pa nekako zaostajajo za michelinom in continentalom.
vzel pa bom v naslednji zimi michelin crossclimate, ker so po testnih karakteristikah boljše od continentala allseason v parametrih, ki si jih jaz želim (suha cesta, glasnost in obraba). goodyear in nokian pa nekako zaostajajo za michelinom in continentalom.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
PS: Moje nove Goodyear so kar sveže DOT4121, se pravi 41. teden letos. Sicer pa Made in Poland, stare so bile v Sloveniji. Kjer pa so vaše Continental in Michelin narejene?
Quack !
Če gledaš CC+ vs. Vector Gen3...... Zmaga Goodyear.
Nisem še našel test CC2.
P. S.
CC+ je made in France
Nisem še našel test CC2.
P. S.
CC+ je made in France
|HP EliteBook|R5 6650U|
2021 testi celoletnih gum (Michelin CC2, Goodyear Vector 4Season Gen-3, Continental AllSeasonContact, ...):
2021 Tyrereviews 205/55 R16 (polni review, tudi video)
https://www.tyrereviews.com/Article/202...
2021 Auto Bild All Season Tyre Test (225/50 R17) - samo povzetek:
2021 Auto Zeitung All Season Tyre Test (205/55 R16) - samo povzetek:
2021 Tyrereviews 205/55 R16 (polni review, tudi video)
2021 Auto Bild All Season Tyre Test (225/50 R17) - samo povzetek:
2021 Auto Zeitung All Season Tyre Test (205/55 R16) - samo povzetek:
Quack !
Zgodovina sprememb…
Ok. To vem.
Kaj pa ADAC?
P. S.
Sem prebral prvi link.
CC2 je pa kar orenk preskok napram CC+
Kaj pa ADAC?
P. S.
Sem prebral prvi link.
CC2 je pa kar orenk preskok napram CC+
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
WizzardOfOZ ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Aja, kje to? Lol
Moravče.
Leto jih lahko pohvalim. :D
Crossclimate2.
Uffff so bile drage?
Vector Gen.3 so bile 85 EUR/kos z montažo.
lp.
To maš bolj majhno gumo?
Jaz sem letos tkole plačal:
dunlop wintersport 5 SUV 215/60/17 - 147€
vector gen3 215/55/17 - 144€
crossclimate 2 195/65/15 - 89€
Hotel sem sicer CC2 v dimenziji 215/55/17 pa jih niso imeli nikjer.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
To maš bolj majhno gumo?
Kje so tvoje Goodyear in Michelin gume narejene, me čist iz firbca zanima. Moglo bi na gumi pisat.
Quack !
WizzardOfOZ je izjavil:
To maš bolj majhno gumo?
Kje so tvoje Goodyear in Michelin gume narejene, me čist iz firbca zanima. Moglo bi na gumi pisat.
Sem šel prav pogledat. Francija.
Buggy ::
Celoletne gume za grandma voznjo kuci-posao (ljudje ki ponavadi delajo zastoje) z avtom 100KM (po moznosti z opcijo izklopa TC) po ravnini ali AC ter vremensko neobremenjenimi lokacijami ter redno pluzenimi so dosti sprejemljiva varianta. To je pa tudi vse. Ne palamudit prevec!
Za vse ostale menjava letne/zimske, ni vazno kaj, vazno da je guma sveza in ne plasticna, ki rata po 4+ letih, neglede na profil. Silica v gumi s casom razpada s tem pa tudi proznost gume. Temepratura ni njen prijatelj. Poleti ima ze samo cestisce svojo tempreaturo, ce se malo bolj dinamicno vozis gumo za salo pregrejes in dodatno vulkaniziras, kar pomeni da je naslednje leto toliko slabsa v zimskih pogojih.
Za vse ostale menjava letne/zimske, ni vazno kaj, vazno da je guma sveza in ne plasticna, ki rata po 4+ letih, neglede na profil. Silica v gumi s casom razpada s tem pa tudi proznost gume. Temepratura ni njen prijatelj. Poleti ima ze samo cestisce svojo tempreaturo, ce se malo bolj dinamicno vozis gumo za salo pregrejes in dodatno vulkaniziras, kar pomeni da je naslednje leto toliko slabsa v zimskih pogojih.
WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
To maš bolj majhno gumo?
Sem šel prav pogledat. Francija.
Zanimivo, bi si mislil da je tudi Michelin outsourcal v cenejše države že.
Quack !
Bolt ::
Danes čas za testiranje celoletnih gum. Jaz sem dal včeraj gor noce Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, sem sprobal malo danes na mokrem in na snegu kolikor je zapadlo, zaenkrat še kar. Vsaj v primerjavi s prejšnjimi 4 leta starimi isto Goodyear so kar dosti boljše na mokrem. V snegu primerljive, danes je tudi malo bolj zoprno ker niso še nič solili in peskali, tako da je spodaj kar ledeno že. Tako da na trenutke je malo zdrsaval na kakšnem krožnem v BTC, pa če sem na polno stopil po bremzi, ampak to je za pričakovati. Nisem pa probaval v kak hrib ali kaj podobnega.
Torej si tam kot jaz z 3 leta starimi celoletnimi drugorazrednimi gumami. S tem, da sem pribrskal tudi v nekaj manjših hribov. 20% hitra, 70% avtocesta, 10% stranske.
Celoletne gume za grandma voznjo kuci-posao (ljudje ki ponavadi delajo zastoje) z avtom 100KM (po moznosti z opcijo izklopa TC) po ravnini ali AC ter vremensko neobremenjenimi lokacijami ter redno pluzenimi so dosti sprejemljiva varianta. To je pa tudi vse. Ne palamudit prevec!
All season gume se ponavadi menjajo na enako obdobje kot letna ali zimska guma, torej na 4 sezone. Ampak ker jih imaš gor stalno so 4 sezone samo 2 zimi in 2 poletji. In tisti, ki jih menja na 2 leti, se bo v vseh pogledih dovolj varno z njimi vozil in ne bo ovira na cesti.
Imaš pa primerke bedakov, z zimskimi gumami, ko jim vulkanizer noče gum zmontirat na avto, ker so znucane in 12 let stare, pa trdijo, da za to zimo bodo še dobre. In taki so potem tisti, ki delajo zastoje.
Black Dragon ::
Še en glas za MICHELIN CROSSCLIMATE 2. Po testih na internetu in več youtube kanalih sem se odločil za njih, kljub temu, da niso bile testirane 185 65 R15 izvedba. Celoletne sem vzel, ker delam samo okoli 12.000km letno. Pot pa zajema lokalne ceste in zelo redko avtocesto. V trenutnih pogojih na cesti nisem videl znake zdrsavanja na svojem cliotu 4 karavanu.
Time will tell.
Lonsarg ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Važna so leta (ne sezone) in kilometri. Tak da tvoje primer drži za nekoga, ki dovolj veliko kilometrov naredi, ne pa za nekoga ki jih manj.
All season gume se ponavadi menjajo na enako obdobje kot letna ali zimska guma, torej na 4 sezone. Ampak ker jih imaš gor stalno so 4 sezone samo 2 zimi in 2 poletji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
profii ::
Black Dragon je izjavil:
Še en glas za MICHELIN CROSSCLIMATE 2. Po testih na internetu in več youtube kanalih sem se odločil za njih, kljub temu, da niso bile testirane 185 65 R15 izvedba. Celoletne sem vzel, ker delam samo okoli 12.000km letno. Pot pa zajema lokalne ceste in zelo redko avtocesto. V trenutnih pogojih na cesti nisem videl znake zdrsavanja na svojem cliotu 4 karavanu.
Tudi tukaj podobno. Sicer na P207, moja naredi nekje toliko km kot ti. Letne&zimske so prej ratale trde, kakor bi se znucale. Sedaj računam da se bodo celoletne vsaj znucale na 2-3 leta in se takrat menja. Bo vsaj skozi na "novih" gumah.
WizzardOfOZ je izjavil:
Važna so leta (ne sezone) in kilometri. Tak da tvoje primer drži za nekoga, ki dovolj veliko kilometrov naredi, ne pa za nekoga ki jih manj.
All season gume se ponavadi menjajo na enako obdobje kot letna ali zimska guma, torej na 4 sezone. Ampak ker jih imaš gor stalno so 4 sezone samo 2 zimi in 2 poletji.
Če ne delaš dovolj kilometrov, je ceneje car sharing, pa se ne ukvarjaš z gumami. Je že dovolj poceni, da najameš avto takrat ko ga rabiš in ti ga pripeljejo pred hišo. Za na dopust pa rentacar in si zmagal. Nobenih ostalih stroškov.
Pa tudi če nič kilometrov ne delaš, bo guma z leti postala trda in ne bo za vozit, torej kilometri nimajo neke vloge (razen, če jih je preveč in znucaš gumo zaradi vožnje). Še prej bo pa od nevožnje guma jajčasta postala, ker avto stalno stoji in je pritisk vedno samo na en del gume.
Leta? 4 sezone vožnje so dovolj za vsako gumo (zdaj ali menjaš vsako sezono letno-zimske ali pa imaš celoletne so 4 sezone pač štiri sezone), da jo je potrebno zamenjat. Zaradi varnosti ostalih na cestah, če te že za lastno ne skrbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Lonsarg ::
Zimska guma se stara tudi ko ni na avtu namontirana. Tak da cisto nic ne prisparas na starosti gume, ce vmes dajes letno gor. Po dveh letih je 2 leti stara ne glede na to ali je skoz gor ali si vmes dal letne.
Seveda se stara. Vprašanje je tudi kako jo skladiščiš.
Ne prišparaš pa nič na letih, prišparaš na tem, da je poleti ne znucaš, ker jo bo vroč asfalt prej požrl, pa še trda bo ratala zaradi vročine.
Ampak pri naših "obilnih" zimah, se že skoraj splača dat tisti dan ali 2 dopusta na leto, ko sneg pada, pa imaš celo leto letne gume na avtu in v prtljažniku ketne, ter se stalno voziš brez problemov. Še bolj pa da daš celoletne gor.
Ne prišparaš pa nič na letih, prišparaš na tem, da je poleti ne znucaš, ker jo bo vroč asfalt prej požrl, pa še trda bo ratala zaradi vročine.
Ampak pri naših "obilnih" zimah, se že skoraj splača dat tisti dan ali 2 dopusta na leto, ko sneg pada, pa imaš celo leto letne gume na avtu in v prtljažniku ketne, ter se stalno voziš brez problemov. Še bolj pa da daš celoletne gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Mike_Rotch ::
Jaz sem letos prvič zmontiral celoletne (Cooper Discoverer all season). Sicer imam omejene izkušnje teh par mesecev, ampak zaenkrat mi ni žal. Šel sem jih sprobat na sneg pa nimam pripomb. Avto je 4wd, v hrib je šlo brez problemov tudi po celem, po ovinkih in navzdol (zaviranje) se pa tudi da peljati normalno, kljub temu, da na testih niso ravno vrhunsko ocenjene.
Glede na to, da ne delam veliko kilometrov, se ne vozim v službo in imam za drugi avto tapravega terenca (če je slučajno treba nujno kam v pol metra snega) so celoletne očitno dobra izbira.
Glede na to, da ne delam veliko kilometrov, se ne vozim v službo in imam za drugi avto tapravega terenca (če je slučajno treba nujno kam v pol metra snega) so celoletne očitno dobra izbira.
Kolega je letos tudi Crosslimate nabavil pred dvema tednoma. So Made in Spain, in pa DOT 30. teden 2021.
Quack !
Kako se AT obnesejo?
Jaz imam na osebnem avtu sicer raje yokohamo, ker so najlažje od AT gum. V primerjavi z grabbercami AT3 so skoraj 5kg na gumo lažje, kar pomeni skoraj 20kg manj za poganjat. Sam letos mi jih ni uspelo nikjer dobit, zato sem vzel navadne zimske.
Jaz imam na osebnem avtu sicer raje yokohamo, ker so najlažje od AT gum. V primerjavi z grabbercami AT3 so skoraj 5kg na gumo lažje, kar pomeni skoraj 20kg manj za poganjat. Sam letos mi jih ni uspelo nikjer dobit, zato sem vzel navadne zimske.
Mike_Rotch ::
Težko rečem, nimam veliko izkušenj z različnimi. Na cesti so precej uglajene in "avtomobilske" kolikor je pač 265/70/16 guma lahko. Na terenu za moje potrebe enakovredne M/T, ker ne rinem v ekstreme. Direktne primerjave z Yokohamo ali kako drugo znamko pa žal nimam.
Kekokekič ::
No kot ponavadi so se mi po tem, ko sem iskal katere letne gume bom vzel začeli prikazovat oglasi in vse ostalo okrog gum.
Svoje je pristavil tudi YT kateri mi je ponudil nekatere teste. Enga sem za foro pogledal, šlo je za test celoletnih gum blizu moje dimenzije. Pričakoval sem, da bo celoletna guma poleti precej slabša od namenske letne gume in tudi precej slabša od namenske zimske gume.
Rezultati so vbistvu bli precej drugačni. Celoletna guma je bila slabša od namenske letne in namenske zimske ampak je bila razlika precej manjša kot sem mislu, da bo. Je zgledal kar primerljivo. Tale test sem gledal.
Zdej me zanima koliko vas ima celoletne gume in kako se obnesejo? Koliko km naredite tedensko/letno? Kakšne težave? Tud sam razmišlam, da bi šel na celoletno. Zime so pri nas zadnje čase itak precej mile in bi tudi s celoletno brez težav šlo skozi za moje področje. Letno naredim tam 15-20kkm, zdej bom sicer verjetno naredil nekaj več, ker menjam službo in bo malo več vožnje. Računam, da bom delal tam 20-25kkm večinoma po lokalnih cestah oz. cestah izven naselja brez nevem kakšnih ovinkov, itd. (relacija Litija - Lj).
Trenutno imam namenske zimske in namenske letne ampak imam sedaj dve letni gor že peto sezono, zimski bom pa tudi verjetno 2 menjal, 2 bosta pa še za eno sezono. 5 sezon je že bolj na meji uporabnega in bi mogoče bilo bolje met celoletne in jih zvozit potem v 3 sezonah. Bi se ubistvu vozil potem več časa na bolj novih gumah..
Svoje je pristavil tudi YT kateri mi je ponudil nekatere teste. Enga sem za foro pogledal, šlo je za test celoletnih gum blizu moje dimenzije. Pričakoval sem, da bo celoletna guma poleti precej slabša od namenske letne gume in tudi precej slabša od namenske zimske gume.
Rezultati so vbistvu bli precej drugačni. Celoletna guma je bila slabša od namenske letne in namenske zimske ampak je bila razlika precej manjša kot sem mislu, da bo. Je zgledal kar primerljivo. Tale test sem gledal.
Zdej me zanima koliko vas ima celoletne gume in kako se obnesejo? Koliko km naredite tedensko/letno? Kakšne težave? Tud sam razmišlam, da bi šel na celoletno. Zime so pri nas zadnje čase itak precej mile in bi tudi s celoletno brez težav šlo skozi za moje področje. Letno naredim tam 15-20kkm, zdej bom sicer verjetno naredil nekaj več, ker menjam službo in bo malo več vožnje. Računam, da bom delal tam 20-25kkm večinoma po lokalnih cestah oz. cestah izven naselja brez nevem kakšnih ovinkov, itd. (relacija Litija - Lj).
Trenutno imam namenske zimske in namenske letne ampak imam sedaj dve letni gor že peto sezono, zimski bom pa tudi verjetno 2 menjal, 2 bosta pa še za eno sezono. 5 sezon je že bolj na meji uporabnega in bi mogoče bilo bolje met celoletne in jih zvozit potem v 3 sezonah. Bi se ubistvu vozil potem več časa na bolj novih gumah..
Gregor P ::
Morda edino, če se rad voziš na smučišča, bi lahko bila slaba izkušnja s takšnimi gumami, ampak to sedaj res govorim na pamet. Najbrž, če si s kakšne Primorske je to zadovoljiva rešitev.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
gruntfürmich ::
jst sem letos, po 9 sezonah, prodal letna platišča in letne gume gor, ter bom šel na celoletne. do zime zvozim zimske, ter če bodo te zanič kupil v jeseni celoletne.
na obeh avtih.
ne bom se več s tem zafrkaval.
bom pa kupil michelin. najmanj obrabe, najboljša poleg continentala.
na obeh avtih.
ne bom se več s tem zafrkaval.
bom pa kupil michelin. najmanj obrabe, najboljša poleg continentala.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
ginekk ::
Jaz sem celoletne - torej M+S brez snežinke - iz terenca vrgel dol po prvi rahli poledici.
Če guma ne prime, po klancu dol 2,5 tone ne mislim lovit, ne pomaga 4x4, ne zapore diferencialov, ne ESP, ne nič.
Zdaj mam drug avto in druge probleme.
Če guma ne prime, po klancu dol 2,5 tone ne mislim lovit, ne pomaga 4x4, ne zapore diferencialov, ne ESP, ne nič.
Zdaj mam drug avto in druge probleme.
benx ::
imam michelin crossclimate 1 namesto zimskih, renault megane grandtour dizl, služba je 70km na dan, večinoma avtocesta in ljubljanska obvoznica. gume so dobre, tudi na snegu tiste parkrat na leto.
naredim pa z njimi 50-100km na tank manj, baje da so to malo porihtali pri crossclimate 2. primerjava za razdaljo na tank z GY ultragrip 8 (zimske), conti premiumcontact 5 in ecogrip 6 (letne).
naredim pa z njimi 50-100km na tank manj, baje da so to malo porihtali pri crossclimate 2. primerjava za razdaljo na tank z GY ultragrip 8 (zimske), conti premiumcontact 5 in ecogrip 6 (letne).
Motion ::
Jst mam trenutno oboje na dveh setih platišč. Ko porabim zimske ostanem samo še na letnih. Letos še od daleč nisem vidu snega, in za tisti dan ali dva če slučajno pade pa ostanem doma.
darck ::
Jaz naredim letno nekje od 5-7 tisoč kilometrov in sedaj imam gor že od leta 2019 letne gume ves čas in gume se nič kaj niso obrabile razen po robovih spredaj se malo pozna ker včasih nalašč vozim bolj na hard čez zavoje si dam pač duška in jih radira. Sigurno bom že gledam in iščem celoletne gume saj od leta 2019 se nisem niti enkrat vozil po snegu saj snega sploh ni več na cesti pri nas. Še eden problem sem opazil in to ta,da z letnimi gumami,če se zapeljem po mokri travi in to na ravnini mi kombi bo zvrtel tako zanič je oprijem tisto kolo katere bo zavrtelo se bo samo v prazno vrtelo. Prazno pripeto prikolico nisem skoraj mogel na ravnini vzratno poriniti je kombi se že ustavil in je bilo potrebno se malo poigrati in z zaletom it vzratno. Na kombiju bi raje imel zimske gume celo leto kakor letne za poleti ampak,ker sedaj obstajajo že dobre celoletne gume bom raje to vzel. A ima kdo kaka priporočila katere celoletne gume naj bi vzel za kombi dimenzije so 195/65R16 .
bobby ::
Še eden problem sem opazil in to ta,da z letnimi gumami,če se zapeljem po mokri travi in to na ravnini mi kombi bo zvrtel tako zanič je oprijem tisto kolo katere bo zavrtelo se bo samo v prazno vrtelo.
-KAJ?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
dk34 ::
Pozdravljeni,
Tudi sam imam michellin crossclimate, prej sem imel enkico a sedaj po določenih besedah naprednejšo dvojkico. Kaj naj rečem za enkico, imel sem jih dve leti gor...pač guma katera je neprestano na vozilu je vsaj osebno želim menjati... sama guma pa je delovala odlično. Mogoče je bil v naslednjem letu uporabe malce slabši oprijem na mokri cesti ampak ostalo pa dobro za voznika, ki ni adrenalinec po cesti.
Glede corssclimate dve pa uporabljam od lasnkega novembra in parkrat, ko je bil sneg in vožnja predvsem po večini ravnem cestišču je delovala odlično.
Nebi pa mogel povedati kolikor je razlika v porabi tanka...saj na to ne gledam kaj veliko.
Upam, da sem kaj pripomogel z svojimi opazkami.
Srečno na cesti želim
Tudi sam imam michellin crossclimate, prej sem imel enkico a sedaj po določenih besedah naprednejšo dvojkico. Kaj naj rečem za enkico, imel sem jih dve leti gor...pač guma katera je neprestano na vozilu je vsaj osebno želim menjati... sama guma pa je delovala odlično. Mogoče je bil v naslednjem letu uporabe malce slabši oprijem na mokri cesti ampak ostalo pa dobro za voznika, ki ni adrenalinec po cesti.
Glede corssclimate dve pa uporabljam od lasnkega novembra in parkrat, ko je bil sneg in vožnja predvsem po večini ravnem cestišču je delovala odlično.
Nebi pa mogel povedati kolikor je razlika v porabi tanka...saj na to ne gledam kaj veliko.
Upam, da sem kaj pripomogel z svojimi opazkami.
Srečno na cesti želim
Še eden problem sem opazil in to ta,da z letnimi gumami,če se zapeljem po mokri travi in to na ravnini mi kombi bo zvrtel tako zanič je oprijem tisto kolo katere bo zavrtelo se bo samo v prazno vrtelo.
To bo z vsemi letnimi gumami enako. Tudi nove na mokri travi drsijo.
dk34 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Se popolnoma strinjam, razen, če imaš kakšne jeep gume z ornk štoflcim pa še tisto, če bi bila mešanica z travo in zemljo bi šlo ampak trava je pa trava sploh mokra - drsi k hudič
Srečno vožnjo
darck ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Se popolnoma strinjam, razen, če imaš kakšne jeep gume z ornk štoflcim pa še tisto, če bi bila mešanica z travo in zemljo bi šlo ampak trava je pa trava sploh mokra - drsi k hudič
Srečno vožnjo
Ne mislim,da sigurno bo bolje kakor letne katere nimajo nobenega prečnega oprijema
Večina ima na kombijih pa kar zimske gume celo leto res,da ti ne delajo vsakodnevnih relacij in letno prevozijo kakih 10.000 kilometrov čeprav bi jaz zato raje imel celoletne. Trenutno imam letne gume na kombiju tudi pozimi kot sem rekel od leta 2019 poleti jih imam gor in od takrat do sedaj sem naredil 13.000 kilometrov in nič več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 4 … 63 64 65 66 )Oddelek: Na cesti | 546301 (1356) | Ghost7 |
» | Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 7944 (3735) | stara mama |
» | S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 5327 (3575) | Zimonem |
» | Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8518 (6704) | ZveeZ |
» | Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 36355 (31252) | m0LN4r |